EK afstanden 2020

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 17 nov 2019.

  1. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    1.07.09 is een tijd van een alien. Maar het bijzonderste mag wel zijn dat hij zo enorm beheerst en gecontroleerd schaatst. Geen enkele beweging is overbodig en iedere slag brengt honderd procent van zijn gebruikte energie in de diepste krochten van het ijs. Zulke wonderschone machinale perfectie van een schaatsrace zagen we wel eens bij Wotherspoon en Davis, en nu dus Kulizhnikov. Zo diep hangen, zo technisch perfect... we kunnen vinden van hem wat we willen, maar zijn techniek is onovertroffen.
    chicagodude, Tuttifrutti, Mcat en 4 anderen vinden dit leuk.
  2. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member

    Niet mee eens. Wie er niet is hoef je ook niet te verslaan.
  3. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Waarom zouden we iets van moeten vinden? De tijd is de tijd.. waarom moet er altijd achterdocht zijn en alleen en vooral bij buitenlanders? Roest rijdt uit het niets 12:42 of whatever op de 10 km, is het applaus.. en hij heeft niet eens de verfijnde techniek van Pavel K.
    Tuttifrutti vindt dit leuk.
  4. Bastiaan83

    Bastiaan83 Well-Known Member

    Op papier heb je gelijk. Maar winnen terwijl je weet dat de beste rijder er niet bij is, geeft toch een ander gevoel lijkt me.

    Natuurlijk pakt niemand de titel af, en inderdaad wie er niet is kun je niet verslaan. Maar toch kan ik me voorstellen dat het anders voelt.
  5. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Zekers... en als alle en enige concurrentie uit één land komt... dan gewoon niet erg vinden als dit land wordt uitgesloten. Laat die gouden medailles maar komen.
  6. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    Ik stip ook nog even de plek 5 van Golovatsjoek aan. In het kielzog van Koeli naar een voor zijn doen ook zeer goede tijd, waar die ook overduidelijk zeer tevreden mee was. Erg leuk voor die jongen.
    ZeeKoei en EenBrabander vinden dit leuk.
  7. mi

    mi Well-Known Member

    Oneens, als de schaatser er niet is vanwege blessures, niet plaatsen, liefdesverdriet dan heb je een punt. Nu heeft het een erg ‘je zult nooit weten’ gehalte.
    Bastiaan83 vindt dit leuk.
  8. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member

    Zo kun je dan altijd redeneren, er zijn wel vaker titels gewonnen terwijl de sterkste niet mee deed. op die manier stellen titels/overwinningen niet veel meer voor.
    diploma vindt dit leuk.
  9. sysya

    sysya Well-Known Member

    Toch zou ik de Jong niet te snel afschrijven, je zou zomaar gelijk kunnen hebben, maar kijkend hij zij zich de afgelopen twee jaar ontwikkeld heeft (Tot de start van het seizoen 2018/2019 had zij nog nooit onder de 1.16 gereden en was 38 hoog gebruikelijk) kun je haar niet zomaar afschrijven. Bij het NK in 2017 reed ze 1.16.3, dit jaar reed ze 1.14.6 en twee weken later 1.14.4.

    Misschien wordt ze binnenkort overrompeld door die jonge talenten, maar qua ontwikkeling doet ze eigenlijk niet voor ze onder en als zij zich kan blijven ontwikkelen (zoals ze nu doet) dan hoeft zij er niet buiten te vallen.
  10. Bastiaan83

    Bastiaan83 Well-Known Member

    Ik vind een blessure of ziekte (helaas hoort dat ook bij topsport, fit zijn) iets anders dan uitgesloten worden als heel land.

    Maar goed, we hoeven het niet eens te zijn.
  11. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member

    Bij sport geldt nog altijd dat je er wel moet staan om te wedijveren.
  12. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member

    uitsluiting door bijv doping is echt de schuld van de sporter/land, niet van de andere deelnemers. Als je als land je netjes aan de regels zou houden zou dit niet gebeuren en zouden de sporters gewoon mee kunnen strijden.
  13. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Als Kulizhnikov niet mee mag omdat Rusland wordt uitgesloten had hij er wel kunnen staan maar mocht hij niet, dat is heel anders dat er niet kunnen staan. Als Kramer niet mee mocht doen in de tijd dat hij onverslaanbaar was dan had de titel ook minder waarde gehad.
  14. Bastiaan83

    Bastiaan83 Well-Known Member

    Dus in jou ogen zijn gelijk alle Russen dopingzondaars? Dat is lekker iedereen over 1 kam scheren he.
  15. vergeer

    vergeer Well-Known Member

    Wees blij dat ze er zijn. En laat de ISU anders de Duitsers, Noren etc ook maar voorzien van de benodigde doping. Het kan mij niet spannend genoeg
  16. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member

    Kunnen andere landen er wat aan doen dat 1 land het niet zo nauw nam met de dopingregels?

    Natuurlijk is het jammer dat een land met (potentiële) winnaars misschien niet mee kan doen maar dat is verder niet van belang, de rest moet er gewoon nog voor vechten.
  17. HaagscheBluf

    HaagscheBluf Well-Known Member

    Eigenlijk zou ik het wel mooi vinden als topWijfje voor de winst zou kunnen gaan.
    Ik heb niks met Schouten.
  18. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member

    Als schaatser kom je nog altijd voor een land uit en als dat land dopinggebruik nu niet bepaald als een zonde zag zullen daar consequenties aan vast zitten. Rusland heeft een lange tijd niet echt meegewerkt aan het ophelderen van bepaalde dopingszaken.
    Helaas heeft dat ook invloed op de schaatsers die clean zijn. Maar je moet ergens wel een grens trekken om een land te dwingen hun beleid aan te passen.
    Monique vindt dit leuk.
  19. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member

    Je moet trouwens beter lezen, ik had het over een land niet over individuele schaatsers.
  20. HaagscheBluf

    HaagscheBluf Well-Known Member

    Kunnen de heren de doping discussie in het daarvoor bedoelde draadje verder voeren?
    Dank.
    Nogevendit en Mjøsaman vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina