Transfertopic 2019-2020

Discussie in 'Lange baan' gestart door JaapvdB, 26 feb 2019.

  1. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Nu een contract tot 2022 geeft natuurlijk wel zekerheid. Als hij volgend jaar pfeiffer heeft, zijn been breekt, oid, dan zit hij daarna zonder. Met een contract tot 2022 heb je dan in elk geval rust om te herstellen.

    Ik gok trouwens dat hij wil blijven, hij was zo veel beter dit jaar. En dan kan hij misschien nu zijn contract al verlengen (opwaarderen als WK op de 1500m lijkt me sowieso wel logisch).
    alexander79 vindt dit leuk.
  2. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Oh ja, zo bekeken heb je natuurlijk wel gelijk. Een blessure of ziekte nu... waardoor je presteren ineens minder zou kunnen worden kan funest zijn voor een contract na 2020.
    Voor Verbij zou Krol erbij een versterking zijn, maar voor Krol persoonlijk... denk ik dat trainen met Nuis, Kramer, Roest.. het beste is omdat hij toch meer de 1.500 dan de 1.000 m man is.
    SLC en EenBrabander vinden dit leuk.
  3. mi

    mi Well-Known Member

    Het ligt er ook aan waar hij zich op wil richten: ALS bij JV Otterspeer en Smeekens zouden vertrekken (wat dus niet ondenkbaar is) dan valt de mannen sprint tak daar weg. Dan houdt je Nuis (moet het maar net mee klikken en is haantje de voorste in de ploeg) en evt Roest over. Als hij de indruk heeft dat hij beter wordt van het trainen met echte sprinters kan dat zomaar de balans doen doorslaan.
  4. sysya

    sysya Well-Known Member

    Ik snap Krol wel, er zijn een flink aantal voordelen aan het sluiten van een verbintenis met Reggenborgh
    - Hij kan weer in zijn vriendenteam rijden wat voor hem duidelijk een groot voordeel is
    - Hij heeft zekerheid tot de volgende spelen
    - Een salarisverhoging lijkt niet uitgesloten

    Hij zal denk ik zelf ook weten waarom hij dit seizoen beter rijdt, de formule die Orie gebruikt heeft gewerkt, maar waarom zou hij die zelfde formule niet kunnen gebruiken bij Reggenborgh? Wanneer het gaat om het trainen met, heeft hij idd geen 1500 meter mannen bij Reggenborgh, maar wel sprint mannen die bij JV op hun retour zijn. Wie weet gaat Reggenborgh er een 1500 meter rijder bijhalen die ook 1000 meters rijdt (Jorritsma zit er trouwens al kan 1500 meters rijden). Bij JV is het survival of the fittest en hij weet dat hij tegen Nuis zal moeten opboksen op zijn afstanden, gaat het minder dat is hij weg. Lees het artikel over Sanneke de Neeling maar, die legt haar fijn uit hoe het gaat als je niet presteert naar verwachting.

    "Binnen vier minuten zat het erop en wist ze dat na drie jaar samenwerking haar contract niet werd verlengd. Het was begin maart 2018 en ze stond op het vliegveld, net terug van een paar dagen vakantie. Werkloos."

    "Haar twee 500 meters (38,09 en 38,25) en twee 1.000 meters (1.15,08 en 1.15,28) hadden bij elkaar even lang geduurd als de tijd die Orie had uitgetrokken voor zijn telefonische exitgesprekje.

    JV is een fantastische ploeg, maar de druk is enorm, zeker nu hij gewonnen heeft, ik zou snappen waarom hij dan voor zekerheid gaat richting de spelen in een team waarin hij weet dat hij thuis hoort.
    Laatst bewerkt: 8 mrt 2019
  5. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Er zijn wel meer schaatsers die juist beter presteren in een andere omgeving. Leenstra zelfs twee keer: toen ze wegging bij TVM in 2010 en toen ze naar Italië vertrok in 2016 (al speelde de liefde daar ook een rol in)
  6. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    ai Sanneke..Leuk salaris en alles, maar menn... zo kan het dus gaan. Keihard. Zou op zich wel grappig zijn als het nu een schaatser is die zo iets doet.

    Voor Krol het is inderdaad welke kant het zich gaat ontwikkelen... het winnen dit seizoen kan zomaar een incident zijn geweest en Nuis is intrinsiek wel de betere schaatser, dus dat wordt altijd lastig om tegen zo iemand maar te blijven opboksen. En het is niet zo dat Krol helemaal niks had gebakken voor zijn komst bij Orie.
  7. sysya

    sysya Well-Known Member

    Keihard idd, daar staat Orie ook wel een beetje om bekend (niet lullen maar poetsen), maar toch vind ik het hard hoe er met de 21 jarige (!) de Neeling werd omgesprongen. De cliche "dat is topsport" komt dan weer naar voren, maar goed Krol functioneert goed bij Jumbo, maar ook hij weet niet of dit volgend jaar ook zo is. En voor je het weet ben jij de ontvanger van zo'n telefoontje, dan zijn de spelen opeens erg ver weg, bij Reggenborgh weet hij dat dit niet kan gebeuren vanwege een doorlopend contract.

    Maar hey wie weet tekent hoe volgende maand een contract tot 2022 bij jumbo.
  8. mi

    mi Well-Known Member

    Heb je linkje van interview met Sanneke?

    Ik denk niet dat het winnen van Thomas een incident was. Bij wereldbeker in december was hij ook goed. Denk en hoop juist dat hij vaste waarde wordt.
  9. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Ik denk dat Krol met name beter is geworden door meer zelfvertrouwen, ik kan me nog goed een interview herinneren na het OKT waarin hij aangaf dat het terecht zou zijn als hij niet zou worden geselecteerd, maar zijn maatje Verbij.
    alexander79 vindt dit leuk.
  10. sysya

    sysya Well-Known Member

    Ik hoop het ook, maar hoeveel schaatsers hebben we al gezien die een jaar goed zijn en daarna niet meer? Je loop altijd het risico dat het volgend jaar minder is, zodra je die wereldtitel binnen hebt wordt dat het jaar daarna ook van je verwacht, zeker bij een ploeg als JV.

    Dit is de link naar het artikel https://www.volkskrant.nl/sport/een...etje-dat-zo-goed-werkt-bij-anderen-~bfff094d/ laat nog maar eens zien dat er een groot verschil is tussen een coach en een trainer. Orie wordt alom geprijsd vanwege zijn manier van kampioenen maken (en terecht), maar een groot deel van de schaatsers haalt bij hem juist niet de top, omdat zijn methode maar op 1 manier wordt gebruikt. De Neeling was waarschijnlijk bij een gerard Kemkers veel beter tot haar recht gekomen, die was net als Hospes veel meer bezig met gevoel en persoonlijke begeleiding dan met meten = weten.
    Elina vindt dit leuk.
  11. Duif

    Duif Well-Known Member

    Werd hetzelfde juist ook niet over Kemkers gezegd ? Iedereen in de ploeg moest trainen zoals Kramer en Wüst trainden. Dat werkte ook lang niet bij iedereen (Leenstra) of maar heel kort (van Deutekom) .
    Hakkie2 en SprintMaster vinden dit leuk.
  12. mi

    mi Well-Known Member

    Kemkers zegt zelf ook dat hij daarin dingen heeft moeten leren.
  13. sysya

    sysya Well-Known Member

    Ik bedoelde meer dat zijn aanpak anders was dan Orie, niet dat hij het allemaal goed deed. Kemkers was bij sommige schaatsers te veel op gevoel gefocust, als ze bij Leenstra meer gemeten hadden was ze misschien wel geslaagd bij Kemkers. Dat zelfde geldt voor van Deutekom, ze trainde er stiekem zelf bij, terwijl haar trainingsprogramma iets anders aangaf. Ze gingen uit van haar gevoel dat goed was volgens haar, terwijl ze simpelweg hadden moeten meten of ze daadwerkelijk op de goede weg was. Bij de Neeling hoor je juist dat zij behoefte had aan een coach zoals Hospes/kemkers is en minder aan een trainer die alle cijfertjes op orde heeft. Ligt denk ik ook aan de persoon, als jij van jezelf je fysieke grenzen kent heb je misschien minder behoefte aan al die cijfers en meer aan de persoonlijke begeleiding van een coach, maar dat kan dus ook andersom.

    Het lijkt een beetje alsof veel trainers in die valkuil stappen, wat werkt bij Pietje werkt ook bij Jantje, terwijl dit dus voor een heel aantal schaatsers niet geldt. Je ziet wel dat Kemkers en Orie hiervan geleerd hebben, Orie is na het debacle met de vrouwentak nu op nieuw begonnen met andere dames en dat gaat wel goed. Kemkers is na 2010 meer gaan meten om overtraindheid te kunnen voorkomen en dan zie je dat schaatsers bij TVM na die periode ook beter hebben gepresteerd.
  14. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Klopt.. no way dat hij zo'n uitspraak nu zou doen.
  15. Danielle

    Danielle Well-Known Member

    Ik heb ergens gehoord dat Easyjet eigenlijk ook alleen faciliteiten verzorgd, geen salarissen.

    En ik heb steeds sterker het vermoeden dat Verweij gewoon nergens gewenst is. Alsof men weet dat er iets niet klopt ofzo... Want het is volgens mij kun je hem er prima hebben als harde werker.
  16. sysya

    sysya Well-Known Member

    Misschien dat niet iedereen bij Easyjet betaald krijgt, maar Bergsma en Schouten lijkt me wel. Misschien hetzelfde als bij IKO waar Ter Mors een contract heeft en betaald wordt, maar Leerdam (nog) niet.
  17. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Die ploeg heeft natuurlijk 2 sponsors, vanuit de marathon heeft Bergsma al een basissalaris. Zou best kunnen dat dat het grootste deel is en dat EasyJet dus niet veel betaald.
  18. Mey

    Mey Well-Known Member

    Een voorwaarde voor de (hoogste) licentie is toch dat je minimumsalarissen moet betalen? Kan zijn dat dat elders van betaald wordt, maar ze zullen daar niet voor een oude spijkerbroek rondrijden.
  19. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Rondom de sponsoronthulling werd door diverse rijders gesproken van opluchting dat de salarissen inmiddels weer werden betaald. Toen moest Royal A-ware/AB Transport nog aansluiten als sponsor van de marathonploeg. easyJet betaald dus gewoon (al dan niet een gedeelte van) de salarissen, al geloof ik inderdaad niet dat dat een vetpot is. Kan best zijn dat Royal A-ware van de twee de grootste geldschieter is. Wat niet geheel vreemd zou zijn, gezien de nadruk op de marathontak.
  20. sysya

    sysya Well-Known Member

    TalentNED lijkt het doel van subsponsors vinden dit jaar te hebben bereikt. Polar Benelux, Odlo, Renault, Tacx, Thule en Powerbar-Europe zijn dit jaar allemaal ingestapt. Bij de presentatie van de ploeg zeiden ze dat ze hoopten dat meer bedrijven zouden instappen zodat het niet alleen op Infestos zou hangen.
    VorstM vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina