EK afstanden 2020

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 17 nov 2019.

  1. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    Toch interessant wat het supersnelle Heerenveen met de beeldvorming doet t.o.v. de Nederlandse schaatsers. Krol en Nuis lijken vrij standaard 1.07 en 1.43 te kunnen rijden, Roest lijkt vrij standaard rond de 6.10 te rijden en de Nederlandse 3 kilometerdames lijken vrij standaard rond de 4.00/4.01. Kijken we echter naar die tijden, dan zien we dat ze bijna allemaal uit superthialf komen. Koeli is momenteel de enige schaatser die buiten superijsbanen Thialf en Gangneung onder de 1.08 heeft gereden (laagland). Er heeft nog nooit iemand buiten deze banen onder de 1.44 gereden, de snelste 1500 meter buiten deze 2 banen is gereden door Joeskov in Kolomna in 2016 (1.44,12). Verder stamt het baanrecord van Joeskov natuurlijk nog uit het "oude" (veel langzamere) Thialf, terwijl alle andere 1.43's uit het nieuwe Thialf zijn (wat was die tijd belachelijk goed zeg).

    Geen wonder dat de Nederlanders in alle lijstjes van beste laaglandtijden met afstand het vaakst voorkomen, die rijden een keer of 4 per jaar in Heerenveen terwijl de meeste buitenlanders slechts 1x per jaar in Heerenveen rijden. Precies de reden dat het ook nergens op slaat om te zeggen dat een WR laagland, of een BR in Thialf eigenlijk belangrijker is dan een echt WR omdat er "zo veel vaker in Thialf en op laagland wordt geschaatst". Dat klopt, maar alle laaglandbanen die niet Thialf (of Gangneung) zijn brengen zelden een WR laagland voort en vooral de Nederlanders schaatsen veel vaker in Thialf. Ik denk dat de meeste schaatsers niet minder vaak in Calgary en SLC opgeteld hebben geschaatst dan in Thialf.

    Edit: Op dezelfde manier is Kramer ook nog steeds de enige die buiten deze 2 banen onder de 6.10 heeft gereden op laagland. In Hamar (2009) en Berlijn (2006!!!!!!)
  2. HaagscheBluf

    HaagscheBluf Well-Known Member

    Toch knap dat ik daar zo overheen heb kunnen kijken.;)
  3. vergeer

    vergeer Well-Known Member

    Dat controleren zegt me niet zoveel. Ik vermoed dat er nog gewoon gebruikt wordt in de schaatswereld. De tijden die ze op dit moment rijden zeggen toch genoeg? In de periode dat de Russen met zekerheid hebben gebruikt reden ze tijden die toen als behoorlijk afwijkend werden gezien. Inmiddels wordt er net zo hard of zelfs harder gereden. Door Russen maar ook door andere landen.
  4. Monique

    Monique Well-Known Member

    De Nederlandse dames hebben het goed gegaan, dat zal genoeg zijn voor goud.
  5. mi

    mi Well-Known Member

    Yes denk ik ook! Opvallend hoe vaak Wüst moest inhouden/slagen liet lopen achter Antoinette. Elke bocht zo’n beetje!
  6. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Medaille-stand is nu 12 - 9 - 1 - 1 - 1 - 1 - 1 - 1.
    EenBrabander vindt dit leuk.
  7. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Wit-Rusland en Polen was een spannende strijd! Dit is het hoogtepunt voor de carriere van Mikhailova.

    Nederland was goed, maar Japan en Canada worden hier nog niet bang van.
  8. HaagscheBluf

    HaagscheBluf Well-Known Member

    Ze begint naar een piekvorm toe te groeien.
    Hoop zo op een WR voor haar op de 1500 in SLC.
    Als ik het iemand gun is het wel Ireen Wüst.
    Monique en mi vinden dit leuk.
  9. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Heeft ze ook gedaan op de teamsprint. Zeer indrukwekkend hoe zo'n achterste rijder op de teamsprint nauwelijks moeite hoeft te doen voor een uitzonderlijk snel rondje (met iemand anders op kop)
    SprintMaster vindt dit leuk.
  10. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    Hoe komt het toch dat Nederland eigenlijk altijd slechtere slotrondes heeft dan de directe concurrenten? Terwijl zowel Rusland als Japan minder stayers in de ploeg heeft dan Nederland.
    RodyTur10 vindt dit leuk.
  11. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Golovatsjuk met twee handjes op de rug door de bocht, leuk!

    Wat is mis met Tumolero?
  12. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Dit was wel makkelijkste gouden medaille ever voor NL.. maar goed voor moraal van de Jong en Wijfje.
  13. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Echte test is inderdaad pas bij het WK. Met dit veld wint NL op 80% nog wel.
  14. ChefSpijker

    ChefSpijker Well-Known Member

    Tumolero is ziek zeiden ze gisteren.

    Die teamonderdelen kunnen ze wel beter skippen op zo'n EK als je maar drie fatsoenlijke ritten hebt (dames en heren bij elkaar opgeteld). Dat je met die prestatie van Wit-Rusland zelfs een Europese plak pakt is toch vrij schandalig.
    Duif vindt dit leuk.
  15. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Haha. Die ritten tussen Wit-Rusland en Polen waren bij zowel de mannen als de vrouwen op het einde haast identiek.
    Groetjes, Elina en SprintMaster vinden dit leuk.
  16. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Net even wat reacties doorgelezen, maar ik wil toch wel even reageren.

    1) Je brengt zelf als eerste (en enige) een onderwerp ter sprake, legt jouw mening (gebaseerd op behoorlijk wat aannames en aparte generalisaties) op tafel, en op het moment dat anderen daar op ingaan wuif je alles weg en lijk je eigenlijk te willen dat men hier jouw mening maar als feit accepteert. Zo werkt het natuurlijk niet.
    2) Je opmerking over 'de rangen sluiten' is apart, want er is hier heel veel kritiek op NL'ers en dan zeker op Nuis' gedrag, en ook zeer veel kritiek op het uitsluiten van Rusland. Je opmerking richting @mi is verder erg laag; die zwangerschap ging om 1 losse opmerking zonder bijbedoelingen, terwijl jijzelf nota bene de roddel hier de wereld in slingert over ADJ en Wust, en dan wel met de nodige bijbedoelingen.
    3) De Russen waren goed is 'vage onzin'? Want? De Russen hebben duidelijk gepiekt naar dit toernooi, ze presteren over de hele linie zeer sterk. Als je sec naar de individuele sprint-kwaliteiten kijkt van de NL en Rusland vrouwen TS ploegen, dan hoort Rusland ook 'gewoon' te winnen, mits in vorm. Dat ze beter zijn dan vooeheen is niet zo gek. Zelfs met Leerdam ipv Wust was het nog geen kat in het bakkie.
    4) Je verbindt heel veel zaken met elkaar die totaal niks met elkaar van doen hebben. Nuis zijn gedrag had misschien verband met zijn relatieperikelen, maar heeft echt 0,0 verband met het samenrijden tussen geliefdes. En daar gaat het blijkens de rest van je bericht om, dat je niet vindt dat geliefdes samen een wedstrijd zouden moeten schaatsen (je geeft nl zelf aan dat geliefdes in hetzelfde team niet zo'n probleem is).
    Als je stelling is dat geliefdes samen een wedstrijd laten rijden een probleem is, dan vind ik dat best een stelling waarover gediscussieerd kan worden, maar jij haalt er zoveel vage en niet-toe-doende zaken bij dat een normale discussie in de kiem gesmoort wordt.

    Verder heb ik problemen met de manier waarop jij hier zelf met allerlei aannames komt, en die dan hier als feit deponeert. Bijvoorbeeld dat de TS 'afgeleid' was, dat dat iets te maken zou hebben met Wust/LDJ, dat dit 'aangetoonde risicos' zijn (aangetoond, door wie dan? Door jou?), etc. En dan ook nog eens doodleuk mensen hier van alles en nog wat beschuldigen.
    sysya, Duif, Marcel Vos en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  17. mi

    mi Well-Known Member

    Stond Kolder nou op de kruising bij de mannen net? Of zag ik dat niet goed?
  18. HaagscheBluf

    HaagscheBluf Well-Known Member

    Voor iedereen die op nieuweling Lian reageert: Don’t feed the troll.....
    sysya en mi vinden dit leuk.
  19. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Waar Yuskov fluitend over de finish kwam, waren Semerikov en Rumyantsev aan het horten en stoten. Yuskov is de beste man bij de Russen, en dat bleek al op de 5km.
    SprintMaster en mi vinden dit leuk.
  20. Monique

    Monique Well-Known Member

    Mooi dat we hier twee keer goud pakken, ben ook heel blij voor Marcel Bosker en dat die de laatste rondjes zo goed reed. Mooie opsteker voor deze leukerd.
    RodyTur10 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina