WK afstanden 2019 7-10 feb Inzell

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 18 nov 2018.

  1. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Niet zozeer Schouten misschien m.b.t. de OS maar bv Bergsma en Blokhuijsen hebben het onderdeel altijd serieus genomen. Sowieso de ploeg Anema. Kun je echt niet zeggen over de ploeg Orie, @G1ant merkt dit terecht ook op. Dat juist die ploeg de plekken krijgt, kan ik alleen maar zien omdat het de ploeg met de grootste invloed is en dus te vriend gehouden moet worden.
    G1ant vindt dit leuk.
  2. sysya

    sysya Well-Known Member

    Hmm tja, afwachten maar. Sowieso weten we niet hoe Wust er voor staat, zowel emotioneel als fysiek is ze een vraagteken. Zou ook zomaar zo kunnen zijn dat de bondscoach vooraf al met Wust heeft gesproken over haar selectie aangezien natuurlijk bekent was bij de bond wat er gaande was. Het NK vond plaats voordat Paulien overleed dus de bondscoach heeft neem ik aan sowieso met haar gesproken tijdens/na het EK. TalentNED heeft allerlei programma's voor Wust geschreven die rekening hielden met het ziektebeeld van Paulien (inclusief de nasleep van haar overlijden en het wel of niet rijden van EK allround, WK afstanden en WK allround), neem aan dat de bondscoach dit heeft overgenomen. Peter Kolder zei na het EK dat ze Wust zouden proberen op te laden voor het WK, maar niemand weet of dit lukt. Sommige mensen gaan harder rijden door zo'n tragedie, maar sommige mensen ook juist niet, Annouk van der Weijden zei op de radio dat zij in zo'n situatie met pap benen rijdt en uberhaupt niet vooruit komt.

    Wie weet is al besloten dat ze gewoon niet goed genoeg is om mee te kunnen doen (of Beune/Wijfje gewoon meer zekerheid bieden), we zullen het wel horen.
    Laatst bewerkt: 30 jan 2019
  3. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Het voordeel van de twijfel dat geen van de Anema mannen krijgen/ooit hebben gekregen... zie Bergsma en Sochi TP. De machtsblok is nu gewoon van TVM naar Jumbo verschoven.
  4. mi

    mi Well-Known Member

    Zegt Coopmans niet gewoon dat hij:
    A) de winnaar van het NK geselecteerd heeft
    B) daar bewust een teamgenoot bij gezet heeft omdat hij mensen wil die op elkaar zijn ingespeeld en geen gedonder wil met mensen die niet voor elkaar de kooltjes uit het vuur halen.

    Als Simon Schouten NLs kampioen was geweest had hij volgens deze redenering ook geselecteerd moeten worden mét een ploeggenoot.

    Enige wat ik me afvraag: was dit van tevoren bekend bij de rijders? Was chique geweest, dan weet je waar je aan toe bent en wat je te doen staat. En daarbij is het een norm die de mannen van Anema gezien het aantal rijders waarmee zij landelijk aan de start stonden zeker niet in hun nadeel kunnen uitleggen! Kun je niet van beweren dat Jumbo daar nou zo vreselijk bevoordeeld wordt toch?
    Camila vindt dit leuk.
  5. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Het artikel met Coopmans is inmiddels van de site gehaald....
  6. proeme

    proeme Well-Known Member

    misschien dat Schouten daarom Hekman nog even ging hinderen? Als Stroet had gewonnen was Schouten als ploeggenoot aangewezen (wie anders?)
  7. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Camila vindt dit leuk.
  8. ChefSpijker

    ChefSpijker Well-Known Member

    En wie had mee gemoeten als Hekman had gewonnen? Een Hoolwerf of zo dan?
  9. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Hekman zelf mocht niet, want die heeft geen limiet gereden. Daarom zal het ook nooit een regel worden dat de NK massastart sowieso gaat, hooguit een soort richtlijn. Het moet natuurlijk wel een langebaanschaatser met limiettijden zijn.
    ChefSpijker vindt dit leuk.
  10. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Zo te zien geen aanpassing. Over de inhoud:
    - zijn stelling om de Nederlands kampioen mass start altijd te selecteren vind ik zeker niet logisch gezien wat er gebeurde. De Vries zou niet hoger dan plek 3 zijn geëindigd als Stroetinga en Hekman een normale sprint hadden gereden. Dat De Vries toevallig goed in vorm is, vind ik proberen dit goed te praten.
    - hij zegt geen sprinter te zien die het af kan maken maar bij de World Cup in Obihiro reed Schouten wel naar plek 2, heel nipt achter Giovannini en vóór Um en Swings. Hier spreken de feiten gewoon tegen de bondscoach.
    - dan dat verhaal over eilandjes: leuk dat hij 2 ploeggenoten kiest omdat die samenwerken maar hier werkt hij gewoon in de hand dat rijders voorkeuren/ eisen gaan stellen net zoals vorig jaar gebeurde.
    - over Bergsma wil hij niets zeggen, is blijkbaar een heikel punt.
  11. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    @SprintMaster: ik denk dat Bergsma zelf niet wil dat er over gepraat wordt.

    En dat geen eilandjes haalde ik uit dat De Vries aan heeft gegeven dat hij niet met Schouten kan samenwerken. En Schouten als kanshebber in de sprint neer zetten doet de waarheid toch flink geweld aan, dan heb je duidelijk de massastarts van dit jaar niet gezien. De Koreanen zijn gewoon veel te snel. En Schouten is gewoon minder getalenteerd dan zijn zusje. Helaas.
  12. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Bij zo'n slappe wedstrijd (15 rondjes in 7:20) als in Heerenveen weet je dat de sprint messcherp zal zijn. In Obihiro was het met een tijd onder de 7 minuten wel een harde wedstrijd.
  13. Roomijs

    Roomijs Member

    Ik vind het wel opvallend hoe de Koreanen (of meer specifiek Um) neer worden gezet als onverslaanbaar of met afstand de beste. Um heeft dit seizoen maar een wedstrijd gewonnen. Hij zat natuurlijk wel altijd vooraan bij de sprint, maar het is ook al een keer gebleken dat hij in de sprint geklopt kan worden (door twee man zelfs) en hij heeft een keer een ontsnapping laten gaan.
  14. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    O.a. Ireen Wüst, Jorrit Bergsma en Peter Michael rijden morgen nog een trainingswedstrijd in Inzell.
  15. mi

    mi Well-Known Member

    Dit vind ik dan ergens wel gek?
    Dan kun je net zo goed de WC als trainingswedstrijd beschouwen en nog wat punten meesprokkelen? Zo’n lange vlucht is het nou ook niet van Noorwegen naar Zuid-Duitsland.
    Kan me niet indenken dat dit ‘wennen aan het ijs’ oid is? Ze trainen na thialf nergens zo vaak als daar?

    Iemand een idee?
    De Keizer vindt dit leuk.
  16. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Misschien willen ze iets langer aan de hoogte wennen? Inzell ligt toch op bijna 700 meter boven zeeniveau.
    mi vindt dit leuk.
  17. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Ik denk dat dit heel anders is. Mediaverplichtingen, wellicht dopingcontroles, pers en publiek aanwezig, protocollen, huldigingen en regeltjes, de hele dag andere wedstrijden waardoor je niet op de wedstrijddag nog een flinke training kunt doen op je favoriete moment. Een wereldbekerwedstrijd kost ten eerste veel meer tijd voor randzaken en geeft ten tweede ook meer druk. Esmee Visser vertelde eerlijk over die druk bij het NK allround in een artikel op de NOS-site. Ze zag het als een trainingswedstrijd, maar ineens ging iedereen een baanrecord van haar verwachten op de 5 kilometer. Dat vond ze lastig. Was heel anders geweest als ze een 5km bij een trainingswedstrijd had gereden.

    En daarnaast is Inzell de baan waarop het moet gebeuren. Kan echt geen kwaad alvast aan het ijs te wennen bij een wedstrijd. Dat ijs zal nu echt niet precies hetzelfde aanvoelen als in het voorseizoen.
    Monique en fransvanbakel vinden dit leuk.
  18. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Bovendien moeten Bergsma, Michael en Wüst al op donderdag aan de bak. Ze willen waarschijnlijk niet vlak van te voren pas vanaf Noorwegen aan komen vliegen. Bij iemand als Michael kan ik me ook voorstellen dat geldgebrek een rol speelt.
    fransvanbakel en G1ant vinden dit leuk.
  19. mi

    mi Well-Known Member

    Dit is natuurlijk zeker zo! Vergeet steeds dat het donderdag al begint!
    Maakt de timing van de WC totaal bizar natuurlijk.
    G1ant vindt dit leuk.
  20. Jan Blokland

    Jan Blokland Well-Known Member

    Ach, kom op mensen. Dat mag toch geen probleem zijn. Als je in Inzell start kan je dat ook in Hamar doen.
    Waar hebben we het over. Een paar kilometer hard schaatsen. Ik vind het schaatsen echt hartstikke leuk en volg het graag. Maar aan de andere kant zijn het wel mietjes hoor. Al die afzeggingen.
    Een paar maanden in een jaar wedstrijden. Moet je eens kijken wat die marathon schaatsers allemaal rijden in deze periode. En dan hebben we het nog niet eens over de veldrijders, wielrenners.
    Laatst bewerkt: 1 feb 2019
    De Keizer vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina