Lekker gezellig bij Team Jumbo Visma

Discussie in 'Lange baan' gestart door Elina, 23 okt 2014.

  1. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member


    Een sponsor wordt niet uit een ploeg gebonjourd, immers een sponsor brengt geld met zich mee, dus dat argument slaat echt nergens op.
    Zodra een sponsor meerdere sporters sponsort, zal bij het verlaten van 1 sporter een sponsor best nog wel een team kunnen sponsoren omdat er nog meer sporters door die sponsor gesponsord wordt. Jumbo is echter sponsor van Max, niet van RB en zodra Max weg zou gaan bij RB gaat Jumbo mee aangezien Max de enige Nederlandse rijder is, het ligt verder aan het budget wat Jumbo voor Max/F1 beschikbaar heeft maar aangezien de F1 een stuk duurder dan schaatsen zal Jumbo zich in de F1 voornamelijk op Max en het team waar hij voor rijdt richten, die dankzij Max toch wel genoeg exposure zal krijgen dus hoeft Jumbo RB niet eens te sponsoren.

    Overigens zeg ik niet DAT Max volgend jaar bij een ander team rijdt maar in de F1 zeggen contracten niet zoveel. Ook al zijn de stoeltjes van andere teams voor volgend seizoen al bezet, als een topteam als Mercedes of Ferrari serieus interesse in Max zouden hebben en hij geeft te kennen bij RB weg te willen gaan, is een deal nooit uitgesloten.
    Al geef ik toe dat het er voor nu niet naar uitziet dat Max weggaat bij RB.
  2. Quarantenove

    Quarantenove Active Member

    Als Jumbo publiciteit zoekt via sportsponsoring om ook op de Belgische markt actief te willen zijn dan is de beste optie om volledig te stoppen met de schaatsploeg en dat geld te investeren in het veldrijden middels de wielerploeg. Zeker nu Wout Van Aert lange tijd buiten spel is. Als er enkele andere Vlaamse topveldrijders vrij komen dan die snel inlijven.
  3. Monique

    Monique Well-Known Member

    De combinatie Verstappen en Leclerc in één team ligt niet direct voor de hand, want wie zou dan de nummer één van het team worden? Aan de andere kant kunnen ze het ook gewoon op de baan uitvechten en dan blijkt vanzelf wel wie de nummer één is. Maar we wachten af, ik denk dat Max sowieso zijn contract uit dient bij RB en daarna kijkt hij wel weer verder.
  4. sysya

    sysya Well-Known Member

    Jij gaf eerder aan dat Jumbo alleen bij RB zit vanwege Max en dat dit zou veranderen als Max bij RB zou weggaan, dit is alleen niet waar. Jumbo en RB zijn misschien ooit bij elkaar gekomen vanwege de F1, maar die samenwerking loopt onderhand een stuk dieper.

    Het enige wat ik zei was dat ik Jumbo eerder die samenwerking nog verder zie verdiepen en meer te focussen op individuele atleten dan dat ze nog 20 jaar de schaatsploeg gaan sponsoren. Uiteindelijk levert het veel meer op om samen met RB een aantal bekende atleten te sponsoren dan om een complete schaatsploeg te faciliteren.
  5. proeme

    proeme Well-Known Member

  6. Nogevendit

    Nogevendit Well-Known Member

    Volgens mij fiets jij ook? En vele anderen hier op het forum ongetwijfeld ook. Het komt echt zó vaak voor dat er een auto de uitrit af knalt en dan pas begint te kijken.
    Laatst zat ik ook bijna tegen een auto die uit een weggetje kwam waar je voorrang moet verlenen. Niet zelden ben je extra kwetsbaar als je op het fietspad rijdt: op de weg weet men wel dat er daar mensen rijden.
    Ik dacht al: hebben de profs daar nou nooit last van?
    Toch wel dus.
  7. proeme

    proeme Well-Known Member

    Gelukkig nog nooit een auto geraakt. Wel regelmatig gedacht: "gelukkig let ik wél op".

    Mijn enige 2 valpartijen sinds ik fiets kwamen doordat mijn voet niet los klikte terwijl ik stopte... Zeg maar, die valpartij die elke wielrenner een keer meemaakt of mee gaat maken.
  8. mi

    mi Well-Known Member

    +1
  9. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik hoop maar dat het meevalt voor Sven. Het zit de familie Kramer niet mee op de fiets deze week.
  10. Nogevendit

    Nogevendit Well-Known Member

    Kunnen ze in ieder geval elkaar gezelschap houden, lekker proskatingmanager spelen, of dat spel ontwikkelen.
    ZeeKoei vindt dit leuk.
  11. Camila

    Camila Well-Known Member

  12. mi

    mi Well-Known Member

    Plooien worden weer gladgestreken. Nuis zelfs tot 2023 getekend. Voorlopig lijkt de geel-zwarte brigade eerder uit te breiden (marathon?) dan in te krimpen op t ijs.
  13. Camila

    Camila Well-Known Member

    HEMA wordt de komende 4 jaar co-sponsor van Jumbo-Visma! Bron: insta Jumbo-Visma
    Duif vindt dit leuk.
  14. De Goudsche Doorloper

    De Goudsche Doorloper Well-Known Member

    Dat was te verwachten. HEMA en Jumbo werken al een aantal jaar samen. Desalniettemin mooi dat er nog een sponsor bij komt. En voor vier jaar maar liefst! (tot 2024!)
  15. mi

    mi Well-Known Member

    Daarmee valt ook aan te nemen dat Jumbo zelf iig tot 2024 door zal gaan. Gezien de verregaande samenwerking die deze bedrijven recent met elkaar zijn aangegaan. Goed nieuws dus!
  16. proeme

    proeme Well-Known Member

    of dat HEMA het binnenkort overneemt van Jumbo en ze op deze manier zorgen voor een soepele overgang (zodat zonder stress alleen de kleur van het pak en de naam van het team veranderen). Zou dat kunnen? Zou internationaal niet gek zijn toch?
  17. Camila

    Camila Well-Known Member

    Zou niet gek zijn maar ik denk niet dat dit het geval is, aangezien Jumbo en HEMA ook in de panden enzo gaan samenwerken. Dus waarschijnlijk zal het eerder een soort extra symbolische samenwerking zijn om de samenwerking in de winkels verder te benadrukken.
  18. Camila

    Camila Well-Known Member

    Schaatsen past natuurlijk wel helemaal bij het oer-Hollandse imago van HEMA
  19. mi

    mi Well-Known Member

    Rookworstje erbij...
  20. sysya

    sysya Well-Known Member

    Tja ik heb hier zo mijn bedenkingen bij. Supergoed voor JV natuurlijk, maar voor de schaatsport in zijn algemeen weet ik niet of dit goed is. Het is een beetje TVM, maar dan met nog veel en veel meer geld, terwijl er ook schaatsers zijn die hun eigen reiskosten moeten betalen (bij wijze van spreken). Die verhouding is ontzettend scheef, ik ben dan een beetje bang dat het gat tussen teams alleen maar weer groter wordt en het voor jonge talenten moeilijk wordt om zich ertussen te rijden. Als dat gewoon komt omdat de 1 beter is dan de ander hoeft dat niet erg te zijn, maar in dit geval lijkt het meer op de super profs van JV tegen de semi profs van andere teams, waarbij de superprofs altijd een streepje voor hebben, omdat ze nu eenmaal veel meer faciliteiten en middelen hebben.

Deel Deze Pagina