WK afstanden 2020

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 17 nov 2019.

  1. mhp1988

    mhp1988 Active Member

    Wow, wat een mega eerste ronde van Leerdam. Niemand die aan die ronde kon tippen. Nog iets beter volhouden in de laatste ronde en we gaan ooit de 1.10 in bij de dames... 17,5, 26,0, 27,4 is al voldoende. (mag dromen toch) :)

    Voor de statistici onder ons, Leerdams rondje was sneller dan Bowe's tussenronde bij haar WR. We weten dat Hong Zhang ooit 25,93 heeft gereden, maar op welke plaats staat de 26.15 van Leerdam als snelste ronde ooit door een vrouw geschaatst?
    RodyTur10 vindt dit leuk.
  2. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Je zou Bowes gemiddelde kunnen aanpassen aan de hand van haar verhouding 1000m eindtijd gedeeld door verwachte eindtijd. Standaarddeviatie gelijklaten en daarmee rekenen. Probleem is natuurlijk dat je dat dan bij iedereen zou moeten doen. Het is wel duidelijk dat Bowe haar normale nivo niet haalt. Weet niet of dit opgaat voor anderen. Voor Bowe was dit het hoofdnummer, voor anderen de 500 of 1500m
  3. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Tsja, hij zal er wel weer goed betaald voor worden. Aan de andere kant is Nuis nu eenmaal geen sprinter, net als Krol. Dan ga je het op snelheid toch altijd afleggen tegen de sprintende Russen op hoogland.
  4. Monique

    Monique Well-Known Member

    Tot nu toe nog geen tijd gehad om hier mee te kletsen, maar ik heb gisteren wel alle wedstrijden bekeken met een vriendin. Eindelijk individueel goud, superknap van Jutta. En heel fijn dat onze mannen ook goud hebben gewonnen op de TP. Goede keuze om Roest niet op te stellen en ik vind het heel mooi voor Bosker dat hij het heel goed heeft gedaan, en natuurlijk ben ik ook heel blij voor Sven en Douwe. Drie leuke kerels bij elkaar.

    Na Sochi was Nederland in rep en roer omdat we alles wonnen en dat was niet goed voor het schaatsen, en nu we veel minder winnen lees ik daar weer kritiek op in de media. Het bewijst maar weer eens dat je moet genieten van je succes want het kan zomaar weer afgelopen zijn.

    Vanavond hoop ik op Krol en Wüst.
    RodyTur10, mi, diploma en 2 anderen vinden dit leuk.
  5. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Dit zijn de snelste rondes ooit voor vrouwen. Leerdam zou met haar 26,15 op de gedeelde vierde plaats staan samen met Kodaira.
    upload_2020-2-16_12-41-14.png
    mhp1988, chicagodude en SprintMaster vinden dit leuk.
  6. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Ik vind het erg mooi dat er dit weekend in ieder geval op de 5000 vrouwen en 10000 mannen wereldrecords zijn gereden want die rijden we bijna nooit op hoogte buiten allroundtoernooien dus zoveel kansen zijn er niet.

    Het is ook wel symbolisch dat Sablikova het wereldrecord op de 5 kilometer voor het eerst pakte op het WK afstanden in SLC in 2007 en het nu 13 jaar later waarschijnlijk voorgoed kwijtraakt op het WK afstanden in SLC in 2020.
    Camila, De Keizer en chicagodude vinden dit leuk.
  7. sysya

    sysya Well-Known Member

    Ja vind ik ook, je zit in NL alleen met de selectiemomenten, het zal nog knap lastig worden om een geschikt moment te vinden voor zo'n trainingskamp in SLC. Misschien is het voor JV ook wel een idee om naast de talenten schaatsploeg ook iets te gaan doen in het shorttrack, als je het dan toch over snelheid en bochtentechniek hebt..... Aan geld lijkt het JV niet te ontbreken dus een paar talentvolle shorttrackers sponsorren en op die manier te verbinden aan de schaatsploeg moet toch kunnen zou je zeggen. Voeg er nog 1 of 2 jonge 500/1000m specialisten aan toe (met alle respect voor Otterspeer en Smeekens, maar hun tijdperk loopt een beetje op hun einde) en je hebt een ploeg waarin Nuis/Krol die snelheid op kunnen doen, bochtentechniek kunnen verbeteren en je hebt een aantal frisse nieuwe gezichten in twee verschillende disciplines.
  8. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    ikvind het opvallend dat hij deze kritiek (toch op z’n coach) publiekelijk uit. Zou dat er op duiden dat Nuis het al vaker aan heeft gekaart bij Orie, maar dat de laatste niet ontvankelijk is voor kritiek op zijn methodes?

    Orie staat nou niet direct bekend als flexibel tenslotte...
    Overigens vind ik het verbazingwekkend dat Krol en Nuis nooit met de echte sprinters trainen...
  9. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    OK, begrepen. Was ook geen kritiek op je methode. Maar hier, op hoogte en niet alle favorieten (kennelijk) in vorm, geldt toch (wellicht meer dan in, zeg, Heerenveen): Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst - zelfs niet voor het heden.
  10. sysya

    sysya Well-Known Member

    Zou kunnen idd, ik zou dat persoonlijk wel een kwalijke zaak vinden. Krol en Nuis zijn geen junioren meer die nog moeten leren wat goed voor hun is. Die kunnen toch hopelijk zelf inschatten wat ze zo ongeveer nodig hebben om beter te worden, als coach zijnde maak je daar normaal gesproken gebruik van toch? Dat hoor ik andere coaches tenminste wel zeggen.
  11. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    tja, dat zit bij die 36% kans op geen medaille voor Bowe dan...Shikova viel ook tegen gisteren dus die kans lijkt me ook wat lager nu, en Blondin staat er dan weer niet bij, en die verwacht ik met takagi en Wüst voor de medailles eigenlijk.
  12. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    ik speculeer ook maar wat, wie weet is dit de eerste keer dat Nuis het aankaart. Dat zou dan ook apart zijn om het in de media te doen. Hij solliciteert een beetje naar een plekje bij Reggeborgh vind ik...
  13. sysya

    sysya Well-Known Member

    Haha misschien wel inderdaad, ik vond het al bijzonder dat hij Reggeborgh überhaupt noemde aangezien hij in eerste instantie alleen sprak over internationale concurrentie. Als dit de eerste keer is dat hij het aankaart en hij dat in de media doet zegt dat ook wel wat over de relatie met Orie, lijkt mij toch niet echt de bedoeling dat een schaatser dat niet gewoon met zijn coach kan bespreken. Ik denk eigenlijk eerder dat Nuis het wel heeft aangekaart (daar is zijn mond groot genoeg voor) en dat Orie er niet in mee gaat.
  14. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    dit voor wat betreft WK Sprint:

    Screenshot 2020-02-16 at 13.16.30.png
    Waarbij Zjlezovski in 1992 precies 1 sec sneller was dan nr 2 op de 2e 1000m

    Screenshot 2020-02-16 at 13.18.09.png

    en bij het WK1989 op dag 1 zelfs 1.05:

    Screenshot 2020-02-16 at 13.33.07.png

    En dan de beste 1000m rijder ooit...

    Heiden WK1978: 1.98/1.80

    Screenshot 2020-02-16 at 13.25.03.png

    Heiden WK1979: 1.96/1.88

    Screenshot 2020-02-16 at 13.26.14.png

    Heiden WK1980: 2.03/1.72

    Screenshot 2020-02-16 at 13.27.47.png

    Heiden OS1980: 'slechts' 1.50 ...

    Screenshot 2020-02-16 at 13.35.01.png
    RodyTur10 en Marcel Vos vinden dit leuk.
  15. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Kulizhnikov is pas 25, dus kan zeker nog beter worden. Maar hou lang blijft hij en de andere Russ(inn)en gemotiveerd als ze niet meer mee mogen doen?
    chicagodude vindt dit leuk.
  16. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Hadden we het succes van Voronina op de 5km kunnen zien aankomen? Wat opvalt is dat Sablikova op het EK door Voronina geklopt werd op de 3km. Daar tegenover werd Sablikova knap 5e op de 1500m. Het lijkt er op dat Sablikova meer op snelheid heeft getraind om de 3km te kunnen winnen van dames als Blondin en Achtereekte. Op de lijst waarbij de World Cups 5 km over elkaar worden gelegd scoorde Voronina beter dan Sablikova met haar race van vorig jaar. Al had ik de indruk dat Sablikova toen niet het uiterste wilde geven. In Nur Sultan opende Voronina snel en had na 9 rondes nog steeds de snelste tijd. Om in de laatste 3 rondes duidelijk te verliezen. Nu weet ze op veel beter ijs het wel tot het einde toe vol te houden.

    Analyse_Voronina_Sablikova_5km.jpg

    Analyse_Voronina_5km.jpg
    alexander79 en G1ant vinden dit leuk.
  17. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Daar ben ik het wel mee eens.
  18. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member

    Anderzijds vind ik het geen kwaad kunnen als je als schaatser ook naar buiten toe af en toe een kritische noot mag uiten over het reilen en zeilen binnen een team.
    Je hoeft natuurlijk niet de vuile was buiten te hangen maar ik kan mij niet voorstellen dat er in een team geen eigen opvattingen/meningen zijn die niet altijd stroken met de coach of andere leidende personen.
  19. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Dank voor de suggesties. Ik heb echt niet de illusie om de juiste uitslag te voorspellen, hoor. Gelukkig zijn er "verrassingen"; dat maakt het juist leuk om naar te kijken. Als alles compleet voorspelbaar was, zouden we het ook schriftelijk kunnen afdoen.


    Ik heb even gekeken hoe de schaatsters gisteren gescoord hebben op de 1000 meter t.o.v. hun gemiddelde. Opmerkelijk goed waren Kimi Goetz (op -2,7 sd) en in de achterhoede Yu Ting Huang (-2,6). Opmerkelijk slecht was Britanny Bowe (+2,4 sd).
    Enigszins tegenvallend, maar in gelijke mate, waren Katsjanova en Herzog (+1,0), Kodaira en Sjikhova (+0,9) en ook Takagi (+1,2). Letitia de Jong en Qishi Li reden op hun gemiddelde. Goud en zilver scoorden uiteraard beter dan gemiddeld. Leerdam op -1,6 sd en Fatkulina op -1,5 sd.
    Maar ook goed was Wüst, met -0,6sd.

    Als je nu het verschil tussen Wüst en Takagi vergelijkt, dan kom je dus op ongeveer 1,8 sd, terwijl het verschil tussen de gemiddelden volgens het model maar ongeveer 1 sd is. Wat dat betreft, lijkt Wüst dus de favoriet voor vanavond.

    Maar is winnen ook genoeg voor een wereldrecord? Wüst heeft dan een tijd van -2,4sd nodig. Dat lijkt dus heel moeilijk. Takagi heeft -1,1sd nodig voor een wereldrecord.

    Ik neem aan dat velen bij het lezen hier al afgehaakt zijn...

    Dit dus alles onder de aanname dat de rest van het model wel klopt.
    Camila, mhp1988, strawbale en 3 anderen vinden dit leuk.
  20. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Nee in tegendeel, juist door zo'n model achteraf met de uitslag te vergelijken, kan je soort-van-wetenschappelijk aanwijzen wie het meest verrast, positief of negatief.
    mhp1988 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina