WK sprint 2019 Heerenveen 23/24 februari

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 18 nov 2018.

  1. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Even een allertijden lijst gemaakt van Heerenveen, 1000m heren. Van de top 20 zijn er 12 van dit seizoen, waaronder de hele top 4 van gisteren. En dat terwijl niet iedereen hier gepiekt heeft. Verschil grofweg 0.4 sec. t.o.v. voor dit seizoen.

    Heerenveen_1000m_allertijden.jpg
  2. sysya

    sysya Well-Known Member

    Niet met kortingskaarten, net als bij het schaatsen dus sowieso heb je bij een dierentuin/zwembad alle vrijheid en niet een moment waarop het programma is afgelopen (ja oke sluitingstijd maar dat is gewoon een hele dag) dus dan willen mensen ook wel iets meer betalen.
    Laatst bewerkt: 24 feb 2019
  3. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Ook zonder correctie zijn opmerkelijk veel van de snelste tijden in Thialf van dit seizoen:
    Schermafbeelding 2019-02-24 om 14.01.42.png
  4. PietjeBell

    PietjeBell Active Member

    Ja, prijzen zijn gewoon niet normaal meer tegenwoordig. Met een Rotterdampas kennen wij gelukkig met 50% korting al jaren een abonnement kopen op Blijdorp. Die heb je er zo uit.
    Maar als je normaal gesproken met een gezin met zeg 2 kinderen naar Blijdorp wil, ben je 90 Euro kwijt. Dan ook nog eens parkeren voor 9 Euro, tenzij je met het OV komt, dus OV-kosten of benzine komt er ook nog eens bij. Patat met een burger of frikandel en drankje erbij, nog eens 40 Euro erbij. IJsje onderweg? Welja...
  5. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Schermafbeelding 2019-02-24 om 14.15.05.png
  6. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Ik gok NOR-NED-NED (Pedersen-Roest-Kramer).
    EenBrabander vindt dit leuk.
  7. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    soms stopt er op de heenweg een trein op ijstadion, zowel gisteren als vandaag. moet je als je geen papieren kaartje hebt wel even je gemiste uitcheck regelen ☺
  8. proeme

    proeme Well-Known Member

    ik vind mezelf best wel een echte schaatsfan en ga ook niet dat volle pond betalen. Misschien gaat het daar wel mis, en niet bij de dj's?
  9. Eelco

    Eelco Well-Known Member

    Het is volgens mij andersom. Als je de kaartjes voor een redelijke prijs aanbiedt dan zit het stadion vol. De prijzen schieten vaak veel te ver door. Daarom komen mensen niet. Schaatsen is gewoon een volkssport waar een elite zoveel mogelijk geld uit wil trekken. Geef de sport terug aan het volk en het is weer populair. Overigens is dat gratis weggeven van alle tijden. Ooit vroeger (toen ik klein was) heb ik een NK schaatsen in Alkmaar gekeken op vrijkaartjes. We gingen met de hele buurt (Stuk of 15 jochies van 10 jaar oud) kijken.

    Terug on topic.

    Mijn indrukken van gisteren.

    Superleuk dat Sanneke de Neeling steeds beter gaat rijden.
    Joetâh Leerdam rijdt haar eerste seizoen bij de senioren. Laten we haar nog wat tijd geven. Haar top lag dit seizoen te vroeg voor dit WK.
    Letitia de Jong zal nog een stapje moeten maken. Anders wordt ze binnenkort aan alle kanten voorbij gereden door de meiden waar Sanneke mee traint.
    Nao Kodaira doet het super goed.
    Miho Takagi heeft nu 1 goede 500 neergezet en een 1000 waar ze toch wat veel verval had (erg veel op snelheid getraind en minder op lactaathardheid? (verzuring)). Benieuwd hoe de spieren reageren op dag 2.
    Brittany Bowe lijkt toch iets langer nodig te hebben om bij te komen van haar valpartij op de fiets. Ze is goed, maar niet zo top als we haar eerder dit jaar hebben gezien.
    Vanessa Herzog had een goede 500, maar de 1000 viel me tegen. Benieuwd wat ze vandaag laat zien.

    Bij de mannen is Shinhama top op de 500, nog niet op de 1000. Heeft dat ermee te maken dat zijn schaats een noodreparatie heeft ondergaan?
    Kulizhnikov rijdt vandaag wel een snelle 500 want hij finisht buiten. Grootste kanshebber om wereldkampioen te worden.
    Lorentzen is zeer degelijk. Benieuwd of het 2 dagen goed gaat.
    Nuis heeft een degelijke eerste dag gehad. Nog zo'n dag en hij kan naar het podium.
    Otterspeer rijdt naar vermogen. Hij is gewoon het iets langzamere broertje van Nuis.
    Verbij is minder kansloos dan het lijkt. Hij staat 0.4 achter op Nuis. Gisteren won hij 0.26 op de 500. Met nog een goede revanche 1000 meter kan hij toch voor een podiumplek gaan.
    Ik hoop dat Nico Ihle vandaag een podiumplek haalt. Hij verdient een mooi afscheid van de sport.
    Duif en HaagscheBluf vinden dit leuk.
  10. PietjeBell

    PietjeBell Active Member

    Alles is duur tegenwoordig. Maar zou Thialf er veel aan overhouden? We moeten niet vergeten dat het ook allemaal maar doorberekent word natuurlijk. Ken wel klagen als een winkelier iets duurder maakt, maar die moet ook zijn belachelijk verhoogde huur en andere kosten eruit kennen blijven halen.. dus waar legt de schuld...
  11. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    Het gaat om de verhouding: Een zitplaats in de voorverkoop kostte 55 euro, als last minute bij KPN €4,50 een staanplaats €35 tegenover €1,50
    strawbale vindt dit leuk.
  12. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Shinhama reed wel een PR, dus voor zijn doen was hij zeker top op de 1000m. Zijn beste uitslag op een WB 1000m is de zesde plaats, dus deze vijfde plek was eigenlijk hartstikke goed voor hem!

    Dat zou erg mooi zijn! Hij reed gisteren een laagland-PR op de 1000 meter (met binnenbocht naar de 600m), dus hij is in vorm. Maar vandaag volgt de gevreesde laatste binnenbocht op de 500m... als hij daar eens goed doorheen zou komen...

    :eek::eek::eek:
    Eelco vindt dit leuk.
  13. sysya

    sysya Well-Known Member

    Benieuwd of Nuis een degelijk en goed kampioenschap gaat rijden of nog ergens een fout gaat maken, zelfde geldt voor Lorentzen.
  14. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Gaan we even terug kijken later vanavond. Maar idd, ik haal soms ook iets anders uit het Russisch of Pools dan de vertaler
  15. PietjeBell

    PietjeBell Active Member

    Misschien ook een kip en het ei idee?
    Misschien kwamen er sowieso toch al minder mensen op af, door vergrijzing bijvoorbeeld. Om toch dat bepaalde bedrag aan inkomsten te blijven verdienen, ga je dan die hogere prijs vragen aan dat vaste groepje fans.
    Deze haken vervolgens af door die hogere prijzen, en daarnaast schikt deze hoge prijs ook nieuwe potentiele vaste bezoekers af...
    Zuur, maar op deze manier zullen leveranciers van willekeurig welk produkt of dienst dan ook de prijzen laten stijgen.

    Zo baal ik bijvoorbeeld ontzettend van mijn energierekening. Ik bezuinig me eigen de kolere om maar een lager verbruik te hebben, en vele mensen met mij,
    Maar laten we voor het gemak even stellen dat, in dit geval de Eneco, een miljard Euro verdient in het ene jaar. Door al die bezuinigende mensen verdienen ze het jaar daarop nog maar 900 miljoen, Gevolg daarvan is simpelweg dat de prijzen omhoog gaan om toch 1 miljard plus te gaan verdienen in het jaar daarop. Dus dan zit je in de situatie dat wij steeds vaker in de kou gaan zitten, nou ja, kou...(schaatsgerelateerd :), zij steeds minder hoeven te leveren, voor steeds meer geld. Bezuinigen doe je dus uiteindelijk niet voor jezelf, maar voor de aanbieder... Ik betaal steeds meer geld, voor minder energie, dus ik hou maar op met bezuinigen....
    Eelco vindt dit leuk.
  16. Lian

    Lian Member

    Shinhama en Nuis gaan die binnenbocht niet houden dus zal het toch gaan tussen Pasha (die ik meer kans geef) en Lorentzen.
    Die Shinhama was gewoon wereldkampioen geworden met een degelijke 500

    Bowe moet stoppen met rennen op die 500. Dan heeft ze dit nog gewoon, zeker omdat haar binnenbocht wel goed is.
    Dag 2 zal het altijd beslissen omdat de jongens en meisjes tegen hun directe rivalen rijden en mentaal gewoon bezwijken. Dus je moet dag 1 niet zo serieus nemen.
  17. VictorP

    VictorP Well-Known Member

    Heeft niet speciaal met Russisch te maken... meer met wel of niet letterlijk vertalen. In het Engels heb je zo'n klassieker: "do you mind?".
    Dat kun je meestal prima vertalen met "mag ik?". Maar dat levert wel tegengestelde antwoorden op :)
    Lisan vindt dit leuk.
  18. Lian

    Lian Member

    @EenBrabander z'n mening over Thialf is gewoon vrijwel enige juiste. Is net zoals dat dilemma met sociale media; al die jongeren op die forums/sociale media (de ironie) en de infantiele manier waarop zij en families worden gelokt zijn gewoon nodig, en die zijn geen liefhebber of bepaald slim. Nou. Lekker winst maken op hun zodat Tv-kijkers en reclame-opbrengsten nog wat opleveren, niks mis mee. Dit is de Sovjet-Unie niet. Niemand gaat Thialf nu nog compenseren met rijksoverheidsgeld.
  19. sysya

    sysya Well-Known Member

    Ging het in het begin van de uitzending nou over of Verweij en Leerdam binnenkort zouden trouwen? Mijn internetverbinding kapte ermee toen de uitzending begon........
  20. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Er stond Jutta Verweij op de schaatshoezen van Leerdam, en dan komt trouwen naar voren. Ik weet niet of het een grap is of of het echt is.

Deel Deze Pagina