Wereldbeker finale: Salt Lake City, 9 en 10 maart 2019

Discussie in 'Lange baan' gestart door SprintMaster, 24 feb 2019.

  1. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Visser nu, Groenewold destijds... wie was beter.
  2. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Ik vraag me bij zoiets toch af of de verbetering in materiaal/ijs zit, of in het feit dat de schaatsers zoveel harder rijden. Ook in Thialf zien we nu regelmatig 24'ers, terwijl we dat een paar jaar terug nooit zagen.
  3. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member

    Ik denk dat je dat moet vragen als Visser aan het eind van haar schaatscarrière is, want die is nog lang niet klaar en is het niet ondenkbaar/onmogelijk dat het NR nog verder aangescherpt gaat worden door Visser.
  4. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member

    Ik denk dat het altijd een combinatie van factoren is.
  5. Forza

    Forza Active Member

    Het verschil tussen Sablikova en de rest is nu een stuk kleiner dan vorige week. Daarom vond ik haar rit vorige week beter.

    Het wereldrecord van Nuis lag wel in de lijn der verwachtingen gezien hoe snel er op laagland wordt gereden dit laatste jaar. Blijkbaar gaan we toch de 1.05 halen ooit! Hetzelfde geldt voor het record van Bowe, het vorige record stond niet scherp en veel vrouwen zaten er al bij in de buurt.

    Ik sluit me bij je aan. Het wereldrecord 500m van Kulizhnikov is van wereldklasse. Zo'n spectaculaire verbetering. Dit is sneller dan ik ooit voor mogelijk had gehouden, ik dacht dat de limiet 33.7 zou zijn (9.50 + 24.20).
    EenBrabander vindt dit leuk.
  6. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Knoop je de snelste opening van een man aan het snelste rondje, dan kom je op 33.32 en dat is maar liefst 0.29 sneller dan het WR, want 9.37+23.95=33.32. Doe je dat bij de vrouwen, dan kom je er 0.34 onder: 10,09+25.93=36.02. Een 35'er bij de vrouwen gaan we zeker nog wel meemaken; een 32'er zal wel komen, maar dat duurt dan nog minimaal 10 jaar.
  7. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Verschil is dat je nu iemand hebt die 3:54 rijdt.. dan gaat het verschil natuurlijk veel kleiner lijken.

    Het was bijna een gegeven dat Nuis ooit een WR zou rijden op de 1.000 m. Het was meer verrassend dat zowel Takagi EN Kodaira onder het oude WR doken dan dat Bowe een nieuwe WR neerzette.

    Pavel K was gewoon buitencategorie en dat met een laatste binnenbocht.
  8. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Ik maakte de opmerking omdat nu bijna alle prestaties een beetje worden gebagatelliseerd. 3:52 en 3:54 op de 3 km bij de dames is gewoon steengoed.
  9. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Maar Voronina, Weidemann en Zueva reden allemaal het WK allround en die zaten toen mijlenver achter Sablikova. Nu niet.

    --------


    "Hoeveel wereldrecords waren er vandaag nou gereden?"
    "We hadden drie...."
    "Okee, schrijf ik op!"
    "... endertig eenenzestig..."
    Schermafbeelding 2019-03-10 om 12.08.52.png
    Hannah en Forza vinden dit leuk.
  10. Forza

    Forza Active Member

    Anderen die vorige week ook meededen verbeteren zich met 3 seconden, Sablikova maar met 1.5 seconden. Ik had eigenlijk wel een tijd laag in de 3.51 verwacht.

    De verschillen zijn wel meer in lijn met wat we normaal op de 3 km zien. Het grote verschil vorige week komt denk ik doordat Sablikova relatief beter rijdt onder zware omstandigheden.
  11. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Die rijden toch ook sneller nu dan vorige week?! En Sablikova rijdt een 1 seconde sneller dan vorige week.. wat zou dan zijn goed geweest? 3:49?
    We moeten wel realistisch blijven.
  12. Koen

    Koen Well-Known Member

    dat is vaag. tellen kunnen ze dus niet bij ISU, 1 per dag het liefst
  13. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    De stap van 3:58 naar 3:55 is natuurlijk makkelijker dan de stap van 3:53 naar....3:51? :eek:... jullie leggen de laat wel heel hoog voor madam Sablikova.

    Als we het zo gaan bekijken dan is die WR van Nuis toch helemaal niet zo spectaculair ( had al in de 1:05 moeten gaan by now), maar hoor je niemand over. Soms moet je gewoon van de prestatie genieten.
  14. Forza

    Forza Active Member

    Percentueel zijn dat toch vergelijkbare verbeteringen? Bij een snellere baan mag je een zelfde relatieve verbetering verwachten voor iedere schaatser.
  15. Spruit

    Spruit Active Member

    Mooie wedstrijden gisteren, alleen de 5km mannen viel me tegen. Ik vind het persoonlijk niet geheel verbazend dat er zoveel wereldrecords worden verbroken. Het is vrij lang geleden dat er een grote wedstrijd in Salt Lake City werd gereden aan het einde van een seizoen en dat er zo’n goede ijsvloer lag. Dit ligt wat mij betreft echt niet alleen aan het hoge niveau van dit seizoen. Ben benieuwd hoeveel er vanavond gaan sneuvelen!
  16. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Deze WB-finale was toch echt in Salt Lake City.

    1500m vrouwen en mannen zou ik zeggen. Nee, dat is gek. Doe maar eentje dan. De vrouwen. 1;50 laag. Of kan Pavel nog harder?
  17. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Misschien is dit wel een beetje het limiet wat sablikova op de 3 km kan... maar je het laat super makkelijk klinken, dus we laten het over aan Visser..eens kijken wat ze over een paar jaar kan.
  18. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member

    Zo werkt dat niet, ieder individu heeft zijn/haar eigen proces van ontwikkeling, die kun je niet een op een vertalen naar de prestaties van anderen.

    Trouwens bij sporters, zoals een Sábliková, die al een lange tijd aan de absolute top staan zullen de ontwikkelingen minder hard kunnen gaan dan van bijv de jonkies, die hebben immers al een flinke groei meegemaakt gedurende hun carrière. Een mens kan niet onbeperkt enorme stappen blijven maken, leeftijd gaat een keer een rol spelen.
    alexander79 vindt dit leuk.
  19. De Goudsche Doorloper

    De Goudsche Doorloper Well-Known Member

    Schandalig, zeg! Ook niet eens een tweet daarna met een rectificatie. Niks.
  20. Forza

    Forza Active Member

    Het werkt wel grotendeels zo. De statische correlatie tussen de baansnelheid en gereden tijden zit vrij dicht in de buurt van 1. Andere verklarende factoren, zoals vorm, zijn vrij constant in een periode van een week.

Deel Deze Pagina