Sporters van het jaar 2016

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door leenstrafan, 24 apr 2016.

  1. kritischkijker24

    kritischkijker24 Well-Known Member

    EENS
    Quarantenove vindt dit leuk.
  2. kritischkijker24

    kritischkijker24 Well-Known Member


    Goed gezegd

    Als je echt denkt dat F1 maar 22 stoeltjes heeft en er dus geen sprake van concurrentie is dan heb je er echt geen verstand van .
    Er zijn wereldwijd duizenden autocoureurs die allemaal dromen van een plekje in de koningsklasse , maar 98% van al die coureurs die komt daar nooit
    Dus geloof mij nu maar je moet verder kijken dan die 22 man die in de F1 rijden
  3. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Hier ben ik het wel mee eens, maar de F1 heeft natuurlijk wel altijd het probleem dat veel rijders hun eigen sponsors mee moeten nemen. Dus dan is het al de vraag of de beste rijders in de F1 komen. En daarna: komen de beste rijders in de snelste auto's? Dat is denk ik zeker niet het geval. Verstappen was echt niet veel beter dan Sainz, maar Verstappen rijdt nu door zijn betere auto gewoon beter. Een beetje een probleem alsof alleen een paar deelnemers bij het schaatsen maar een klapschaats kunnen krijgen, hoe zie je dan wie de beste schaatser is?

    Persoonlijk vind ik de raceklasses waar iedereen in een vergelijkbare auto rijdt veel leuker. Daar is meestal ook meer spectakel.
  4. proeme

    proeme Well-Known Member

    het is natuurlijk wel zo dat de lange afstanden minder sterk bezet zijn (lijken te zijn) sinds Kramer meedoet. Hij is gewoon te sterk op die afstanden. Dat heeft niks met makkelijke afstanden te maken, maar met zijn kwaliteit. Misschien dat het inmiddels makkelijkere afstanden zijn omdat sporters niet eens meer proberen om Sven te verslaan, maar zo begon het niet.
    Danielle vindt dit leuk.
  5. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Teloorgang allrounden + introductie mass start betekent dat er weinig echte 5km rijders meer over zijn. Bovendien waren de meeste concurrenten 1500m (Fabris, Bokko, Pedersen) of 10 km (Bergsma, de Jong) rijders. Swings, Michael en SH Lee zullen eerder voor de mass start gaan. Eigenlijk is alleen Blokhuijsen de enige andere rijder die ook de 5 km (duidelijk) als beste afstand heeft.
  6. Elina

    Elina Well-Known Member

    Ergens in een dorpje in Zeeland woont de beste sporter van het land,
    maar hij is nooit op een sport gegaan dus zal ook nooit gekozen worden tot Sportman van het Jaar...
  7. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    @proeme
    @SprintMaster

    @EenBrabander voelde dat het tijd werd voor een grafiekje.
    Toen Sven doorbrak, was er heel weinig concurrentie voor hem. In het seizoen 08/09 reed Sven acht keer onder de 6:20 op laagland. Alle anderen in de wereld bij elkaar samen reden datzelfde seizoen maar vijf keer onder die grens op banen onder vierhonderd meter.
    Het niveau werd hoger richting Sotsji. Er kwamen steeds meer buitenlanders die aardige vijf kilometers reden en Kramer zelf kreeg last van Bergsma. Maar in het Olympische seizoen en vooral het seizoen daarna was de vijf toch een Nederlands feestje. In seizoen 13/14 reed er 22 keer een Nederlander onder de 6:20 op laagland, 19 keer was dat niet Sven. In seizoen 14/15 was het helemaal erg, alleen Contin en Yuskov reden een keertje 6:19-hoog en dat was het dan. Voor de rest NL, NL en NL.

    Dat veranderde compleet in seizoen 15/16. Pedersen puik, Beckert werd beter, Michael reed mooi, Flowers floreerde, Swings swingde. En ik wil nog maar eens aankaarten: die Nederlandse 5-km-top is op leeftijd. Kramer 30, Bergsma 30, DDV 34, Blokhuijsen 27, Kooiman 30, Stroet 35, BDV 31, Bob de Jong en WOH gestopt. Roest is het grootste talent dat we nu hebben. Al is dat meer iemand voor de 1500 heb ik het gevoel. Meer een Verweij-type dan een Kramer-achtige.
    Ter vergelijking van de leeftijden: TJ Flowers 30, Beckert 26, Swings 25, SLP 24, Michael 27, Belchos 27, Geisreiter 28, Contin 30, Rumyantsev 29, Giovannini 23, SH Lee 28. Bij Nederland slechts twee dertigminners, bij het buitenland twee 30-plussers (alhoewel, is iemand van dertig wel een dertigplusser?)


    Schermafbeelding 2016-10-12 om 15.46.35.png
    G1ant, proeme, leenstrafan en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  8. kritischkijker24

    kritischkijker24 Well-Known Member

    Brabander je bent weer veel te optimistisch
    Zonder al je grafiekjes kan ik je zo wel vertellen dat Sven geen enkele mondiale concurrentie heeft
    We hebben 1 NederCanadees maar die kan het alleen op hooglandbanen als Calgary dus die schrap ik als serieuze bedreiging
    Dan hebben we de friese buurman Bergsma en dan houdt het wel op

    De 5 km wint Sven weer met 2 vingers in de neus
    De 10 km wint hij met 90% zekerheid
    Alle allroundtoernooien wint hij zonder enige inspanning
    Enkel op de 1500 zou hij enige vorm van concurrentie hebben maar ja daar doet hij niet aan mee
  9. kritischkijker24

    kritischkijker24 Well-Known Member


    Zeker zou het mooier zijn als iedereen een vergelijkbare wagen had, zoals in de lagere raceklasses maar dat zal nooit gaan gebeuren
    F1 draait om commercie , politieke spelletjes en heel veel geld en juist dat maakt het een fascinerend wereldje
    De grote (auto)merken als Mercedes Ferrari etc zouden afhaken als er geen verschil meer in wagen zou zijn

    Het is ook zeker zo dat er coureurs zijn die een grote som geld mee moeten nemen of een rijke schoonpa moeten hebben , maar de echte grote talenten komen toch wel bovendrijven .
    Het is niet zo dat die nooit een kans krijgen en altijd maar in de lagere klasses moeten blijven rijden
  10. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Zeg nooit nooit. In NL is het aantal kijkers explosief gestegen, maar wereldwijd is het aantal volgers enorm explosief gedaald. Om te voorkomen dat er straks geen commercie is, zullen ze wat moeten met meer gelijke auto's. De kijkers haken massaal af.
  11. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member

    Ze hebben al eens een soort van landenteams gehad, de A1GP, met allemaal dezelfde chassis en motoren, was geen succes, de F1 onderscheidt zich juist vanwege de verschillende teams/fabrikanten etc.
    Dat de F1 veel minder kijkers trekt is meer vanwege al die rare regeltjes en elk jaar verzint men er weer een paar bij waardoor de F1 minder leuk wordt om naar te kijken, de coureurs worden veel meer beteugeld, overal moeten ze opletten anders krijgen ze een straf aan hun broek.

    Ik was eerlijk gezegd een beetje afgehaakt met de F1 maar vanwege Max ben ik het toch weer gaan volgen, niet alleen om zijn talent en de uitstekende prestaties maar ook om zijn houding, hij durft de grenzen op te zoeken zoals een Schumacher dat ook deed. De meeste coureurs zijn watjes geworden en beginnen al te miepen als een rookie als Max het hen moeilijk maakt.
    De F1 heeft types als Max nodig.
    kritischkijker24 vindt dit leuk.
  12. jaap

    jaap Active Member

    Nu nog de allerbeste F1 auto voor Max.
  13. kritischkijker24

    kritischkijker24 Well-Known Member


    Zeker heeft F 1 lefgozertjes als Max nodig
    Het verzandde te lang in saaiheid , soms leek het wel alsof ik naar de 10 km keek :D

    Max heeft er een boost aan gegeven, door zijn manier van racen en er komt een hele nieuwe generatie met diezelfde lefgozertjes aan dus ik verwacht mooie tijden

    Schaatsen zal die zelfde boost moeten krijgen , een injectie en met nieuwe lefgozers om een nieuw en vooral jong publiek mee aan te trekken

    In F1 zijn idd kijkers afgehaakt , de laatste jaren maar alsnog kan de schaatswereld alleen maar dromen van die nog altijd vele miljoenen kijkers wereldwijd
  14. jaap

    jaap Active Member

    Denk dat er zaken gaan veranderen in de F1 met de nieuwe Amerikaanse bazen.
  15. Monique

    Monique Well-Known Member

    Verstappen rijdt nu in een betere auto omdat hij in de Toro Rosso al heel goed reed. De teambazen zien echt wel of een coureur in een slechte auto het goed zou doen in een goede auto. En omdat Verstappen eruit sprong in de Toro Rosso rijdt hij nu voor Red Bull. Het is dus niet zo dat coureurs winnen omdat ze in een goede auto zitten; coureurs rijden in een goede auto omdat ze goed zijn. En ja, bij min of meer gelijke coureurs wint doorgaans degene in de snelste auto. Mocht Mercedes de beste auto houden de komende 10 jaar en Max blijft heel goed rijden in zijn Red Bull dan zal hij op een gegeven moment naar Mercedes gaan, omdat ze daar dan ook wel zien dat ze met Max een potentiële wereldkampioen in huis halen.
    jaap en kritischkijker24 vinden dit leuk.
  16. kritischkijker24

    kritischkijker24 Well-Known Member

    Ik verwacht ook dat er zaken gaan veranderen maar F1 zal nooit met gelijke wagens gaan rijden , dat is namelijk de kern van F1 en dat onderscheid het van de lagere klasses

    Merdedes zal afhaken als bv Ferrari in dezelfde wagen zal rijden , dan is de uitdaging voor de grote teams weg en de construtortitel kunnen we dan ook schrappen

    Goed gezegd Mo , zo is het maar net
    jaap vindt dit leuk.
  17. dsdevries

    dsdevries Active Member

    Je blijft dit roepen zonder 1 geldig argument te noemen. Waar baseer je dit op? Ik wil je graag geloven hoor, maar kom eens met feiten. EenBrabander heeft de moeite genomen om de feiten op een rijtje te zetten en weer te geven in een heldere grafiek en die toont toch echt een ander verhaal.

    Bovendien werkt het in schaatsen net zo als in de formule 1. Dat handje vol schaatsers dat je op de tv ziet rondschaatsen op world cups en wk's e.d. zijn de elite van de schaatssport. Dat groepje is niet de enige schaatsers in de wereld. Als je je plaatst voor een wk, dan heb je al een heel groot aantal schaatsers achter je gelaten. In mijn ogen is ook dat allemaal concurrentie van Sven Kramer. Het feit dat Sven met kop en schouder boven iedereen uitsteekt maakt zijn prestatie toch alleen maar groter? Het is makkelijk om een prestatie van een ander te bagatelliseren door te roepen dat hij vrijwel geen concurrentie heeft, maar ik draai het liever om. Het is nu eenmaal eenzaam aan de top.
  18. kritischkijker24

    kritischkijker24 Well-Known Member

    Alleen scholieren met teveel tijd besteden al hun tijd aan grafiekjes maken
    Ik heb wel wat beters te doen en ik heb helemaal geen grafiekjes nodig om nu al te zeggen dat Sven alles dit seizoen gaat winnen en geen enkele serieuze concurrentie heeft
    Als je dat gelooft dan ben je geen schaatskenner
    Ik twijfel niet aan Sven, jij zou ook wel eens wat meer vertrouwen in hem mogen hebben
    Hij mag blij zijn dat er nog trouwe fans zoals KK zijn die hem altijd steunen en altijd in hem geloven :D

    En laten we aub niet schaatsen en F1 gaan vergelijken want elke vergelijking loopt mank
  19. kritischkijker24

    kritischkijker24 Well-Known Member

    Je gelooft toch hoop ik niet dat de hele wereld vol zit met onbekende schaatsers he ??
    Ja in Friesland kan je er nog zó 50 vinden die in het WC circuit leuk mee kunnen doen maar wereldwijd niet
    Laten we ons wel even bij de feiten houden aub :rolleyes:
  20. Monique

    Monique Well-Known Member

    Iemand de Formule 1 van Brazilië gezien? Max ging van P16 naar P3, ongelofelijk. Hij was zo pissig dat hij iedereen inhaalde, fantastisch. Deze man gaat een keer wereldkampioen worden en dan wordt hij sportman van het jaar.
    Jeronimo1 en leenstrafan vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina