EK afstanden 2020

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 17 nov 2019.

  1. Duif

    Duif Well-Known Member

    Maar hoe is dan te verklaren dat Swings in zijn eerste 2 jaar op schaatsen technisch veel beter reed dan wat hij de afgelopen jaren liet zien ? Hoe meer ijservaring hoe beter hij de techniek onder de knie moet krijgen zou je denken.
  2. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Tijden van vorig jaar neem ik ook mee (voor de helft) en ik corrigeer tijden uit Heerenveen extra.
  3. Lian

    Lian Member

    Hij reed toen correc(ter) maar die techniek was aangeleerd. Dat gaat nooit routinematig worden als je daarnaast ook nog zo veel ernaast blijft inlinenen als hij doet, omdat je door veel pijn moet rijden en erg onnatuurlijk moet schaatsen voor jouw lichaam. Omdat met zulke benen je zwaartepunt automatisch hoger is dan je steunpunt, en je natuurlijk afzet dan ook nog later en je acceleratie langer is op rechte stukken. Daarom zijn Mantia en Swings en veel in-liners wereld(sub-top) op langere afstanden, maar niet op sprint afstanden. Iemand als Swings moest eigenlijk zeer stevig getraind worden - paar jaar kappen met op top-niveau inlinen, door veel pijn met de correcte techniek schaatsen, anders vervalt ie in z'n natuurlijke "foutieve" inline-slag. Z'n kniebanden gaan anders gewoon kapot met wat al wat vroege artrose omdat hij onder spanning toch gaat skaten in wedstrijden. Deze training heeft ie nooit gehad, dus hij is gewoon weer gaan skaten over het ijs.

    Dat zag je vroeger ook al, op 14 van de 16 EK en WK allrounds heeft ie de top 10 op de 500 niet gehaald. Wat echt jammer is als je ziet hoeveel hij over heeft op de massastarts.
    Mantia precies zelfde verhaal. Wint zelfs op WKs de 200m & 300m op skates, maar kan gewoon geen 1000m correct schaatsen.
    Laatst bewerkt: 12 jan 2020
  4. Lian

    Lian Member

    En. Dan nog dit. Je kan iemand niet permanent verbannen van de OS omdat ie een joint opstak een paar dagen voor een schaatswedstrijdje, als tienertje. Dan ben je gewoon niet goed snik. Schande.
    Dit toernooit is waanzin. Het verbannen van elke andere gouden medaillewinnaar op dit EK voor de OS is waanzin. Dat Anema uit de school klapt (hij zal vast die invalshoek niet zomaar bedacht hebben, we kennen Jillert wel langer) en nu de wind van voren krijgt is waanzin.
    Dat Wust met haar verloofde een team sprint mag rijden. Dat vind ik volstrekt waanzin. Sorry. 2 broers prima, familie heb je, maar vrienden kies je. Hebben ze echt niks geleerd van Antoinette en Wust dan? Je moet geen geliefdes in 1 team zetten (en ja ik hint nu dat het gemekker tussen de Jong en Wust niet om botsingen of basale 'scheve verhoudingen' ging). En ja, ze was invaller. Gewoon niet doen. Dat is gewoon aantoonbaar te veel afleiding. Niet omdat Ireen zo ervaren is kan het. Nuis ging opeens als een gangster officials omsingelen toen hij zijn vriendin verloor en zoontje niet zag. En er zijn meer voorbeelden.

    Dit is gewoon een compleet gebrek aan topsportmentaliteit.
  5. sysya

    sysya Well-Known Member

    Umm ADJ en Wust waren een stelletje? Die is nieuw voor mij. Bergsma en Bergsma hebben ook een hele tijd in 1 ploeg gereden, ging volgens mij prima. Verweij en Leerdam doen het nu ook, kan nou niet zeggen dat Leerdam op het NK afgeleid leek. Ik zie ook niet zozeer in waar je de gedachte vandaan haalt dat ze op de TS afgeleid waren en als ze dat al waren dat dit perse hierdoor zou komen.
    Camila en Monique vinden dit leuk.
  6. Lian

    Lian Member

    Samen een stel zijn op dezelfde plek tegen samen een wedstrijd rijden is het verschil hier. Steun aan de zijkant van de baan kan bevorderend werken. Mijn probleem is samen rijden. Als Nuis al met 11 jaar ervaring zich zo gedraagt.. gaat dit naar mijn inziens ver. Je zet dan een precedent neer dat mensen hun privé-zaken tijdens een wedstrijd nog kunnen oprakelen omdat hun focus voor je schaatst. De gedachte hier is, dat vrijwel niemand de TS überhaupt wilt rijden - althans volgens ''ons'' - ... omdat het een "circusnummer" is, dus Coopmans - de BC zonder houvast - wil niet datzelfde gezeik met politieke spelletjes zoals bij de mannen, dus gooit Wust als reserve voor de TS omdat Wust gewoon een verloofde in het team heeft rijden en die dat dus dan helemaal niet erg zou vinden alsnog te starten. Dus dan nemen ze de afstand al niet serieus. Ik had gewoon Beune ingeschreven als reserve en dan De Jong laten openen.

    EDIT; Voor de duidelijkheid als je met de Neeling, Voskamp en M. de Jong de russen op 1 seconde kan zetten in Nagano, Femke Kok schaatst ff een WR en Wust wint individueel haar afstand wel gaat hier echt wat anders mis dan iets fysieks.
    Laatst bewerkt: 12 jan 2020
  7. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Hoeveel? Dan denk ik dat de 1:07.85 van Kulizhnikov in Obihiro als snelste gecorrigeerde in jouw model zit.
  8. sysya

    sysya Well-Known Member

    De Russen waren gewoon goed dit weekend, dat zie je ook op de individuele afstanden. Een willekeurige andere uitslag vergelijken is niet representatief, sowieso had het team van Nagano wel gewoon tijd om samen te trainen en dit team niet. Hoezo trouwens politiek gezeik? In welke samenstelling de vrouwen ook hebben gereden, er is zover ik weet nog nooit sprake geweest van politieke spelletjes. Beune? Maak je een grapje of ben je nu serieus? Jij wilt Beune gaan opstellen op een TS, wanneer je Wust gewoon hebt rondrijden? Er reedt geen betere reserve rondt, moet je dan een mindere schaatser gaan aanwijzen alleen maar zodat een stelletje niet samen zou rijden?

    Je maakt hier hele gekke bokkensprongen, je zegt dat omdat Nuis zich niet kan beheersen Wust dat ook niet zou kunnen, dat is een generalisatie van jewelste. Je zegt dat de dames afgeleid waren en dat dit absoluut hierdoor kwam, terwijl een gebrek aan voorbereiding veel meer voor de hand ligt (als je al over afleiding kunt spreken) en je zegt dat er sprake zou zijn van politieke spelletjes, terwijl er niks is wat hierop wijst.

    Is jouw volledige naam toevallig Lian Drogreden?
    Eelco, Camila en Marcel Vos vinden dit leuk.
  9. mi

    mi Well-Known Member

    Hier zitten zoveel zaken in die niet kloppen-kunnen-logisch zijn dat ik er niet eens aan ga beginnen.
    :eek:
    Monique en sysya vinden dit leuk.
  10. Lian

    Lian Member

    1. Gebrek aan voorbereiden hoort geen probleem te zijn voor iemand met meerdere decennia aan ervaring, zeker als je ook met je verloofde traint (2/3 van het team), waar je 2/3 van de race mee bent. Kok is oud vice-wereldkampioen TS en een van haar trainingspartners en beste vriendinnen was..... Michelle de Jong. He, dit zat ook in het TS team toch? Nou cirkel is rond. Genoeg voorbereiding.
    2. We leiden met steeds verschillende TS-teams gewoon het klassement. Terwijl de russen gewoon in hetzelfde team rijden.
    3. De politieke spelletjes bij de mannen TS, daar doel ik op. De BC is precies gescout om dat soort risico-management. Dat heb je wel door. Maar ik ga niemand overtuigen hier.

    Hoe verklaar jij dan deze prestatie? De Russen waren goed? Wat een vage onzin. Maar met dezelfde of zwakkere Russische opstellingen hebben we ze al 3 van de 5 keer verslagen in de WB?
    Het is een generalisatie dat meerdere schaatsers en coaches en wetenschappers zelf wel degelijk aangeven dat hun prive-leven soms te veel werd tijdens wedstrijden?
    Dit is nou hoogmoed. Dit is nou waarom Thialf maar dat entertainment voor hos-publiek heeft ingevoerd. Omdat als je gewoon aangetoonde risico's blootlegt je door een groep gedateerde oude-jongens krentebrood direct wordt doodgezwegen tegenwoordig. Heel ironisch dat vrijwel niemand mee wil (of kán) praten over Bart Swings, maar direct de rangen sluiten als het kritiek op een Nederlander is, of moet het alleen gaan over of een NOS-analist zwanger is, toch @mi?
    Maar mij best. Wanneer we weer straks terug gaan of zelfs onder Salt Lake qua mondiale NLse toppers en Nederlanders naar elkaar gaan wijzen, zal ik prima meelezen hoe jullie hier opeens gaan vingerwijzen.
  11. Forza

    Forza Active Member

    Je maakt onvolgbare gedachtensprongen tussen dingen die vrijwel niets met elkaar te maken lijken te hebben. Gaat het wel goed met je?
    chicagodude vindt dit leuk.
  12. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Roest was vorig seizoen bijna elke keer beter dan Pedersen op de 5 kilometer maar toch werd Pedersen wereldkampioen. Niet elk team of persoon rijdt altijd even goede ritten. L de Jong en Wust trainen trouwens niet samen want ze zitten in verschillende ploegen. Ze zullen wel eens samen rijden maar echt samen trainen zullen ze niet veel doen. Ik snap echt niet hoe je deze prestatie kan linken aan het feit dat Wust of L de Jong afgeleid was omdat ze met hun verloofde in het team reden. De Russen zijn individueel heel erg goed dus het is ook niet gek dat ze een keertje winnen als ze veel samen rijden.

    Er kan ook heus wel kritiek zijn op een Nederlander hier, heb je het forum gezien over Nuis toen hij zich misdroeg bij het EK sprint vorig jaar?
    Lian vindt dit leuk.
  13. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Ik corrigeer Heerenveen nu met 0,5 punt. Gezien de voorspelde tijden dit weekend, zit ik daar niet heel ver naast.
    Voor de 1000 meter dus 1 seconde. Die Obihiro-tijd is inderdaad de snelste gecorrigeerde van Kulizjnikov.
    Ik schat een lognormale verdeling, maar als ik kijk naar de gewone gemiddeldes van de overgebleven resultaten, dan kom ik voor Kulizjnikov op 1.08.74 met een stdev van 0,31 en voor Krol op 1.08.98 met een stdev van 0,12. Voor Heerenveen dus 1 seconde hier nog af. Krol heeft vergeleken met alle andere rijders een erg lage stdev. Hij rijdt dus erg constant, terwijl Kulizjnikov en Verbij (1.09.03 met stdev 0.34) af en toe uitschieters hebben.
    RodyTur10 vindt dit leuk.
  14. Lian

    Lian Member

    De helft begon bij Nuis over regel-interpretatie. Terwijl ik geen sport kan bedenken waar je de scheidsrechter kan omsingelen, z'n accreditatie of überhaupt iets van hem kan beetpakken en er zonder schorsing van kan komen (zelfs als je sorry zegt uren na afloop). Maar nee, hier krijg je gewoon privé-verwensingen of je komt op een negeerlijst, en dat noemt zich verheven boven het hospubliek, ha! Dus nee, kritiek kan blijkbaar niet, zelfs (en dit is OT) al we het niet eens zijn over het feit dat die twee wel in hun vrije tijd samen rijden buiten de ploegoefeningen om. Want ik zie niemand hier, zoals ik heb gedaan bij wedstrijden - namelijk ze zelf volgen - dit ontkrachten. Of laat staan, het zelf aan de dames of hun trainers vragen (als iemand dat nou vandaag zou doen, mij even een berichtje stuurt dat ik er bij kom staan), misschien bij het en passant volgen van ze van Salt Lake tot Korea.

    Overigens veel waardering dat jij er wel netjes op in gaat, vandaar nog deze reactie want ik ben volledig klaar met dit onderwerp.
  15. proeme

    proeme Well-Known Member

    Michelle rijdt dit weekend niet. Haar zomaar toevoegen mag niet, gezien het maximum van 10 dames dat gebruikt mag worden op het gehele toernooi.

    en dus kunnen de Russen hier niet pieken? Je ziet op alle afstanden dat ze boven zichzelf uitstijgen. Fatkulina wint de 500m bijvoorbeeld...
    Ze vinden dit een belangrijk toernooi. Maar op de TS is dat ineens raar?

    dus vanwege politieke spelletjes bij de mannen mag Wüst niet met De Jong rijden. Die logica volg ik niet.

    simpel. L de Jong maakte een misslag, waardoor ze snelheid verloren. Dat gebeurt wel eens. Ik herinner met Kramer op een blokje bij de OS 2006. Ik herinner me een wissel van diezelfde Kramer in 2010. Pedersen die op z'n plaat gaat terwijl hij eigenlijk al wereldkampioen was. Niet handig, maar het gebeurt soms. Hoeft geen diepere reden achter te zitten.
    Wüst had de 1500m in de benen. En de Russen pieken dit toernooi, zoals ik hierboven al schreef.
    Ja, dan verlies je een keer. Met Leerdam ipv Wüst was het echt wel beter gegaan, maar dat ligt aan de vorm van Leerdam, niet aan het feit dat Wüst verloofd is met De Jong. Maarja, Leerdam is geblesseerd...
    Monique vindt dit leuk.
  16. Monique

    Monique Well-Known Member

    Dit vind ik wel heel grappig want jij bent nu juist zelf degene die dit onderwerp aansneed, dus jij was juist degene die dit heel belangrijk vond. Verder geloof ik niet dat er hier ook maar iemand was die er überhaupt over nadacht of het wel goed was dat Ireen en Letitia samen de TS reden.
    chicagodude vindt dit leuk.
  17. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Dat is wel veel. Bijna 1.5%. Zelf kom ik voor Heerenveen versus Inzell op een extra correctie van zo'n 1%. Obihiro is wel relatief sneler dan Inzell.

    Mijn indruk is ook dat Krol heel constant is en de andere twee pieken hebben.

    Qua kansverdeling had ik Krol en Kuli ongeveer gelijk verwacht rond de 40% en Verbij rond de 20% voor goud.
  18. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Wat ik deze discussie mis is of Jillert Anema feitelijk gelijk had. Het moet in het schaatswereldje toch na te gaan of men overnacht in een hotel met een stripteasebar? En zelfs of er officials van de ISU een bezoek aan hebben gebracht. Als Jillert Anema feitelijk gelijk heeft, dan heeft hij niets in feite niets verkeerd gezegd. Anders is het laster.
  19. HaagscheBluf

    HaagscheBluf Well-Known Member

    Weet iemand waarom Khuliznikov niet op de startlijst staat?
  20. VictorP

    VictorP Well-Known Member

    Hij staat er wel toch? Rit 6.

Deel Deze Pagina