Bezuinigingen KNSB

Discussie in 'Lange baan' gestart door EenBrabander, 22 sep 2016.

  1. Taiphon

    Taiphon Member

    Maar wat organiseert de KNSB, en wat organiseren de onderliggende gewesten en verenigingen?
    Worden bijvoorbeeld de ijspistes die we 's winters op het marktplein in veel steden hebben door de KNSB betaald, door de gemeente, of zijn ze winstgevend met alle kraampjes eromheen?

    Het feit, dat de bond nu tegenover zowel de topsporters als de gewesten staat, is een indicatie dat het probleem echt bij de bond zit.
  2. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Ik snap niet waar al dat optimisme vandaan komt dat het wel even goed komt. Kijk maar eens hoe vaak de tweets https://twitter.com/cwoconsultancy/status/787762929240268800 (met een link naar https://www.telesport.nl/artikel/68315/schaatsen/mes-op-keel-bij-schaatsbond ) en https://twitter.com/telesport/status/789322878256812032 ("Bond moet zelf op blaren zitten") geretweed zijn, o.a. door Ireen Wüst. We zijn nu al weer drie weken verder en ze zijn er nog niet uit. Dat geeft wel aan dat de schaatsers het hard willen spelen. Beter nu de zaak structureel oplossen dan volgend jaar hetzelfde gedoe.
    Het hele dossier volgend krijg ik niet de indruk dat de prijzenpot het grote struikelblok is, eerder het ivoren toren gedrag van de KNSB directie. Kramer neemt slechts de voortrekkersrol op zich, hij doet het omdat hij brede steun onder collega's heeft. Het is dan wel heel makkelijk om hem als kop van Jut te gebruiken.
    Monique vindt dit leuk.
  3. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Het optimisme komt gewoon voort uit de verwachting dat de schaatsers ook volgend jaar nog graag een baan hebben. Het zou mij namelijk niet eens verbazen als een heel aantal sponsors eind dit jaar de stekker uit de ploeg trekken als ze nu gaan staken. De sponsors willen helemaal geen clash en de schaatsers zullen wel naar de sponsors moeten luisteren (op Kramer na dan).
  4. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    De KNSB staat natuurlijk ook best sterk bij stakingen: er zullen genoeg kwalitatief redelijke schaatsers wel mee doen en die kunnen ook gewoon naar de WB want hebben ook de limieten wel gehaald. En zullen schaatsers als Linda de Vries of Voorhuis of een Schipper dat risico nemen?

    Ik verwacht dat hooguit een paar toppers weg blijven die toch al niet naar Azië wilden.
  5. Taiphon

    Taiphon Member

    De meeste sponsorcontracten liggen al vast tot aan de Olympische Spelen, dus die zijn voorlopig niet in gevaar.
    Bovendien zijn de team-sponsors al langer ongelukkig met de beperkte exposure die ze krijgen in internationale wedstrijden. Er lag al een voorstel van hen om WB's in team-kleuren te rijden, maar de KNSB heeft dit niet kunnen regelen.

    De eenvoudigste manier om te "staken", is door het logo van de hoofdsponsor te verbergen. Dan gaan de wedstrijden gewoon door.
  6. kritischkijker24

    kritischkijker24 Well-Known Member

    De grote vraag is natuurlijk HOE komt knsb aan een verlies van bijna 2 miljoen ?
    Is onze mooie friese folklore dan niet populair meer ?
    Thialf zit toch altijd vol
    Schaatsen leeft en bloeit als nooit tevoren !
    Ik vind het onbegrijpelijk dat schaatsen zo groot verlies lijdt en dat die armlastige schaatsertjes als onze Svennie nu op een houtje moeten bijten :(
  7. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member


    Sponsorcontracten hebben altijd talloze ontbindende voorwaarden, waaronder vage termen als 'schade toebrengen aan het imago'. Iedere sponsor kan echt onder zo'n contract uit bij stakingen.
  8. McSmit

    McSmit Active Member

    Sponsors willen geen clash? Ik denk dat Bert Jonker (eigenaar van Team Clafis en voorzitter van de vereniging van professionele schaatsploegen) niet uit eigen naam handelt.
    Er zijn vele pijnpunten:
    - Kramer wil dat schaatsers zonder extreem goed contract ook profijt hebben van een goed gevulde premiepot. Kramer hoeft echt geen zorgen te hebben over zijn eigen financiën. Juist daarom durft hij het boegbeeld te zijn.
    - Professionele schaatsploegen willen geen ton licentiegeld betalen waar niks tegenover staat. Ze lijken nu wel bereid om voor zaken als ijshuur te gaan betalen.
    - Gewesten willen best meer verantwoordelijkheid nemen zoals bijvoorbeeld opleiden van jeugd en trainers, maar daar moet dan wel geld tegenover staan.

    Zie hier de oorzaak van een gezamelijke oppositie (convenantgroep) van de voorgestelde begroting van de KNSB
    G1ant en Monique vinden dit leuk.
  9. Taiphon

    Taiphon Member

    Maar waarom zouden ze, als de schaatsers straks hun rondjes rijden en de journalisten vriendelijk te woord staan, zonder het logo van de hoofdsponsor te laten zien?

    Staken kan op verschillende manieren.
  10. kritischkijker24

    kritischkijker24 Well-Known Member

    Laten we hopen dat het niet tot een staking komt
    Dat zou een ramp zijn !
    Ik heb de 1e WC van dit seizoen, volgende week al dik rood omcirkeld in mijn agenda staan.
    Al dat moois wil de echte fan niet missen en zeker niet als het de 1e wedstrijden in ons mooie nieuwe Thialf zijn!
    Dat moet een waar spektakel worden
    Dus kom op beste schaatsers begraaf de strijdbijl, eet een broodje boter met elkaar en laat ons fans genieten van het nieuwe seizoen zonder stakingen en schaatssoaps :(
  11. Monique

    Monique Well-Known Member

    Sven heeft al meerdere keren gezegd dat hij dit nu juist niet voor zichzelf doet omdat hij het geld prima kan missen. Hij doet dit voor de schaatsers die financieel er niet zo riant voor staan. En er zit ook vast wel een stukje persoonlijke rancune bij tegen de KNSB. Maar suggereren dat de verwende Sven vindt dat hijzelf nog niet genoeg geld heeft klopt echt niet met de waarheid.
    Nickel vindt dit leuk.
  12. kritischkijker24

    kritischkijker24 Well-Known Member


    Zeker Mo !
    Wie aan onze Sven komt die komt aan ons !

    Onze Svennie is een nobel mens , die doet niets voor zichzelf maar denkt alleen maar aan de zwakkeren in onze samenleving
    Hij is een soort Robin Hood en geeft zijn hele ziel en zaligheid voor het redden van onze mooie schaatssport
    Zo mooi is dat , een voorbeeld voor ons allen
  13. Elina

    Elina Well-Known Member

    12.00 uur is toch de deadline?

    Vanavond in het sportjournaal:

    Teletekst 224/2

    18.45-19.00 uur, NPO 1: SPORTJOURNAAL

    zwemmen Wouda,Faber coaches NTC's

    schaatsen conflict tussen schaatsers en bond nog niet opgelost

    Onderwerpen onder voorbehoud, maar toch...
  14. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    @Elina
    Deadlines KNSB:
    Zaterdag 22 oktober
    Maandag 24 oktober 12:00 uur

    Maandag 24 oktober 15:00 uur

    Gaat goed dit. :confused:
  15. H2O-s

    H2O-s Active Member

    Je kan ook zeggen dat ze in elk geval nog met elkaar praten. Ze hadden dus niet om 12:00 uur het idee dat ze het toen al moesten laten klappen.
  16. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

  17. Elina

    Elina Well-Known Member

    Nou, hier gaan we eten.
    Straks maar sportjournaal kijken...
  18. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Het is ook onzinnig om een deadline te leggen op 24 oktober als ze pas op 28 oktober gaan schaatsen. Dan zit er te veel ruimte in een deadline en is het dus geen echte deadline. Deadline lijkt mij de avond van donderdag 27 oktober, eerder niet.
  19. jaap

    jaap Active Member

    Denk dat de NOS zsm wil weten of het doorgaat! Kost echt wel enige voorbereiding als het live uitgezonden moet worden.
    En dat geldt ook voor catering e.d.
  20. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member


    Ja, dat klopt. Iedereen wil het graag eerder weten, beide onderhandelingspartners ook. Maar tot de dag voor de wedstrijd voelen geen van beiden de 100% dringende behoefte om water bij de wijn te doen. Niet voor niets worden akkoorden in de politiek regelmatig 's nachts gesloten, echt toegeven doe je pas vlak voor een harde deadline. En die is in dit geval de wedstrijd van 28 oktober, niet een verzonnen deadline vandaag.

Deel Deze Pagina