Wereldbeker 2, 22–24 november, Tomaszów Mazowiecki

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 28 okt 2019.

  1. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

  2. Giel1

    Giel1 Well-Known Member

  3. Giel1

    Giel1 Well-Known Member

    Wüst is fel tegenstander van het dragen van een helm bij de ploegenachtervolging.
  4. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    herhaling van Gangneung dus.
  5. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

  6. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Hij heeft op sommige dingen best een punt. Een 1000m niet rijden lijkt mij wat onnodig. Qua tijd kan dat prima ergens ingepast worden. Ik haak echter af als hij met die drogredenen komt: "weet jij nog wie de team pursuit won in 2017? En de 1500m op de Olympische Spelen?". Tsja...
  7. ChefSpijker

    ChefSpijker Well-Known Member

  8. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Ik denk dat Orie als statement niet start op de Wereldbeker van Nagano. Als er nou iemand de wereldbekerwedstrijden devalueert, is het wel die ploeg.
    Vanochtend stond er een interview met Jan Dijkema in het AD. Daar werd ik helemaal niet vrolijk van. Er waren dit jaar voor de 6 wereldbekers precies 6 gegadigden. En ja, de ISU gaat iets doen om het schaatsen populair te houden. Zonder te zeggen wat dat iets dan is. (Omdat hij volgens mij geen idee heeft).
  9. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    En de teampursuit werd in 2017 op het WK gewonnen door de Nederlandse dames, hun laatste overwinning. Best iets om te onthouden.

    Orie is vooral altijd bezig met zn eigen schaatsers en ploeg. Hij heeft volgens mij niet zoveel met schaatsen in het algemeen, gezien ook het gemak waarmee zijn pupillen en de ploeg wedstrijden overslaan.
    Lorca vindt dit leuk.
  10. Bastiaan83

    Bastiaan83 Well-Known Member

    En dat vind jij een positieve ontwikkeling? Interessant...
  11. sysya

    sysya Well-Known Member

    Ja zei ze ook al in een artikel deze week. Kan het mij op zich wel voorstellen, ze rijden het onderdeel al 14 jaar en nu komen ze opeens met helmen aan. Vind het een vrij rare beslissing, de snelheid bij de ploegenachtervolging ligt nu ook weer niet absurd hoog en ze rijden met drie achter elkaar niet met 20 tegen elkaar zoals bij de MS.
  12. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    @Bastiaan83 Zeg ik dan dat het een positieve ontwikkeling is? Ik zeg hooguit dat het gunstig is voor schaatsland Nederland. Persoonlijk zie ik zelf juist meer internationale concurrentie.
    Bastiaan83 vindt dit leuk.
  13. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Beter dan bij het shorttrack, waar vorig jaar een WB te weinig was. En dat terwijl shorttrack booming is. Of is dat alleen in NL zo door het Schulting effect?
  14. Bastiaan83

    Bastiaan83 Well-Known Member

    Een synoniem voor gunstig is positief. Maar goed, ik ben blij dat je toch liever meer concurrentie en vooral meer strijd dus ziet. Winnen is leuk, maar het moet toch ook weer niet te gemakkelijk gemaakt worden.
    EenBrabander vindt dit leuk.
  15. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    Dit maakt toch niet uit? In wielrennen reed iedereen 100 jaar lang zonder helm en vond iedereen het ook onzin toen de helmplicht werd ingevoerd, maar nu kan niemand zich meer helmloos wielrennen voorstellen. Dat het voor Wüst wat lastiger is om zich aan te passen omdat ze al zo lang meedoet zou kunnen, maar als het nu wordt ingevoerd is iedereen het over 2 jaar al helemaal gewend.

    Voor mijn gevoel is er vooral veel meer aandacht voor shorttrack in Nederland, niet per sé wereldwijd. Ook veel lege tribunes gezien bij de shorttrackworldcups (En dat terwijl de baan veel kleiner is en de tribunes dus ook, waardoor ze sneller vol lijken).
  16. Bastiaan83

    Bastiaan83 Well-Known Member

    En ik heb toch een beetje moeite om Orie serieus te nemen (ook al begrijp ik bepaalde punten best). Maar klagen over de wereldbekers, terwijl zijn team altijd goed is in het overslaan van deze wedstrijden. Hij is zelf ook goed bezig om de wereldbeker cyclus te devalueren. Zoals @Mjøsaman terecht eerder al heeft opgemerkt.
  17. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    Dat vond Nuis niet leuk, zo te zien toen hij in beeld kwam.
  18. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    > Het feit dat met name Rusland nu Nederland bedreigt is trouwens wel heel gunstig voor Nederland.
    Maar het is ook heel positief voor Nederland (= het Nederlandse schaatsen)! ;) Waarmee ik alleen niet wil stellen dat ik het zelf ook positief. Al is Nuis-Krol wel een érg mooie strijd aan het worden.

    Mooi trouwens dat Riku Tsuchiya en Livio Wenger nu vaste waardes in de A-groep zijn geworden. Vorig jaar dachten we nog: hè, rijden zíj nou top-10 op het WK allround? Maar inderdaad, ze zijn nog altijd beter dan Bøkko, Swings, Giovannini en zo.
  19. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    13 landen morgen op de TP mannen! Wauw, wat een aantal. We gaan er maar 8 van zien, want USA, CHN, NZL, BLR en POL rijden in de B-groep van de TP. Die is er dus echt...

    De ISU wil echt dat @De Keizer en ik minder schaatsen zien.

    En inderdaad, voor het Nederlandse publiek zijn die ritten niet interessant, maar je zal maar de moeder/schoonvader/vriendin/buurman/fangirl van Josh Whyte, Alemasi Kahanbai of Yahor Damaratski zijn, en omdat de ISU het programma binnen 2 uur wil proppen, kun je hun rit op de TP niet meer zien, terwijl dat vroeger wel kon.
    Laatst bewerkt: 23 nov 2019
    De Keizer vindt dit leuk.
  20. JaapvdB

    JaapvdB Well-Known Member

    Het dreigt nog populair te worden, die Team Persuit :p

Deel Deze Pagina