Wereldbekerfinale, 7/8 maart T20, Heerenveen

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 2 dec 2019.

?

Welk rapportcijfer krijgt de opzet van de Wereldbekerfinale?

Peiling gesloten op 2 apr 2020.
  1. 10

    0 stem(men)
    0,0%
  2. 9

    1 stem(men)
    4,0%
  3. 8

    1 stem(men)
    4,0%
  4. 7

    3 stem(men)
    12,0%
  5. 6

    5 stem(men)
    20,0%
  6. 5

    4 stem(men)
    16,0%
  7. 4

    5 stem(men)
    20,0%
  8. 3

    3 stem(men)
    12,0%
  9. 2

    0 stem(men)
    0,0%
  10. 1

    3 stem(men)
    12,0%
  1. proeme

    proeme Well-Known Member

    zo, uitzendinggemist maar even gebruikt om terug te kijken.

    Dubreuil! Wat een toptijd! Oh, en toen kwam er nog even een Japanner véél sneller zijn...
    Nuis laat ff zien dat hij toch echt nog wel wereldtop is. Heerlijke rit.

    maar het hoogtepunt vond ik toch de massastart bij de dames. Eindelijk eens geen sprint. En wat maakte Wijfje dat mooi af! Topwijfje!
    Lorca en mi vinden dit leuk.
  2. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Toch echt een verrassend mooi schaatsweekend. Toptijden, blije schaatsers, mooie ritten. Wüst - Takagi als mooiste rit (misschien wel van het hele seizoen). De 34,08 als mooiste prestatie. Vind ik dan. Ook twee boeiende massstarts.

    Ik werd en blijer van dan van vorig weekend en dat vind ik toch gek. Want ik heb niet veel met de wereldbeker en wel veel met allrounden.
    Lorca, chicagodude en mi vinden dit leuk.
  3. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Over de mixed relay. Logisch dat Nederland vanwege gebrek aan specifieke training hierop niet meedeed, want ze hadden een modderfiguur geslagen tussen al die koppels die overduidelijk het hele seizoen hiermee bezig waren geweest. Not.

    Ik vond het wel grappig. Maar zoals ik dacht, het wisselen in combi met massastart geeft chaos. Humor dat Fish en Weidemann als koppel meededen. Die dachten misschien dat het aantal rondjes niet 1/2/2/1 maar 10/20/20/10 was.

    Mijn alternatief (eerder geopperd, maar herhalen is soms goed): 4x400 meter mixed relay. 2 man, 2 vrouw per team. Gewoon in de normale schaatsbanen met kruisingen. Start en finish op de 1000 meter finish. Wisselen mag op het gehele rechte eind van de finish.

    Heerlijke fictieve strijd tussen: Kodaira/Takagi/Shinhama/Murakami tegenover Fatkulia/Golikova/Kulizhnikov/Mushtakov. Dan heb je een sprintnummer! Een mens mag dromen.
    Mjøsaman en Eelco vinden dit leuk.
  4. De Goudsche Doorloper

    De Goudsche Doorloper Well-Known Member

    Wat een verrassend leuk schaatsweekend! Als tv-kijker had je echt een perfecte mix van lengte en spanning. Zeker de langere afstanden gingen nu een stuk vlotter. Ik vond het eerlijk gezegd een verademing met vorige week. En de 500 meters hadden misschien met iets meer ritten gekund, maar ik vond het eigenlijk wel wat hebben dat er alleen outsiders en podiumkandidaten reden. Zo bleef elke rit boeiend. Verbij in rit 1, Ntab in rit 3. Je weet niet wat die gaan doen, dus het blijft boeiend.

    Op Kulizhnikov na waren de beste schaatsers van het seizoen allemaal aanwezig. En je ziet dat sommigen eerder piekten en nu ineens behoorlijk wat plaatsen konden zakken in het klassement.

    Die Team Sprint kunnen we overigens wel afvoeren in mijn optiek. Vervang het lekker door die Mixed Gender Relay. Daar zit verrassend veel potentie in. Als de schaatsers een beetje gewend zijn aan het wisselen en de juiste rijders worden opgesteld kun je best leuke ritten hebben. Herzog tegen Weidemann is natuurlijk niet spannend. Je zal voornamelijk sprinters met inhoud en milers moeten opstellen. Een team met Nuis/Krol en Wüst lijkt mij tamelijk onverslaanbaar. Maar ook de Japanners kunnen met Takagi en Ichinohe best een leuk team opstellen. Als je dan een circusnummer wil, doe lekker de relay. Vinden de schaatsers zelf ook leuker.
    G1ant en chicagodude vinden dit leuk.
  5. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Niet dus, vreemd. Misschien omdat Stroetinga toch bleef staan, wat al heel knap was. Voor een soortgelijk incident krijgt Lollobrigida wel een DQ, ze hield met haar arm Sato af die daarop wel bleef staan maar wat opzichtig naar de buitenbaan reed. Op de ISU stream was nog duidelijk te horen dat Blondin bij het verlaten van het ijs boos was op de Japanse dames omdat die gevaarlijke dingen deden. Daarmee is ze niet de eerste, ook Schouten en Mia Kilburg (zij wees ze tijdens de race opzichtig aan, zo van jury wordt eens wakker) hebben dit al aangegeven.
    G1ant en Lorca vinden dit leuk.
  6. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Ik vond het ook een mooi schaatsweekend. Na het WK Afstanden was ik eigenlijk wel weer klaar met het seizoen (en al helemaal nadat vorige week de laatste marathonwedstrijd werd verreden), maar na dit weekend had ik er wel weer even tegenaan gekund. Zeker t.o.v. de WK's van afgelopen weekend. Dat programma is gewoon té vol en om eerlijk te zijn zit er 0 spanning in die allroundtoernooien. Met een minder vol programma had ik misschien nog wel wat meer emotie gevoeld bij de instorting van Wijfje, of de sterke prestatie van Ichinohe, maar ik was eigenlijk wel murw geslagen na al die afstanden en kampioenen.

    Over dit weekend. Die baanrecords kunnen mij gestolen worden (die inflatie aan snelle tijden zorgt er ook gelijk voor dat wedstrijden op langzamere banen met desinterrese worden ontvangen), maar voor mijn gevoel zat er in bijna alle ritten wel een mooie strijd - toch het mooiste aspect van de sport - en waren een aardig aantal klassementen toch nog tot de laatste seconden verrassend spannend. De afstanden verliepen ook wel lekker vlot, al waren de pauzes tussendoor écht te lang. Dat haalde de vaart er nogal uit. Overigens heb ik de TP en de TS totaal niet gemist. Ik vind eigenlijk alleen de Mass Start een cruciaal onderdeel en ik had het idee dat dat ook door het publiek steeds meer omarmd wordt. Het helpt natuurlijk dat er in beide races genoeg gebeurde om je op het puntje van je stoel te houden. De relay hoef ik niet per se terug te zien als nieuw onderdeel in de World Cups, maar vind ik wel een leuk Schaatsgala-achtige seizoensafsluiter (ontzettend jammer dat de Nederlanders het hierop hebben laten afweten). En als het al terugkomt als nieuw onderdeel, dan maar lekker in de plaats van de Team Sprint.

    Ik ben benieuwd hoe de kalender er van komend jaar gaat uitzien. Alsjeblieft meer buitenwedstrijden en alsjeblieft meer vorst. Al zal de ISU mij met die tweede natuurlijk minder goed kunnen helpen. En met dat eerste waarschijnlijk ook...
    Laatst bewerkt: 9 mrt 2020
    mi, G1ant en chicagodude vinden dit leuk.
  7. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Er wordt zelden tot nooit ingegrepen door de jury bij twijfelachtige incidenten en dat is wel een beetje kwalijk.
    Stroetinga reageerde daar nog op voor de camera van Omrop Fryslan. Zie: https://www.omropfryslan.nl/nijs/944599-stroetinga-en-bergsma-net-yn-de-prizen-massastart
  8. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Ja, ik kan me hier ook wel in vinden. Idd leken de schaatsers het wel leuk te vinden. Echt onbegrijpelijk dat niemand uit NL meedeed, en dat terwijl we heel veel sterke teams zouden kunnen opstellen aangezien dit ideaal is voor 1000-1500 rijders, en de opsplitsing in 1 rondje + 2 rondjes maakt de puurdere sprinters dit ook nog wel aardig aan zouden moeten kunnen. Een Ter Mors zou hier ook bijzonder geschikt voor kunnen zijn.

    Ondanks dat dit voor het eerst werd gedaan als klein testje aan het eind van het seizoen, vond ik het nu al 10x beter dan de TS.
  9. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Weidemann lag in een deuk toen ze te laat voor Fish kwam, had ik het idee.
    chicagodude en G1ant vinden dit leuk.
  10. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    En zelfs al had hij dat niet gezien, dan was het nog buitengewoon goed zichtbaar dat Golikova een fabuleuze bocht reed. Geen greintje instabiliteit en iedere klap was raak. Binnenbocht hè!
  11. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Ja precies. Dit is echt het werk voor 1000-meter specialisten met een shorttrack- of skeelerachtergrond, die aflossingen gewend zijn. Dus Ter Mors. Bij de mannen iets voor Koen Verweij in topvorm. Ronald Mulder kan dit misschien ook nog net aan qua afstand. Nuis is ook handig genoeg om dat aflossen zo onder de knie te krijgen.

    Het liefdeskoppel Koen en Jutta zou ook wel heel sterk zijn hierin. *Wil een grap maken over aanduwen maar houdt zich in*
  12. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Over binnenbochten gesproken, ook dit weekend weer zag ik veel van de NL heren weer bijzonder slechte binennbochten rijden, o.a. Krol op zjin 1000. Hij won alsnog ruim, maar die bochten zijn toch echt wel een probleem.

    Bij maatje Verbij is juist weer de opening het grootste probleem. Hij verliest nu standaard ruim 0.3 op Shinhama, plus wat hij verder aan het bgin van de volle ronde verliest doordat hij met lagere snelheid eraan begint. Daar valt niet tegenop te schaatsen, hoe goed je rondje ook is.
    Camila en G1ant vinden dit leuk.
  13. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member


    Ja, een aantal NL'se schaatsers hebben wel wat huiswerk te doen komende tijd.
    chicagodude vindt dit leuk.
  14. proeme

    proeme Well-Known Member

    zijn daar eigenlijk nog ergens beelden van?
  15. sysya

    sysya Well-Known Member

    Dat klinkt als iets dat Wennemars zou kunnen aankondigen ;)
  16. SchaatsDaan

    SchaatsDaan Active Member

    De beelden van de mixed relay zijn allemaal terug te kijken via de YouTube van de ISU.

    Verstuurd vanaf mijn Redmi Note 7 met Tapatalk
  17. G1ant

    G1ant Well-Known Member


    Starts op 3:35:42 en 3:41:53.
    proeme, Camila en chicagodude vinden dit leuk.
  18. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    o terugkijkend vind ik het nog steeds best aardig.

    Wel jammer dat uiteindelijk Japan en Korea alsnog niet deel hebben genomen. Verder leek het starten met 3 ipv 4 ploegen een voordeel te geven doordat er meer ruimte is, maar dat terzijde.
    Camila vindt dit leuk.
  19. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Nog een afsluitende statistiek. De gemiddelde WB-punten per afstand volgens de oude telling. Daarmee kunnen we namelijk ook over de tijd heen vergelijkingen maken. Tussen haakjes positie en punten van vorig jaar. En dit zijn alleen de 4 klassieke wereldbekers.
    Je ziet hier dat de Nederlandse overheersing eigenlijk nog gegroeid is t.o.v. van vorig jaar, ondanks alle mediaberichten van de afgelopen dagen. Rusland en Japan gaan wel iets vooruit, maar niet veel. Belangrijkste stijger is Canada. Wat verder opvalt is de dramatische neergang van Noorwegen. Duitsland heeft de bodem nog steeds niet gevonden en zakt nu uit de top-10. Ook ogenschijnlijke lichtpuntjes als Polen, Wit-Rusland en Kazakhstan lijken alweer te stagneren.

    1 (1) NED 187,03 (167,86)
    2 (2) RUS 155,96 (149,89)
    3 (3) JPN 113,03 (110,51)
    4 (5) CAN 91,17 (51,50)
    5 (6) USA 35,53 (43,54)
    6 (9) CHN 29,98 (21,92)
    7 (7) KOR 23,78 (31,76)
    8 (4) NOR 19,61 (63,86)
    9 (11) ITA 19,04 (17,50)
    10 (13) CZE 18,28 (16,17)
    11 (8) GER 17,92 (24,77)
    12 (12) POL 12,75 (17,11)
    13 (10) AUT 10,94 (18,02)
    14 (15) BEL 10,14 (8,00)
    15 (14) BLR 7,95 (10,35)
    16 (16) KAZ 5,85 (7,80)
    17 (20) NZL 3,90 (0,88)
    18 (17) SUI 3,16 (1,96)
    19 (--) FRA 1,10 (0,00)
    20 (21) TPE 0,50 (0,59)
    21 (18) EST 0,42 (1,38)
    22 (19) DEN 0,08 (1,04)
    -- (22) LAT 0,00 (0,44)
    -- (23) FIN 0,00 (0,28)
    Khlebnikov en strawbale vinden dit leuk.
  20. proeme

    proeme Well-Known Member

    ik vind dit NU AL leuker dan de teamsprint

Deel Deze Pagina