Wereldbeker 3, 6–8 december, Astana/Nur-Sultan

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 26 nov 2019.

  1. FuGeE_Volkova

    FuGeE_Volkova Well-Known Member

    Kan ook ja.. heb vandaag alleen het een beetje kunnen volgen, verder druk met werk..dus qua hoelaat het allemaal daar is etc no idea haha
  2. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Wennemars had zich druk moeten maken om degenen die wel gevraagd zijn voor de TP maar geen trek hadden in een reis naar Kazachstan.
    chicagodude en proeme vinden dit leuk.
  3. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    De ISU had dit seizoen weinig aanbod van landen die de Worldcup wilden organiseren. Wij kunnen wel roepen dat het naar een land moet waar veel schaatspubliek op af zal komen, maar als die landen niet willen?
  4. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member

    Dan moet de ISU de wc veel belangrijker maken.
    Als men wel mee wil doen aan het schaatscircus maar er niets voor wil hoeven te doen kun je die landen ook de keuze geven, of wel af en toe hun verantwoordelijkheid nemen of uitsluiten van deelname.
    Het kan toch niet zo zijn dat men wel de lusten maar niet de lasten wil hebben.
  5. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    Thialf heeft er een keer eentje terug gegeven, zij wilden inderdaad wel de lusten, maar niet de lasten.
  6. sysya

    sysya Well-Known Member

    Dan is het volgens mij voor de ISU taak om of de Wb's aantrekkelijker te maken (door het bijv. belangrijker te maken of om de kosten te verminderen) of om minder Wb's te willen organiseren. Volgens mij kun je in sommige situaties nog beter geen wb organiseren dan 100 schaatsers, 10 camera's en 3 toeschouwers hun ding te laten doen, geen Wb is dan nog een betere promotie voor de sport dan zo'n Wb als dit weekend.
  7. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    Ik vond het geen slechte WB. Verrassende uitslagen en door het wegblijven van een paar toppers konden ook nieuwkomers WB ervaring opdoen. De ijshal is mooi en wij hebben alleen de A-groep gezien waar geen enkele Kazach aan mee deed. De A-groep begon om 18 uur. Ik ga ook niet naar Thialf voor wedstrijden die om die tijd beginnen. Daarnaast was er gisteren een sneeuwstorm.
  8. sysya

    sysya Well-Known Member

    Ik heb het niet zozeer over de uitslagen of hoe het er uitziet voor diehards zoals wij. Ik kijk sowieso wel, al was het op een verlaten ijsbaan in hutjekutjeveen met alleen drie Koreanen aan de start. Ik heb het over hoe het er op tv uit zag, lege hal, onbekende namen die winnen (wat voor ons leuk is, maar de gemiddelde kijker heeft geen idee wie het zijn), bij vlagen amateuristische tijdwaarneming en veel geklaag door commentatoren en verslaggevers. Dat noem ik nou niet bepaald reclame voor de sport.
  9. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Je denkt toch niet dat deze WB in het buitenland op TV uitgezonden is? Op Duitsland zag ik alleen een samenvatting van 10 minuten van de 1000 meter van Ihle staan. En in Scandinavie zit het volgens mij nu achter een decoder.
    En ja hoor, we hebben er weer één die pleit voor minder schaatsen. Er moeten juist meer wedstrijden komen met een WB-status. Die kunnen dan ook kleiner. Met minder onderdelen per WB. En omdat de schaatsers toch niet alles rijden, zijn de deelnemersvelden ook kleiner. Zo zullen de kosten per WB naar beneden gaan en zal de drempel voor organistoren ook lager worden om er 1 te organiseren. Ik kan me voorstellen dat Collalbo best een 1500-5000-team pursuit wedstrijd wil organiseren ergens begin januari met voornamelijk Europese deelnemers, maar niet zo'n heel spektakel met honderden schaatsers.
    chicagodude, proeme en Eagle vinden dit leuk.
  10. mi

    mi Well-Known Member

    Helemaal eens met Mjosaman. Het is helemaal niet nodig om élk weekend alle toppers te hebben of alle afstanden te doen. De grote maar is dat je de prijs aan het einde groot genoeg moet maken. Elk jaar de wereldbekerfinale op het snelste ijs ter wereld en kijk eens wie er punten willen sprokkelen om er te komen...
    Een TP een uur na de 1500 is gewoon oliedom. Je kunt dat prima anders verdelen.

    wel geniaal interview met Nuis over Harry Roest en de volle tribunes...
    proeme vindt dit leuk.
  11. sysya

    sysya Well-Known Member

    Ik pleit helemaal niet voor minder schaatsen, ik pleit voor kwalitatief schaatsen dat de sport groter maakt en niet voor lul zet. In het uiterste geval is het schrappen van een wb nog steeds beter voor de sport dan een wb die niet wordt uitgezonden en waarin in de samenvatting 3 mensen op de tribune te zien zijn. Voor wie organiseer je deze wb wedstrijd dan?
    • Niet voor de schaatsers, die kunnen echt wel zonder.
    • Niet voor de lokale schaatsfans want die zijn er niet of nauwelijks.
    • Niet voor de mensen thuis, want het wordt niet eens uitgezonden.
    Dus voor wie heeft een wb in Astana meerwaarde?
  12. mi

    mi Well-Known Member

    Ik denk dat de vraag waarom veel landen waar schaatsen wel voldoende populair is geen WB willen organiseren de sleutel is?

    En als het antwoord is dat het teveel kost: kan het dan goedkoper? (Aantallen, aantal afstanden?)
    Er zijn mooie ijsbanen zat waar het kan maar blijkbaar lukt het met de lokale bonden niet. Nu wordt er een keer een afstand overgeslagen maar als je echt goedkoper wilt per WB kun je wellicht beter terug naar sprint-allround of het aantal deelnemers wat terugschroeven (heb je minder accomodaties nodig).

    De F1 kalender vertoont (gek genoeg) een beter evenwicht: races op banen in landen waar men wil promoten (en dus investeren/verlies draaien: vb USA) en in landen waar de F1 heel groot is en geld te verdienen valt gecombineerd met enkele klassieke races die historie kennen.
  13. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    In Canada is een live-stream beschikbaar https://cbc.calreplyapp.com/speedskating?CBCSports, in Rusland wordt het volgens mij vaak uitgezonden door Arena, in Noorwegen is het gewoon op TV, maar op een commerciële zender (ViaSat, kanaal 7), in Nederland wordt het verweven in de reguliere sportuitzendingen. Polen weet ik niet wat die doen, zelfde met Kazachstan en Wit-Rusland - hoewel volgens mij wereldbekers wel lokaal uitgezonden moeten worden van de ISU, dat zou toch al 3x live-tv betekenen. Van de grote landen mis je dan wel Japan en Italië volgens mij.
  14. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Ik meen me te herinneren dat een hoofdreden ook is dat de dure binnenbanen gebruikt 'moeten' worden als ze eenmaal gebouwd zijn. Oftewel er zijn meerdere dure indoorbanen met faciliteiten van hoge kwaliteit neergezet, dan is er ook een bepaalde druk om daar wedstrijden aan toe te wijzen ipv oudere/verouderde outdoorbanen.
  15. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Tja, ik snap eigenlijk ook niet zo goed waarom per se bijna alle afstanden geschaatst moeten worden tijdens een WC weekend. Volgens mij had je vroeger ook vaak weekenden met enkel de sprint of enkel de langere afstanden. Ik zou persoonlijk liever een mooi weekend met alleen de 1500-5k-TP zien met wellicht wat meer schaatsers per afstand, dan een weekend zoals het afgelopen...

    En zoals al vaak geopperd, zolang de wereldbekers simpelweg nauwelijks enig belang hebben en toppers enkel om de grote toernooien iets geven (zowel wegens eer als financiele redenen), zul je altijd te maken hebben met een hele rits aan afzeggingen. De wereldbekers houden in plaatsen met veel enthousiast publiek helpt daar overigens wel wat tegen.
  16. sysya

    sysya Well-Known Member

    Ik heb eindelijk de wedstrijd gevonden die mij zo deed denken aan de wederopstanding van Roest op de 10km. Kramer tegen Bokko op de 5km, wb Heerenveen in 2009, Kramer op flinke achterstand met een rondje 31.0, versnelt vervolgens naar rondjes 29,9, 29,2 en 29,2 om Bokko toch nog te verslaan en de Jong met 0,09 achter zich te houden. Fantastische race en prachtig (volgens mij Noors) commentaar
    Duif vindt dit leuk.
  17. Camila

    Camila Well-Known Member

    Wat een verschil als je deze race met die uit 2010 met Noors commentaar vergelijkt. Sven's benen zijn 2 keer zo gespierd geworden. Vraagje: is het met een zwakke rug niet onhandig om op kracht te gaan schaatsen, zoals hij onder leiding van Orie is gaan doen?
    Overigens grappig om te zien dat Bloemen nog veel NL reed met zwaaiende armen aan t eind. En Bergsma's babyface
  18. sysya

    sysya Well-Known Member

    Dat ligt er een beetje aan. Je kunt proberen die zwakke rug te compenseren door meer te focussen op andere delen van het lichaam, of het werkt is altijd de vraag. Interessant interview dat ik laatst terug keek van Kramer in 2010, toen werd hem gevraagd of zijn rug de potentie had om de enkel van van Basten te worden, hij zei toen nee. Onderhand praat hij over een operatie aan zijn rug, omdat er geen eind lijkt te komen aan de klachten, ik vraag mij af wat zijn antwoord nu zou zijn.
    Duif vindt dit leuk.
  19. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    De afgelopen jaren reisde de Poolse tv-ploeg mee met de Poolse schaatsploeg. Mede dankzij de olympische medaille van Brodka leeft het schaatsen heel erg in Polen.
    Duif vindt dit leuk.
  20. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Volgens mij heeft nog niemand hier genoemd dat Stien Vanhoutte ook in Nur-Sultan weer een Belgisch record 500m reed!
    Camila vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina