Transfertopic 2019-2020

Discussie in 'Lange baan' gestart door JaapvdB, 26 feb 2019.

  1. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Nou zet je er 2 eisen bij die ik niet stelde. Ik had het niet over 30ers (ik zou Blokhuijsen in eerste instantie een eenjarig contract geven, dan doet leeftijd er niet veel toe) en ik ken de salarissen van de schaatsers niet, dus geen idee wie er meer dan minimumloon krijgt. Dat Blokhuijsen geen dik salaris hoeft te verwachten is duidelijk. Maar ik ben wel van mening dat schaatsers als Louis Hollaar of Jos de Vos minder kansrijk zijn om zich te plaatsen voor internationaal wedstrijden. En als je het over 30ers met meer dan minimumloon hebt: bijvoorbeeld Michel Mulder gaat denk ik lastiger zich plaatsen. Maar ik besef me dat Blokhuijsen niet zijn plekje in kan nemen.
    Duif en G1ant vinden dit leuk.
  2. sysya

    sysya Well-Known Member

    Verschil is dat Louis Hollaar 10 jaar jonger is dan Blokhuijsen en dat Jos de Vos in zekere zin slimmer is geweest, TalentNED is een ploeg die grotendeels ontstond uit schaatsers die vanuit Justlease kwamen (Wust, Bosker, de Vos, Hollaar, Talsma). Als Blokhuijsen was doorgegaan na de spelen had hij waarschijnlijk net als de Vos mee gekund als trainingsmaat voor Bosker. Door een jaar er tussen uit te gaan is hij die kans misgelopen, hij is samen met Geerdinck de enige mannelijke schaatser van Justlease die is blijven schaatsen en niet mee is gegaan naar TalentNED, ook daar is het verschil nu weer dat Geerdinck begin 20 is en wel gewoon heeft geschaatst het afgelopen seizoen.

    Blokhuijsen heeft de keus gemaakt om niet mee te gaan naar TalentNED en een jaar pauze te nemen, dat is zijn goed recht, maar dat maakt je gewoon minder aantrekkelijk voor teams.
  3. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    30-ers moeten meer te bieden hebben dan 20-ers - Blokkie heeft meer kans om zich te plaatsen dan Hollaar en De Vos, maar met Roest/Kramer/Bergsma/De Vries/Bosker zal hij moeite genoeg hebben om zich op de 5km in de Nederlandse top-5 te rijden en daarmee worldcups te mogen rijden. Zo niet, dan is hij 'slechts' een veredelde trainingspartner. Dat wordt geen vetpot, dus maar afwachten of hij daarop ingaat (als er al een aanbod komt).
  4. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Het grootste probleem is dat de concurrentie torenhoog is op de 5 kilometer in Nederland en ook op de allround. Blokhuijsen moet terugkomen en moet zich dan nog maar eens zien te plaatsen tussen Kramer, Roest, Bosker, Bergsma (alleen 5k), en De Vries. Je neemt een groot risico als je nu Blokhuijsen in je team neemt, want, zoals eerder genoemd, hij is niet de jongste meer en kan niet nog 5 jaar wachten totdat Bergsma en Kramer gestopt zijn.
  5. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Klopt allemaal, maar dat maakt Blokhuijsen nog steeds kansrijker voorplaatsing voor internationale toernooien dan bijvoorbeeld die 2. En daar had ik het over.
  6. sysya

    sysya Well-Known Member

    Hoezo? Blokhuijsen heeft het afgelopen jaar niet gereden en een stuk minder getraind, Hollaar en de Vos wel, sowieso heeft Peter Kolder een goed beeld van wat zij kunnen en nodig hebben, bij Blokhuijsen moet hij van voren af aan beginnen en weet je niet of hij uberhaupt nog op niveau komt. Sowieso heeft Hollaar wel degelijk progressie geboekt, al zijn PR's stammen bijvoorbeeld van dit seizoen (m.u.v de 10km die hij nauwelijks heeft gereden) dus wie zegt dat hij de stap naar de Nederlandse (sub)top komend seizoen of het seizoen erop niet kan maken? Bosker en Roest hebben dat ook gedaan, maar zijn 2/3 jaar ouder. Jos de Vos is echt trainingspartner die is er niet om aandacht voor de ploeg te genereren, leuk als hij internationale wedstrijden rijdt, maar echt niet noodzakelijk (beetje a la DDV), je hebt niet nog een Jos de Vos nodig dus Blokhuisen zou dan wel voor de grote wedstrijden moeten gaan, maar hij heeft op dit moment daar echt niet persé meer kans op en aangezien TalentNED een podium is voor jong talent gaan ze niet Blokhuijsen daar neer zetten om evt Bosker of een Hollaar in de weg te zitten.
  7. Patrick510

    Patrick510 Active Member

    Ik ben het meer eens met Hakkie2 in dit geval. Hollaar heb ik niet zo goed op mijn netvlies, maar de keuze tussen Jos de Vos en Blokhuisen zou voor mij een hele eenvoudige zijn vanwege het giga verschil in schaatstechniek. Dat is ook meteen de reden dat Jos de Vos zich er nooit meer tussen gaat rijden, want hij is inmiddels 27 en krijgt zijn kracht gewoon niet voldoende over op het ijs om echt om noemenswaardige plekken mee te doen. Afgelopen seizoen hadden de commentatoren het er nog over dat De Vos bij uitstek de beste waarden laat zien van heel TalentNED, dus m.a.w.: De fysiek sterkste man rijdt het minst hard van de mannen in dat team. Ik kan op Youtube zo snel even geen beelden van hem vinden van een 5km ofzo afgelopen seizoen maar wat ik mij herinner is dat hij amper afzet/druk heeft. Als je dat op je 27e nog niet beheerst na jaren topsportbegeleiding ga je het volgens mij gewoon nooit leren.

    Blokhuijsen daarentegen;
    - Goede techniek, kunnen heel veel schaatsers wat van leren
    - In ieder geval nog kans om, mits fysiek goed, mee te doen op een World cup / podiumplaats NK, EK, WK Allround

    Zou 't wel weten, de keuze tussen die 2!
    Duif vindt dit leuk.
  8. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Ook als Blokhuijsen veel meer zou kosten/vragen? Want hier zal ie niet veel wijzer/rijker worden: https://www.stronghands.info/stronghands-athletes/

    Screenshot 2019-04-29 at 14.02.54.png
    Laatst bewerkt: 29 apr 2019
  9. sysya

    sysya Well-Known Member

    Maar dat was de keus helemaal niet want Blokhuijsen was er vorig seizoen helemaal niet toen TalentNED een team ging vormen. Daarnaast is de Vos voor Bosker een prima teamgenoot dus waarom zou je hem gaan inruilen voor Blokhuijsen wanneer dat niet nodig is? Blokhuijsen zou ook voor eigen succes gaan en zich niet opofferen voor Bosker, de Vos wel. Blokhuijsen gaat echt niet in een training compleet naar de tering omdat Bosker hier dan van profiteert, de Vos doet dat wel. Het is dus niet een keuze tussen de Vos en Blokhuijsen aangezien de Vos een knecht is niet een opzichzelfstaande schaatser die wedstrijden gaat winnen. Het is een keuze tussen Hollaar/andere jonkies en Blokhuijsen en met het oog op de toekomst (TalentNED is een talentenplatform) is het veel logischer om de jonge mannen bij elkaar te zetten dan om geld en energie te steken in Blokhuijsen die over een paar jaar toch stopt.

    TalentNED is er voor talentontwikkeling, voor hun is het veel minder belangrijk om op elk groot toernooi aanwezig te zijn, omdat de sponsor dit vrij weinig kan schelen, voor Easyjet of Jumbo is dat bijvoorbeeld wel belangrijk, omdat hun sponsors voor naamsbekendheid schaatsen. Infestos sponsort helemaal niet om die reden en is dus echt niet bezig met een Blokhuijsen binnenhalen zodat hij nog een paar keer derde kan worden op een EK.
  10. Forza

    Forza Active Member

    Ze heten dan wel TalentNED, maar de ploeg is voor het grootste gedeelte gevuld met mensen die al jaren meerijden. Je kan dan prima ook nog wel een uitzondering maken voor Blokkie.
  11. sysya

    sysya Well-Known Member

    Grootste gedeelte? Wust, van Beek en de Vos, de rest is 25 of (veel) jonger, Wust is de enige 30 plusser (en dat is in het huidige schaatsen vrij zeldzaam in een ploeg). Er waren niet genoeg jonge talenten om alleen maar talenten bij elkaar te zetten. Je hebt een de Vos nodig voor Bosker, net als dat Visser ervaren schaatsers nodig had om haar te begeleiden (daarom Wust en van Beek). Blokkie heeft bij bijna alle ploegen laten zien dat hij zijn eigen weg kiest, hij gaat niet in dienst van Bosker rijden en hij gaat ook niet zoals Hollaar, Geerdinck of Jorritsma nog 10 jaar door dus waarom zou je hem erbij halen? Ze hebben een goed werkend team dat sociaal en schaats technisch goed functioneert waarom zou je Blokhuijsen daar tussen gooien wanneer hij geen toegevoegde waarde heeft?
  12. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Ik heb toch ook helemaal niet gezegd dat Blokhuijsen de plek van De Vos in moet nemen? Ik heb alleen gezegd dat er wel schaatsers een contract hebben met minder kans dan Blokhuijsen op internationale wedstrijden (en dus exposure), dus dat het niet gek is als Blokhuijsen een contract krijgt. De Vos en Hollaar heb ik genoemd als voorbeelden van schaatsers met minder kans op internationale wedstrijden, maar dat zijn niet de enigenen waren ook alleen maar voorbeelden.
    Duif vindt dit leuk.
  13. sysya

    sysya Well-Known Member

    Maar TalentNED zit niet in het schaatsen voor exposure, ze zijn er om talent op te leiden niet om elk jaar 4 wereldkampioenen af te leveren. Dat is ook waarom de ploeg niet Infestos heet, als dit Jumbo of Easyjet was had je gelijk, maar dit is een hele andere constructie waar Blokhuijsen geen toegevoegde waarde heeft, omdat hij misschien een EK of WK kan rijden.

    Misschien dat hij bij Easyjet kan aansluiten als ze doorgaan aangezien zij geen echte allrounders hebben, maar ik weet niet of de combi Blokhuijsen/Anema een goed idee is.
  14. mi

    mi Well-Known Member

    Nou moeten we ook niet ineens doen alsof talentNED gebouwd is om de talenten hoor. Feit was dat Ireen Wüst, Esmee Visser en een aantal mindere goden als trainingsclubje op elkaar aangewezen waren en dat bleek vorige zomer best te klikken. En daar was Gerard Kemkers ineens met dit initiatief onder het mom van talentontwikkeling in allerlei sporten maar vooralsnog toch echt gewoon een schaatsploeg.

    Ik durf best hardop te zeggen dat ik denk dat als Ireen Wüst een andere ploeg had gehad talentNED niet had bestaan.
    kernploegfusie, Duif, proeme en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  15. Patrick510

    Patrick510 Active Member

    Als je begint over de timing van het moment dat de teams werden gevormd: ja heb je een goed punt.
    Ook je punt wat betreft exposure heb je denk ik gelijk in, Wüst rijdt voor Nederland met TalentNed op haar been in plaats van Infestos. Als het om exposure te doen was had er wel Infestos gestaan.

    Waar ik het niet mee eens is dat je beter kunt trainen met een knecht die diep kan gaan voor jou als het jou uit komt dan met een schaatser als Blokhuijsen. Áls je dan al iemand mee neemt in het kader van talentontwikkeling dan zou ik eerder iemand bij de ploeg nemen die wel de techniek onder de knie heeft. Een groot deel van de training is nog steeds op het ijs. Als je dan voor je training afhankelijk bent van iemand die er qua timing steeds nét naast zit, dan ga je dat overnemen ook als je daarvoor de afzet wel volledig raakt. Het is niet voor niets zo dat nagenoeg heel Lotte Jumbo super presteert. Dat komt schaatsers die de schaatstechniek wél beheersten met elkaar trainen en elkaar nog beter maken. Neem Krol; ik ken zijn data niet, en die jongen zal vast wel meer wattages zijn gaan trappen, maar trainen met Nuis, Kramer en Roest, jongens die de schaatstechniek tot in perfectie beheersen, dáár wordt je beter van.
  16. sysya

    sysya Well-Known Member

    Grootste deel van de training vindt plaats naast de baan (fietsen, krachttraining etc.). Tuurlijk is de schaatstechniek belangrijk, maar je moet ook iemand hebben met wie je een berg omhoog rijdt en het kopwerk doet (iets wat bij Jumbo DDV altijd doet niet de toppers als Roest en Kramer). Ik zie persoonlijk geen groot probleem in de techniek van Bosker en toch traint hij al 3 jaar met de Vos en een deel van de andere mannen dus blijkbaar heeft hij geen last van de technisch mindere schaatsers (ploeg wordt btw om Bosker heen gebouwd dus als Bosker Blokhuijsen had gewild had hij hem wel gekregen). Ook hoeft een mindere schaatser niet perse een mindere techniek te hebben, er zijn genoeg schaatsers met een waardeloze techniek die toch iedereen eraf rijden en ook schaatsers met een prachtige techniek die de top nooit halen.
    Laatst bewerkt: 29 apr 2019
    Patrick510 vindt dit leuk.
  17. sysya

    sysya Well-Known Member

    En toch is het wel een schaatsploeg met een sponsor die niet uit is op exposure, dat is dus niet een doorsnee schaatsploeg.
  18. mi

    mi Well-Known Member

    Klopt, dat geldt voor Reggeborgh hetzelfde? Die hebben hun naam er wel aan verbonden maar zijn ook niet uit op naamsbekendheid, wellicht wel op publieke goodwill? Dat geldt overigens voor Jumbo ook wel natuurlijk. Iedereen kent ze maar dit geeft positieve associatie.

    Jammer dat KPN stopt, al waren de groen-blauwe pakken met afstand de lelijkste uit de geschiedenis van het NLse schaatsen was dit toch een mooie bestendige sponsor. Hopelijk komt er weer iets soortgelijks voor terug.
  19. sysya

    sysya Well-Known Member

    Ja Reggeborgh idd ook, maar Infestos doet nog wel een stap extra door de naam niet te gebruiken en eigenlijk ook niks qua prestaties te eisen. Jumbo is wel echt uber commercieel die zouden niet blijven sponsoren als er niks gewonnen werd. Jumbo wil geassocieerd worden met winnaars en zijn bereid daar veel voor te betalen, maar dat stopt wanneer de ploeg niet presteert.

    Gaan gelukkig al wel verhalen over nieuwe hoofdsponsoren, nu hopen dat het waar is
  20. mi

    mi Well-Known Member

    Maar welke ploeg je ook gesponsord had: in het afgelopen jaar heeft behalve IKO elke ploeg kampioenen opgeleverd. Dat dan weer wel in het huidige schaatslandschap...

Deel Deze Pagina