Schaatsen in de media 2019/2020

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door JaapvdB, 18 jul 2019.

  1. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    fransvanbakel vindt dit leuk.
  2. JaapvdB

    JaapvdB Well-Known Member

  3. JaapvdB

    JaapvdB Well-Known Member

  4. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    • ISU World Cup Speed Skating series (excluding events being held in the Netherlands)
    Waarom die laatste clausule erachter?

    • ISU Four Continents Speed Skating Championships
    Hoezo zou de NOS dat uitzenden? Daar doet geen Nederlander aan mee!

    Oh, en wat gebeurt er met de YT-stream? Wordt ie ge-geoblocked? Dan kunnen we de niet-uitgezonden wedstrijden niet meer terugkijken, want NOS-streams hebben die functie niet.
    strawbale vindt dit leuk.
  5. JaapvdB

    JaapvdB Well-Known Member

    Omdat die wedstrijden door de KNSB worden georganiseerd en daarom onder de overeenkomst met de KNSB vallen? Hoop ik?
    In de NOS-link staat: "Vorig jaar verlengde de NOS ook al de samenwerking met de KNSB voor het nationale schaatsen met vier jaar."
  6. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    De rechten voor de Wereldbekers liggen bij de ISU, niet bij de KNSB. Erg interessant dus die uitsluitingsclausule voor Wereldbekerwedstrijden in Nederland....
  7. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Betekent die uitzondering dat de rechten op de Nederlandse wedstrijden aan een commerciële partij als RTL5, SBS6 of Veronica verkocht kunnen worden?
  8. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    En dat vind jij een probleem??? '

    Bij het organiseren van wereldbekers moet de organiserende faciliteit (Thialf vaak in NL) ook zorgen dat het wordt gefilmd door een (landelijke?) omroep/productiemaatschappij/tv-kanaal. Nu is Thialf natuurlijk vrij om daarin de NOS te kiezen of RTL of wat dan ook, hoewel ze in de praktijk de NOS altijd kiezen; om die vrijheid aan Thialf te gunnen, kan de NOS dus niet blind voor de komende jaren de rechten kopen van de wereldbekers in Nederland, aangezien dit Thialf in de weg zou kunnen zitten bij het regelen van een tv-ploeg voor registratie van de wereldbeker aldaar.
    Denk ik.

    Ik geloof dat de ISU dit jaar vrijwel alles via Youtube wil gaan streamen en ik kan dat alleen maar toejuichen. Het belangrijkste aan exposure is niet hoeveel geld je krijgt voor de verkoop van losse wedstrijdcycli in verschillende landen - sowieso een gedateerd systeem nu iedereen toegang tot het wereldwijde internet heeft - maar hoeveel mensen er kijken naar wat je te bieden hebt.
  9. sysya

    sysya Well-Known Member

    Continenten wedstrijd is idd best wel gek, maar ja een paar weken geleden hebben ze ook een hele zondag aan finales van het WK turnen besteed waar geen Nederlander in voor kwam dus het is niet voor het eerst. Overigens is de geoblock vrij eenvoudig op te lossen door een vpn te downloaden.
  10. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Ik vind het geen probleem natuurlijk ;) ik ben alleen verbaasd!

    Ik had echt niet verwacht dat de NOS interesse in dat toernooi zou hebben, omdat veel Nederlanders naar sport kijken om Nederlanders aan te moedigen.
  11. Koen

    Koen Well-Known Member

    Sven in Hjoed omroep Friesland iets na 10 over hele uur. wel in het Fries natuurlijk. maar zaterdag rijdt hij 3km als test. maar hij verwacht week er na wel gewoon mee te doen.
    nog wel wat last van knie. maar gaat best goed.
    Monique, Svenfan1 en EenBrabander vinden dit leuk.
  12. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Dat alles-behalve-Europa-kampioenschap zit waarschijnlijk gewoon bij een standaardprijs inbegrepen. Kan me niet voorstellen dat de NOS dat daadwerkelijk gaat aanbieden.
  13. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Het grappige is dat het gaat om ISU-kampioenschappen en het 4C-kampioenschap. Als ISU-kampioenschappen tellen denk ik het EK en het WK.
    Dat wil dus zeggen dat de ISU het Europees Kampioenschap wel als een "echt" kampioenschap beschouwt, maar het 4C-kampioenschap niet. Ze kunnen nog steeds niet hun nederlaag in het Congres verkroppen, dat het 4C-kampioenschap in het leven riep tegen de wil van het ISU-bestuur in.
    Ach, je kan die rechten maar beter wel hebben dan dat een Fox op de zaterdagavond het nieuwe wereldrecord van Shinhama live heeft.
    mi vindt dit leuk.
  14. JaapvdB

    JaapvdB Well-Known Member

    Vanavond was er een leuk gesprek met Thomas Krol bij LdLEO, terug te luisteren vanaf 21:36 bij NPO Radio1 Gemist.
  15. proeme

    proeme Well-Known Member

  16. Koen

    Koen Well-Known Member

    in Hjoed van omroep Friesland al twee dagen beetje aandacht aan Friese schaatsers. Gister hadden ze Reina Adema en vandaag Femke Kok. beide filmpjes ook te zien op website omroep Friesland.
  17. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Schaatsen.nl is een youtube-serie gestart met Linda de Vries als gast:
    Camila vindt dit leuk.
  18. Koen

    Koen Well-Known Member

    vandaag Letitia en Janine in Hjoed. wel interessant. zien we Letitia eens lachen. gebeurt niet zo vaak (nouja vind ik). Janine gaat haar vrijgezellenfeest organiseren. zulke goede vriendinnen. :)
  19. Eelco

    Eelco Well-Known Member

    Mooie video. Het lijkt me een goed plan als de NOS hier een voorbeeld aan neemt en een soortgelijke introductie op het seizoen doet. De kennis en duidelijke uitleg van Linda komt hier echt goed naar voren.
  20. Koen

    Koen Well-Known Member

    en vandaag dan Sven en Douwe

Deel Deze Pagina