Transfertopic 2019-2020

Discussie in 'Lange baan' gestart door JaapvdB, 26 feb 2019.

  1. sysya

    sysya Well-Known Member

    Wat ik hierboven al benoemde is dat ik bij TalentNED en Reggeborgh dingen zie die ik bij Easyjet mis, namelijk lange termijn visie en/of extra sponsoren. Dat laat instappen is helemaal niet raar, dat kun je puur verklaren als, bedrijven leven niet in de zelfde seizoensregeling als schaatsers. TalentNED stapte ook pas in oktober in, omdat het project pas een paar weken eerder was goedgekeurd. Wat veel zegt is dat Easyjet er dit jaar om en nabij 3 maanden over heeft gedaan om te verlengen en zowel Reggeborgh als TalentNED binnen een paar weken alles hebben geregeld, dat zegt mij veel meer dan het moment van instappen.

    Wat betreft de financiële kant staat er in het artikel dat 8 van de 12 schaatsers het minimumloon betaald moeten krijgen, maar er staat ook dat dit niet geldt voor sporters zonder A status, waar het op neer komt is dat de regels onduidelijk zijn en sponsors zich daar dus heel gemakkelijk niet aan kunnen houden. Neem IKO, die betaald echt niet 8 van de 12 schaatsers in hun ploeg het minimumloon, in vorige jaren hoorden we ook dat veel niet eens een contract hebben. Het is dus duidelijk dat het niet zo simpel is als het verplichten van een ploeg om 8 van de 12 de betalen. Vanuit de KNSB is daar volgens mij ook geen echte controle op dus ploegen zijn redelijk vrij in wie ze wat willen betalen.
  2. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Met de verlenging van EasyJet blijft elke ploeg weer bestaan en kunnen we het speculeren over doemscenario's weer doorschuiven naar de volgende zomer.
    Ik neem aan dat iedereen hier tevreden mee is.
  3. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Inderdaad. EasyJet heeft vorig jaar bij de presentatie meteen al aangegeven de intentie te hebben tot en met de OS door te willen met de ploeg. Dat gespeculeer over een mogelijk stoppen van de sponsor was dus nergens op gebaseerd.
  4. sysya

    sysya Well-Known Member

    Als een ploeg er 3 maanden over doet om te verlengen en schaatsers weggaan omdat het te lang duurt is het uiten van zorgen echt wel ergens op gebaseerd. Intentie is leuk, maar het is pas wat waard als er een handtekening op papier staat. Verder is het gewoon goed nieuws dat er getekend is en de ploeg weer een jaar verder kan.
  5. mi

    mi Well-Known Member

    Dat ben ik niet met je eens. Er was wel degelijk onduidelijkheid getuige het feit dat easyjet-sporters (bijv Irene Schouten op instagram) in merkloze kleding trainden. Onzekerheid is nooit goed.
  6. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Was dat ook niet een van de redenen dat TJ Flowers naar Canada ging? Ieder jaar was het voor hem weer onzeker of hij in een ploeg terecht kon komen en ieder jaar moest hij weer van trainer wisselen. Daar ga je langzamer van schaatsen.

    Trouwens, voor een ploeg die nogal eens als iets minder belangrijk wordt afgedaan, praten we best veel over BAM Clafis EasyJet.
  7. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    De drie marathon schaatsers die meteen in april aankondigden te vertrekken zullen een korter contract getekend hebben zoals ik al eerder meldde. Anema zal dat ook wel geweten hebben en heeft meteen 2 andere marathon schaatsers kunnen aantrekken. Anema ging er gewoon vanuit dat de sponsor door zou gaan. Als de sponsor niet zou doorgaan, hadden ze dat bijtijds gemeld. Bovendien zullen Bergsma en I. Schouten sowieso wel een jaarcontract hebben getekend (vanwege die vage KNSB regel).

    Dat deed ze om reacties van de buitenwereld uit te lokken om zich daarover te verkneukelen. ;) Bij het NK marathon inline reed Jorrit Bergsma in een Powerslide pak en Bob de Vries in een oud Clafis pak. Betekent niet dat ze bij EasyJet weg zouden gaan.
  8. sysya

    sysya Well-Known Member

    Zullen we deze discussie gewoon stoppen? Volgens mij is het heel duidelijk hoe iedereen erover denkt, iedereen is volgens mij ook blij dat Easyjet een contract getekend heeft en de ploeg weer voor een jaar zekerheid heeft. Volgend jaar april kunnen we er dan weer verder over praten ;)
  9. mi

    mi Well-Known Member

    Maar Sysya: het is komkommertijd! Waarover dan??
    sysya en EenBrabander vinden dit leuk.
  10. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Laten we dan maar gaan terugblikken. Wie vonden we de grootste verrassing van het afgelopen seizoen? :D :D
  11. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Misschien wel Shinhama. Hij kwam uit het niets en heeft nu de 2e en 3e tijd op de 500 meter op zijn naam staan en hij had een paar minuten lang het wereldrecord in handen.
  12. sysya

    sysya Well-Known Member

    Shikhova en dat klinkt misschien raar, maar voor mij is dit het seizoen geweest waarin ze echt liet zien bij de top te horen. Ze doet al jaren mee en heeft ook al bij een flink aantal wb wedstrijden op het podium gestaan en zelfs op EK's en WK's doet ze goed mee met een aantal podiumplekken, maar dit seizoen staat ze echt in mijn standaard favorieten lijstje op de 1500m. Het was echt balen dat ze het op het WK net buiten het podium viel (schilde maar 0,05 met plek 3 en 0,09 met plek 2), maar ze reed ook onder het oude wr in SLC, Ik hoop dat ze dit volgend jaar kan voortzetten dan kan het met Bowe, Takagi, Ter Mors, Wust en haar echt weer ontzettend spannend worden.
  13. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member


    Euhmm, komkommers misschien?
  14. proeme

    proeme Well-Known Member

    Irene Schouten meldt op Facebook dat ze "signed for 3 more years" bij Easyjet.
  15. sysya

    sysya Well-Known Member

    Yessss witte rook, Bergsma zal denk ik snel volgen
  16. mi

    mi Well-Known Member

    Beter!!
  17. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Dat Brodka half juli weer aansluit bij het nationale team.
    Dat Artur Was zijn heil zoekt bij Nico Ihle en co en daar mee traint.
    Dat er een plek in het nationale team voor Szymanski is maar hij nog niet in training is.
    Dat Zlotkowska nog herstellende is van de blessure.
    Dat Czerwonka nog steeds voor zichzelf traint met haar coach die niet meer in Poolse dienst is.
    Dat de nationale coach van Kazachstan heeft besloten om Denis Kuzin niet meer in het nationale team toe te laten wegens gebrek aan discipline.
    Dat Roman Krech weer terug is.
    Dat ik alleen een lijstje heb met geboortedata en regio's van de leden van het Kazachse nationaal team en dus nog even schuldig moet blijven wie de anderen zijn ;) Ik herkende in ieder geval de geboortedata van Klenko, Arzhanikov en Palkin.
    Camila vindt dit leuk.
  18. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    En dat Pechstein meetraint met de Polen, zoals te zien is op plaatjes uit Thialf op Twitter.
  19. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Al een tijdje bekend, maar volgens mij hier nog niet zien langskomen; Sanne In 't Hof is stagiair af bij JV en schaatst komend seizoen bij de allround tak van Gewest Fryslân.
  20. sysya

    sysya Well-Known Member

    Was wel over gespeculeerd, maar goed om bevestiging te hebben. Jammer voor haar dat ze tijdens haar stage geen contract heeft kunnen afdwingen.

Deel Deze Pagina