Wedstrijden zomer 2019

Discussie in 'Lange baan' gestart door EenBrabander, 7 aug 2019.

  1. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Naast de grote groep Chinezen in Calgary, staat er vandaag ook een stelletje aan de start bij de time trials in Salt Lake City. En ook bij de topsportfaciliteitenraces in Heerenveen vanmiddag een groep Chinezen. En dan is er nog een internationale wedstrijd in Changchun. Fascinerend hoe de Chinezen bezig zijn met de Olympische Spelen en elk potentieel talent blijkbaar kansen geeft zich te ontwikkelen. Erg benieuwd hoe het straks gaat bij de verdeling van de wereldbekerplaatsen. Bij de mannen heeft China op de meeste afstanden maar 2 of 3 plekken. Zullen daar echt de besten mogen starten of wordt het, zoals vaak in het Chinese verleden, een politieke beslissing? Waarbij de talentvolle schaatsers uit de minderheden (Xinjiang, Binnen-Mongolië) meestal het nakijken hebben.

    De Chinese schaatsbond sluit zich steeds meer af. Waar vroeger zelfs wel eens kritische stukken op de website werden geplaatst, is het laatste bericht nu van februari. Geen idee wat de uitgangspunten zijn voor dit seizoen. Ik neem aan, dat net als vorig jaar het veroveren van extra plaatsen voor de wereldbeker voor komend jaar bovenaan staat. De wereldbeker is immers de kwalificatieroute voor de OS en daar wil je zo veel mogelijk plekken.
  2. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Interessant inderdaad. De werkwijze van de Chinezen straalt iets wanhopigs uit. Bij alle grote ijsbanen ter wereld worden schaatsers gedropt bij tal van coaches. Ik ben benieuwd of ze op tijd de aansluiting bij de wereldtop vinden. Tot dusver weinig resultaat, maar de tijd van Ning op de 1000 meter is een eerste succesje.
  3. Interesting indeed! By the end of the 2019 season only 3 Chinese men were good enough to be amongs the 116 skaters ranked on my lists. They are:

    Ning Zhongyan - ranked 24th on the 1000 m and 7th on the 1500 m
    Gao Tingyu - ranked 16th on the 500 m
    Yang Tao - ranked 42nd on the 500 m

    Japan: 20 ranked skaters

    South Korea: 5 ranked skaters
  4. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    De opmerkelijke werkwijze van de Chinezen boekt ook vandaag resultaat. Mei Han en Xin Zhao rijden flinke PR's: 1:55.71 en 1:55.84. Dat is zo ongeveer wat Blondin vorig jaar reed bij de Fall Classic. Zij stond voor vandaag op de startlijst, maar verdween daar later weer van.
    Achter Han en Zhao komen ook Yin, Li, Tao en Hao (kunnen jullie alle voornamen raden?) en dan pas de eerste Canadese, Weidemann, met 1:59. Maltais rijdt slechts 2:01. De snelste Koreaanse rijdt ook 2:01.
    Op dit moment is de seizoensranglijst 1500m vrouwen Han, Zhao, Yin, Li, Huang, Tao, Chen, Hao, Weidemann.
    Dadelijk rijdt Ning een 1500, en Min-seok Kim ook. Spektakel?

    Blokhuijsen 1.48,91 (24,5; 27,0; 28,2; 29,2) heeft zijn eerste wedstrijd sinds 2018 erop zitten. Geen idee hoe ik deze tijd moet plaatsen.

    Oh, en er is ook Colombiaans nieuws: B-junior Diego Amaya rijdt 1:49.81 !!! Dat is twee seconden onder zijn PR. Amai wat goed. Nu Causil in geen velden of wegen te zien is, is er toch een Colombiaans licht. Verder: Bowe rijdt 37.88 en dat is de beste seizoenstijd, Huang rijdt 1:57 en dat is voor haar heel netjes, en de Amerikaanse mannen worden geklopt door een Chinees van 16 en een Taiwanees. Mantia rijdt straks een 1000 meter en die moet dan maar de Amerikaanse eer hooghouden. Emery Lehman doet net als Blokhuijsen een terugkeer, met een 5km in 6:41, 11 sec achter Thorup.
    Laatst bewerkt: 21 sep 2019
  5. De Goudsche Doorloper

    De Goudsche Doorloper Well-Known Member

    Eens kijken: Jiachen Hao, Dan Li, Qi Yin en Tao Geoghegan Hart. :D
    De Keizer vindt dit leuk.
  6. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Jan Blokhuijsen zal toch even gevloekt hebben bij het zien van zijn tijd denk ik zo. Door zijn seizoen afwezigheid moet hij vanaf nul beginnen en moet hij zich nu zelfs nog zien te plaatsen voor het World Cup Kwalificatie Toernooi. Een tijd van 1:48.73 was daarvoor genoeg geweest, maar dat is dus net niet gelukt. Nog drie weekenden de kans om die tijd ergens te rijden en anders wordt het een tripje naar Deventer op 19 oktober voor Holland Cup 1 om alsnog plaatsing af te dwingen.
  7. Kristian

    Kristian Active Member

    Excuse me:
    What was the intension of the 5k of Bloemen?? The closest answer I get so far is from Robbert de Rijk on Twitter. He says that: "Bloemen will not continue with it" (or something like that). So to clarify: This was a similar aerodynamic test that apparently has been been tried before in history, and Bloemen found out after 3400 that this was no good for him? - or decided in advance to do it for just 3400? Other, serious interpretations ruled out? I.e. that this was just an excercise to train to keep the upper body calm or something like that? Maybe a far fetched interpretation, but the arms forward doesnt LOOK that advantageous aerodynamically to me, but recent canadian wind tunnel tests tell otherwise? Then of course there is the question if the style in total is efficient economically.
  8. proeme

    proeme Well-Known Member

    zo rij ik inderdaad oko nog wel eens rond :p
  9. Kristian

    Kristian Active Member

    Aerodynamic test, of course... Irony not always easy in another language... You (De Goudsche Doorloper) just made me wonder because the test didnt seem worth while as i.e. Jarle Pedersen pointed out elsewhere. Bloemen self is quiet on social media. But his mother is proud.

    https://www.facebook.com/groups/114260890649/permalink/10162524462075650/

    Translate the last three comments:
    Amund Sjøbrend was known for his excellent technique on the "rechte eind"
    "Has anyone asked Bloemen what he tried to achieve?"
    Laatst bewerkt: 22 sep 2019
  10. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Wakker worden @Lorca, er komen weer massastarts aan!

    Lorca vindt dit leuk.
  11. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Ik ben heel erg benieuwd in welke graad er nog samengewerkt gaat worden bij de competitie. Er moet bij het WK en de OS zeker samengewerkt worden om de grootst mogelijke kans krijgen om te winnen, dus het samenwerken moet wel geoefend worden.
  12. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Zou Anema kiezen voor zijn vertrouwde duo's Schouten/Kleibeuker en Stroetinga/Bergsma of toch wat met nieuw bloed mixen? Schulting zal wel met Rianne de Vries rijden. Bij de heren neem ik aan Huizinga/Douwe de Vries en Scheperkamp/Jansman voor JV en Verweij/Botman. Bij de dames mis ik m.n. de A6 ploeg (alleen Wagemaker doet mee) en Team Turner (opvolger MKBasics) . Bij de heren mis ik de OK Fashion en AB Vakwerk ploeg.
    Laatst bewerkt: 26 sep 2019
  13. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Deelname gaat nu niet meer in duo's:

    @SprintMaster
  14. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    @EenBrabander: dat snap ik. De vraag is in hoeverre de vorming van de duo's nog langs de ploeglijnen zal gaan. We gaan het zien.
  15. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Mooi deelnemersveld! Meer dan 70 aanmeldingen. Dat doet mij goed. Past volgens mij ook perfect in de planning van de commerciële ploegen; die zullen begin oktober wel weer naar Inzell trekken. Is dus nog maar de vraag hoe druk het volgende week tijdens de 2e wedstrijd in Thialf zal zijn. Maar goed, laten we positief blijven.

    Zoals @SprintMaster hierboven aanhaald missen er wel een aantal sterke krachten. Kamminga/Vormeer had ik graag gezien, Palet (Anna van den Bos en Dedden bijvoorbeeld) en ook de jonge talenten zoals Groot, Verhaar en Kok zijn er niet bij. Wijfje ontbreekt ook, dus het Gewest zal wel op trainingskamp zijn. Van Kalken is wel van de partij van Team Turner; jammer dat ze geen metgezel meekrijgt. Wellicht vormt ze met iemand buiten haar ploeg een koppel. Het zal hoe dan ook met welk koppel dan ook lastig worden om Irene Schouten en Marijke Groenewoud te verslaan.

    Bij de mannen in ieder geval een deelnemersveld om van te smullen. Tuurlijk ontbreken Blokhuijsen en een delegatie van AB Vakwerk nog (Hekman + de Hoolwerfjes), maar dat mag de pret niet drukken. Okay doet zelden mee aan MS wedstrijden en ik had hun aanwezigheid derhalve ook niet verwacht, maar een duo Michael/Post had uiteraard niet misstaan.

    Ik verwacht eigenlijk nog steeds duo's en samenwerkingen binnen de eigen ploegen. Stroet/Bergsma, De Vries/Huizinga, De Boer/Harink, Bosker/De Vos, Geerdinck/Jorritsma liggen bijvoorbeeld redelijk voor de hand bij de heren. Maar misschien zullen er nog wel verrassende samenwerkingen zijn. Stoltenborg en Jansman wellicht? Scheperkamp met leeftijdsmakkers Vergeer en Van Workum? Het ken maar zo. Misschien dat Verweij wel afspraken maakt met een Jumbo rijder, al stond Botman meer dan zijn mannetje bij de junioren op het onderdeel.

    Fijne seizoensstart in ieder geval. Hopelijk komen er nog wat beelden online, maar dat zal wel niet.
  16. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Bij de dames gaat Schouten verder met waar ze vorig seizoen gebleven is; winnen. Ik kon niet goed zien wie de tweede plek achter Schouten pakte. Schulting of Groenewoud. Wat ik wel goed zag was dat die drie verreweg de snelsten waren van het overgebleven finalepeloton.

    Edit: het was Schulting die met een uiterste inspanning haar uitschuifbeen over de streep kreeg voor de tweede stek.
  17. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Bij de heren wint Stroetinga (ondanks val in de halve finale) relatief eenvoudig de sprint van Douwe de Vries. Jorrit Bergsma rijdt rustig als derde man over de finish.

    De oude heiten hebben de toekomst.
    Laatst bewerkt: 27 sep 2019
  18. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Uitslagen uit Heerenveen.

    500 meter dames
    1. Femke Kok 38.74
    2. Dione Voskamp 38.77
    3. Sanneke de Neeling 39.04

    500 meter heren
    1. Lennart Velema 35.54
    2. Aron Romeijn 35.74
    3. Tom Kant 35.95

    5000 meter
    1. Lex Dijkstra 6:30.35
    2. Jan Blokhuijsen 6:30.72
    3. Jordy Harink 6:35.39

    3000 meter dames
    1. Melissa Wijfje 4:09.06
    2. Jorien ter Mors 4:14.73
    3. Naomi van der Werf 4:25.50

    3000 meter heren
    1. Marwin Talsma 3:50.84
    2. Jesse Speijers 3:59.79
    3. Jarno Pluijgers 4:02.25

    1000 meter dames
    1. Femke Beuling 1:18.17
    2. Marijke Groenewoud 1:18.63
    3. Naomi Verkerk 1:19.95

    1000 meter heren
    1. Lennart Velema 1:09.57
    2. Gijs Esders 1:10.34
    3. Jarle Gerrits 1:12.63

    Veel toppers ontbreken nog en geen tijden waarvan je van je stoel valt. Wel mooie tijden voor Velema, Kok en Wijfje in deze fase van het seizoen.
    Lorca vindt dit leuk.
  19. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Prima tijd van Kok inderdaad. Dat is me het talentje wel. Ook Voskamp met een keurige tijd. Wijfje met 4.09 is zeer degelijk voor dit moment. Het Gewest oogt zoals gebruikelijk gelijk goed vanuit de startblokken.

    Dijkstra wint dus in een keurige 6.30. Rond die tijd zat hij vorig seizoen continu te bungelen, dus het is te hopen dat hij zich steeds wat gaat verbeteren gedurende het seizoen. Voor Blokkie moet toch wel een hoop gebeuren binnen 1 maandje; anders gaat plaatsing voor de WC wedstrijden al een stap te ver zijn. In tegenstelling tot de nummers 1 en 2 verbeterd Harink zich spectaculair op de 5km. Van een Inzell PR van 6.41 naar 6.35 vlak na een hoogtestage; keurig. Groenewoud schaaft ook 2 seconden van haar PR af. Ben er nog steeds niet achter wat, naast de MS, haar beste individuele afstanden zijn. Misschien zijn het wel de sprintafstanden.
  20. De Goudsche Doorloper

    De Goudsche Doorloper Well-Known Member

    Oei, Blokkie en met name Ter Mors vallen me niet mee. Al is de 3000 meter natuurlijk niet haar afstand. Geen idee ook of ze de hele race voluit ging of maar een gedeelte. Maar goed, er lijkt me nog een hoop werk aan de winkel.

Deel Deze Pagina