Transfertopic 2020-2021

Discussie in 'Lange baan' gestart door mi, 7 mrt 2020.

  1. diploma

    diploma Active Member

    Robin Groot en Jordy van Workum naar de opleidingsploeg van Jumbo Visma. Met wie gaat Groot dan trainen? Er zitten toch alleen maar jongens/mannen in de opleidingsploeg?
  2. sysya

    sysya Well-Known Member

    Ik neem aan dat er dan nog andere dames gaan komen
  3. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Of ze sluit aan bij de De Jong, Beune en Achtereekte.
  4. Chrys

    Chrys Member

  5. sysya

    sysya Well-Known Member

    Bijzonder hoe ze dat bij de vrouwen dan dus anders doen dan bij de mannen, die trainen niet standaard met de gewone ploeg. Als ze gewoon met de drie andere dames gaat rijden, waarom zit ze dan in de opleidingsploeg? Misschien een domme vraag, maar ze zetten Beune neem ik aan ook niet terug naar de opleidingsploeg, terwijl die qua leeftijd daar nog prima past?
  6. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Ze kan toch ook de ene keer met de prof-dames en de andere keer met de opleidings-jongens meetrainen? Ik neem sowieso aan dat Jac Orie voor iedereen wel eigen trainingsschema's maakt? Misschien dat de reden dat ze niet in de hoofdploeg zit toch financieel is, ze werd uiteindelijk ook geen wereldkampioene allround junioren en Joy Beune wel?
  7. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Als ze haar in de opleidingsploeg plaatsen hoeven ze haar volgens mij geen salaris te betalen. Volgens mij is het ook gewoon een methode om de overgang van RTC naar een merkenteam te verkleinen. Als je meteen bij het grote Jumbo-Visma zit, hoort daar een verwachtingspatroon bij. Nu zit ze in de opleidingsploeg dus is leren en beter worden is belangrijker dan presteren.
  8. sysya

    sysya Well-Known Member

    Ze won wel 4 wereldtitels vorig jaar en werd 2e in allround.

    Ze zal absoluut een eigen trainingsschema hebben het valt mij alleen op dat de opleiding's mannen vrij veel apart trainen van de JV mannen (meer apart dan samen), maar dat Groot blijkbaar juist veel met de JV vrouwen gaat trainen. Waar ligt dan de grens? Waarom is Groot onderdeel van de opleidingsploeg en Beune van de JV ploeg? Bij de mannen is dat duidelijk, als dit is hoe ze het gaan doen bij de vrouwen vind ik de lijnen behoorlijk vaag.
  9. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Er is volgens mij wel duidelijk een verschil tussen Beune en Groot. Beune is verder in haar ontwikkeling en zit veel dichter op de wereldtop.
  10. sysya

    sysya Well-Known Member

    Oke prima, maar waarom traint ze dan met de senioren dames mee, terwijl de mannen in de opleidingsploeg dat vrijwel niet doen? Als ze echt als iemand voor de opleidingsploeg wordt gezien verwacht ik toch echt nog een tweede dame.
  11. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Jumbo-Visma heeft eerder gewerkt met stagiaires: Gerben Jorritsma en later Sanne in 't Hof. Die trainden ook mee met de senioren. Groot volgt datzelfde principe. Omdat er nu een opleidingsploeg is, valt ze officieel daaronder. Het is een verschil van de naam die je aan het beestje geeft, maar het is een reeds beproefd concept.
  12. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Zou dit betekenen dat de overgang van Leerdam naar JV is afgeketst? Ze hebben nu drie groepen van 4 rijders: heren sprint/midden afstand, heren allround en dames allround.
  13. sysya

    sysya Well-Known Member

    Zou kunnen, maar persoonlijk zag ik dat sowieso niet echt. Ik neem toch aan dat Leerdam er een sprint maatje bij zou willen hebben, tenzij ze van plan was om opeens te gaan allrounden natuurlijk. Ik vind haar wel bij JV passen, maar dan wel met een Kok, de Jong, andere de Jong, Beuling etc. naast zich.

    Blijft interessant, als ze wel naar JV gaat heeft JV echt een leuk ploegje verzameld dat op vrijwel elke discipline/afstand uit de voeten kan. Zo niet dan heeft Leerdam wel een beetje een probleem en is ze misschien te kritisch geweest in haar zoektocht.
  14. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Zou Leerdam met Bowe willen trainen? Qua mentaliteit passen ze wel bij elkaar en Leerdam zou in Amerika wellicht nog wat sterrenambitie kunnen navolgen. Dan kan Verweij met Mantia trainen. Ook geen verkeerde trainingspartner.
    rhalbersma, mi en sysya vinden dit leuk.
  15. Patrick510

    Patrick510 Active Member

    Waarom maak je dit zo moeilijk? De mannen uit de opleidingsploeg zijn met 4 en Groot is alleen. Dan is het toch logisch dat ze vaker aansluit bij de dames? Tijmen Snel rijdt nu eenmaal hardere rondjes dan Joy Beune dus is het logischer bij de dames aan te sluiten dan bij de mannen van de opleidingsploeg.
  16. sysya

    sysya Well-Known Member

    Ik probeer het niet moeilijk te maken ik vroeg mij gewoon af waarom de ene schaatser in opleiding met andere schaatsers in opleiding trant, terwijl de ander met de senioren traint. Je kunt toch gewoon een tweede dame binnen halen die met Groot traint, dat hebben ze met de mannen ook gedaan? Overigens rijdt Beune vooralsnog ook nog steeds veel snellere ronden dan Groot dus een andere junior lijkt mij een betere optie als je graag schaatsers van gelijkwaardig kaliber met elkaar wil laten trainen.
  17. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Geert Kuiper weg uit Canada (wat Blondin verdrietig maakt) en Hege Bøkko stopt. Denk je in het schaatsen wel goed nieuws te vinden. Nope.
  18. proeme

    proeme Well-Known Member

    dat Hege stopt is natuurlijk amper een verrassing. Die reed helaas al wat langer anoniem haar rondjes.
  19. JaapvdB

    JaapvdB Well-Known Member

    Toch een soort van transfer: nadat Hege Bokko gisteren liet weten dat ze er mee stopt, schrijft Ida Njatun vandaag op facebook dat ze doorgaat. Maar dan wel bij Team Sormarka in Stavanger onder leiding van Wouter olde Heuvel.
    In het nationale team voelde ze zich een beetje 'allenig' omdat er te weinig meisjes van niveau in zitten en het verschil met de jongens weer te groot was om ze bij te benen. Ze hoopt dat het bij Team Sormarka beter zal gaan.
    Nou, het is Sofie Haugen in ieder geval goed bevallen dus wie weet werkt het voor Ida ook.
    Camila en De Keizer vinden dit leuk.
  20. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Het hele Noorse team voor volgend jaar

    Elite 2020-2021

    Julie Nistad Samsonsen - Fana IL
    Ane By Farstad - Spk Falken
    Ragne Wiklund - Aktiv SK

    Håvard H. Lorentzen - Fana IL
    Bjørn Magnussen - Spk Falken
    Henrik Fagerli Rukke - Hol IL
    Odin By Farstad - Spk Falken
    Sindre Henriksen - Fana IL
    Allan Dahl Johansson - Aktiv SK
    Peder Kongshaug - Stavanger Sandnes SK
    Kristian Ulekleiv - Gjøvik SK
    Sverre Lunde Pedersen - Fana IL
    Magnus Bakken Haugli - Jevnaker IF
    Hallgeir Engebråten - Nord-Odal IL

    Talent 2026

    Marte Bjerkreim Furnee - Asker SK (Hospitant Elite)
    Sarah Marie Sanderud - Nord-Odal IL
    Amalie Haugland - Bergen SK
    Julie Berg Sjøbrend - Aktiv SK
    Arwen Szygenda - Sør-Fron IL

    Oddbjørn Mellemstrand - Stavanger Sandnes SK (Hospitant elite)
    Kasper Tveter - IF Fram (Hospitant elite)
    Sander Eitrem - Nord-Odal IL (Hospitant elite)
    Tobias Fløiten - Nord-Odal IL (Hospitant elite)
    Simon Aannø - Bjugn/Ørland SK
    Birk Finnstø Refsaas - Bjugn/Ørland SK

    Trenerteam
    Lasse Sætre Sports/ utviklingssjef
    Bjarne Rykkje Landslagstrener Elite
    Jeremy Wotherspoon Landslagstrener Elite
    Jonas Bekken Landslagstrener Elite
    Edel Therese Høiseth Landslagstrener Elite
    Siri Moseng Reisersen Trener Talent 2026

    Ida Njåtun en Sofie Karoline Haugen hebben een uitnodiging voor de kernploegen afgeslagen en gaan bij Sørmarka trainen (bij Wouter Olde Heuvel volgens mij)
    strawbale en Camila vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina