WK allround 2019 Calgary 2/3 maart

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 18 nov 2018.

  1. FuGeE_Volkova

    FuGeE_Volkova Well-Known Member

    Klopt en ze wil ook geen TP rijden
  2. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Ik vraag me af of ze Bródka wel hadden willen sturen. Maar die kan niet en wil niet want hij moet er vrij voor vragen van zijn werk.
  3. Giel1

    Giel1 Well-Known Member

    Uitzendschema NPO:
    Zaterdag: vanaf 19:45 NPO3
    Zondag: vanaf 20:20 NPO1

    Op zondag missen ze dus 20 minuten van de 1500 meter dames.
  4. proeme

    proeme Well-Known Member

    dat ik nou uitgerekend de wedstrijden in mijn geliefde Calgary niet live kan zien... :(
  5. PietjeBell

    PietjeBell Active Member

    Gewoon tijd maken :)
  6. AIAIAI

    AIAIAI Active Member

    Ben al weken aan het nadenken hoe ik tijd kan maken met carnaval. Helaas heb ik nog geen oplossing gevonden.
  7. Monique

    Monique Well-Known Member

    Er zal toch wel een livestream zijn?
  8. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Ben toch vooral benieuwd naar Takagi. Afgelopen weekend in bloedvorm. Maar haar supersterke 500 meter kun je ook uitleggen als dat ze meer heeft geïnvesteerd in sprinten.

    Ze verloor op het WK in Inzell drie seconden op De Jong en Sablikova op de 3000 meter. En op de 5000 meter is ze eigenlijk heel onervaren. Haar laatste 5km was een goede in Amsterdam, maar dat was op buitenijs. Is toch heel anders. Haar laatste daarvoor was op het WK allround van Hamar twee jaar geleden. Toen verloor ze op de 3 kilometer evenveel op Sablikova en De Jong als dit jaar in Inzell en verloor ze op de 5km 16 seconden op Sablikova en ruim 7 op De Jong. Dat kan nu ook zomaar weer gebeuren.

    En wat doet het late aankomen in Calgary voor haar.
  9. Forza

    Forza Active Member

    Als ze op de 500m ongeveer 1.5-2 punten pakt op Wüst/De Jong, meedoet om de winst op de 1500m, en zo'n 0.5 punt verliest op de 3km, dan houdt ze zo'n 10-15 seconden over op de 5km. Normaal gesproken moet dat wel lukken.
  10. Willie82

    Willie82 Member

    1,5 tot 2 punten is wel heel erg veel. Wat verwacht je van Miho als Wust ca. 38,3 rijdt? Een 36,3 zie ik niet verschijnen achter haar naam.
  11. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    Ik zou eerder naar De Jong kijken. Wüst pakt op de lange afstanden niet genoeg op Takagi lijkt me. Als Takagi 37,0 rijdt en De Jong 38,5 en Takagi kan het gat op de 3 kilometer binnen de 3 seconde houden dan moet het in principe lukken, aangezien ze op de 1500 ook altijd nog tijd gaat pakken op De Jong.
  12. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Qua pure allrounden heeft de Jong dit jaar de beste vorm laten zien..dus het zou tussen Takagi en de Jong moeten gaan. Takagi lijkt een beetje van het niet virus te lijden ( behalve TP en Wk allround vorig jaar in gekke omstandigheden, heeft ze eigenlijk telkens net niet gepresteerd) maar ja... het pieken van team Orie is ook nog niet helemaal gelukt sinds het EK.

    Wust is grote vraagteken.. de 3 km leek al te ver voor haar, dus de 5 km is een nog groter ??.

    Sablikova: zal helemaal afhangen van de 500 m. Op de overige afstanden kan ze in vorm de schade nog beperken.. maar ik verwacht dat ze hooguit om brons gaat strijden.
  13. Willie82

    Willie82 Member

    Maar we gooien wel makkelijk met tijden, want als ze maar een seconde pakt op de 500 en een dikke seconde verliest op de 1500 (omdat Wüst alvast aan het opwarmen is voor een WR) dan is die 3 seconden verliezen op de 3000 weer veel te veel. Waarom zouden we niet gewoon kijken wat er gebeurt komende zaterdag?

    Edit: er kwam iemand tussendoor
  14. PietjeBell

    PietjeBell Active Member

    Lijk wel of men alleen naar Wust, de Jong en Takagi kijkt. Volgens mijn word het gewoon Sablikova...
    strawbale vindt dit leuk.
  15. PietjeBell

    PietjeBell Active Member

    Gewoon in je Carnavals kostuum naar Calgary?
  16. Camila

    Camila Well-Known Member

    Of een beeldscherm met schaatsen in de kroeg? Dan hoef je de muziek die de ongetwijfeld weer vreselijke DJ in Calgary uitkiest ook niet te horen;)
  17. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Vorig seizoen pakte Miho Takagi 1,8 seconde op Wüst.
  18. Camila

    Camila Well-Known Member

    Toen was Wüst wel minder gefocust op de kortere afstanden. Ze richt zich nu al het hele seizoen op de 1500 m. Terwijl ze vorig jaar nog zilver won op de 3000 m. op de OS.
    Aan de andere kant is Takagi vast ook vooruit gegaan, dus we zullen het wel zien.
  19. Spruit

    Spruit Active Member

    Ik denk dat Takagi en Sablikova the ones to beat zijn. Wüst heeft naar het lijkt onvoldoende allround getraind om weinig te verliezen op de lange afstanden (wat gezien haar doelstelling van dit jaar overigens niet vreemd is). En ik denk dat ADJ tov Takagi teveel gaat verliezen op de 500 en 1500 en tov Sablikova teveel op de 5000 (en misschien ook nog wel wat op de 3000).
  20. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Wust rijdt dit seizoen op de 1500 en 3000 sneller dan Takagi. Ze zal veel verliezen op de 500 en nog wat winnen op de 5000, dus ze maakt zeker een kans.

Deel Deze Pagina