WK allround Amsterdam 9-11 maart 2018

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 5 mrt 2018.

  1. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Kramer dit seizoen nooit in de supervorm van vorig jaar. De omstandigheden met zacht ijs ook nadelig voor hem en Roest.
    Daartegen over Pedersen die wel een hele snelle 1500m neerzet. Ik had hem niet onder de 1:49 ingeschat op basis van de vergelijking met de dames.
    strawbale vindt dit leuk.
  2. Monique

    Monique Well-Known Member

    Vind ik iets te voorbarig. Ja, hij wordt een jaartje ouder maar is nog niet afgeschreven. Hij kan dit seizoen een mindere vorm hebben en er volgend jaar gewoon weer staan. Als hij volgend seizoen nu weer geen kampioen wordt dan kunnen we beginnen te praten over einde tijdperk Kramer.
  3. Monique

    Monique Well-Known Member

    Daar is ook niet heel veel voor nodig hoor. ;)
  4. De Goudsche Doorloper

    De Goudsche Doorloper Well-Known Member

    Pff, oneerlijk toernooi zegt men.

    Pedersen wint twee afstanden en het is niet alsof hij nog nooit een 1500 meter heeft gewonnen. Sterker nog, hij heeft al aardig wat 1500 meters op zijn naam ondertussen. Ook op de 5 kilometer is hij gewoon wereldtop. Hij zat maar 2 seconden achter Kramer op de Spelen. Dat verschil is weleens groter geweest. Dat kan liggen aan Kramer, maar ook zeker aan Pedersen zelf. Die rijdt hier gewoon een toptoernooi en is het hele seizoen eigenlijk al beter dan hij ooit is geweest. Dit zat eraan te komen. De vraag was alleen wanneer.

    Na deze 1500 meter denk ik sowieso niet meer dat het echt aan de omstandigheden lag dat Sven de 5 kilometer verloor. Hij rijdt gewoon moeizaam. Net als op het OKT en de Spelen. Het zag er geen moment uit alsof ie overschot had, zoals hij dat al jaren wel heeft gehad.

    Einde van een tijdperk? Mwah, laten we niet te hard van de toren blazen. Hij heeft gewoon een minder seizoen. Na dit weekend kan de knop weer op nul en kan hij na een korte pauze weer lekker beginnen met trainen. En laat trainen nou net hetgeen zijn wat Kramer verreweg het leukste vindt van schaatsen. Die wedstrijden zelf kunnen hem eigenlijk wel gestolen worden. Winnen vindt ie leuk, maar het daadwerkelijk rijden van wedstrijden vindt ie eigenlijk geen zak aan. :p
    ZeeKoei, chicagodude, EenBrabander en 4 anderen vinden dit leuk.
  5. Bastiaan83

    Bastiaan83 Well-Known Member

    Einde tijdperk is inderdaad voorbarig, maar ik denk wel dat we kunnen stellen dat Sven niet meer oppermachtig is. Dat zagen we de laatste jaren wel al aan komen. Hij won niet alles meer, en dit seizoen is hij nooit echt in topvorm geweest.

    Ik denk dat hij fysiek en mentaal lichtelijk wel gebroken is. En gezien zijn leeftijd en alles wat er gebeurd is, steeds meer kwaaltjes en die spanning elke keer, is dat ook niet gek. Uiteindelijk is hij ook maar een mens.

    En hoe geweldig Sven ook is, we moeten blij zijn met nieuwe namen!
    chicagodude en strawbale vinden dit leuk.
  6. HaagscheBluf

    HaagscheBluf Well-Known Member

    En ze zijn weer begonnen.
    Mooie stijl heeft die Semerikov trouwens.
    strawbale vindt dit leuk.
  7. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member

    Mee eens, ik denk dat Kramer volgend seizoen vrijer kan rijden, de zware last van de Spelen zullen dan niet meer een rol spelen.
    Nickel vindt dit leuk.
  8. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Lijkt me ook nog te voorbarig. Als hij uitvindt waarom hij dit seizoen minder was dan voorig seizoen én daar wat aan/mee kan (doen), doet hij volgend jaar weer mee voor de eerste plaats.
  9. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Was dat de veer van Blokhuijsen?
  10. Duif

    Duif Well-Known Member

    Het is toch logisch dat hij minder is vandaag omdat hij gisteren veel dieper moest gaan dan Pedersen om ongeveer de zelfde tijd te rijden. Ik snap niet dat mensen dat niet (willen) zien. Als het andersom was geweest had men hier weer moord en brand geschreeuwd.
  11. Monique

    Monique Well-Known Member

    Waar kijk jij? Ik zie Parijs-Nice op tv en ook op de NOS site zie ik geen live stream.
  12. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    beetje tricky wissel
  13. Duif

    Duif Well-Known Member

    Ik denk dat hij een beknelde slagader in zijn linkerbeen heeft. Bekende schaats en wielerblessure. Zie Steven Kruiswijk. Zal wel opereren worden binnenkort.
  14. strawbale

    strawbale Well-Known Member

  15. HaagscheBluf

    HaagscheBluf Well-Known Member

    Monique vindt dit leuk.
  16. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Einde tijdperk is te voorbarig... 5 km is nog steeds zijn afstand... en op de 10 km op een goede dag, kan hij nog wel wat.
    Is wel grappig dat men Sven niet wilt afschrijven na een minder seizoen, maar Sablikova is al helemaal afgeschreven en Esmee Visser is als nieuwe koningin bestempeld
  17. HaagscheBluf

    HaagscheBluf Well-Known Member

    Bizarre wissel he?
    Van der Poel schoof bijna Semerikov zijn kont binnen.
  18. Mike

    Mike Member

    Ik vind het wel jammer dat we na jaren van overwinningen van Kramer zonder spanning nu misschien een verlies van Kramer zonder spanning gaan krijgen.
    Ik had zo graag een spannende en kwalitatief goede strijd gezien. Net zoals bij Takagi-Wust. Dat Kramer gewoon degelijk tot goed rijdt, misschien een steekje laten vallen op 1 van de 4 afstanden, of misschien net niet helemaal in supervorm, en dat er dan iemand anders een top-toernooi rijdt en daarmee Kramer op klasse weet te onttronen.
    Nu rijdt Pedersen wel een top-toernooi, maar rijdt Kramer matig tot slecht op 2 van de 3 afstanden en straks misschien ook op de 10 km. Dat voelt niet als onttronen van een grote kampioen, maar gewoon als een slecht toernooi van Kramer...
    chicagodude en SprintMaster vinden dit leuk.
  19. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Semerikov had voorrang maar blijf lang buiten rijden
  20. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    0.01 verschil op de 10 km

Deel Deze Pagina