EK afstanden 2020

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 17 nov 2019.

  1. Basje

    Basje Active Member

    Niet helemaal waar, hij reed een paar weken terug 6.15 in Kolomna. Maar zeker een heel erg goede rit, ik heb zeer veel hoop op een goede Yuskov in SLC!
    EenBrabander vindt dit leuk.
  2. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Daarom zei ik ook "voor dit seizoen" ;)
    Basje vindt dit leuk.
  3. proeme

    proeme Well-Known Member

    de discussie staat in een ander topic volgens mij. Maar Yuskov wordt niet opnieuw gestraft. Rusland wordt gestraft. Was Yuskov een Duitser geweest had hij gewoon mee kunnen doen ondanks die joint, maar nu komt hij uit een land dat (door eigen gedrag) wordt uitgesloten.

    En de eisen om onder neutrale vlag uit te komen zijn zeer streng, dat klopt ja. Maar ook dat heeft niks met 2x straffen van een persoon te maken. Het blijft een straf voor een land.

    Neemt niet weg dat ik de Russische toppers ook ga missen als ze niet mee mogen doen.
  4. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Medaillespiegel met Rusland:
    4 3 4 Rusland
    4 3 1 Nederland
    0 1 0 Noorwegen
    0 1 0 Oostenrijk
    0 0 1 Polen
    0 0 1 Zwitserland
    0 0 1 Italië

    Medaillespiegel in het geval dat de Russen niet mee hadden mogen doen:
    6 4 3 Nederland
    1 0 1 Noorwegen
    1 0 0 Oostenrijk
    0 2 0 Polen
    0 1 0 Zwitserland
    0 1 0 Italië
    0 0 2 Wit-Rusland
    0 0 2 Tsjechië

    tja
  5. FuGeE_Volkova

    FuGeE_Volkova Well-Known Member

    Weer net thuis van t werk. Super mooi die overwinning van Fatkulina!!! Ik had al een goed gevoel.
  6. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Ik heb vandaag wedstrijden van hoog niveau gezien. Een spannende interland tussen Nederland en Rusland met een paar aardige bijrollen. Maat wat zijn deze twee grootmachten aan elkaar gewaagd en zijn ze sterk in de breedte. Rusland zelfs op alle 8 afstanden in de medailles.

    Hoogtepunt was wel de enorme uitschieter van Femke Kok. Hier komt een zeldzaam talent aan. Al vind ik de tranen van Olga Fatkulina ook vertederend.
    EenBrabander en VorstM vinden dit leuk.
  7. sysya

    sysya Well-Known Member

    Die regels van de neutrale vlag is juist een schaatser twee keer straffen. Ik snap niet helemaal waarom je vindt dat dit niet hetzelfde is als twee keer straffen? Hij mag niet mee doen vanwege een fout waar hij al lang voor gestraft is. Hij heeft geen invloed op wat zijn land uitspookt en zou dus ook niet gestraft moeten worden voor iets waar hij geen schuld aan heeft.

    Dit is alsof een school een ouder aanklaagt voor het veranderen van cijfers in het school systeem en vervolgens alle leerlingen die op de basisschool weleens gespiekt hebben van school sturen.
  8. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Ik vind die neutrale vlag sowieso iets vreemds. Alsof deze sportmensen dan opeens niet meer Russisch zijn. De "neutrale deelnemers" zijn goedgekeurd, maar hebben geen recht meer op hun eigen vlag en volkslied. Ik vind het raar om atleten te straffen die zijn goedgekeurd en surrealistisch om ze geen Russen te noemen. Ik vind het dan logischer om Rusland niet in de medaillespiegel op te nemen. Dat is een sanctie tegen een nationale bond, maar niet tegen als onschuldig aangemerkte individuele sporters.

    Een neutrale vlag associeer ik meer met sporters die door conflicten niet voor hun eigen land kunnen uitkomen. Dan denk ik aan Palestijnen, Syriërs of Kosovaren. Niet aan Russen.
    Khlebnikov vindt dit leuk.
  9. mi

    mi Well-Known Member

    Ik vind het een onmogelijke situatie. De mate van vervalsing was zodanig dat je je kunt afvragen in hoeverre het initiatief bij de sporter of de staat lag. In hoeverre heb je als sporter in een land als Rusland in aanloop naar de spelen in eigen huis de mogelijkheid om ‘nee’ te zeggen. In hoeverre kun je hyper-gecontroleerde sporters die in de afgelopen jaren gecontroleerd zijn nog als verdacht beschouwen? Maar in hoeverre kun je na zulk grootschalig bedrog en traineren van onderzoek uberhaupt nog vertrouwen hebben.
    Als sporter uit Rusland kun je bijna niet goed genoeg doen nu.
    Camila vindt dit leuk.
  10. proeme

    proeme Well-Known Member

    het is een algemene regel. Vanwege de straf voor het land geldt niet meer "onschuldig tot je schuld is bewezen" maar "bewijs je onschuld maar". Dat kan Yuskov niet. En vele anderen.

    Je vergelijking gaat mank. Een vergelijking die wel opgaat: op een school die gesjoemeld heeft met de examens (Ibn Galdoun paar jaar geleden) worden alle diploma's ongeldig verklaard. Ook die van leerlingen waar niets mis is gegaan. Het diploma is alleen geldig als je kunt bewijzen dat je hele schoolcarriere correct was.

    Ik vind ook wel wat van die maatregel. Hoeft van mij niet zo streng. Wat mij betreft doen een Yuskov en een Kulishnikov gewoon mee (onder neutrale vlag) als ze een aantal jaren (5 ofzo?) door andere (niet-Russische) dopingbureau's zijn gecontroleerd en schoon zijn bevonden. Maar "2x straffen" is gewoon niet aan de orde, want Yuskov krijgt geen straf.

    die individuele sporter is natuurlijk nog gewoon een Rus. Eentje die zijn/haar individuele succes nog gewoon kan behalen. Maar door daar geen vlag en volkslied aan te hangen straf je het land en de nationale bond en niet de individuele sporter.
    Precies wat jij ook wilt dus.
    Camila vindt dit leuk.
  11. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    En dan voor morgen de kansen

    1000 meter dames. Winnende tijd volgens het model 1.14.22. Op voorhand de spannendste afstand van dit toernooi.

    **** (kans op goud > 30%): --
    *** (kans op medaille > 30%): Katsjanova (64%), Sjikhova (62%), Wüst (58%), Leerdam (49%)
    ** (kans op medaille > 10%): Fatkulina, Herzog, L.de Jong
    * (kans op medaille > 3%): --

    1000 meter heren. Winnende tijd volgens het model 1.07.62
    **** (kans op goud > 30%): Kulizjnikov (62%)
    *** (kans op medaille > 30%): Krol, Verbij
    ** (kans op medaille > 10%): Lorentzen
    * (kans op medaille > 3%): Vosté
    RodyTur10 vindt dit leuk.
  12. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    62%??? Hoe dan?
    Deze tijden hebben beide heren dit seizoen gereden:

    Thomas Krol 1:07.88 2019-11-03 Heerenveen
    Thomas Krol 1:08.00 2019-10-26 Heerenveen
    Pavel Kulizhnikov 1:08.32 2019-10-24 Kolomna
    Thomas Krol 1:08.35 2019-12-29 Heerenveen
    Thomas Krol 1:08.42 2019-12-07 Nur-Sultan (Astana)
    Pavel Kulizhnikov 1:08.45 2019-12-15 Nagano
    Pavel Kulizhnikov 1:08.63 2019-11-01 Kolomna
    Thomas Krol 1:09.00 2019-11-16 Minsk
    Thomas Krol 1:09.29 2019-10-05 Heerenveen
    Thomas Krol 1:09.51 2019-10-12 Inzell
    Marcel Vos en Duif vinden dit leuk.
  13. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    De vorige keer dat Kulizhnikov in Thialf 34.38 reed, in februari 2015, won hij de 1000m ook niet...
  14. sysya

    sysya Well-Known Member

    Als dit geen straf is hoe zie je het dan? Hij mag niet meedoen, dat is toch een straf? Hij mag niet meedoen vanwege iets waarvoor hij al gestraft is, dat is dan toch 2x straffen?
    En Yuskov en een Kulishnikov kunnen wel hun onschuld bewijzen, simpelweg door de testen van de afgelopen jaren te laten zien, zeker Yuskov die al 11 jaar clean is. Zijn onschuld maakt alleen geen bal uit want hij wordt hoe dan ook geweigerd omdat hij 12 jaar geleden in de fout is gegaan. Oftewel, hij wordt opnieuw gestraft voor hetzelfde vergrijp want de afgelopen 11 jaar geven geen enkele reden tot uitsluiting.
  15. Rondje27 9

    Rondje27 9 Active Member

    Volgens mij had Kramer de snelste slotronde, 29,18 uit mijn hoofd. Maar ik ben onder de indruk van de inhoud van Yuskov, die wordt heel gevaarlijk in SLC.
  16. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Mooi dat tijdens de 5km zoveel aandacht werd besteed aan de techniek van Swings. In vergelijking met 2013 is die inderdaad verslechterd, hoe gek het ook klinkt. Van de grote armzwaai en de rake klappen is minder over nu,

    Duif en Marcel Vos vinden dit leuk.
  17. sysya

    sysya Well-Known Member

    chicagodude vindt dit leuk.
  18. mi

    mi Well-Known Member

    Anema is Anema. En hoe langer ik hem dat zie doen hoe meer ik dat kan waarderen. Meestal vind ik hem een veel te lompe valse vent maar ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat er veel meer schaatsers/coaches zijn die het zat zijn om door de ISU als een stel marionetten van de ene lege betonnen bak naar de volgende te worden gestuurd om daar een onmogelijk ingedeelde wedstrijd met een aantal onderdelen waar niemand op zit te wachten te schaatsen.
    Zit er een andere kant aan die medaille: uiteraard. De ISU heeft blijkbaar ternauwernood een WC schema kunnen opstellen omdat geen land het wil organiseren. Is de ISU daar zelf ook debet aan? In mijn optiek wel.

    Af en toe heb je ook een luis in de pels nodig om de boel open te breken en het zou de KNSB na de mislukte poging tot achterkamertjespolitiek die afgelopen week zo matig verliep sieren binnen en buitenskamers zich harder op te stellen richting de ISU. Niet alleen in het belang van de NLse schaatsers en supporters die zij dienen maar in het belang van de sport in het algemeen.
  19. Lian

    Lian Member

    Bart Swings gaat morgen gewoon een medaille pakken op de mass-start. Het probleem bij alle inliners is dat ze, met hun o-benen te laat zijn gaan schaatsen. Die kunnen naarmate ze de duur aankunnen en eenmaal proberen te schaatsen in plaats van stappen niet hun slag afmaken, dus dan heb je op korte afstanden gewoon te veel energie nodig.
    Dat is nog irritanter dan het feit dat de shorttrackers altijd trager zullen zijn op de rechte stukken - omdat ze scheef staan - omdat dat gewoon teruggroeit als je stopt met shorttracken, zoals een athletenhart.
    Kijk als een sponsor nou oplet zetten ze daar nou eens geld in. Een schaatsteam van alleen maar van inliners dat ze eerst leert op inliners niet alleen maar alles half double-pushen. Dat mis ik in de schaatssport nou zo. Innovatie.
  20. proeme

    proeme Well-Known Member

    iemand die niet mag meedoen is niet automatisch gestraft. Iemand die de limiettijd rijdt heeft ook geen straf. Die voldoet gewoon niet aan de voorwaarden.
    De strengheid van die voorwaarden zei ik al iets over.

Deel Deze Pagina