Wedstrijden oktober 2019

Discussie in 'Lange baan' gestart door EenBrabander, 1 okt 2019.

  1. De Goudsche Doorloper

    De Goudsche Doorloper Well-Known Member

    Wat is er toch met Ntab z'n openingen aan de hand? Al de tweede keer dat ie zo matig opent. Al valt 9.8 nog relatief mee. Jammer dat ie nog niet helemaal stabiel is, want het rondje is wel goed.
    RodyTur10 vindt dit leuk.
  2. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Alle Inzell tijden van vandaag zijn inmiddels gepubliceerd. Voor het slapengaan nog een paar verwaarloosbare opmerkingen in de marge:

    - De geweldige tijden van Roest verbloemen een en ander bij Jumbo Visma. Ik vind Krol, Beune, Otterspeer, Jansman en vooral Huizinga erg tegenvallen vandaag. Die laatste is nipt sneller dan leeftijdsgenoot Danny Stam. Met de kanttekening dat Danny Stam slechts zijn derde 5km ooit rijdt (en tegelijkertijd 9 sec van zijn PR afhaalt). Hier staat tegenover dat Scheperkamp twee knappe PR's zet voor de beloftenploeg van Jumbo.
    - Robert Bovenhuis zal wel blij zijn dat hij weer bij Anema zit. Voor aanvang van dit seizoen reed hij in 2017 zijn laatste 5km (6.40). Daarna volgde fysiek malheur en wat karige marathon en fietsresultaten. Dit seizoen heeft hij 6.43 in Thialf en 6.25 in Inzell (18 sec sneller!) staan. Met wat wispelturige rondetijden wel te verstaan. Van 30,7 en 30,8 naar 29,9 en 29,5 middenin de race. Zijn tijd van zaterdag in Inzell zit ook slechts een seconde boven zijn PR uit 2013. Knappe prestatie.
    - Is er nog een marathonploeg met ruimte voor die Fransman Loubineaud? Zijn 3km van vorige week voorspelde al een goede 5km, maar je moet het maar even doen. 12 sec van zijn PR afgeschaafd. Zijn slotrondjes laten ook nog eens zien dat hij al harder kan dan 6.25. We hebben zo te zien een opvolger van Contin inderdaad. Eindelijk.
    - Bob de Vries met een hele matige tijd. Vorige week slechts 3 seconden langzamer dan Bergsma op de 3km. Ik had minstens een tijd nabij de 6.20 verwacht. Typisch Bob dit.
    - Dijkstra zowaar weer eens een tijd van onder de 6.30. Blokhuijsen moest twee weken geleden tegen diezelfde Dijkstra nog het onderspit delven, maar is hier bijna 4 seconden sneller. Progressie.
    - Michael is slechts 0,8 seconden langzamer dan tijdens het WK in Inzell. Dat was geen toptijd, maar toch fijn als je al vroeg in oktober rond dat niveau zit.
    - Verweij is er nog lang niet. Twee seconden achterstand op Verbij. Vandaag is zelfs Koen's verloren zoon Janno Botman sneller. Die rijdt een PR. Over PR's gesproken: allrounder Thomas Geerdinck rijdt ook een flinke op de 1000m. Die haalt 2 seconden van zijn PR af (nieuwe PR: 1.10,26) en blijft onder andere de gebroeders Mulder voor.
    - De Nederlandse vrouwen (en vooral de nieuwkomers) heersen op de 5oom, maar even verder kijken en we zien Ida Njatun haar beste 500m buiten Calgary rijden.
    - Over de sprintdames gesproken: Ter Mors valt mij 100% mee. Ik had aanvankelijk een minder niveau verwacht. Die komt wel weer terug.
    - Oh ja, Stroetinga en Kleibeuker reden een 500m... Stroet (38) rijdt zijn derde tijd ooit en Kleibeuker rijdt op haar 41e een PR. Ze heeft zelfs zo erg de smaak te pakken dat ze er morgen nog eentje gaat rijden. Jottem.
    Laatst bewerkt: 13 okt 2019
    SprintMaster, EenBrabander en mi vinden dit leuk.
  3. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Ter verdediging van Kooiman; volgens mij waren de omstandigheden in Thialf verre van optimaal. Van der Tuin, Post en Van Ham zijn alle drie zo'n 10 seconden langzamer dan vorig jaar in Thialf rond deze periode. Ook Niero heeft al flink beter gereden dan 6.42. Niet dat Kooiman dan opeens 6.12 zou rijden in Inzell, maar een tijd net onder de 6.20 had er daar wellicht ingezeten. De meeste dames junioren bijvoorbeeld waren vandaag op de 1000m ook aanzienlijk langzamer dan twee weken terug in Thialf.
  4. FuGeE_Volkova

    FuGeE_Volkova Well-Known Member

    Kachanova reed 1.15,75 op de 1000m
    Marcel Vos en Sasha_Krotov vinden dit leuk.
  5. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Kleiebeuker verbeterde haar PR uit 2001....
  6. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    In diezelfde categorie: Stroetinga verbeterde gisteren toevallig nog een 1000m PR. Stammende uit 2002...

    Inmiddels zijn de wedstrijden in Inzell alweer bezig. De geïnteresseerden kunnen de Twitter pagina van Rijcko Treep volgen voor de uitslagen. Zojuist won Wüst de 500m vóór A. de Jong (38,74 om 39,14).
    Duif en Marcel Vos vinden dit leuk.
  7. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    4:01.07 voor Melissa (top)Wijfje!
    proeme, RodyTur10 en Marcel Vos vinden dit leuk.
  8. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Dat is voor Wüst een beste tijd in het voorseizoen, maar drie tienden boven haar PR.
    RodyTur10 en Lorca vinden dit leuk.
  9. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Sneller dan haar PR uit SLC gereden tijdens de afgelopen World Cup Finale. Hopelijk houdt ze dit niveau vast. Vorig seizoen was ze nogal inconsistent op deze afstand, maar dit beloofd alvast veel goeds.

    Kleibeuker rijdt haar 4e beste tijd ooit op de 3km. Ondanks dat ze inmiddels topsporter af is en de buitenlandse hoogtestages oversloeg. De Jong en Visser zitten op ongeveer hetzelfde niveau als vorig jaar oktober.
    Laatst bewerkt: 13 okt 2019
  10. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Hoppa. Douwe de Vries met zijn beste 3000m buiten Calgary (3.40)! Bovenhuis met een PR (3.44 - 0,4 sec achter Bokko) en Pedersen met een nette 3.39. Swings: 3.41. Swings is slechts 1 keer beter geweest in Inzell. Dat gegeven gaat ook op voor Pedersen.
  11. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Patrick Roest 1 - Sverre Lunde Pedersen 0
  12. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Toch niet slecht voor iemand die tweeënhalve week geleden nog in het ziekenhuis lag. Dat Roest sneller is, vind ik dan ook volstrekt logisch.
    Wenger heeft trouwens 3:42 gereden. Goed gedaan door de Zwitser
    strawbale en mi vinden dit leuk.
  13. sysya

    sysya Well-Known Member

    Verassend goed voor haar, deze tijd rijdt ze zelfs midden in het seizoen niet regelmatig. Zeker na wat ze in het interview met de NOS zei is dit een goed teken.
  14. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Verweij en Blokhuijsen rijden 1:46,68 en 1:47,17 respectievelijk. Ik vind dit voor Blokhuijsen best een prima tijd maar Verweij zou toch echt wel wat sneller moeten kunnen.
  15. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Over Wüst hoeven we ons geen zorgen te maken. Maar Wüst mag alvast wel haar borst natmaken voor Jorien ter Mors in haar derde schaatsleven. Goeie genade, Jorien ter Mors is terug!

    Schermafbeelding 2019-10-13 om 15.10.30.png
    Camila, RodyTur10, mi en 2 anderen vinden dit leuk.
  16. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Reed Roest ook mee?
  17. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Niet fysiek, maar ik denk dat Roest in de bovenkamer van zijn concurrenten vrijwel elke wedstrijd meerijdt. Als je het mij vraagt is het momenteel de beste schaatser ter wereld, mannen/vrouwen, sprint/allround. Ik denk dat er echt veel rijders zijn die toch wel met angst zitten voor wat Roest kan.

    Vorig jaar 3x onder de 6:10 gereden in Thialf, dat is dus zijn basisniveau nu. Als Roest nu een keer 6:12 in Thialf rijdt, dan valt dat eigenlijk een beetje tegen. Vorig seizoen begon hij met 3:38 op de 3000 meter in Heerenveen en 6:13 op de 5000 meter in Inzell. Nu weer 3:38 terwijl in Heerenveen vorige week, terwijl velen vonden dat de omstandigheden niet ideaal waren en gisteren 6:08 in Inzell. Veel goede tijden zijn er al voorbij gekomen dit seizoen, maar wat Roest alweer laat zien is van de buitencategorie.

    Als je het hele vorige seizoen van Roest in ogenschouw neemt was het WCKT zijn beste weekend. Het zilver op het EK Allround, 2x zilver op de WK Afstanden en het goud op het WK Allround behaalde hij eigenlijk vanuit dat basisniveau, dus zonder te pieken. Daarnaast was er sprake van ontzag. Hij durfde Kramer niet aan te vallen op de 10 kilometer van het EK Allround en de 10 kilometer van het WK Afstanden had hij eigenlijk gewoon moeten winnen. Als Roest dit seizoen beter piekt en met minder ontzag rijdt, is hij lastig te verslaan.
  18. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    Vorig seizoen was Roest allesbehalve onverslaanbaar. Pedersen heeft hem meermaals geklopt, Swings, Semerikov, Kramer. Als Pedersen hier nu 3.39 rijdt zou ik zeggen Pedersen 1, Roest deed niet mee en had er nik mee te maken, dus 0.
  19. sysya

    sysya Well-Known Member

    Sodeju dat zijn lekkere tijden in oktober, ik heb er op gehoopt dit jaar 1500 dames, Takagi, Bowe, Sjichova, Wust en Ter Mors, wat een slagveld kan dat worden :eek:

    Beune valt mij overigens ietwat tegen, ze is natuurlijk nog een jonkie, maar het gat met ter Mors en Wust is wel vrij groot.
    RodyTur10 vindt dit leuk.
  20. Duif

    Duif Well-Known Member

    Ook Femke Beuling lijkt haar start gemist te hebben. Is natuurlijk ook nog jong en het seizoen moet eigenlijk nog beginnen, maar op basisniveau moet ze een stuk harder kunnen dan dat het nu gaat. Komt tot nu toe niet of nauwelijks onder de 39.0

Deel Deze Pagina