Transfertopic 2019-2020

Discussie in 'Lange baan' gestart door JaapvdB, 26 feb 2019.

  1. Inimene

    Inimene Well-Known Member

    Heyo, Russian-speaking schaatsfan here.

    Based on a certain article, the reason why Kuzin didn't make it to the national team is not his lack of discipline.

    Kuzin himself claims the following, quoted:

    "I don't really know why it happened to be this way. Probably, it happened due to my unwillingness to train under the guidance of our [national team's] new coach Dmitry Babenko. We have been skating side by side for many years. He has always been a stayer and has never skated any sprint. On the other hand, I have never had anything to do with long distances. We had a talk and came to the conclusion that we should part our ways. I think this was the main reason why I had been fired.

    I thought I'd stay. There is a certain practice when an athlete is training separately from the rest of the team and joins it in the aftermath. However, it seems like it is not the case for speed skating. It means, if I refuse to train with our national coach, I'm out of the team.

    <...> There is a law [in Kazakhstan] that the national champion cannot be excluded from the national team. <...> Dmitry is a young and ambitious coach. Everyone is talking about some kind of "conflict" that I had with him but I can't call it a conflict. We had a certain miscommunication but the officials perceived it as a signal for action and quickly excluded me from the team".
    Hope this will be helpful for everyone.
    fransvanbakel, Camila, EenBrabander en 2 anderen vinden dit leuk.
  2. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Misschien doet Denis Kuzin er goed aan om een spiegel aan te schaffen. Natuurlijk heeft hij een grote staat van dienst voor het schaatsen in Kazachstan. Het winnen van de wereldtitel 1000m is zelfs de grootste titel die een Kazach won.

    Echter, vorig seizoen was zijn "beste" prestatie een vijfde plek in een b-groep 1000m en wist hij zich niet te plaatsen voor het WK afstanden. Een jaar eerder werd Denis Kuzin 27e en 30e op de Olympische Spelen. Dit jaar wordt hij al 30 jaar oud.

    Kortom misschien is het wel zeer verstandig van Dmitry Babenko om afscheid te nemen van Denis Kuzin. Zeker als deze Kazach niet meer zelfkritiek heeft dan uit het artikel blijkt.
  3. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    There are always two sides of every story. I think some people see the unwillingness to train with Babenko as a lack of discipline.
  4. proeme

    proeme Well-Known Member

  5. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Nou, 2,5 maand later is het toch rond. Mooi! Een tweede afmaker was in de marathonploeg van Anema toch wel noodzakelijk. Hopelijk smaakt de samenwerking dit jaar naar meer.

    https://www.schaatsen.nl/nieuws/2019/september/bart-swings-maakt-overstap-naar-ploeg-van-anema/
    Laatst bewerkt: 2 sep 2019
    mi vindt dit leuk.
  6. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Moet zeggen dat ik 30K een mooie hoeveelheid vind voor een USA Cup.
    Met een baanrecord junioren daar win je meer geld dan met een heuse WB-zege 500 meter !!!???
    [​IMG]
    strawbale, mhp1988 en Duif vinden dit leuk.
  7. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Jillert Anema was al een samenwerking aangegaan met het damesteam (marathon) van ZiuZ waarvoor Dul, Groenewoud, Kelly Schouten en Maaike Verweij zullen uitkomen. Inmiddels is er ook een heren topdivisieteam opgericht bestaande uit Danny Stam, Tjerk de Boer en de Deense Due Schmidt broertjes.

    Ander leuk nieuws: Heather Bergsma gaat marathons schaatsen dit seizoen. Ze sluit aan bij Irene Schouten en Kleibeuker.
    Laatst bewerkt: 16 okt 2019
    Duif en fransvanbakel vinden dit leuk.
  8. proeme

    proeme Well-Known Member

    dus Anema heeft nu in het vrouwenpeloton 2 teams? ZiuZ met 4 schaatsters en A-ware met 3?
  9. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Jep. Morgen komt hij in ieder geval met meer informatie over de sponsoring van zijn marathonploegen en hoe de ploegen gaan heten.
    fransvanbakel vindt dit leuk.
  10. proeme

    proeme Well-Known Member

    Wel opvallend dat Dul en Groenewoud niet meer bij A-ware rijden dan.
  11. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Zit an sich wel enige logica achter. Vrouwenteams mogen slechts uit vier dames bestaan. Door de komst van Kelly Schouten zaten ze al aan vijf schaatsers en dan komt Heather Bergsma er straks ook nog bij. Twee teams formeren is dan al een must. Lijkt mij ook beter om de jonge garde samen te laten rijden in een team. Te meer omdat Dul, Groenewoud en Verweij toch al samen skeeleren voor Merito. Kelly Schouten en Groenewoud kunnen op die manier ook meer voor eigen kans gaan. Irene Schouten zal immers toch de afmaker worden van de 1e damesploeg van Anema en ook Kleibeuker wil dit seizoen koste wat het kost zelf een keer winnen. Dan resteren weinig mogelijkheden voor Groenewoud.

    Kleibeuker en Schouten redden het hoe dan ook wel met z'n tweetjes. En Heather Bergsma komt wanneer fit direct middenin een sterk blok terecht. Valt de conditie straks wat tegen, dan valt dat toch niet op. Denk dat dit dus wel een goede oplossing is. Creëert stiekem ook wat ruimte voor volgende seizoenen om een sterke aanwinst te halen. Ik noem bijvoorbeeld een Wijfje.
    Laatst bewerkt: 17 okt 2019
  12. mi

    mi Well-Known Member

    Gezien haar goede seizoensstart kan Wijfje zomaar de verrassing van het seizoen worden en wordt er straks wellicht van alle kanten aan haar getrokken.

    Tis haar meer dan gegund!
  13. Lorca

    Lorca Well-Known Member

  14. sysya

    sysya Well-Known Member

  15. proeme

    proeme Well-Known Member

  16. Forza

    Forza Active Member

    Jammer. Had eigenlijk verwacht dat ze langer sponsor zouden zijn, aangezien talentontwikkeling een project voor de middellange termijn is. Eigenlijk zijn ze daar nog niet eens aan toegekomen, de ploeg was vooral gevuld met gevestigde namen.
  17. sysya

    sysya Well-Known Member

    Naja op zich hebben ze bij de oprichting gezegd dat de schaatsploeg de instap was en dat andere sporten zouden volgen (en dat is ook gebeurd). Ze wilden de schaatssport in het algemeen een handje helpen omdat de situatie zo waardeloos was. Ze hebben toen volgens mij niet gezegd dat het een lange termijn traject was qua schaatsen alleen dat TalentNED een lange termijn traject zou zijn.

    Ik hoop dat de huidige ploeg gezamenlijk een nieuwe sponsor vindt vooral ook met het oog op het type schaatsers en de coach. Kolder is wel echt een coach die qua coaching stijl lijkt te passen bij de schaatsers in zijn team. Ik zie Visser bijvoorbeeld echt niet opbloeien bij Anema of Orie en dat zijn toch wel haar enige echte opties als de ploeg en Kolder zouden wegvallen.
  18. mi

    mi Well-Known Member

    Hoop ook inderdaad van harte dat dit collectief bij elkaar blijft. Ze hebben een heel positieve vibe om het team hangen dus zeker als de mannen wat aanhaken qua prestaties is het echt een prachtig uithangbord. (Hallo unilever, NS, Philips, Heineken, KLM?????).

    snap het van talentNED heel goed. Het sponsoren van 5x olympisch goud kun je in het kader van talentontwikkeling moeilijk duurzaam volhouden.
  19. sysya

    sysya Well-Known Member

    Maarja de vraag is wel wie het uithangbord van de ploeg wordt. Ook als Wust nog een jaar doorgaat (en ik denk dat dat gedeeltelijk zal afhangen of ze snel een sponsor vinden en of ze gezond blijft) heeft een sponsor nog steeds geen uithangbord voor de spelen. Visser en Bosker zijn dan denk ik de voornaamste kandidaten, maar die moeten dit jaar dan wel echt laten zien dat ze constant bij de top horen (vooral Bosker).

    Bij JV zetten ze duidelijk in op Roest en Nuis (ervan uitgaande dat ook Kramer niet tot 2022 doorgaat), bij Reggeborgh hebben ze met Leerdam en ook Ntab een potentieel goudmijntje, Iko heeft ter Mors, wat (of eigenlijk wie) krijgt de potentiële nieuwe sponsor van dit collectief?
  20. mi

    mi Well-Known Member

    IKO heeft met Leerdam en Ntab minimaal evenveel (on)zekerheid in huis. Van Ter Mors is het uiteindelijk de vraag of ze echt weer op niveau komt. De sponsor van dit collectief krijgt de grootste kans op herhaling van Olympisch goud op de 5km. Sablikova is bij de volgende spelen 34 hè?

Deel Deze Pagina