NK allround/sprint 2020

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 25 jan 2020.

  1. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Als Mulder-fan mep ik hier echt op de bank. Wat een rotval. 9.58, 60 km/h. Dit was minimaal 34.7 geworden. :( :(
    Nuis ook weer niet goed. Esders wint de 500m, Velema leidt het klassement. Raar toernooi, ook al met Otterspeer zijn DQ.

    Zou Ronald zich nu willen beroepen op een calamiteiten-aanwijsplek? :D
    Nogevendit en Basje vinden dit leuk.
  2. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Als Nuis hier zometeen een goede 1000 rijdt kun je het niet maken om Mulder aan te wijzen te koste van Nuis. Normaal gesproken zijn ze erg aan elkaar gewaagd en dan is dat niet eerlijk ten opzichte van Nuis.
  3. sysya

    sysya Well-Known Member

    Ligt eraan wat Nuis rijdt. Met de snelheid van Mulder was hier echt op zijn minst een 34.7 uitgekomen dan had hij dus 1,4 gepakt voor de 1000m + de voorsprong die hij al had wat volgens mij samen op zo'n 2 seconden was gekomen. Als Nuis niet onder de 1.08 rijdt vind ik een aanwijsplek zeker verdedigbaar.

    Edit: 2,4 seconden voorsprong zelfs zie ik nu
    RodyTur10 en Camila vinden dit leuk.
  4. Basje

    Basje Active Member

    Sorry, maar Nuis rijdt hier niet goed en gaat echt niet onder de 1.08 rijden straks. Hij heeft al heel veel mazzel dat hij wel 2x naar het WK afstanden mag. Hij had mits Ronald was blijven staan waarschijnlijk meer dan 2 seconde goed moeten maken, dat was hem nooit gelukt tenzij Ronald weer zou zijn gevallen of missers had.

    Ronald heeft zeker wat om aan te kaarten. De kans is natuurlijk zeker klein dat hij ook echt wordt aangewezen, maar ik vind zeker dat hij het kan aankaarten.
    Nogevendit en Camila vinden dit leuk.
  5. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Je hebt gelijk, en ik ben heel benieuwd wat ervan gaat komen mocht Mulder in beroep gaan. Je zou kunnen zeggen dat niet vallen ook onderdeel is van de sport en dat heeft Mulder niet goed gedaan. Als we hier Mulder in essentie de titel geven omdat hij wel gewonnen zou hebben als hij niet viel, moeten dan niet ook Pedersen de WK allround titel van 2018 geven? Ik weet dat de vergelijking niet helemaal opgaat, maar ik kan wel een eventuele slippery slope zien.
  6. Camila

    Camila Well-Known Member

    Maar de titel wordt niet gegeven, het gaat om de aanwijsplek voor de WK Sprint toch? Bij de val van Pedersen was er geen kwalificatie binnen een land in het geding.
  7. Camila

    Camila Well-Known Member

    Ik weet niet of het kan, maar ik gun Ronald Mulder in ieder geval wel een aanwijsplek!
    RodyTur10, strawbale, ZeeKoei en 2 anderen vinden dit leuk.
  8. sysya

    sysya Well-Known Member

    Gezond blijven is ook een onderdeel van topsport ;)
    Alle gekheid op een stokje, dit is een kwalificatiewedstrijd, die Nederlandse titel kan ze echt gestolen worden, het gaat om plaatsing voor het WK sprint.
  9. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Ik denk dat Ronald Mulder echt niet zo redeneert. Hoe hoog kan die eindigen bij een WK Sprint, vijfde of zesde misschien als het meezit? Dan is een Nederlandse titel misschien wel mooier.
  10. sysya

    sysya Well-Known Member

    Mulder heeft zeker gelijk, "er zijn dit seizoen genoeg achterdeuren"
  11. sysya

    sysya Well-Known Member

    Hij heeft het in zijn interview net wel echt over het WK, niet over de titel. Hij baalt dat hij nu kwalificatie mist, hij zegt niks over de titel die hij mist.
  12. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Dat vind ik apart. Ik snap dat het mooi is als hij nog een keer kan deelnemen aan een WK Sprint, maar veel illusies om hoog te eindigen hoeft hij toch niet te hebben. Dat maakt zijn kans op een aanwijsplaats ook gelijk een stuk kleiner.
  13. sysya

    sysya Well-Known Member

    Laten we eerlijk wezen, op het Nk hebben ook schaatsers zich geplaatst waarvan je weet dat ze niet gaan winnen, dat maakt de wil om je te plaatsen niet minder. Nuis in deze vorm is overigens ook absoluut geen kanshebber. Als Mulder je op ruim twee seconden kan zetten voor de laatste afstand dan hoef je je ook echt geen illusie te maken
  14. Nogevendit

    Nogevendit Well-Known Member

    Esders opent wel heel snel.....sneller dan Snel.
    strawbale, Camila, VictorP en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  15. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Ik geef Wijfje bij het allrounden toch meer kans op podium dan Mulder bij de Sprint. Voor Ter Mors is van alles mogelijk als ze weer fit wordt. Blokhuijsen heeft normaal gesproken ook niet veel kans.
  16. sysya

    sysya Well-Known Member

    Wat dacht je van Beune op de 1500m? De Jong op de 1000m? Dai Dai op de 1000m? Gaan allemaal naar het WK en we weten nu al dat een medaille een wereldwonder zou zijn, maakt plaatsing niet minder belangrijk voor hen
  17. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Situatie is natuurlijk wel anders. Debuteren op een 1500 meter van het WK Afstanden in SLC is voor Beune natuurlijk top. Zeker na het matige voorseizoen. Met de grote staat van dienst van Mulder is een 6e plaats op het WK Sprint niet een heel grote toevoeging aan zijn palmares. Het had natuurlijk moeten gebeuren op de 500 meter van het NK Afstanden.

    Maar ik snap de teleurstelling van Mulder wel heel goed natuurlijk.
  18. Nogevendit

    Nogevendit Well-Known Member

    We hebben nu wel kunnen zien wie dit weekend de beste was. Dat hebben we, om maar iets te noemen, op het OKT niet gezien.
    (Vallen hoort er bij, maar dit was grotendeels buiten de schuld van Mulder, veel te trage tegenstander, die heb je op WK niet)
  19. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Dat tweede als het gereden wordt door iemand die aan de start verschijnt met de insteek om een goed toernooi te rijden.
    JohnZero vindt dit leuk.
  20. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Nee, Wüst is degene die in die situatie graag de regels in haar voordeel niet toegepast ziet worden. Vedettegedrag heet dat en het is prima als de KNSB zich daar niets van aan trekt. Als je wil schaatsen, doe je maar mee aan het toernooi en als je daar geen zin in hebt, pech gehad.
    JohnZero en SprintMaster vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina