Stand na NK afstanden

Discussie in 'Schaatsforum Voorspel Spel (VSS)' gestart door SprintMaster, 29 dec 2019.

  1. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Het was een gemiddeld weekend qua scores. In totaal kwamen er 35 voorspellingen binnen en gemiddeld werden er 6.3 punten gescoord. 'Jan Modaal' scoorde 6 punten en komt totaal op 29 punten. Elf deelnemers scoorden hoger dan gemiddeld: 8x 7 punten en 3x 10 punten. De hoogste score was voor proeme, EenBrabander en ondergetekende. De beslissing viel op de tweede plaatsen. EenBrabander had als enige drie goed (L. de Jong, Wüst en Verbij) en pakt daarmee de weekwinst. Proeme en ondergetekende hadden er twee goed. Er werden geen derde plaatsen gescoord en omdat proeme eerder inzond pakt hij de tweede plaats. Omdat de 7 punters voorbij de top 10 gingen, worden er verder geen punten uitgedeeld voor het funklassement.

    In totaal werden er 14 bonuspunten gescoord op 4 verschillende afstanden: Leerdam op de 500m en 1000m, Visser op de 3000m en Bergsma op de 10 km. Niemand had Wijfje op de 1500m. De week top drie scoorde 2 bonuspunten. Alle drie hadden we Visser. Proeme had ook Leerdam op de 500m. De andere twee hadden Bergsma op de 10 km.

    In de stand pakt EenBrabander de leiding over van Marcel Vos. mhp1988 blijft derde, proeme en ondergetekende stijgen met stip van buiten de top 20 naar de top 10.

    Volgende wedstrijd is de EK afstanden in Heerenveen over twee weken (10-12 januari). Het voorspellingentopic hiervoor wordt het volgend weekend geopend.

    Stand na 6 wedstrijden:
    EenBrabander 41
    Marcel Vos 38
    mhp1988 36
    Eelco 33
    Sebas 33
    Jaco 32
    proeme 32
    SprintMaster 32
    Jeronimo1 31
    mi 31
    AIAIAI 30
    eddy 30
    kabo12 30
    Nogevendit 30
    Rick 30
    Wouter1991 30
    Beers 29
    Boertje 29
    Camila 29
    Marrek 29
    Mcat 29
    Spruit 29
    ArjenK 28
    Duif 28
    Maniek 28
    sarah 28
    ZeeKoei 28
    Heine 27
    Mjøsaman 27
    willempaap 27
    eddycorina 25
    Jippie 25
    Sporttv 23
    Joris180 12
    Yuskov 11
    De Goudsche Doorloper 10
    sysya 8
    Feyethomas 7
    trabbie 4
    Nogeenbrabo 3

    Ook in het funklassement pakt EenBrabander de leiding over van Marcel Vos.

    Stand funklassement:
    1. EenBrabander 11 punten.
    2. Marcel Vos en Mcat 10 punten
    4. mhp1988 8 punten
    5. Sebas 7 punten
    6. Marrek, proeme en ZeeKoei 5 punten
    9. mi 4 punten
    10. Beers, Camila, Eelco, Jeronimo1 en SprintMaster 3 punten
    15. Boertje en Wouter1991 2 punten
    17. Heine, Joris180, Mjøsaman 1 punt
    Jippie vindt dit leuk.
  2. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Marcel Vos vindt dit leuk.
  3. proeme

    proeme Well-Known Member

    oi, zó dicht bij de winst en dan toch zilver. Net zoiets als mijn heldin Irene Schouten op de 3km. Prima uitslag dus :p

    Gefeliciteerd @EenBrabander
  4. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

  5. Nogevendit

    Nogevendit Well-Known Member

    Ik zat laatst eens te denken over de spelregels, ik wil het hier toch eens even posten.

    Het kan natuurlijk altijd een keer voorkomen, dat iemand niet of niet op tijd zijn inzending doet. Het is ook maar een spelletje, en soms zijn er even belangrijke zaken.
    Omdat er met één schaatsweekend snel zo'n 14 punten te verdienen zijn, en de uitslag van één afstand vaak goed te voorspellen blijkt, loop je al snel een punt of 6, 7 achterstand op.
    In het wielerspel hebben we om die reden de jokerregeling.

    Is het mogelijk, qua puntentelling vooral, dat we het zo veranderen dat je nog wel mag inzenden, maar dan alleen de afstanden die nog niet verreden zijn?
    In de regel zal dat dan betekenen, dat je de vrijdag mist, maar zaterdag en zondag nog wel gewoon meeschaatst. Als je niet getriggerd wordt door de live of sv-beelden op tv dan houdt het een keer op natuurlijk.
    Voor de organisator dan wel de regeling, dat de aanvankelijke aanvangstijden aangehouden worden, anders moet je iedere wedstrijd erbij zitten met het klokje.

    Als dat niet kan, dan dat je per dag meet. Ben je op vrijdag te laat, dat je dan wel zat/zon meedoet.
  6. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Hier zitten nog wel wat haken en ogen aan: te laat inzenden kan betekenen dat je belangrijke extra informatie hebt over een bepaalde rijder (is Kuli nu wel weer goed, rijd hij of toch niet). Het kan dus de keuze voor de afstanden op zaterdag en zondag beïnvloeden. Denk ook aan de opstellingen van de team pursuit en team sprint, die kunnen in de loop van het wekend nog wijzigen. En wat doe je met de meerkampen die vrijdag al beginnen? Valt een favoriet op vrijdag uit (vorig jaar met Nuis op het EK vanwege DQ), dan heeft dat ook invloed op de keuze.
  7. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Een goed voorbeeld hier is Ter Mors. Ik had haar voor de 500 en 1000 bij de NK afstanden, maar na haar 1500 meter op vrijdag was het duidelijk dat ze hoogstwaarschijnlijk niet zou winnen dus zou ik haar niet meer opgeschreven hebben.
  8. Nogevendit

    Nogevendit Well-Known Member

    Dat klopt. Maar het gaat natuurlijk om die mensen die dan zeg bijv de vrijdag niet ingezonden hebben, en dus de eerste drie, vier kansen gemist hebben.
    Dat zij dan extra punten kunnen pakken door extra informatie is hooguit nog een compensatiemaatregel.
    Sterker nog: het opent perspectieven om tactisch te spelen.

    Gezien je antwoorden wil ik nog even verduidelijken:
    als je vrijdag te laat was, mag je nog wel voor zaterdag en zondag inzenden. Dus niet: inzenden per dag, dat maakt het geheel ook veel te zenuwachtig en je moet alles ook meteen kijken om goed in te zenden.
    @Marcel: ik had ook gegokt op ter Mors, tja dat hoort erbij.
    ZeeKoei vindt dit leuk.
  9. eddy

    eddy Well-Known Member

    Bij het voorspellen voor de winnaars voor zaterdag en zondag, ga je vind ik een scheve schaats rijden. Je bent zo en zo al bevoordeeld bij de mensen die vrijdag al alle wedstrijden voorspellen. In het geval als een schaats(t)er op vrijdag een blessure krijgt kan je deze naam al schrappen voor de andere afstanden. (en op die manier dus meer punten halen tov iemand die vrijdag alles heeft voorspeld)
    Dus ik zou hier geen voorstander voor zijn.
  10. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Dat bedoelde ik ook met mijn post, ik zou voordeel hebben gehad als ik pas zaterdag instuurde vanwege Ter Mors.
  11. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Dit vetgedrukte dus. Pak je de World Cup van Nagano erbij: als je Jan Modaal had gespeeld op vrijdag had je 2 punten gescoord met Kodaira en Blondin. Door op vrijdag niet in te zenden weet je dat Kulizhnikov wel weer goed was en had je hem op de 2e 500m en 1000m kunnen spelen. In theorie zou je daarmee 4 punten kunnen scoren t.o.v. de meesten. Op de 1000m wint hij, op de 500m net niet. Uiteindelijk speel je dan quitte maar voor hetzelfde geld win je er 2 punten mee. Dit kan nooit de bedoeling zijn. De basis van het spel met de bonuspunten gooi je daarmee overhoop.

    Een inzending vergeten is natuurlijk heel jammer maar het is niet te doen om dan onderscheid te maken tussen echt vergeten of tactisch vergeten. Bij een aantal wedstrijden waar de inzendingen stroef liepen heb ik dat opgelost door reminders via PB te sturen.
    Laatst bewerkt: 10 jan 2020
    Nogevendit en Duif vinden dit leuk.
  12. Boertje

    Boertje Active Member

    Voor een spelletje zijn dit toch serieuze reacties. ;). Wie vergeet heeft pech gehad.
    Er zijn belangrijkere zaken op deze wereld.
    proeme vindt dit leuk.
  13. Camila

    Camila Well-Known Member

    Zou het, gezien de tegenwerpingen, misschien beter zijn om ook in het schaatsspel één joker per seizoen beschikbaar te hebben? Daar kan niet echt tactisch mee gespeeld worden, maar zorgt er wel voor dat iemand die één wedstrijd mist niet meteen de pineut is en nauwelijks/geen kans maakt op een podiumplek.
  14. Nogevendit

    Nogevendit Well-Known Member

    "Op de 1000m wint hij, op de 500m net niet. Uiteindelijk speel je dan quitte maar voor hetzelfde geld win je er 2 punten mee. Dit kan nooit de bedoeling zijn."
    Waarom niet, ik opperde het tactische spel omdat me dat een leuke twist leek; het hele spel draait toch ook om tactisch spelen. Er wordt laat ingezonden, of een schijnbeweging door sommigen. De bonusregel pakt overduidelijk uit in het voordeel van zij die tactisch spelen.
    Het lijkt me niet dat iemand dit echt tactisch en derhalve bijna unfair wil gebruiken, daar vind ik trouwens nog wel een heel verschil in zitten.
    Overigens ook heel gemakkelijk te voorkomen door te zeggen dat voor hen dan bonuspunten niet tellen.

    Het gaat mij erom dat je door eenmaal te missen, en zeker op de vrijdagen, het hele seizoen weggooit terwijl je voor 13 vd 14 wedstrijden dat weekend op tijd was.
    vergelijk het met wielrennen, daar krijgen we ook nogal eens het argument 'vijf minuten te laat, ze zijn nog niet eens echt vertrokken".
    Maar ja, dan zijn ze wel weg. Bij het schaatsen zijn ze echt ook nog niet weg.

    Niet dat ik er ook erg voor pleit hoor, t was gewoon maar een gedachte en ik wil niet de indruk wekken door te drammen.
    ZeeKoei en Boertje vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina