Schaatsers positief getest op Corona

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 7 okt 2020.

  1. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    De ijsbaan van Inzell is dicht na twee positieve gevallen uit de Duitse schaatsploeg. Hopelijk zit Claudia Pechstein er niet tussen. Ten eerste leverde de vorige positieve test van Claudia Pechstein een jarenlang slepend juridisch conflict en dito vete met de ISU op. Ten tweede valt Claudia Pechstein vanwege haar leeftijd natuurlijk in de risicocategorie om heel erg ziek te worden van COVID-19.
    De Keizer, Monique, Chrys en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  2. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

  3. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Hoe zit het in Duitsland, 14 dagen quarantaine dacht ik? Het lijkt me een kwestie van een paar weken voordat het WK Afstanden wordt geschrapt.
  4. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

  5. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Of ze moeten met zijn allen anderhalve maand naar China. Weet niet of iedereen dat ziet zitten.
  6. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    En of de Chinese regering dat zit zitten. Het tennistoernooi van Beijing zou deze week gehouden worden, maar is op last van de regering geannuleerd. De ijsbaan ligt letterlijk naast het tennisstadion. Ik vraag me af China daar in februari al anders over denkt.
  7. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Wat ik begreep heeft China voor dit kalenderjaar alle internationale sportwedstrijden afgelast, behalve misschien Olympische testwedstrijden. Bij het shorttrack is de Olympische testwedstrijd, de wereldcup in december, echter ook afgelast.
    Het WK afstanden is ook zo'n Olympische testwedstrijd, dus de ISU zal er heel veel aan gelegen zijn om die door te laten gaan. Maar of de Chinezen dat ook willen? Die zaten al niet te wachten op dit toernooi, en ze zullen het misschien erg prettig vinden om buitenlanders zo min mogelijk de gelegenheid te geven om op de Olympische baan te rijden, voordat de Spelen beginnen.
  8. Monique

    Monique Well-Known Member

    Beroerd voor Kjeld, ik hoop dat hij niet de rest van de ploeg heeft besmet. Of mensen van andere teams natuurlijk.
  9. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Volgens Krol doet Reggeborgh alles na wat Jumbo doet. Dus ik neem aan dat de rijders van Jumbo het virus iets eerder hebben opgelopen dan Nuis. :D
  10. Duif

    Duif Well-Known Member

    Krol was in maart één van de eersten met Corona. Heeft dus nog lang geduurd voordat een Reggeborgh rijder hem na deed. ;)
  11. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Dawid Brilowski

    @BrilovD96


    Siedem pozytywnych wyników testów na koronawirusa w reprezentacji Polski panczenistów. Wszyscy czują się dobrze. Kadra wraca z Inzell do kraju. Jest szansa, że zdrowi już niebawem będą trenować w Tomaszowie.
    >>>
    Seven positive results of tests for coronavirus in the Polish national team of skaters. Everyone is fine. The squad returns from Inzell to the country. There is a chance that the healthy will train in Tomaszów soon.
    Kristian vindt dit leuk.
  12. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    De twee berichten uit het andere topic heb ik hierheen verplaatst. Er zullen nog wel meer schaatsers positief gaan testen op Corona.
  13. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Er zijn 7 positief geteste onder 26 deelnemers aan dit trainingskamp waarvan er 20 schaatser zijn en 6 begeleider. Ziomek is iig negatief getest.
  14. Koen

    Koen Well-Known Member

    als ik het goed begrepen heb net in sportjournaal mocht Jumbo ook niet trainen in Thialf omdat er verdachte gevallen waren. maar niet heel goed opgelet. Ronald Mulder had het volgens mij wel naar zijn zin in vakantie huisje
  15. proeme

    proeme Well-Known Member

    ik begreep het als "er was een onduidelijk testresultaat, uit voorzorg zit de ploeg in quarantaine"

    ik vond het trouwens gek dat ze Mulder in quarantaine mochten opzoeken...
  16. Koen

    Koen Well-Known Member

    ja klopt, gewoon gezellig kletsen bij de voordeur. heeft dat qauarantaine ook weinig nut.
  17. sysya

    sysya Well-Known Member

    Michelle de Jong positief getest. Weer bij Reggeborgh, gelukkig geen gevolgen voor de andere schaatsers, ze hadden al voorzorgsmaatregelen genomen.
  18. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Ik ben wel benieuwd wat die voorzorgsmaatregelen zijn dan.
  19. sysya

    sysya Well-Known Member

    Schijnbaar waren de ploeggenoten al afgezonderd dus geen direct contact. Twee leden van de begeleiding's staf zijn wel in isolatie gegaan.
  20. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Oké, dus bij Reggeborgh houden ze tijdens de trainingen ook afstand (in tegenstelling tot Jumbo). Dan beperk je inderdaad het risico, maar lever je wel wat in aan effectiviteit van de trainingen. Maar dan kunnen de negatief getesten gewoon rijden. :)

Deel Deze Pagina