WK afstanden 2019 7-10 feb Inzell

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 18 nov 2018.

  1. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Goed luisteren is inderdaad een kunst - hier voor je uitgetypt; vanaf 0:28 "kostte teveel moeite om hem daarop (30.1) vast te houden. Toen wilde ik hem weer iets omhoog laten zakken (lees: lopen), maar toen schoot ie eigenlijk door, omdat ik hem toen niet echt meer kon hebben" Dat is wat hij dacht/voelde - hij zegt nergens: "ik kon toch niet meer winnen, dus.."
    Laatst bewerkt: 9 feb 2019
  2. ChefSpijker

    ChefSpijker Well-Known Member

  3. strawbale

    strawbale Well-Known Member

  4. Flyer

    Flyer New Member

    Niet met je eens. Het gaat nog veel te vaak over 'we-moeten-toch-gewoon-zus-en-zo' en over allerlei tekortkomingen waardoor het niet lukt. IK heb ze bv. niet horen zeggen dat het verschil tussen Bergsma en Roest is dat de eerste gewoon een stayer put sang is en de tweede een middenafstander die de 10 redelijk beheerst, maar ook nog kapot kan gaan als het niet lekker loopt. Daarom is Bergsma olympisch kampioen en kan hij laatste ronden vlak kan houden, net als Sablikova trouwens. Een heel logische overwinning van Bergsma, en geen schande voor Roest dat hij niet wint.
    De enige die verstandig en realistisch commentaar gaf was nota bene meisje Jutta!
    EenBrabander en ZeeKoei vinden dit leuk.
  5. ChefSpijker

    ChefSpijker Well-Known Member

    Apart dat dat kan. Was er dan van geen ander land, zonder max quota, geen reserve over?
  6. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Tijdens de WC in Heerenveen in december gaf Roest, na een keurige 6.10 van Kramer, niet op en perste er nog 2 snelle laatste ronden uit
    Screenshot 2019-02-09 at 19.20.07.png
    ZeeKoei vindt dit leuk.
  7. Flyer

    Flyer New Member

    Hahahaha meen je niet! Omdat Roest een vriendelijke jongen heeft Roest geen karakter om kapot te gaan? Ik kan me eigenlijk niet één keer herinneren dat Kramer, ondanks mindere vorm of blessure, zich ergens echt doorheen knokte. Meestal laat hij het helemaal lopen als hij niet top is (olympische 10) , of zegt hij af. Zowel Bergsma als Roest waren niet fit, en zijn tot de bodem gegaan. Het laatste rondje van Roest, volledig anaeroob en in het rood, is juist een teken van karakter. Als hij dit in ronde 22 had geprobeerd, was het niet gelukt.
    ZeeKoei, snips, Khlebnikov en 3 anderen vinden dit leuk.
  8. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Vreemd. Hier zit iemand te slapen. Henriksen rijd alsnog de 1500. Johansson geblesserd? Missen we de derde Rus?

    Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk
  9. ChefSpijker

    ChefSpijker Well-Known Member

    Johansson was ziek zeiden de commentatoren vandaag. Kon je ook wel zien aan z'n 1.000. Dispensatieverhaal is gelul denk ik. Op een geprinte versie staat Gryaztsov ipv Kramer. Gryaztsov heeft id 96 en Kramer 69. Tikfout van degene die het op de uitslagenpagina van ISU invult.
    SprintMaster en Giel1 vinden dit leuk.
  10. sysya

    sysya Well-Known Member

    Forza, Monique en Marcel Vos vinden dit leuk.
  11. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    woosh (sorry)
    is al gecorrigeerd
  12. mi

    mi Well-Known Member

    Heel bijzonder om te zien. Het respect over en weer van Sablikova en de vriendschappen in TalentNED (want ook Lotte en Marcel schreeuwden zich de longen uit hun lijf!).
    Ik ben echt blij dat iemand die hierin toch gevoelig lijkt te zijn zoals Esmee in een team zit waar ze steun aan heeft. Bij zowel Anema (‘Schouten is allergisch voor adrenaline’) als Orie (‘we zijn geen praatgroep’) had dat zomaar heel anders kunnen lopen in mijn optiek.
    EenBrabander, alexander79 en strawbale vinden dit leuk.
  13. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik vond het ook mooi hoe die meiden met elkaar omgaan, op nu.nl stond een interview met Esmee waarin ze lieten zien hoe Ireen haar omhelsde en hoe Martina dat even later ook deed. Mooi vind ik dat, op de baan concurrenten maar daarbuiten vol respect en vriendschap naar elkaar.
  14. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Ik denk dat met Roest het meer om de manier waarop... op het EK kan hij ineens wel afsluiten met 29..om Kramer te verslaan... en dan denkt iedereen: waar bleef dit toen de titel nog op het spel stond? En nu weer.
    Bastiaan83 vindt dit leuk.
  15. sysya

    sysya Well-Known Member

    Ja dat denk ik ook, Visser geeft zelf ook aan dat ze eigenlijk geen flauw idee heeft van wat er allemaal over haar heen komt na de Olympische spelen, als iemand weet hoe het is om vanuit het niets olympisch kampioen te worden is het wust wel, die heeft in die zelfde molen gezeten. Andersom heeft Wust ook veel aan de ploeg, zeker nu. Het lijkt een hele goede wisselwerking. Bij Anema was ze denk ik echt als een luciferstokje geknakt en ook bij Orie denk ik dat ze nu niet zou aarden, ze was gewend om samen met een coach en een aantal mannen in Kardinge te trainen en dan opeens naar de uber serieuze sterrenformatie van Orie, dat is wel een hele grote stap.
    alexander79 vindt dit leuk.
  16. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Zeker bijzonder om te zien. Zo kan het ook.. Sablikova is altijd voorzover ik kan zien altijd respectvol geweest naar andere concurrenten.. en dus nu ook richting Visser. En Wust is een mensen mens.. gevoelsmens, dus Visser zit helemaal goed daar bij haar in het team.
    EenBrabander vindt dit leuk.
  17. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Enige die echt topvorm heeft laten zien is Roest, alleen juist op de minst belangrijke moment... aan het begin van het seizoen.

    Voor de rest is het wel goed, alleen net niet goed genoeg.
  18. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    ze krijgen huiswerk mee.... het zal niet zo makkelijk gaan als in Gangneung. De concurrentie staat niet stil.
  19. Rondje27 9

    Rondje27 9 Active Member

    Sinds zijn terugkeer in 2011/2012 niet meer. Toen is er iets veranderd bij Kramer. Daarvoor wilde hij ALLES winnen, zelfs als hij koorts had (najaar 2009, toen hij kostte wat kostte niet wilde verliezen van Bob de Jong).
  20. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Dat alles willen winnen heeft wel geleid tot die blessure waardoor hij er een jaar uit moest. Als hij daarna zo door was gegaan was zijn carriere misschien nog wel voor Sochi ten einde gekomen. Zeker als langeafstandsrijder is alles rijden een gigantische aanslag op je lichaam. Een 500 meter doet niet zoveel met je, maar een 5 en zeker een 10 voluit heeft een behoorlijke aanslag op je lichaam.
    JohnZero vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina