Transfertopic 2020-2021

Discussie in 'Lange baan' gestart door mi, 7 mrt 2020.

  1. mi

    mi Well-Known Member

    Maar Orie is nog steeds wel Orie. Analyticus maar toch ook wel ‘op de apenrots’z
  2. proeme

    proeme Well-Known Member

    en Verbij is goede vrienden met Krol. Die klik is er sowieso wel.

    Enige vraag is dan eigenlijk of de Orie-methode of de VanVelde-methode beter is.
  3. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Beune en Achtereekte hebben voor nog twee jaar bij JV getekend.
    Duif, mi en Camila vinden dit leuk.
  4. Mey

    Mey Well-Known Member

    Dat is suggestie (van mij ook overigens). Feit blijft dat hij na de spelen lang heeft gewacht met tekenen om naar een nieuwe ploeg te gaan (voor veel meer geld). Die kwam niet, dat bedoel ik met wachten op een nieuwe sponsor. Die privesponsoren heeft hij bij een nieuwe ploeg net zo goed. Als hij nu iets van 1,5 ton krijgt (gezien de budgetten en Kramer die een flink deel daarvan opslokt kan het nooit veel meer zijn) en hij kan nu 2,5 ton verdienen kan ik me voorstellen dat je dat doet. Zo lang is de carriere van een topsporter niet. Hij moet nu het geld verdienen voor de komende 50 jaar.
  5. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Even tussendoor, er lijkt hier op het forum wel een tikje in extremen gedacht te worden als het gaat om "alpha/dominant" vs. "rustig". Sowieso betekent haantjes-gedrag op/naast de baan al niet dat men dat gedrag per definitie ook daarbuiten tentoon spreidt. Ook is het apart om te denken dat zaken als geintjes maken en lol hebben met dominantie/haantjesgedrag te maken zou hebben en dat relatief rustige/kalme mensen ook stil zouden zijn in sociale situaties?

    Tuurlijk, ik zie ook Kramer, Nuis, en Verweij, misschien Leerdam bij vrouwen als dominantere, meer aanwezige schaatsers, en Krol, Verbij, en Roest, met wellicht een Visser bij vrouwen bijvoorbeeld als kalmere schaatsers met minder behoefte aan aandacht (ook maar gissen hier).
    Dat meerdere dominante persoonlijkheden bij elkaar in de ploeg lastiger is dan meerdere kalme persoonlijkheden, zal zeker meespelen (zeker als ze dezelfde specialiteit hebben), maar verder zou ik niet al teveel bespiegelingen durven doen vwb welniet bij elkaar past.
    Eelco, proeme, leenstrafan en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  6. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Ik snap wel wat je bedoelt hoor, maar het is natuurlijk wel een beetje onzin dat ze nu het geld moeten verdienen voor de komende 50 jaar. Net alsof ze niks anders meer kunnen doen/beginnen na hun carriere. Het is vooral leuk meegenomen als ze zoveel bij elkaar kunnen sporten dat ze daarna kunnen rentenieren, maar als het voldoende is om een jaar of 10 zich te kunnen richten op het ontwikkelen van hun volgende carriere dan is het ook prima natuurlijk.
  7. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Kop Telegraaf sportkatern morgen:

    KJELD NUIS VERLAAT
    NIEUWE JONGE VRIENDIN
    Monique, proeme, De Keizer en 3 anderen vinden dit leuk.
  8. sysya

    sysya Well-Known Member

    Ik snap wat je bedoeld, maar dit is echt niet de voornaamste reden in dit geval. JV heeft geld genoeg, ja ook zij zijn aan limieten gebonden, maar je gaat mij niet wijsmaken dat Reggeborgh een bod heeft gedaan waar JV niet over heen kon. Misschien dat ze het niet wilden, maar ze konden echt wel. Als zij het geld hebben om Ntab en Verbij een aanbod te doen dan hebben ze ook het geld om Nuis een hoger salaris te geven.
  9. Mey

    Mey Well-Known Member

    Wat is je bron?
  10. sysya

    sysya Well-Known Member

    Niet, dit is speculatie, jij hebt ook geen bron. Het gaat namelijk niet over het contract dat hij na de spelen tekende, maar de situatie nu. JV wist dat Nuis weg wilde, als het puur om geld ging hadden ze hem kunnen houden door zijn salaris te verhogen wat gezien de bezigheden van JV nu echt wel had gekund. Overigens zei hij in een verklaring wel dat het hem ging om een nieuwe trainingsimpuls, geld werd daarin niet als reden genoemd.
  11. Mey

    Mey Well-Known Member

    Klopt, maar het is naïef om te denken dat zo'n transfer niet met geld te maken heeft. En natuurlijk zegt een sporter dat bijna nooit zelf.
  12. sysya

    sysya Well-Known Member

    Klopt, er zal zeker een financieel aspect zijn (al hoeft het niet doorslaggevend te zijn). Ik zeg alleen maar dat JV echt het geld wel heeft en als het om geld ging JV niet bereid was om net zoveel of meer te betalen als Reggeborgh. Feit is dat als je Verbij en Ntab tegelijkertijd een goed bod kan doen (en ook nog met Leerdam praat) je echt wel geld hebt om Nuis meer te betalen. Het is dan dus een keus van JV om dat niet te doen. Dat is waarom ik niet denk dat het de voornaamste reden was, maar dat Nuis sportief gezien iets nieuws nodig had, iets waar hij tijdens het seizoen ook al over sprak.
  13. Patrick510

    Patrick510 Active Member

    Die redenatie kan ik niet volgen. Dat JV diepe zakken heeft staat als een paal boven water maar Reggeborgh heeft dat eveneens. Dan gaat het er toch om hoe ver een partij wil gaan? In het verleden is gebleken dat JV de waarde van Nuis op een bepaald niveau heeft ingeschaald en het feit dat sprake is geweest van onderhandeling duidt er op dat Nuis wel degelijk water bij de wijn heeft moeten doen. Sportief gezien is de overstap voor Nuis bovendien relatief risicovol omdat hij nu niet met de top op de 1500m traint en daarmee wel degelijk een risico loopt op een groter verval de laatste ronde. Dan kun je zeggen dat de 1000m meer focus heeft maar het gat met Kuliznikov is heel erg groot en door dat team ook niet zomaar overbrugd. Mi. geeft Nuis daarom een stukje sportieve zekerheid op en daarmee ligt het voor mij voor de hand dat de financiën wel degelijk een rol spelen in deze transfer.
  14. sysya

    sysya Well-Known Member

    Mijn punt is ook juist dat JV een keus gemaakt heeft, als geld de doorslag heeft gegeven dan hebben zij gekozen om geen hoger bod te doen dan Reggeborgh deed, terwijl ze daar wel de financiële middelen voor hebben. Als je Verbij en Ntab tegelijkertijd een contract kan aanbieden (met bijbehorend salaris) kun je Nuis echt wel meer betalen, als ze dat geweigerd hebben is dat een keus geweest van JV. Wat de doorslag heeft gegeven weten we niet, we weten wel dat JV niet een tekort heeft aan financiële middelen en het al dan niet weigeren van een hoger salaris voor Nuis dus een keus zou zijn geweest, een keus die ik niet zou begrijpen.

    Overigens is duurtraining niet heel moeilijk op te zetten ook zonder ploeggenoten die 1500 specialisten zijn. Hij heeft tijdens het seizoen aangegeven met 500m rijders te willen trainen, daarvoor kreeg hij bij JV de kans niet. Die sportieve redenen zijn voor mij dus veel gemakkelijker te begrijpen.
  15. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Het zal een combinatie van geld en sportieve overwegingen zijn geweest. Bosker is in de plaats gekomen van De Vries waarbij het salaris ongeveer gelijk zal liggen. Smeekens is ook weg dus dat biedt financiële ruimte. De marktwaarde van Nuis ligt natuurlijk hoger dan die van Verbij. Misschien dat de salaris eis van Nuis haalbaar was voor Jumbo Visma, maar dat ze de inschatting hebben gemaakt dat ze voor hetzelfde salaris Verbij én Ntab konden binnenhalen.
    Bastiaan83 en Mey vinden dit leuk.
  16. sysya

    sysya Well-Known Member

    Zou inderdaad goed kunnen, op zich met het oog op de toekomst ook geen onlogische gedachte van JV aangezien Nuis na de komende spelen wel zo ongeveer klaar zal zijn.
  17. sysya

    sysya Well-Known Member

    Het is rond, Nuis vindt dit niet heel leuk denk ik
  18. mi

    mi Well-Known Member

    Is een behoorlijke poets die JV hem bakt inderdaad.
    Transferseizoen is interessanter dan sommige world cups!
    Groetjes, Camila, Bastiaan83 en 3 anderen vinden dit leuk.
  19. Monique

    Monique Well-Known Member

    Dus Dai Dai naar JV, maar Kai blijft bij Van Velde? Ik denk ook dat Nuis baalt, voor de pure snelheid die hij zo miste heeft hij meer aan Dai Dai dan aan Kai.
  20. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    De NOS meldt inmiddels al dat ook Verbij heeft getekend bij J-V. Als dat geen rivaliteit wordt volgend seizoen :)

    Ben benieuwd welke snelle mannen Van Velde nu binnenhaalt. Qua Nederlands talent loopt er niet veel rond en een Velema is qua 500m niveau niet veel beter dan Nuis. Misschien toch wat buitenlandse lijntjes uitwerpen?

Deel Deze Pagina