Wedstrijden oktober 2019

Discussie in 'Lange baan' gestart door EenBrabander, 1 okt 2019.

  1. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Contacted Johan de Wit.
    Yup, it normally will be the top-5.
    Nickel, Giel1 en Kristian vinden dit leuk.
  2. Kristian

    Kristian Active Member

  3. Jan Blokland

    Jan Blokland Well-Known Member

    Japanse Kampioenschappen
    1 Nao Kodaira 37.66 TR
    2 Miho Takagi 38.37
    3 Maki Tsuji 38.44
    4 Arisa Go 38.70
    5 Konami Soga 38.76

    Ik vind die 37.66 er toch wel uitspringen hoor. Niet zozeer op Miho Takagi maar wel op Tsuji en Go. Dat zijn toch de sprinters die het voor Japan samen met Kodaira moeten gaan doen. Rond een seconde verschil is dan toch wel erg veel.
    M.a.w Nao Kodaira is weer een klasse apart. Ze lijkt zich nog steeds te verbeteren terwijl de anderen stilstaan
  4. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Hachinohe lijkt momenteel voor sommige afstanden bijna een punt trager dan Obihiro/Nagano. Dat is prima, het gaat niet om de tijd, maar om de uitslag. Dan wijzen we even naar Arito's 6.39 (Roest z'n PR als junior op de 5km was 6.37 volgens mij) en naar het feit dat de Japanners bij het juniorentoernooi niet eens een 5km organiseerden vandaag. Het lijkt welhaast alsof ze proberen om voorzichtig met hun talenten om te springen.

    Hoe anders is het in Zuid-Korea. Eerlijk gezegd kan het me gestolen worden wat voor puinzooi ze er daar van maken. Elk jaar maar weer dezelfde fouten maken met hun junioren, een hele olympische spelen organiseren in een onbekende kutstad om de faciliteiten daar niet te gebruiken, een hiërarirchische structuur waar iedereen ongelukkig van wordt - dan verdien je ook gewoon matige resultaten. Ze hebben gepiekt en/of gemazzeld bij de Spelen in eigen land, maar met de kennis van nu, en eigenlijk toen ook al, had ik liever een Silovs op het podium van de 1500m gezien dan een Min-Seok Kim en een Swings Olympisch goud zien winnen dan de clown Lee.

    Als ze hun quota niet vol krijgen, prima. Ik ga ze niet missen, sterker nog, beter kwijt dan rijk. Het WB-systeem van de ISU is immers dusdanig slecht dat hoe matig ze ook schaatsen, ze amper kunnen degraderen uit de vooraf toegewezen A-groep waar ze hoofdzakelijk wanprestaties neerzetten.
  5. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member


    Poolse Kampioenschappen op video met commentaar @Lisan

    ----

    Ze rijden morgen een 3km voor junioren heren.

    Er is geldgebrek om de faciliteiten in ere te houden. Dat is helaas bij de meeste recente Olympische Spelen het geval...

    Toen hadden ze Bob de Jong als coach die in een jaar Min-seok klaar heeft gestoomd voor een Olympische medaille. Die zit nu in China, net als Koops, Bob de Jong, Xiuli Wang en zelfs Shani Davis. (Bron: Sasha Krotov)
  6. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    Dit heb ik hier al meermaals gelezen, maar lijkt me niet waar. Bob de Jong heeft superkort in Korea gezeten en had 0 ervaring met coachen, heeft geen wetenschappelijke achtergrond, noch de sociale kwaliteiten die iemand uit het niets tot een topcoach zouden kunnen maken. Laat staan in een land waar waarschijnlijk bijna niemand Engels kan en met een onmogelijke cultuur.

    En dan los van al dit op weinig gebaseerde gespeculeer over mogelijke kwaliteiten: Als een 17-jarige jongen 5e wordt op het WK 1500 meter op een halve seconde van het podium, is het dan dankzij de coach die een halfjaar later een halfjaartje langskwam dat ie op zijn 18e 3e wordt? Of zat dat er gewoon al aan te komen?
  7. Giel1

    Giel1 Well-Known Member

    Aan de rondetijden te zien is Ayano Sato de laatste 4 ronde volledig op een hoop gegaan: upload_2019-10-25_23-2-14.png
  8. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Schaatsen.nl heeft op Twitter een livestream gedeeld voor de trainingswedstrijden vandaag in Thialf. Start is om 16.45 uur met een mooi deelnemersveld. Op de 500m doen eigenlijk alle sprinttoppers mee. Op de 3.000m komen we oa. Bergsma en Kramer tegen, alsmede Visser die tegen Kleibeuker rijdt (die aangaf dat als ze hier goed schaatst, ze ook gewoon meedoet aan het WCKT).

    Bergsma start vrij vroeg om zodoende straks in Den Haag gewoon aan de start te kunnen staan voor de marathonwedstrijd. Schouten rijdt echter rond half 7 nog een 1500m zodat deelname aan de marathon voor haar onwaarschijnlijk zal zijn.

    Later op de avond komen we nog een grote schare toppers tegen die een 1000m meepakken, waaronder Verbij, Verweij, Krol, Bosker, Blokkie, Wüst, Wijfje, Ter Mors, Kok en M. de Jong.
  9. JaapvdB

    JaapvdB Well-Known Member

    Dit weekend wordt de eerste Norgescup gereden in Stavanger. Er valt weinig over te zeggen aangezien de toppers dit volgens mij vooral als training zien en er 1, 2 of 3 wedstrijden uitpikken. Wat wel opvalt is dat Ida Njatun, net als vorig seizoen vaak gebeurde, Hege Bokko weer voor bleef op de 500m: 39.44 om 39.82. Julie Samsonsen derde in 40.22. Bij de mannen Havard Lorentzen 35.42, Bjorn Magnussen 35.67, Henrik Rukke 35.91.
    Uitslagen.
    Duif vindt dit leuk.
  10. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Een livestream voor de trainingswedstrijden in Thialf! Dat is een zeer gewenste toevoeging.

    ---

    @Asterisk
    Goed punt over Bob de Jong. Al denk ik wel dat hij enige invloed had, bijvoorbeeld meer fietstrainingen voor de Koreanen. Dat helpt vooral voor duurvermogen.
    Ik vind het toch opmerkelijk dat vooral daarop de Koreanen hebben ingeboet sinds hij weg is (ook Chung).

    ---

    Japan dag 2:
    1000m
    Miho Takagi 1:15.24 TR
    Nao Kodaira 1:15.87
    Maki Tsuji 1:17.38
    Arisa Tsujimoto 1:17.70
    Nana Takagi 1:17.80

    De top-3 van de 500 gaat ook op de 1000 met de medailles aan de haal. Tsujimoto en Nana Takagi vind ik wel verrassend. 1:15.24 lijkt me een uitstekende tijd op het ijs van Hachinohe. Miho reed rechtstreeks tegen Nao, verliest nauwelijks op de eerste 600 en wint bijna een seconde in de slotronde.
    Net als vorig jaar wint Miho zilver op de 500 en goud op de 1000 en 3000. Dan ligt er vast en zeker ook weer een titel op de 1500 in het verschiet.

    Dan de 1000m mannen.
    Shinhama wint in 1:09.63. Dat is een vrij matige tijd eigenlijk, maar goed, de verklaring snappen we. En wie wordt er dan tweede, achter de vice-wereldkampioen sprint, op een honderdste? Ryouta Kojima ????? Wie is dat? Even kijken. Op dat trage ijs, waar nauwelijks PR's zijn te vieren, verbetert Kojima zich eventjes van 1:10.36 naar 1:09.64. Vorig jaar plaatste die zich niet eens voor het JK 1000m. Hij rijdt niet bij het team van de Wit. De nummer 3, Yamada, doet dat wel; hij klokt 1:09.77.

    Om de plaatsen 4, 5 en 6 was het bijzonder spannend. Shunsuke Nakamura rijdt zich er weer eens tussen met 1:10.00, wereldkampioen junioren Koki Kubo doet het prima met 1:10.00 en Taro Kondo laat zich weer eens zien met 1:10.00. Eh, drie keer dezelfde tijd dus. Wat nu? Op de Japanse site worden ze in de volgorde Nakamura-Kubo-Kondo aangegeven, maar de duizendsten ontbreken. Japan heeft 5 plekken, dus dat is een lastig debakel. Mist Kondo hier kwalificatie op een paar duizendsten? Die drie heren reden trouwens ook 25.69, 25.69 en 25.70 als eerste ronden. Hoe bestaat het! In ieder geval missen bekendere namen als Oda, Fujino en Hasegawa de kwalificatie. En daardoor is Shinhama de enige die beide afstanden rijdt...

    Handig, zo'n hoog niveau in de breedte. ;)

    ---

    De Polen hebben inmiddels de sprintafstanden afgewerkt. Ziomek wint de 500 in een bijzonder nette 38.93. Haar tweede tijd ooit op laagland. Nummer twee Bosiek rijdt 39.46 en is daarmee sneller dan op het WK allround (?). Ook Wójcik rijdt nog sneller dan Hege Bøkko in Stavanger. Auw.
    Czerwonka wint de 1000 in 1:17.56, vier tienden voor Bosiek.
    Piotr Michalski wint de korte afstanden in 35.35 en 1:11.48, met beide keren een andere Artur op zijn hielen.
    Gasecka en Palka winnen de langste afstanden.

    ---

    In Amerika heeft Bowe binnenlandse concurrentie gekregen in de vorm van Goetz. Op de tweede 500 meter reed Bowe 38.03 en Goetz 38.12 (laagland PR). Maar met een sterke 37.81 had Bowe op 500m numero 1 al veel tijd gewonnen. Oh nee, de snelste tijd telt, niet het klassement over 2 afstanden. Ook Jackson en Bocox plaatsen zich met tijden rond de 39. Voor Milwaukee is dat alleszins netjes.
    Mia Kilburg wint de 3km in 4:12 en is de enige (slik) Amerikaanse met de limiettijd.
    Op de 500m mannen rijdt winnaar Brett Perry alleen op één van de twee 500 meters onder de 36 seconden. Ook de jonge Kleba plaatst zich ternauwernood, een honderdste voor Griffin.
    Op de 5000m reden maar liefst 5 Amerikaanse heren onder de 6:42, tegenover twee vorig jaar. Het niveau is nog altijd laag, maar het stijgt in ieder geval. Cepuran wint in 6:33. Ik vind Jonathan Tobon een opvallende naam. Deze jongen van 15 (!) wordt zesde in 6:50.19, terwijl zijn vorige PR 7:14 was.
    Duif vindt dit leuk.
  11. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Fatsoenlijke 3km ritten van Bergsma, Bosker en Kramer. Die laatste pakte dankzij een aantal rappe rondjes 28,4 de snelste tijd. Op het einde ging het wat moeizamer met 29,0 -> 29,5: 3.40

    Bosker oogt beter dan in de voorgaande trainingswedstrijden. Hij rijdt nu dezelfde tijd als 2 jaar geleden rond deze tijd; 3.42. Daar mogen we volgende week dus een prima WCKT van verwachten. Gelukkig maar.

    Bergsma simuleert als altijd gewoon de 5km die hij volgende week moet rijden: alle rondjes in de 29,2 en 29,3. Hij rijdt net onder zijn gebruikelijke 3.44; 3.43. Dat is overigens zijn beste tijd ooit in Thialf.
    Laatst bewerkt: 26 okt 2019
    Duif vindt dit leuk.
  12. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Pfiew. Die 1000m van Krol was echt razendsnel. 1.08,00. Vierde tijd ooit in Thialf. Enkel Nuis, Kuli en Yuskov waren (vorig jaar) sneller. Otterspeer eindigt op een seconde als tweede. Alleen Verbij was dichtbij gekomen (misschien zelfs op of net onder de tijd van Krol), maar hij hield er na 700m mee op.
    Duif vindt dit leuk.
  13. Snits

    Snits Member

    Ik ben benieuwd naar de rondetijden. Kan ik die ergens vinden?
  14. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Het is een mega indrukwekkende tijd van Krol inderdaad! Rondje 24.98 reed hij te zien op de livestream @Snits ()

    Het is alleen niet de 4e tijd ooit in Thialf. Dit zijn de top 10 tijden in Thialf:
    1:07.64 Nuis (OKT)
    1:07.80 Nuis (WK Sprint)
    1:07.80 Nuis (WB december)
    1:07.86 Nuis (WK sprint)
    1:07.93 Kulizhnikov (WB december)
    1:07.95 Nuis (WBKT)
    1:07.95 Yuskov (WB december)
    1:07.97 Kulizhnikov (WB nov 2017)
    1:08.00 Krol (Trainingswedstrijd)
    1:08.03 Yamada (WK Sprint)


    Ter Mors' 1:14.64 is slechts 0.2 boven haar Thialf PR. Die staat er ook weer. Maar goed, Bowe rijdt 1:13.76 in Milwaukee (BR), dus er is altijd bazin boven bazin ;)
    Stonden de blowers aan in Amerika? Niet per se, kijkend naar de andere tijden. Mantia won bijvoorbeeld in 1:09.29.
    Lorca en Duif vinden dit leuk.
  15. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Dat moest zijn: 4e man ooit ;)
  16. Lorca

    Lorca Well-Known Member

  17. sysya

    sysya Well-Known Member

    Misschien dan toch een griepje bij TalentNED? Hopen dat Bosker dit niveau kan vasthouden dan moet plaatsing wel lukken.
  18. sysya

    sysya Well-Known Member

    Interessant om te zien dat Ter Mors en Wust 1,3 en 1,2 seconde sneller zijn op de 1000m dan begin oktober in Thialf. Leerdam is maar een tiende sneller dan begin oktober. Wijfje start het seizoen met een PR, blijft dus lekker rijden.

    Beetje pijnlijk hoe Marwin Talsma als 7e eindigt in de 500m dames wedstrijd, Verweij valt met 37,5 ook tegen (of had hij een misslag?). L. de Jong doet het goed met 38.1, ze is maar 1 keer sneller geweest op laagland en dat was de 37'er onder fantastische omstandigheden.

    Weet iemand waarom Visser een DNF achter haar naam heeft staan?
  19. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Verweij had een matige opening van 10,4 en daardoor een rampzalige kruising en toen had hij er geen zin meer in. Visser stopte na 2200 meter maar was wel erg goed bezig met rondjes 31 laag.
    sysya vindt dit leuk.
  20. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Zo.. Ter Mors lijkt in vorm, Wust is Wust... dat belooft vuurwerk volgende week.

Deel Deze Pagina