WK afstanden 2019 7-10 feb Inzell

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 18 nov 2018.

  1. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Ja... en da's ook de manco? De paar keer dat hij uitgedaagd werd: Sochi door Bergsma, Gangneung door Bloemen EN Bergsma op de 10 km.. en nu weer, kan hij de lat niet hoog genoeg leggen.
  2. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    6 dagen van tevoren een wedstrijd is juist goed. Ik was wel verbaasd dat Roest, Kramer en De Jong vorige week niet nog een trainingswedstrijd hebben gereden. Echter is het wel noodzakelijk om af en toe een trainingsperiode in te plannen. Dat heeft Pedersen uiteraard ook gedaan de eerste weken na Collalbo.

    Ik ben ervan overtuigd dat Pedersen een fictieve wereldbeker die zou zijn georganiseerd op 19 of 26 januari ook zou hebben overgeslagen.
  3. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Noren en Duitsland is een goeie combi. Bokko pakt zijn titel in Erfurt en nu Pedersen in Inzell.
  4. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Ik heb 4 geweldige afstanden gezien. Leuk! Spanning tot het eind. Zowel topsnelheid als het betere schemarijden. Met op de lange afstanden 2 ontzettend sterke wereldkampioenen. Mooi. Meer van dit morgen.
    Lian, Bastiaan83 en ChefSpijker vinden dit leuk.
  5. sysya

    sysya Well-Known Member

    Je kunt niet zeggen dat het geen voordeel is op basis van twee rijders. Elke rijder moet voor zich bepalen hoe hij of zij goud kan winnen dat is nou eenmaal niet voor iedereen gelijk. Ook het vinden van de perfecte opbouw is niet zomaar gedaan, daarin moet je dingen uit proberen, waaronder minder wedstrijden rijden.
  6. Bastiaan83

    Bastiaan83 Well-Known Member

    En niks geen kwaads en negatiefs over Sven. Maar uiteindelijk moet het zo toch ook gaan? Wisseling van de wacht, tijd voor een nieuwe en jongere generatie. Daarom extra knap dat Sven al zo lang aan de top staat. Want hij pakt toch maar even weer een medaille, ook al zal hij er zelf niet blij mee zijn, kan wel weer bij zijn erelijst opgeteld worden.
    JohnZero, Monique en mi vinden dit leuk.
  7. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Nou, veel beter dan dit ging het toch niet worden? Sablikova en deze Pedersen ging je niet kloppen, en Achtereekte op het podium was altijd al een lastig verhaal.
  8. Jan Blokland

    Jan Blokland Well-Known Member

    Je kunt nu wel zeggen of het wel of geen voordeel is. Een ding is duidelijk dat het gewoon niets uitmaakt. ook Sablikova en Voronina doen het met de wedstrijden van vorige week in de benen.
  9. sysya

    sysya Well-Known Member

    Ik bedoelde meer dat de keren dat hij won op de vijf hij dus vaak niet tot het uiterste hoefde te gaan om te winnen en dat daarom dat gat met de nummer twee nooit zo groot was (maar wel had kunnen zijn). Sowieso heb je het nu steeds over de 10km, Kramer heeft op een WK helemaal niet verloren van Bergsma of Bloemen op de 5km en daar gaat het nu over.
    Nickel vindt dit leuk.
  10. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Na Bergsma ook een faire reactie van Kramer en Roest. Credits naar Pedersen.
  11. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Jammer dat er geen interview met Pedersen was, maar die zal het wel druk hebben gehad met de Noorse pers.
  12. sysya

    sysya Well-Known Member

    Het maakt wel degelijk uit, dat is precies wat ik zeg, je kunt een Sablikova niet vergelijken met ADJ, die seizoenopbouw, trainingsarbeid/intensiteit en manier van herstel is helemaal anders. Voor sommigen is het niet rijden in Hamar wel degelijk een voordeel en voor sommigen is juist wel rijden een voordeel omdat ze snel herstellen en dus gewoon een extra wedstrijd meepikken.

    Als het niks zou uitmaken dan hadden die schaatsers niet allemaal een eigen trainingsschema, dan kun je er gewoon 1 maken en alle schaatsers ter wereld op 1 schema laten rijden want het maakt toch niet uit.......
    Lian, strawbale en Camila vinden dit leuk.
  13. Bastiaan83

    Bastiaan83 Well-Known Member

    Klopt. De 5km en 10km zijn 2 verschillende afstanden, niet te vergelijken. Sven zijn sterkste punt is altijd de 5km geweest en niet de 10km. Daar is hij altijd meer uitgedaagd, kwam de winst de laatste jaren nooit zo makkelijk als op de 5km.
  14. Jan Blokland

    Jan Blokland Well-Known Member

    Het is je goed recht om het te verdedigen hoor. Maar vandaag bewijst voorlopig het tegendeel.
    Daarintegen. Ik ben niet de enige die klaagt over vroege afzeggingen al in de WC van november. Daar bewijs je de schaatssport gewoon geen dienst mee
  15. RodyTur10

    RodyTur10 Well-Known Member

    Prachtige zege voor de Noren. Beste race uit Pedersen zijn carrière, samen met zijn races op de OS.
    Ik denk dat ik mijn top 10 nu weer ga aanpassen, Pedersen toch hoger dan Roest :oops:.
    Wel credits voor Roest om vol voor goud te gaan, maar het valt mij op dat de Nederlanders (zowel bij de mannen als de vrouwen) op de lange afstanden allemaal gokken op de snelheid en niet op de inhoud.
  16. Camila

    Camila Well-Known Member

    Het probleem is dat ik het hem zo gun om met een topseizoen zijn schaatscarrière af te sluiten; alleen als hij zo goed schaatst, stopt hij niet, dus kan hij nooit top afsluiten (als hij echt doet wat hij in interviews zegt). In ieder geval inderdaad wel weer een medaille, nog na al die tijd!
  17. Camila

    Camila Well-Known Member

    Ik denk omdat dat hun voordeel is? Roest is meer een 1500 m dan een 10 km rijder, dus zal hij Pedersen in de laatste rondjes waarschijnlijk niet in kunnen halen. De Jong is ook meer een 1500 m dan een 5 km rijdster, dus Sablikova gaat ze in de laatste meters niet verslaan.
  18. sysya

    sysya Well-Known Member

    Volgens mij moet iemand jouw de beginselen van onderzoek uitleggen, wat is het spreekwoord ook al weer "één bonte kraai maakt nog geen winter". Je baseert je uitlatingen op twee schaatsers en zegt daarbij dat al die andere schaatsers gewoon hadden kunnen rijden vorige week want Sablikova en Pedersen kunnen het ook. Dat is alsof je zegt dat Esmee Visser wel 160 kilo kan bankdrukken want Kjeld Nuis kan het ook en het zijn allebei schaatsers.
  19. Camila

    Camila Well-Known Member

    1 zwaluw maakt nog geen zomer?
    Ik wist niet dat daar ook een winter-versie van was:D
    JohnZero, SprintMaster, Koen en 2 anderen vinden dit leuk.
  20. sysya

    sysya Well-Known Member

    Haha zo heb ik hem altijd geleerd, het woordenboek keurt beide blijkbaar goed.
    Camila vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina