Wereldbeker finale: Salt Lake City, 9 en 10 maart 2019

Discussie in 'Lange baan' gestart door SprintMaster, 24 feb 2019.

  1. Inimene

    Inimene Well-Known Member

    Dit is het eerste Russischtalige nieuwsbericht over deze situatie zover. 's Ochtends zal ik natuurlijk meer lezen en meer updates hier maken. Ik geloof dat Nederlands- en buitenlandstalige leden zo veel mogelijk over die situatie moeten weten.
    strawbale vindt dit leuk.
  2. zopie

    zopie Active Member

    Ik denk dat hij zoiets bedoelde als "Rules are written by retards, het heeft daarom geen zin om er verder op in te gaan."
  3. RodyTur10

    RodyTur10 Well-Known Member

  4. Inimene

    Inimene Well-Known Member

    Vanaf dit seizoen er is geen Grand World Cup meer.

    Als het in de regels van seizoen 2017/18 staat (punten 2b, 4.3.2, 6.1.1), vind ik niks over de GWC in de nieuwe regels. Geen geld prijs voor GWC ook.

    P.S. Dus Lorentzen de laatste winnaar die de Grand World Cup ooit gewonnen is. RIP the Grand World Cup.
  5. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Ik kan me niet voorstellen dat het alleen maar een combinatie van factoren is geweest, daar moet meer achter zitten... - Herman Finkers
    JohnZero en G1ant vinden dit leuk.
  6. mi

    mi Well-Known Member

    Die reden om zijn best te doen zat voor de tv en op de tribune!
  7. proeme

    proeme Well-Known Member

    inmiddels staat er een uitslag van de massastart heren op isuresults. Alleen Tsuchiya, Michailov, Schouten en Thorup krijgen punten. De rest is dus alsnog uit de race gehaald.

    Waarom dan niet meteen? Hadden we tenminste een eerlijke sprint gehad tussen Tsuchiya en Michailov.
  8. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Michailov was al ongeveer gelost toe ze aansloten, die had nooit meer gewonnen. De kans was groter dat Schouten er nog bij zou komen.

    Ik vind die regel trouwens zwaar onzinnig, dat je kunt lappen is juist zo leuk. Vond het gister echt een leuke massastart, dat moeten ze juist koesteren en dan niet zo'n vage regel hebben.


    Ze hebben trouwens wel WB punten: https://live.isuresults.eu/worldcup/WC_2019_M_MS/standings
  9. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Zou ik zelfs in mijn moedertaal moeite mee hebben ;)
    JohnZero vindt dit leuk.
  10. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Eens. Ik vond het ook een vermakelijke wedstrijd. Vermakelijker in ieder geval dan die wedstrijd waarin Mikhailov solo ging. Toen zat echt iedereen naar elkaar te kijken zonder dat er wat gebeurde. In deze race was er tenminste een mooie samenwerking op kop en ook achterop een Thorup en Schouten die wegreden en tenslotte een peloton wat elkaar met het oog op de punten in een wurggreep hield. Het werd alleen warrig in beeld gebracht en het commentaar had iets scherper gemogen (in zo'n wedstrijd moet je continu aangeven waar álle ontsnappers zich bevinden). Daardoor verloren kijkers wellicht het overzicht (in het stadion zal het duidelijker zijn geweest dan op tv). Wat vooral jammer was was dat de regie totaal de strijd om plek 3 uit het oog verloor. Nadat Schouten in het peloton versnelde hebben we hem niet meer gezien. Het was in ieder geval duidelijk dat de regie even niet wist waar ze het moesten zoeken. Ach, de strijd om de winst was uiteindelijk duidelijk in beeld.

    Ik ben overigens ook geen voorstander van de ''lap-regel'', maar an sich is de regel niet onzinnig. In zo'n korte wedstrijd is het moeilijk om orde en overzicht te bewaren. Met het uit de wedstrijd halen van de rijders die ingehaald worden wordt het allemaal wel overzichtelijker. En in beginsel moet een regel gewoon worden nageleefd als de regel bestaat. Wat er gisteren gebeurde riekt naar amateurisme. Net als destijds in Japan tijdens de MS waarop Bergsma het peloton inhaalde. Toen zat het peloton ook vragend naar de jury te kijken.

    Over de wedstrijd zelf nog een paar dingen: Dat Schouten wegkwam zonder dat iemand achter hem aan sprong vond ik opmerkelijk (het was immers toch al laat in de wedstrijd en je kon met een derde plek veel punten pakken). Het leek erop dat de gehele top van het klassement vooral elkaar in de greep hield. Niemand die kracht voor een sprint wilde verspillen. Logisch natuurlijk - de knaken zijn verbonden aan de eindklassementen. Maar toch had ik verwacht dat een aantal rijders wel een poging zou wagen om flink te klimmen in het klassement. Had vooraf erop gerekend dat alleen Swings en Um elkaar in een wurggreep zouden houden (zoals we in de marathons ook vaak zien wanneer voor de klassementen wordt gereden), maar rijders als Zakharov en Wenger leken ook meer gebrand op het verdedigen van hun posities, dan klimmen in het klassement. Wel humor dat dan uitgerekend Huizinga de meeste overgebleven punten wegkaapt voor de neus van het peloton. Wenger had met die punten nog derde kunnen worden; Mantia had de top 8 ingekund.

    edit: iemand trouwens een idee op basis waarvan die punten uiteindelijk zijn verdeeld? Afsprintprocedure op twee ronden voor het einde voor het peloton + de punten in de sprint van ronde 16 om de resterende punten voor plekken 5 en 6?
    Laatst bewerkt: 11 mrt 2019
  11. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Er zijn nu twee mogelijkheden:
    - of het "protest" van Kulizhnikov is een smoes voor de NOS;
    - of Kulizhnikov durft niet tegen de Russische media te spreken over een protest vanwege een gebrek aan vrijheid van meningsuiting.

    Met zijn langzame rijden haalde Kuli trouwens 58 (!!!) punten, meer dan met een tweede plek in een normale WB. !!??
    Laatst bewerkt: 11 mrt 2019
    strawbale vindt dit leuk.
  12. FuGeE_Volkova

    FuGeE_Volkova Well-Known Member

    Hij vond het niet nodig om vol uit te gaan, omdat het toch niet meer uit maakte. En wou verder niks riskeren. Klassement was al duidelijk. En hij vond het niet leuk dat hij weer de laatste binnenbocht had. Hij vind die regel niet leuk. That's it. Niet dat het persee een protest was.
    Laatst bewerkt: 11 mrt 2019
    strawbale vindt dit leuk.
  13. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    De uitslag snap ik niet. Op 2 rondes voor het eind voor het peloton zat Tsuchiya nog net achter het pelotonnetje (7:12.85 om 7:12.00 voor Swings) maar Belchos op 7:13.15 is wel ingehaald. Waarom mag Belchos dan nog door terwijl Zakharov en Ning dat niet mochten? Ik zie nu ook wat raars gebeuren in de uitslag, achteraan staan eerst de World Cup punten maar de aantallen kloppen niet met de volgorde van de uitslag. Huizinga krijgt 80 punten voor plek 15. De aantallen verdwijnen na een paar seconden ...

    Uitslag_mass_start_heren_SLC.jpg

    EDIT: Giovannini verliest zijn ene punt van de eerste tussensprint omdat hij wordt ingehaald. Thorup houd zijn 2 tussensprint punten. Maar wat gebeurd er op de finish: ik zag dat Swings en Mantia daar nog vol zaten te sprinten. Mantia heeft in de uitslag 6 en Swings 3 punten. Tellen die dan ook niet meer mee? Het lijkt dat, op basis van de World Cup punten, ze op ronde 14 de uitslag van het peloton opmaken, dus Huizinga pakt de 5e plek voor Ning en Swings.
    Laatst bewerkt: 11 mrt 2019
  14. Forza

    Forza Active Member

    Je vergeet even dat Murashov ook meedeed. Die had de laatste buitenbocht en wel een reden om te rijden: hij is gezakt in het klassement door deze actie.
  15. H2O-s

    H2O-s Active Member

    In deze twitterconversatie van gisteravond maken Geert Kuiper en Robbert de Rijk dat wat duidelijker: https://twitter.com/Schaatspeloton/status/1104863902544863236

    1. Je verliest je wedstrijdpunten en moet direct uit koers.
    2. Je wordt geranked op basis van de transponderdoorkomst na het dubbelen door de leider.
    3. Je ontvangt wel punten voor de wereldbeker.
  16. FuGeE_Volkova

    FuGeE_Volkova Well-Known Member

    Samen afgesproken

    Dorofeev zei dat hij (Ruslan) last had, maar ja dat weet je dus niet zeker
  17. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Als ik de uitslag bekijk, dan is dat niet goed doorgevoerd. Huizinga werd immers als één van de eersten gedubbeld, maar krijgt wel de meeste wereldbekerpunten van het peloton. Het lijkt er haast op alsof ze het afsprinten hebben toegelaten in de ronde waarin het peloton werd gedubbeld. Dat was namelijk net het moment dat Huizinga nog een versnelling plaatste en als eerste over de ''finish'' kwam (en op basis waarvan hij wereldbekerpunten kreeg voor zijn ''vijfde plek''). Vervolgens heeft de jury de volgorde van finishen in ronde 16 (toen het peloton formeel niet meer aan de wedstrijd deelnam) aangehouden voor de wedstrijduitslag. Wellicht als compensatie voor het abusievelijk niet uit de wedstrijd halen van het peloton.

    Of wordt je formeel pas gedubbeld als je bij de finishlijn later over de streep komt dan de schaatsers met een ronde voorsprong? Want Huizinga (en het overgrote deel van het peloton) werd natuurlijk tussen ronde 13 en 14 ingehaald door de twee koplopers, maar Huizinga versnelde juist op dat punt en kwam zodoende eerder over de finishlijn bij ronde 14 dan de twee koplopers. Zodat er dus formeel gezien geen sprake is van dubbelen? In dat geval is het plaatje kloppend en zijn we er.
    Laatst bewerkt: 11 mrt 2019
  18. mi

    mi Well-Known Member

    En is er nog iemand die weet wat er nou met het WR bord aan de hand was?
  19. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Het WR bord van de 10km dat weg is, bedoel je? Nee... ik ben ook benieuwd.
  20. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Heeft Bloemen weer bordjes staan breken?
    strawbale, Camila en Marcel Vos vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina