Transfertopic 2018-2019

Discussie in 'Lange baan' gestart door Hakkie2, 6 mrt 2018.

  1. Paul Lamote

    Paul Lamote Active Member

    Dan kan Nuis dus gewoon het eerdere aanbod tekenen tenzij dat aanbod destijds tijdelijk was of tenzij Nuis nog meer geld wil. Verder is er inmiddels minder geld beschikbaar omdat Lotto is afgehaakt.

    De laatste opmerking maakt wel duidelijk dat de onvrede vooral ook bij de salarisverhouding tussen Kramer en Nuis zit. De vraag is of Jumbo dan wel door moet gaan met Nuis want dat kan wel eens een behoorlijke splijtzwam binnen de ploeg worden en blijven. Persoonlijk zou ik als sponsor c. q. ploegleider er in deze situatie voor passen om Kramer en Nuis allebei in de ploeg op te nemen.
    Laatst bewerkt: 25 apr 2018
  2. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Meestal zit er een termijn aan een aanbieding, je kunt hem niet onbeperkt laten liggen. Zo werkt het nooit.
    Nuis lijkt zichzelf in de vingers te hebben gesneden. En hij zal nu snel duidelijkheid willen, anders verliest hij teveel tijd richting het nieuwe seizoen. Ik denk dat hij nu weinig meer te eisen heeft.
  3. Duif

    Duif Well-Known Member

    Dat zeg ik toch helemaal niet ? Ik vraag me alleen af of Orie degene is die namens Jumbo de hoogte van de aanbieding bepaalt, of dat dat iemand is van of namens het bedrijf.
    Als Orie het is kan ik me voorstellen dat dat voor Nuis een behoorlijke teleurstelling is omdat Orie hem dan blijkbaar niet meer waard vind als wat er in december aan hem werd geboden.
  4. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    December 2017 is niet april 2018...Er heeft een behoorlijke verschuiving plaatsgevonden op de markt, m.n. in het sponsor-aanbod. In december leek het erop dat LJ een erg goed aanbod zou moeten doen om Nuis te behouden gezien de concurrentie van andere ploegen, maar nu is die concurrentie er niet.
    Orie zal Nuis ongetwijfeld heel erg graag willen behouden en hem meer waard vinden dan in december, maar LJ kijkt natuurlijk ook naar de contracten/budgetten vanuit de hele marktsituatie, en terecht. Orie is natuurlijk niet degene die de bedragen bepaalt, hij is meer een soort 'mediator' tussen Nuis en LJ, en zal Nuis heel graag willen behouden maar moet ook roeien met de budget-riemen die LJ hem ter beschikking stelt.

    Kijk, de relatieve marktwaarde van Nuis is wel toegenomen, maar absoluut niet vanwege de enorme krimp van de markt in het geheel. Als mijn bedrijf haar marktaandeel vergroot van 25 naar 40%, maar de totale markt halveert, dan gaat de omzet toch omlaag. Zo is hte ook een beetje met Nuis nu.
    kernploegfusie en Paul Lamote vinden dit leuk.
  5. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Nuis maakt wellicht de fout om simpel te kijken naar wat Kramer's contract (getekend voor de OS en voor de verschuiving in de sponsorsituatie) inhoudt, en dat te vertalen naar zijn betere presteren op de OS, met als conclusie dat hij dus bijna hetzelfde (of zelfs meer?) dan Kramer zou moeten verdienen.

    Echter, zo simpel is het niet. Kramer heeft er goed aan gedaan al voor de OS bij te tekenen, met waarschijnlijk een clausule hoe zijn salaris eruit zou gaan zien afhankelijk van de OS resultaten (ik neem aan iets als: minimaal 1x goud betekent het volgende salaris volgend jaar, etc.). Zijn contract ziet er ongetwijfeld erg fraai uit want zijn aanbieding kwam nog toen hij duidelijk de grootste ster van het NL schaatsen was, een gekende resultaat-machine al jarenlang, en media-lieveling, met bovendien concurrentie op de sponsormarkt.
    De situatie voor Nuis is wezenlijk anders en hij zou dan ook eigenlijk totaal niet naar Kramer's contract moeten kijken.

    Nuis kreeg een (vrij goed, neem ik aan) aanbod vorig jaar wat hijzelf heeft afgeslagen, waarschijnlijk omdat hij er vanuit ging dat hij bij sterk presteren een beter contract kon krijgen. Dat sterke presteren heeft hij ook gedaan, alleen had hij er denk ik niet op gerekend dat LJ de enige ploeg met geld zou zijn, en daardoor Nuis' onderhandelingspositie bijzonder zwak is.
    Oftewel: Nuis heeft gegokt op een sterke sponsormarkt door niet te tekenen vorig jaar, en heeft misschien verloren...
    Laatst bewerkt: 25 apr 2018
    Paul Lamote en EenBrabander vinden dit leuk.
  6. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Dit is wel ene interessant stukje trouwens...
    Wat betekent dit dan?
    1) Nuis was niet tevreden met die clausules (ik neem aan een bonus danwel salaris-verhoging na goed presteren?) en LJ wilde die clausules niet naar boven bijstellen toendertijd.
    2) Nuis wilde zijn basissalaris naar boven bijgesteld zien zodat het niet teveel af zou gaan hangen van zijn presteren op de OS
    3) Een combinatie van 1 + 2?
    4) Nuis wilde eerst de OS afwachten en wat voor aanbiedingen hij van andere teams zou krijgen. In dit laatste geval zou Nuis niet per se genegen zijn bij Orie te blijven
  7. mi

    mi Well-Known Member

    Douwe de Vries heeft zijn contract met 1 jaar verlengd (onverwacht!)
    ‘En daarmee is de mannen allround-tak van team lotto jumbo compleet.’

    Bron: twitter account van TLJ

    Bosker dus niet...
  8. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Begint er inderdaad op te lijken dat TLJ (of moeten we zeggen, nu Lotto weg is, TJ? Oh nee, dat is zo verwarrend met Flowers) investeert in schaatsers die ze wel kunnen betalen zoals DDV en Hein Otterspeer, waardoor de Bosker en Nuis buiten de boot vallen, al heeft dat bij Nuis te maken met (in mijn ogen vrij terechte) contracteisen.
  9. schaatsvolger

    schaatsvolger Member

    Misschien zijn Otterspeer en De Vries juist goede training partners voor resp de sprinters en de allrounders om hen sterker te maken. Lotto Jumbo weten wat ze kunnen in trainingen en dat weten ze niet als er “onbekende” schaatsers bij komen.
    Laatst bewerkt: 25 apr 2018
    fransvanbakel en EenBrabander vinden dit leuk.
  10. mi

    mi Well-Known Member

    Is natuurlijk zo: het is voor Orie veel relevanter om een evenwichtige ploeg te houden dan om als een kind in een snoepwinkel allemaal nieuwe (en dus onvoorspelbare) karakters in te brengen...hij heeft daat groot gelijk in hoor
    strawbale en chicagodude vinden dit leuk.
  11. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    De Vries? Goh, dat is toch wel echt een verrassing! Leuk voor hem, maar toch wel een tikje vreem vind ik om voor Douwe te kiezen. Maar goed, Douwe is natuurlijk wel een gekende trainingspartner voor Kramer en Roest. Misschien dat Bosker zelf bedankt heeft? Hij gaf zelf aan meerdere opties te hebgben, dus misschien dat TLJ hem wel wilde maar niet kreeg?

    Toch wel wat apart dat mannen als Otterspeer en DDV nu al een contract hebben. Lijkt er wel heel erg op dat idd de financien de doorslag gaan geven.
    Misschien dat TLJ, door DDV ipv Bosker vast te leggen, nu wat extra ruimte heeft om Nuis een aanbod te doen?
  12. mi

    mi Well-Known Member

    Ik ben alleen zo vreselijk benieuwd naar al die ‘andere opties’ die genoemd worden?
    Komt er een team Verweij, Wüst, Bosker olv Poltavets?
    Wat zijn de opties waarover gesproken is bij Jorien ter Mors?

    Er lijkt vanalles in de lucht te hangen maar ondertussen is het wel al bijna mei en is lotto jumbo de enige team naam die we hebben....
    Monique vindt dit leuk.
  13. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Tja, hij heeft nu al Kramer, Roest, Huizinga, Smeekens, Otterspeer, DDV, Achtereekte gehouden, met slechts 1 nieuwe naam met Beune. Lijkt er inderdaad op dat hij graag de ploeg zoveel mogelijk intact houdt.
  14. Paul Lamote

    Paul Lamote Active Member

    Ik denk dat er gewoon veel minder geld bij TJumbo in de kas zit dan iedereen tot nu toe had aangenomen. Overigens vraag ik me af of Tjumbo nog extra dames gaat aantrekken want twee (waarvan één zo groen als gras) lijkt wel erg weinig.
  15. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Wust?:D Ter Mors lijkt me niet (hoewel ik er geen reden voor kan aangeven, gewoon een gevoel).
    A. de Jong zou kunnen, Visser ook. Het zal vermoedelijk geen sprinter worden denk ik.
  16. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Douwe is ooit gekomen op verzoek van Kramer dus dat hij nog blijft vind ik niet zo vreemd. Hij is (blijkbaar) een goede trainingspartner op dat niveau en die willen ze graag behouden. Plus dat het natuurlijk niet zo'n dure investering is.
    strawbale vindt dit leuk.
  17. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Douwe de Vries is gewoon de enige schaatser die fietsend een partner kan zijn voor Kramer. Als ze De Vries weg doen, moeten ze een wielrenner aantrekken om met Kramer te trainen op de fiets.
  18. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik vind het wel mooi dat Douwe een contract heeft, maar ik zie Marcel Bosker en Ireen Wüst (en nog wat anderen) toch ook graag onder de pannen. Hopelijk komt er voor hen wel snel duidelijkheid.

    Gek genoeg maak ik me helemaal niet druk om Nuis. Ik vind hem gewoon dom dat hij niet het contract al voor de Spelen heeft getekend en dat hij nog wel eisen stelt. Sowieso heb ik niet zo veel met hem. Maar hij is absoluut een heel goede schaatser en om die reden verdient hij zonder meer een heel goede ploeg.
  19. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    De Vries moet ook zorgen dat Kramer minder (hard) valt, schijnt.
  20. Joris180

    Joris180 Active Member

Deel Deze Pagina