Wereldbeker 3, 6–8 december, Astana/Nur-Sultan

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 26 nov 2019.

  1. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Nee, dit was het soort spektakel dat hoort bij circusnummers. Dat mag je leuk vinden, hoor. Maar ik ben een oude man en heb teveel kwalitatief goede 10 kilometers gezien om hier blij van te worden.
  2. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Het niveau lag anders heel erg hoog.
  3. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member

    Ik kan mij ook ene Chad Hedrick herinneren die zowat zijn benen moest aanduwen om nog vooruit te komen.

    Roest blijft toch echt wel een apart figuur, als je denkt dat hij echt niet meer kan gaat hij weer sneller schaatsen.:D.
    Zijn slotronde was een hoge 29'er, dus ergens was het vat nog echt niet leeg.
    Zal volgens mij toch nog steeds voornamelijk een mentale kwestie zijn.
  4. proeme

    proeme Well-Known Member

    die Bosker... zijn daar nog beelden van terug te zien? NOS toont alleen Roest-Bergsma
  5. Giel1

    Giel1 Well-Known Member

  6. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Net heb ik de samenvatting in Studio Sport gezien en daar werd de rit van Bosker integraal vertoond. Die anders even terugkijken?
  7. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Is dat wel zo? Ik heb het niet gezien, maar zie wel dat op de 10 de snelste tijd bijna 10 sec boven het BR ligt (en de rest dus meer dan dat) terwijl op alle andere afstanden (tot nu toe) net boven of zelfs onder het BR gereden is - gisteren 5 vrouwen onder het BR van Sablikova, sommigen zelfs ruim, toen het ook 16.5 graden was.
    RodyTur10 en SprintMaster vinden dit leuk.
  8. proeme

    proeme Well-Known Member

    ah, thnx. Komt goed. Wellicht was ik dan ook gewoon te snel met op de site zoeken.
  9. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Het is inderdaad warmer dan op andere ijsbanen. Ik heb het idee dat de meesten zich er op kleden dan wel er minder last van hebben. Het is overal in Nur Sultan binnen warmer dan wij gewend zijn in Nederland.

    Het was een gedenkwaardige 10 kilometer. Tot nu toe is er elke dag wel iets aparts wat er gebeurd.. benieuwd naar morgen!

    Ik hou echt van deze ijsbaan. Maar dat komt misschien ook wel door de bijzondere band met Kazachen en dat ik me er altijd erg welkom voel.
    Duif vindt dit leuk.
  10. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Wat een aparte 10 km. .. temperatuur speelde iedereen toch beetje parten zo te zien. Bergsma leek op weg naar winst en toen werd het 5x niks.
  11. Lian

    Lian Member

    Dat van Wijfje neem ik terug, het kan natuurlijk altijd nog slechter hè. Allemachtig.

    Ik mis hier toch de echte marathonrijders, jammer dat die niet fit waren vroeg in het seizoen.
  12. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    Ja net bij sportjournaal
  13. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    Of tijdsverschil? Jetlag?
  14. sysya

    sysya Well-Known Member

    Hier de beelden (deels) van Bosker die weer bij kennis wordt gebracht met ijs en ook Roest die wat na praat over de warmte. Ook een grappig beeld van Nuis, Krol en Wust die de wederopstanding van Roest vanaf de tribune zien
    https://twitter.com/NOSsport/status/1203374146467618816

    Edit: Die wederopstanding van Roest doet me een beetje denken aan die race waarin Kramer ziek was, maar toch, ik denk Bergsma (kan ook Blokhuijsen/Bob zijn geweest?) nog versloeg in een direct duel met krankzinnige slotronden. Ging ook om een race die eigenlijk niks voorstelde, maar hij gewoon echt niet wilde verliezen.
    Camila vindt dit leuk.
  15. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Maar het baanrecord op de 5km stond bij de vrouwen dan ook een stuk minder scherp, daar wás het de 20e ijsbaan qua tijden, terwijl het 10km-record Astana wereldwijd de 7e baan maakt. Ik zie de wereldkampioen en voormalig Olympisch Kampioen 10km aan het slot helemaal op een hoop gaan ómdat ie te hard moest schaatsen, de vice-wereldkampioen die ook tot het gaatje moet gaan om te winnen. Aan het einde van de rit wordt Roemjantsev met 13.06 vierde - had Tumolero de A-groep gereden, was dat wellicht nog vijfde geweest. Ik zie niet in hoe het niveau dan laag ligt.
  16. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Ik ook niet (daarom zei ik dat ook niet).
  17. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    We hebben vandaag een vreemde 10km gezien. Dat Patrick Roest wint is niet verrassend. Wel dat hij wederom niet gewoon vlak kan rijden. En heeft Herbert Dijkstra aandelen in Marcel Bosker? De slechtste commentator die Nederland ooit gehad heeft, kwam woorden te kort om te vertellen dat het niet slecht of erg was. Sorry, maar 13,49 en onderweg je muts af zetten en af en toe stoppen is gewoon een dramatische rit. Niet het einde van de wereld, maar wel nogmaals een dramatische rit.

    Wat zijn de Russen op vrijwel alle afstanden sterk in de breedte! En dan hebben ze met Pavel Kulizhnikov het grootste kanon nog niet in stelling gebracht. Mogelijk kan hij de Nederlandse hegemonie op de 1000m doorbreken.

    In Canada wordt het nog een spannende strijd voor de startplekken op de 10km met Ted-Jan Bloemen, Jordan Belchos en de doorbrekende Graeme Fish. Ook de Russen hebben met Danila Semerikov, Alexander Rumyantsev en Ruslan Zakharov wat te kiezen. Zelfs de Italianen hebben met Nicola Tumolero, Andrea Giovannini en Davide Ghiotto drie sterke kandidaten. Gelukkig is de tijd dat het knapper was om het podium te rijden bij het NK dan bij het WK, zo wel voorbij.

    Kaja Ziomek en Mathias Vosté verdienen een pluim voor hun goede optreden.
    RodyTur10, strawbale, Lorca en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  18. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Hehe, zijn er eindelijk vier landen met drie goede 10km-mannen, mogen er iedere keer maar twee daarvan naar het WK afstanden...
    RodyTur10 en Giel1 vinden dit leuk.
  19. De Goudsche Doorloper

    De Goudsche Doorloper Well-Known Member

    Wat een bizarre 10km. Haltemperatuur te hoog, daar ben je als schaatser meestal niet op gekleed. In een rit van 7 minuten gaat het nog wel, maar boven de 10 minuten wordt het kennlijk toch kritiek voor sommige rijders. Ik vind Thialf meestal al redelijk warm binnen, ben erg benieuwd wat ik van de Alau Arena zou vinden.

    Maar wat een 1000 meter van Mathias Vosté! 1:08 op die baan is geen kattenpis. Zoals Erik van Dijk al terecht aangaf: alleen voormalig baanrecordhouder Shani Davis ging daar ooit onder. Alle slagen waren eindelijk eens raak. Ben erg benieuwd hoe hij zich zal gaan handhaven in de subtop de komende periode.
    strawbale en Lorca vinden dit leuk.
  20. De Goudsche Doorloper

    De Goudsche Doorloper Well-Known Member

    In de zoektocht naar die race ben ik al heel veel schitterend beeldmateriaal tegengekomen, waaronder een World Cup in Heerenveen met een fantastisch duel tussen Kramer en Bokko. Bokko ligt bijna een halve baan voor, maar op pure wilskracht weet Sven hem toch nog te verschalken en uiteindelijk nog maar net de 5km te winnen van Bob de Jong die in een eerdere rit al een geweldige tijd noteerde.



    Ik heb de race overigens nog niet gevonden. Als iemand weet welke het is, hoor ik het graag.
    Camila, Giel1 en strawbale vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina