Transfertopic 2020-2021

Discussie in 'Lange baan' gestart door mi, 7 mrt 2020.

  1. sysya

    sysya Well-Known Member

    Tja met Ntab heb ik een beetje dat hij volgens mij vooral geremd werd door persoonlijke fouten (2x vals starten bij een okt bijv.). Beetje type Nuis die toch ook vooral zichzelf in de weg zat, dat heeft voor mij weinig met de visie van van Velde te maken.

    Leerdam echt geen idee, we gaan het wel zien denk ik, misschien is Verweij een wondercoach in wording.
  2. proeme

    proeme Well-Known Member

    het is natuurlijk sowieso maar speculeren hier van achter een laptopje...
  3. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Leerdam heeft vooral erg goed gepiekt vorig seizoen. Resultaat van supertalent + wil om te winnen + juiste schema. Vraag me af in hoeverre een coach daar dan nog in bij kan dragen als alles zo makkelijk loopt.
  4. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Mja, interview van Ntab geeft vooral aan dat de interpretatie van de aanpak van een team/trainer nogal afhankelijk is van de eigen situatie.

    Voorbeeld: Ntab zegt dat hij de stabiliteit bij Orie fijn vindt ("er wordt een route uitgestippeld en niet ervan afgeweken") en dat er bij Reggeborgh meer wordt gesleuteled "uit onzekerheid". Dat is op dit moment Ntab's interpretatie en hangt uiteraard direct samen met het switchen naar Orie. Een andere schaatser zal juist concluderen dat Orie veel te rigide is in zijn aanpak met weinig ruimte voor individuele aanpassingen, en dat vVelde veel flexibeler is en routes aanpast op de persoon en huidige situatie van een schaatser. Uiteindelijk komt het op hetzelfde neer, alleen interpreteert Ntab het als positiever voor Orie, terwijl de alternatieve interpretatie veel positiever is voor vVelde. Bij Nuis bv. proefde je een beetje dat hij de stricte aanpak van Orie wat zat was.

    Overigens ben ikzelf niet zo'n fan van het bekritiseren van/modder gooien naar andere teams/trainers, en al hemelaal niet zoals Krol dat doet terwijl hij wel gewoon een gesprek aanging met Reggeborgh. Houd je gewoon met jezelf en je eigen team bezig en laat het op het ijs zien.
    alexander79, sysya en Eelco vinden dit leuk.
  5. sysya

    sysya Well-Known Member

    Nieuwe sponsor voor Anema. Team is nu als volgt
    Irene Schouten, Marijke Groenewoud, Carien Kleibeuker, Kelly Schouten, Maaike Verweij en Elisa Dul, Jorrit Bergsma, Arjan Stroetinga, Bob de Vries, Jordy Harink, Crispijn Ariƫns, Sjoerd den Hertog, Victor Ramler en Jos de Vos.

    Jos de Vos is volgens mij de enige naam waarvan we nog niet wisten dat hij bij Anema is aangesloten (kan ook zijn dat ik dat nieuwtje eerder gemist heb).
  6. Lorca

    Lorca Well-Known Member



    Mooi nieuws. Met de introductie van marathonploeg Friesblond hoopte ik al dat Albert Heijn een entree in de schaatssport zou doen (immers exclusief verkoper van dat kaasmerk) en ze zijn nu ook co-sponsor geworden van de nieuwe kaas, euh, langebaanploeg van Anema. Wellicht de opmaat naar meer. In ieder geval knap dat A-ware haar sponsoring in dit soort tijden zodanig uitbreidt. Respect voor dat soort loyaliteit.

    Jos de Vos traint overigens al sinds het voorjaar mee met de ploeg (net als Robert Bovenhuis en Philip Due Schmidt), maar is kennelijk de enige die daar een contract aan heeft overgehouden.
    mi vindt dit leuk.
  7. sysya

    sysya Well-Known Member

    Op zich hebben ze natuurlijk met Schouten ook een perfect "kaas meisje" ;)

    Dat van Jos de Vos had ik dus idd gemist, wel blij dat hij nog een contract gekregen heeft.
    Lorca vindt dit leuk.
  8. mi

    mi Well-Known Member

    Supergoed nieuws! Laat de supermarktoorlog beginnen!

    rookworst, kaas, tompoucen...
    Ik zou zeggen dat hak-appelmoes zo kan instappen :D
    Lorca vindt dit leuk.
  9. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Het overzicht van de nieuwe schaatsteams staat online, ik zal zelf nog wat dingen nalopen. Weet iemand de status van de volgende schaatsers:

    Suzanne Schulting
    Thomas Geerdinck
    Aron Romeijn
    Daniel Greig
    Manouk van Tol
  10. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    @SprintMaster

    Romeijn, Geerdinck, Teun de Wit en Daniel Greig zijn aangesloten bij NXTGEN (al ontbreekt daarover nog altijd officeel bericht). Van Tol is volgens mij gestopt. Schulting zal wel alleen voor de Nationale Shorttrackselectie rijden.
  11. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Teun de Wit zit toch echt bij het Development Team Fryslan, zie http://www.gewestfryslan.nl/nieuws?news_id=871330

    Die andere schaatsers bij NXTGEN zie ik via liefdevoorschaatsen.nl maar verder geen bron. Denk dat dit een Televaag bericht of een gerucht via Twitter geweest is.

    Aanvulling: op Wiki zag ik wel wat namen staan van het team in 2018/2019.

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Team_NXTGEN

    Heel vaag want toen bestond het team nog helemaal niet...

    TeamNXTGEN_Wiki.jpg
    Laatst bewerkt: 26 okt 2020
  12. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Laatst bewerkt: 26 okt 2020
  13. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Nee, die zitten er echt bij. Via Instagram stories en zomerijsfoto's was het team wel uit te vogelen.

    Teun de Wit klopt ook. Die zou naar het Gewest gaan, maar dat is uiteindelijk kennelijk niet doorgegaan. Traint ook uitsluitend met Verweij en Leerdam mee.
    SprintMaster vindt dit leuk.
  14. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Die pagina van het Gewest is ook niet meer echt up to date zie ik: Kai in 't Veld zit sinds de zomer bij het juniorenteam van het Gewest, terwijl Mika van Essen (vorig seizoen Reggenborgh) volgens mij De Wit heeft vervangen in het team van Hospes. Misschien zijn er inmiddels weer meer mutaties.

    Ik heb trouwens wel een idee waar die wiki vandaan komt. Tijdens de hiatus van Verweij dook hij opeens in Inzell op met een stel schaatsers die hij zogenaamd begeleidde. Verscheen toen ook een item van bij het Sportjournaal. Kan mij in ieder geval herinneren dat Mol, Botman en Kersten daar inderdaad bij aanwezig waren. Denk dat een fan destijds dacht dat dat daadwerkelijk een team was.
  15. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Het zou trouwens wel helpen als er wat meer ploegenpresentaties waren. Tot die tijd blijft het toch een beetje gissen/uitzoeken. Volgens mij zijn tot dusverre alleen Team Frysk, Jumbo-Visma, IKO en Zaanlander (al dan niet in zeer beperkte vorm) geweest. Blijft dus nog even wachten op Reggeborgh, Gewest Fryslan en NXTGEN. Terwijl het NK Afstanden, afkloppen, over 4 dagen al van start gaat.
  16. proeme

    proeme Well-Known Member

    tsja, ploegenpresentatie... stel je voor dat je de sponsor even in de spotlight zet. Dat kan toch niet?

    ;)
  17. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Vooral "500 meter, 1000 meter, sprint" achter "Bart Mol" vind ik bijzonder. Hij is natuurlijk een marathonschaatser. Zijn tijden op de korte afstanden zijn 40.78 en 1:28.20...
  18. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Hij kan meedoen in de achterhoede op de 500 meter op het WK allround voor vrouwen.
  19. sysya

    sysya Well-Known Member

    Nou zelfs dat niet, je moet terug naar het jaar 2000 wil je een vrouw vinden die 1.28 reed op het NK afstanden 1000 meter ;)
  20. SchaatsDaan

    SchaatsDaan Active Member

    Het is natuurlijk een beetje een scheef beeld. De 1000 meter is een afstand die door stayers eigenlijk nooit gereden wordt. Waarschijnlijk is het een tijd die nog staat uit zijn junioren tijd, en is zijn 500 meter pr een stuk actueler. Met een 500 meter van 40 seconden mag je, zeker voor een marathonschaatser, toch wel een tijd rond of onder de 1.20 verwachten.

    Verstuurd vanaf mijn Redmi Note 7 met Tapatalk

Deel Deze Pagina