Transfertopic 2019-2020

Discussie in 'Lange baan' gestart door JaapvdB, 26 feb 2019.

  1. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Vandaag gaf Roy Boeve in de Schaatskoers-podcast aan dat Seung-Hoon Lee momenteel in Korea aan het trainen is voor een comeback. Zijn schorsing heeft hij maar voor lief genomen en geaccepteerd. Volgend jaar rijdt hij - naar alle waarschijnlijkheid - kunstijsmarathons in Nederland en staan ook de World Cups weer op de planning. Echter geen natuurijs meer voor hem, nadat hij 2 voortanden brak op het Zweedse natuurijs. Toen was hij, zo gaf Rick Smit destijds al aan, wel klaar mee met de zogenaamde ''magie van het natuurijs'' :D Hij wil in ieder geval bij de volgende Olympische Spelen weer van de partij zijn. Ik hoop voor Lee dat hij dit keer tijdens het trainen minder op de golfbaan staat en meer op de schaatsbaan...
    EenBrabander vindt dit leuk.
  2. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Kerschbaummayr is afwezig in internationale circuit omdat zij voor Oostenrijk wilt uitkomen. Ze reed dit weekend Out of Competition mee met de Kampioenschappen aldaar
    De Keizer vindt dit leuk.
  3. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    @Lisan Interessant. Weet je of er een link is tussen Natálie Kerschbaummayr en Oostenrijk? Haar naam klinkt wel Duits, maar volgens wikipedia is ze in Ostrava geboren en dat ligt gewoon in Tsjechië nabij de grens met Polen. Ik zou ook liever zien dat de Oostenrijkers een poging doen om Linus Heidegger weer op naar internationale wedstrijden te sturen.
  4. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    In het nieuwe jaar een nieuwe Avataar.
    Mocht ook wel eens na 10 jaar.
    Het is een onderdeel van het schilderij

    Schaatswedstrijd voor vrouwen op de Stadsgracht in Leeuwarden - 21 januari 1809

    van Nicolaas Baur. Hangt in het Rijksmuseum.

    Ik wens voor het nieuwe jaar dat er meer geluisterd en minder geroepen wordt. En natuurlijk jullie allemaal veel gezondheid.

    Schaatswedstrijd voor vrouwen op de Stadsgracht in Leeuwarden - 21 januari 1809
    strawbale, fransvanbakel, Hannah en 4 anderen vinden dit leuk.
  5. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    De afgelopen dagen kwamen er al verschillende transfernieuwtjes voorbij in de marathonwereld, maar dit is een minder leuke: http://teampalet.nl/anna-bos-stopt-wedstrijdsport/

    Ontzettend jammer dat ze compleet stopt met wedstrijden rijden. 19 jaar oud pas, maar al jaren een enorm talent. Dit seizoen is haar eerste seizoen bij de A-rijders (ze is nog altijd juniore) en direct rijdt ze erg sterke uitslagen en is ze al een paar keer op het podium beland. Ook iemand die bewust, ondanks zat talent, voor de marathon koos in plaats van de langebaan. Een verrijking voor het peloton. Zonde dat we naar alle waarschijnlijkheid niet gaan meemaken wat voor een topschaatster dat zou zijn geworden. Maar ja, als je hart daar ook niet ligt, dat wordt het evengoed moeilijk om de top te bereiken. Hopelijk komt de zin ooit weer terug en trekt ze de schaatsen in de toekomst weer aan.
  6. sysya

    sysya Well-Known Member

    Lotte van Beek rijdt geen NK sprint, nog steeds te veel klachten. Ik vraag mij af of zij ooit nog echt terug gaat komen, na dit seizoen moet ze opnieuw op zoek naar een sponsor en tenzij Wust/Visser bij elkaar blijven en haar absoluut mee willen hebben (en een ploeg/sponsor daarmee akkoord gaat) zit ze zonder ploeg. Na een teleurstellend vorig seizoen en dit seizoen waarin ze maar een handjevol wedstrijden gereden heeft kan dat een hele lastige klus worden.
  7. mi

    mi Well-Known Member

    Eerder kwam ze vanuit het gewest ook op de spelen dus wie weet?
  8. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Bob de Jong is blijkbaar opgestapt als coach van de Chinese ploeg (link)

    Hij schijnt per direct zijn contract op te hebben gezegd vanwege veranderingen die door de Chinese bond vlak voor de eerste worldcups in gang waren gezet.

    Ik snap best dat hij opstapt, maar uit loyaliteit richting zijn schaatsers had ik het netter gevonden als hij het net na de grote kampioenschappen had gedaan ipv net ervoor....
  9. Eelco

    Eelco Well-Known Member

    Als je het verhaal leest dan zitten zijn schaatsers ineens bij andere trainers-/ coaches. Dat hij ze niet meer onder zijn hoede heeft is dan ook dé reden voor het opstappen.
  10. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Zo duidelijk zie ik dat nergens staan eigenlijk. Er staat weliswaar "Rijders en trainers kwamen in andere teams terecht en daardoor raakten rijders hun vertrouwde personen in één avond kwijt.", maar er wordt voor mij niet duidelijk of al zijn schaatsers bij andere personen zijn ondergebracht en Bob zelf geen schaatsers meer had en/of kan begeleiden.
  11. Eelco

    Eelco Well-Known Member

    Dat is mij ook niet duidelijk. Maar het is wel duidelijk dat het er meerdere zijn.
  12. mi

    mi Well-Known Member

    Er zal heel wat gebeurd zijn want het speelt blijkbaar al vanaf net voor de world cupserie. En we kennen Bob natuurlijk ook wel een beetje als warmbloediger type...
  13. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    Heather Bergsma is gestopt met schaatsen.
  14. VictorP

    VictorP Well-Known Member

    Is dat een transfer? o_O
  15. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member

    Ja, ze ging van een schaatsteam naar een moedersteam.:)
  16. sysya

    sysya Well-Known Member

    Wust haar interview voorafgaand aan het WK is interessant. Ze zegt nog steeds te stoppen als er geen nieuwe sponsor komt of ze bij een ploeg kan aansluiten, tot zover niks nieuws. Maar haar snelle antwoord op of er al potentiële sponsoren/ploegen waren en het lachje erbij laten wel zien dat er iets speelt.

    Tot zover mijn college over lichaamstaal en sponsoring ;)
    chicagodude en mi vinden dit leuk.
  17. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ja ze leek erg optimistisch. Ik hoop van harte dat er een nieuwe sponsor komt, Ireen en ook de rest van de ploeg verdienen het.
    Camila vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina