Lekker gezellig bij Team Jumbo Visma

Discussie in 'Lange baan' gestart door Elina, 23 okt 2014.

  1. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Dus toch een achterdeurtje. Eerlijk gezegd denk ik dat hij voor het EK niet voldoende hersteld zal zijn. Voor het WK zitten ze klem wat betreft de datum dat ze de selectie bekend moeten hebben. Ik zou als KNSB wel zeker willen weten dat hij hersteld is.
  2. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    1 aanwijsplek voor Nuis op 1 afstand, de 1500, lijkt me voldoende. Mogen we ons dan ook op gaan maken voor een beter bezet NK Sprint (nog nooit door Kjeld gewonnen)?
  3. proeme

    proeme Well-Known Member

    griep in de winter niet. Griep in december bij de regerend wereldrecordhouder, regerend olympisch kampioen én voormalig wereldkampioen op beide afstanden is misschien wel uitzonderlijk. Mag de SCL beslissen, maar van afstand vind ik die keus niet zo moeilijk.
  4. JaapvdB

    JaapvdB Well-Known Member

    Camila, EenBrabander en Eelco vinden dit leuk.
  5. Jan Blokland

    Jan Blokland Well-Known Member

    Je hebt gelijk als het gaat om zijn conditie, wat mogelijk door de griep een flinke tik heeft gekregen. Maar ik vind gewoon dat Nuis met de reputatie die hij heeft een aanwijsplek verdient. En zijn prestatie zijn dan misschien niet veel beter dan Krol, maar wel goed genoeg voor een top drie. Ook daarom alleen al, samengevoegd met bovenstaande, is een aanwijsplek reeel.
  6. Eelco

    Eelco Well-Known Member

    Zo dachten we ook over Kai Verbij toen hij naar de Spelen ging in plaats van Thomas Krol....
  7. sysya

    sysya Well-Known Member

    Maar voor welke afstand en welk toernooi? In 1 keer maar voor alles? EK is sowieso een vraagteken, WK sprint al helemaal, omdat hij daar niet standaard top drie is. Blijven over de 1000 en 1500 meter bij het WK, op de 1500 is gezien de concurrentie een aanwijsplek denk ik goed te verdedigen (maar dan wel na het weekend in het geval dat Krol/Roest bijv. derde wordt dan moet je echt gaan puzzelen). Maar de 1000m is een afstand waarop je denk ik niet zomaar een aanwijsplek kunt gaan geven, zeker gezien het feit dat het WK op hoogland is en dan ook pure sprinters een kans maken op een podium.
  8. sysya

    sysya Well-Known Member

    Ik gok dat ze toen niet aanstonden, ten eerste omdat ik niet denk dat Kramer zo aan het jubelen zou zijn over zijn (officieuze) baanrecord als hij willens en wetens met wind in de rug reed. En daarnaast omdat mij dat ook niet erg veilig lijkt, het is natuurlijk een trainingswedstrijd, maar met die extra snelheid is de kans op valpartijen wel een stuk groter en met nog iemand in de baan naast jou is dat toch een behoorlijk risico.
    Marcel Vos vindt dit leuk.
  9. Mey

    Mey Well-Known Member

    Welke pure Nederlandse sprinter zou dat dan zijn? Het verschil tussen de top drie (Nuis, Verbij en Krol) en de rest is immens. Ottenspeer komt op een goede dag nog het meest in de buurt, maar juist hij geregeld moeite met de topsnelheden in bochten.
  10. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Nu Nuis niet start, zou eigenlijk ook de selectievolgorde moeten worden aangepast. De onderliggende statistiek is immers opgesteld op basis van de kansen per individuele schaatser....
  11. Mey

    Mey Well-Known Member

    Dan hangt ervan af of je een aanwijsplek geeft. Maar wel een goed punt: maakt nogal uit of je wereldrecordhouder kunt inzetten, of een subtopper.
  12. sysya

    sysya Well-Known Member

    Ntab kwam goed voor de dag op het WCKT, op een hooglandbaan zou hij in die laatste ronde veel minder moeite hebben. Ik bedoel ook meer te zeggen dat stel dat Ntab (of een andere sprinter) derde wordt op een niet al te grote achterstand van Verbij/Krol (dat wil zeggen een minder grote achterstand dan op het WCKT) je kunt stellen dat op een hooglandbaan die sprinter best een kans op een medaille kan maken en je die kans dan dus wegneemt. Hetzelfde zou gelden op de 1500m als een allrounder 3e zou worden en het Wk bijvoorbeeld in Hamar zou zijn
  13. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    Wanneer zou deze mogelijke aanwijsplek bekend worden gemaakt dan? Om het eerlijk te houden zou het mijn voorkeur zijn om dit al voor de wedstrijd te doen, anders kan je de schijn tegen krijgen dat je de één wel wil wegstrepen om Nuis een aanwijsplek te geven terwijl je dat bij iemand anders misschien niet had gedaan, of andersom.
  14. sysya

    sysya Well-Known Member

    Maar dat is toch ook juist zo? De enige reden om Nuis een aanwijsplek te geven is dat je ervan uit gaat dat je anders een medaille misloopt. Als dat de redenatie is dan kun je niet voor de wedstrijd al een aanwijsplek toekennen want dit zou kunnen betekenen dat je eventueel Krol/Verbij/Roest buitenspel zet als zij derde worden, terwijl zij eveneens medaille kandidaten zijn. Vanuit de argumentatie achter de aanwijsplek kun je dus niet Nuis nu al een aanwijsplek geven, maar pas na de wedstrijd want pas dan kun je zien wie zijn plek zou moeten opofferen voor Nuis en of dit idd een extra medaille kans oplevert.
  15. Mey

    Mey Well-Known Member

    Als de nummer drie heel dicht in de buurt van Krol en Verbij zou zitten geef ik je gelijk. Maar als het in plaats van 1 seconde, 5 of 7 tienden is kun eigenlijk niet stellen dat er een reeele medaillekans is. Zeker omdat Ntab nog nooit ook maar in de buurt van het podium is geweest.
  16. sysya

    sysya Well-Known Member

    Klopt en als dat de situatie is dan zal die aanwijsplek er ook wel komen. Het wordt een probleem zodra of de nummer drie dicht op de andere twee zit of Verbij/Krol zelf derde worden en er dus iemand voor een verassing zorgt.
  17. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Niet echt een juiste voorstelling van zaken, want Verbij had zich gewoon gekwalificeerd via de 500m. Probleem op de OS is de 10 personenregel.
  18. ChefSpijker

    ChefSpijker Well-Known Member

    Ja het is wellicht een beetje lullig voor degene die straks derde wordt (al kan het prima 'intern' opgelost worden als dat gewoon een teamgenoot van Nuis blijkt) op de 1000 en 1500, maar diegene heeft dit seizoen ook niet bewezen beter te zijn dan Nuis. Verre van zelfs. Dat mag je dan best mee laten wegen. Het is niet zo dat het WK over een paar weken is. Ook in de komende twee maanden kan weer genoeg gebeuren. Beloon je de nummer 3 gewoon met een optreden tijdens het EK in Thialf en stuur je Nuis naar het WK. Lijkt me een prima tussenoplossing. Al zal Nuis waarschijnlijk ook wel op het EK willen starten, maar dat is vrij kort dag. Voor het WK Sprint kan ie zich gewoon via de reguliere weg plaatsen op het NK Sprint. Ook al is dat niet ideaal qua voorbereiding op het WK, dat moet dan maar.
  19. proeme

    proeme Well-Known Member

  20. sysya

    sysya Well-Known Member

Deel Deze Pagina