Schaatsers die afscheid nemen van de sport na 18/19

Discussie in 'Lange baan' gestart door chicagodude, 30 jan 2019.

  1. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Tja, dat kan en dat recht hebben ze. Daarom ga ik er nog niet voor supporteren. Ik heb liever dat er een Amerikaanse rijdt, dan een Nederlandse in een Amerikaans pak. Dus als het stoppen van Schoutens betekent dat er meer Amerikaanse vrouwen de WB in kunnen, ben ik daar gewoon blij mee.
    strawbale vindt dit leuk.
  2. mi

    mi Well-Known Member

    Maar als er geen Amerikaansen zijn die dat niveau aankunnen? Helpt het dan niet als iemand onder die vlag de sport in de kijker speelt? En heeft bijvoorbeeld Bart Swings niet ook het eea gehad aan het pad dat zijn naamgenoot voor hem effende bij de Belgische schaatsbond?
  3. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    En wat levert het Bosker op momenteel? Overvleugeld aan alle kanten door Roest & co... en Bosker maak opdraven voor NK's en WB's als niemand wilt rijden. Het is maar wat je wilt bereiken.
    In the end: Olympisch Goud is Olympisch goud.. pad naar toe is irrelevant.
    EenBrabander vindt dit leuk.
  4. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Als Schoutens een Amerikaanse buiten WB circuit kan houden... is het maar de vraag of die Amerikaanse überhaupt iets te zoeken heeft binnen het sport.

    Maar goed: als Bloemen geen goud had gewonnen... benieuwd of men zo pertinent tegen hem zou zijn.
  5. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member


    Dat laatste: nee, dat denk ik niet. Ik denk dat Swings ook zonder Veldkamp het wel had gered, hij was voor hij schaatste al een grotere naam in België dan Veldkamp ooit geweest is.

    En dat eerste: prima, dan rijdt er een Amerikaanse minder. En misschien wel iemand van het ander land meer.
    strawbale vindt dit leuk.
  6. sysya

    sysya Well-Known Member

    Dat zeg ik toch ook niet??? Ik zeg dat hij dat lekker moet doen, maar dat hij daar ook gewoon eerlijk over kan zijn.
  7. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Czerwonka maakt zojuist bekend dat ze overweegt haar carrière te beëindigen. Haar trainer (assistent trainer in nationale Sprint team) is per direct ontslagen. Reden zou zijn dat hij niets zou toevoegen aan het team. Hijzelf heeft redenen te horen gekregen die niet kloppen met feiten. Ze zoeken een andere assistent trainer.
  8. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Dat zou het einde zijn van een Poolse generatie die zij vormde samen met Zlotkowska, Wozniak en de wat oudere Bachleda-Curus. Voor het Poolse vrouwenschaatsen toch een gouden generatie. Gelukkig staan er met Bosiek en Ziomek enkele talenten klaar. Desalniettemin zou het jammer zijn als Czerwonka stopt.
  9. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Het zou ook jammer zijn omdat ze kan zorgen voor plaatsing en een meerwaarde kan zijn in een teampursuit in opbouw. Zo kunnen de jongere talenten langzamerhand doorstromen.
  10. speedskating

    speedskating Member

    Zlotkowska is/was toch geblesseerd? Komt ze helemaal niet meer terug?
  11. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Sang-hwa Lee komt definitief niet meer terug in het schaatsen. :(

    Absoluut een legendarische sportvrouw, een lichtelijk ondergewaardeerde carrière. Jaren jonger dan Kramer, Sablikova en Wüst, maar toch stond ze eerder op het podium van het WK afstanden, in 2005 al. In 2010 versloeg ze de onklopbare Wolf in de opmars van het Koreaanse schaatsen, waarna haar dominante jaren kwamen, met als toppunt haar tweede Olympische goud en vier wereldrecords in 2013. Daarna kwamen moeilijkere jaren, met meer concurrentie, en de uiteindelijk verloren strijd tegen Kodaira, die wel het ontroerende moment in Gangneung opleverde. Maar 10.09, 36.36, die staan nog altijd, zelfs Nao Kodaira kon er in perfecte omstandigheden niet aan komen.

    Na al die jaren weten we nog altijd niet veel over haar. Rond Sang-hwa hangt een waas van onbekendheid, althans hier, maar zeker niet in Korea: daar is ze een superster, een legendarische vrouw, die moet vluchten om niet bedolven te worden onder alle aandacht. Nu kiest ze voor een einde van haar carrière, een einde aan de immense druk.
    Hopelijk kan ze nu vaker glimlachen en trots terugkijken op haar schaatsloopbaan, waarmee ze het Koreaanse vrouwenschaatsen zo ongeveer in haar eentje op de kaart zette.
    Nickel, Camila, JohnZero en 7 anderen vinden dit leuk.
  12. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Mooie ode!
  13. mi

    mi Well-Known Member

    Ik was bij de Spelen en heb nog de souvenir tasjes die je bij aankopen kreeg waar ze op stond. Absolute topper! Jammer dat ze de weg naar boven helaas niet meer kon pakken.
  14. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Ik vermoed dat we van Sang-Hwa Lee nooit meer iets gaan horen. Dat terwijl het natuurlijk een hele grote kampioene was. Jammer, dat de culturele en/of taalbarrière met de meeste van onze Aziatische schaatstoppers zo groot is. Ik kan me niet herinneren dat de NOS haar ooit geïnterviewd heeft.
  15. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Net 30 is ze pas, maar voor mijn gevoel heeft ze zoveel jaren al mee gereden. Ze was er ook al zo jong bij. Dat WK in 2005, toen was ze net 16.
    Ik heb het nog even nagezocht, maar ze heeft op haar naam nog steeds de snelste 500 meter staan voor:
    14-jarigen (leeftijd in het schaatsseizoen)
    15-jarigen
    16-jarigen
    18-jarigen
    21-jarigen
    24-jarigen
    25-jarigen (huidige WR)
    27-jarigen
    29-jarigen
    mi, fransvanbakel, strawbale en 2 anderen vinden dit leuk.
  16. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Nog éen keer genieten van die 36.36 (en 10.09 opening)
    Laatst bewerkt: 12 mei 2019
  17. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Voorzover ik weet zou ze wel terug keren.
  18. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    ze is samen met showbiz-figuur Kangnam, dat zou dus best wel eens kunnen meevallen ;)
  19. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Het moest helaas een keer gebeuren: Stephanie Beckert accepteert dat ze nooit meer op niveau komt door haar rugblessure.
    In de strijd tegen Sáblíková was ze rond 2010-2012 een soort Bergsma. Af en toe won ze, maar er was vooral heel veel zilver, waaronder twee keer op de Spelen en drie keer op de WK afstanden en 10x op de WB-wedstrijden.
    Oh, en goud op de ploegenachtervolging natuurlijk.

    Ze won in totaal 7 WB-wedstrijden, waaronder deze. Haar winnende tijd is een van de jongste nationale records in het Duitse vrouwenschaatsen.
    https://www.speedskatingnews.info/en/results/?eventresultID=263799


    https://www.schaatsen.nl/nieuws/201...ere-moet-signaal-van-mijn-lichaam-accepteren/
    fransvanbakel en Camila vinden dit leuk.
  20. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Boisvert-Lacroix en Saint-Jean zijn weer in training. Donnelly reed aan het einde van het schaatsjaar nog een wedstrijd, dus ook hij komt vermoedelijk terug.

Deel Deze Pagina