Sporters van het jaar 2016

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door leenstrafan, 24 apr 2016.

  1. kritischkijker24

    kritischkijker24 Well-Known Member


    Waar !

    Marlou doet leuk mee en knap dat ze de verwachtingen waar maakt maar het is geen topprestatie zoals bv Sanne wel was

    Marlou ziet er niet eens erg afgetraind uit, zoals bv Dafne .
    Ze wint omdat zij de beste blades heeft en er wereldwijd maar een paar dames op dit onderdeel actief zijn
    Zo eerlijk moeten we toch zijn
  2. kritischkijker24

    kritischkijker24 Well-Known Member


    Dat kan ik mij niet voorstellen .
    Wat Wevers deed was iets unieks , dat is de zoveelste wegwedstrijd winnen niet

    Het moet wel heel gek lopen mocht Sanne geen sportvrouw worden
  3. jaap

    jaap Active Member

    Zo voor de derde keer op rij verkloot MAX zijn start, met veel moeite haalt hij nog de 6e plaats.
    Kijken wie er nu weer de schuld krijgt.
  4. De Goudsche Doorloper

    De Goudsche Doorloper Well-Known Member

    Laatst bewerkt: 18 sep 2016
  5. Monique

    Monique Well-Known Member

    Wel balen voor Max, zijn derde slechte start op rij. Ik geloof best dat het een technisch probleem is en dat Max er niets aan kan doen. Het schijnt dat de auto alles automatisch moet doen en dat de coureur daar geen invloed op heeft. Maar als de techniek je een paar keer in de steek laat dan zou ik het liever in eigen hand hebben. Zijn race was trouwens wel goed met mooie inhaal acties.
  6. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Ik kwam er vandaag achter dat een andere F1-coureur (die blijkbar al een jaar of zes meedoet) een streekgenoot van mij is en ook vloeiend Nederlands spreekt. Maar die had na honderd meter zijn auto aan flarden gereden.
  7. proeme

    proeme Well-Known Member

    Laat ik het anders verwoorden: het signaal dat daar van uit zou gaan dat ook paralympisch sporten gewoon absolute topsport is zou ik prachtig vinden.

    edit: oh, er zitten posts tussen. Dit ging dus over een nominatie van Bladebabe als "normale" sportvrouw van het jaar.
  8. Elina

    Elina Well-Known Member

    Arantxa Rus heeft zich sinds lange tijd weer geplaatst voor een WTA hoofdtoernooi. Ik nomineer haar voor sportvrouw van het jaar :) Dat gebeurt natuurlijk nooit, maar ik ben (al bijna 10 jaar) fan. De tennisdames hadden als team de Fed Cup finale moeten halen dan hadden ze kans gemaakt op een nominatie... Voor degene die het leuk vinden, morgen vroeg om ca. 6.00 uur speelt Rus haar eerste ronde in Seoul tegen een Spaanse. Live te volgen via een stream. Ik zet de wekker.
    jaap vindt dit leuk.
  9. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Prachtig signaal? Wat mij betreft is paralympische sport geen absolute topsport. Medailles worden gewonnen door mensen dik in de veertig, mensen die tot vorig jaar nog een andere para-sport deden en de verschillen in tijd en punten lopen op tot tientallen procenten.

    Ik zag zaterdag iets van kogelstoten voor dames in een rolstoel, ik heb het even opgezocht, het was de klasse F32. De winnares uit Tunesië gooide de kogel 5,76 meter ver, de andere twee medaillewinnaressen 4,70m en 4,19m. Een Hongaarse werd zesde met een stoot van 2,14 meter. Zesde van de wereld worden met een worp van bij lange na niet de helft van de winnares, is dat gewoon absolute topsport?
  10. kritischkijker24

    kritischkijker24 Well-Known Member


    Autosport is en blijft een mechanische sport dus technische mankementen horen er bij
    Helaas zijn er sinds de komst van Max opeens duizenden succes supporters gekomen , die nog nooit eerder van F1 gehoord hebben en die denken dat het heel normaal is om altijd een super race te rijden en elke race op het podium te belanden


    Max is een jonge knul en het zal nog een aantal jaar duren voor hij serieus een gooi kan doen naar de WK titel
    Geef hem de tijd om ervaring op te doen en te leren

    Men verwacht veel te veel van hem en geeft hem nauwelijks de tijd om te groeien

    De verwachtingen zijn niet realistisch en de druk op zijn jonge schouders veel te groot

    Als je wilt dat Nl wereldkampioen wordt dan moet men lekker schaatsen gaan kijken :cool:
  11. proeme

    proeme Well-Known Member

    het zal ongetwijfeld afhangen van je klasse en je handicap. Maar iemand als Van Rhijn zie ik echt wel als topsporter ja.
    er zijn ook wel niet-gehandicapten-sporten en/of onderdelen die niet zo snel topsport genoemd worden. Darts heb ik bijvoorbeeld wel enige twijfel bij, terwijl het officieel echt een sport is.

    En misschien zijn de verschillen wel zo groot omdat die Tunesische enorm goed is. Geen idee, ik heb niet zo veel verstand van F32-kogelstoten. ;)
  12. kritischkijker24

    kritischkijker24 Well-Known Member

    paralympische spelen is geen topsport nee , het is knap en mooi maar het is geen heel grote kunst om de beste te zijn van vier 1 benige lopers
  13. kritischkijker24

    kritischkijker24 Well-Known Member


    Dart is wel topsport , net als schaken topsport is en boogschieten en een darttopper als bv van Gerwen die verdient meer dan de gemiddelde schaatser of andere topsporter of wij hier :D

    blade babe zie ik niet als absolute topsporter , ze ziet er niet uit als een afgetrainde topsporter en ze heeft teveel voordeel van haar blades
  14. JaapvdB

    JaapvdB Well-Known Member

  15. kritischkijker24

    kritischkijker24 Well-Known Member

    Met zijn 6 podiumplekken tot nu toe vind ik dat Max toch sportman van het jaar moet worden

    Maar ja het noc nsf volk kan grote topsport prestaties niet op waarde schatten dus wordt Sven weer gewoon sportman vh jaar :rolleyes:
  16. Bastiaan83

    Bastiaan83 Well-Known Member

    1 GP winst en 5 podiumplaatsen noteer jij hoger dan een gouden medaille op het hoogste podium? De Olympische Spelen?

    Ik vind de prestaties van Max geweldig, zoals al eerder hier besproken; het is geweldig wat hij neer zet. Heel bijzonder en uniek. Maar in de sport gaat het om de winst, niet om 2de en 3de plaatsen. En 1 GP overwinning vind ik niet opwegen tegen Olympisch goud.

    Maar een nominatie mag Max van mij wel krijgen. Juist om even extra aandacht te geven en te onderstrepen wat hij gepresteerd heeft. Want dat onderschat ik echt niet. Knap wat hij als jonge gast in de grote wereld van de F1 nu al heeft neerzet.

    Wat de verkiezing betreft, het blijft natuurlijk sowieso appels met peren vergelijken. Sporten zijn zo verschillend. Dus laat het gala vooral gebruikt worden om de sporters ook echt in het zonnetje te zetten. Dat is belangrijker dan wie uiteindelijk die prijs wint. Ze verdienen allemaal waardering voor hun prestaties. De rest is subjectief waarbij populariteit en de gun factor heel erg meespeelt.
    proeme vindt dit leuk.
  17. Monique

    Monique Well-Known Member

    Max is wel echt een held hoor, vandaag heeft hij Lewis Hamilton toch ontzettend knap achter zich gehouden, en dat is absoluut heel bijzonder voor een jonge knul van 19. Misschien is die prestatie wel net zo bijzonder als Olympisch goud, maar ik ben het er wel mee eens dat het bij zo'n verkiezing alleen moet gaan om overwinningen en niet om 2e en 3e plaatsen. En dan is één F1 overwinning van Max te weinig om sportman te worden, zeker in een Olympisch jaar. Als ie volgend seizoen nou wat vaker op het hoogste treedtje staat dan is het een ander verhaal, en als ie ooit wereldkampioen zou worden dan is het duidelijk, dan hoeven ze anderen niet eens te nomineren. Maar zover is het nog niet.
    Bastiaan83 vindt dit leuk.
  18. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Of ze de anderen niet hoeven te nomineren hangt natuurlijk ook van de anderen af. Als Verstappen wereldkampioen wordt in een Olympisch zomerjaar met iemand die 3/4 goud pakt (in bijv zwemmen), een andere Nederlander de Tour wint en nog een Nederlander Wimbledon en nog een Grand Slam, zou ik ze toch alle vier nomineren, hoor :D
  19. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Niet genoeg voor een nominatie, maar toch even in het zonnetje zetten: Laura Smulders heeft de wereldbeker BMX supercross gewonnen. Dat is uniek: nog nooit won een Nederlander of Nederlandse een wereldbeker BMX supercross.
    Monique vindt dit leuk.
  20. kritischkijker24

    kritischkijker24 Well-Known Member


    Het moet alleen gaan om overwinningen ? Dus als Sven weer eens 10 wk titels per jaar wint en Max wint 4 tweede plekken per jaar dan moet Sven sportman vh jaar worden ?
    Tja ...
    Jij kijkt vast voor het eerste seizoen F1 en denkt dat F1 vergelijkbaar is met schaatsen maar geloof me nu maar dat is het niet :D

Deel Deze Pagina