Leersumse Veld 2019

Discussie in '2018-2019' gestart door Wakrijder, 21 jan 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Wakrijder

    Wakrijder Member

    eerste plas uitstekend schaatsbaar. Aan boskant wel afstand tot oever houden.
  2. Bart Vreeken

    Bart Vreeken Member

    Wij hebben gisteren (dinsdag 22 januari) prachtig geschaatst op het Leersumse Veld. Alle drie de plassen waren begaanbaar. Door de lage waterstand zijn de ondiepe randen nog drooggevallen. Dunnere delen door overbelasting met heel veel scheuren, met veel gekraak, later een paar gaatjes waar kennelijk doorheen getrapt was. Andere delen prima.
    Bij vertrek om half twee ongeveer een cm sneeuw, met ook wat sneeuwduintjes. Daarna zal dat nog meer geworden zijn. Check het sneeuwhoogte kaartje van het KNMI, dat is nu nog niet beschikbaar. Of er vandaag nog geschaatst kan worden zal afhangen van de sneeuwhoogte. Wat er onder de sneeuw zit is niet meer goed te zien. Door de sneeuw is er sinds gisteren weinig of geen aangroei van het ijs.

    https://www.knmi.nl/nederland-nu/klimatologie/geografische-overzichten
  3. Bart Vreeken

    Bart Vreeken Member

    Vandaag 23 januari wordt er nog maar op kleine schaal geschaast, tenminste op de noordoostelijke plas. Er is een heel klein geveegd baantje. Verder veel sneeuw.
  4. LarsJ

    LarsJ New Member

    Vanochtend, don 24 januari van 10.30u tm 12.15 hier geschaatst. Ik ben zelf eigenlijk alleen op de meest noordoostelijke plas geweest. Daar is vrij goed te schaatsen over gesmolten en aangevroren sneeuw. Geen zwart ijs meer zoals eerder deze week, maar zeker ook geen schuurpapier. Je kan deze plas bijna rond, als je langs de kant rijdt kun je ong. 1500m aan een stuk. Toen ik het ijs afstapte waren er zo'n 30-50 mensen hier lekker bezig. Op de middelste plas minstens ook zoveel mensen en daar is/werd geveegd, maar dermate smal en scheuren dat ikzelf de andere plas de betere optie vond. Morgen in de ochtend verwacht ik dat het hier zeker ook nog kan.
  5. Wakrijder

    Wakrijder Member

    Alle drie de plassen zijn berijdbaar. Van middelste naar zuidwestelijk beter schoenen aandoen dan klunen. Is door droogte veel langer stuk lopen.
  6. stellingdriel

    stellingdriel New Member

    Vanmorgen was het goed te doen op het werkijs. Heel wat mensen pakten de voorlopig laatste kans....
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina