Wedstrijden zomer 2016

Discussie in 'Lange baan' gestart door EenBrabander, 21 jun 2016.

  1. proeme

    proeme Well-Known Member

    natuurlijk vraagt Wüst dat omdat ze er zelf baat bij heeft, maar Njatun gaat dat ook alleen maar doen als ze er zelf baat bij heeft. En dat heeft ze vast wel!
  2. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Als Wüst iets beter wordt, en Njåtun iets beter wordt, hebben ze daar uiteindelijk allebei baat bij in de strijd tegen Richardson, Bowe, Ter Mors en Sábliková.
  3. proeme

    proeme Well-Known Member

    precies!
  4. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    En tegen de Japanse vrouwen waarschijnlijk ook. Oshigiri is in een jaar van B-groep naar wereldtopniveau gegaan, bijvoorbeeld. En bij het allrounden is ook iemand als Voronina een concurrent voor Njåtun. Het breedteniveau bij de vrouwen lijkt weer ietsje omhoog te gaan op de allroundafstanden. Een 1-2-3-4 op de 1500 als in Sotsji lukt NL bij lange na niet meer nu, en da's eigenlijk een hartstikke goede zaak
    Svenfan1 vindt dit leuk.
  5. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Ha, morgen de eerste wedstrijd in het seizoen 16/17, in Inzell in het kader van het ISU-ontwikkelingsprogramma.
    Met aan de start o.a. een aantal Spanjaarden, Hongaren en Slowaken, de Estse en Roemeense ploeg. En de talentvolle dochter van Gunda Niemann.
  6. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Hier is de startlijst:
    http://www.max-aicher-arena.de/wp-content/uploads/2016/06/Startliste_ISU_20150710-1.pdf

    Het is dus tijd voor het grote spel "Wie is Het"!
    Allerlei exotische schaatsers met exotische namen!
    De eerste is Teresa Morewo, een nieuwe Spaanse! Hoe oud? Geen idee. Dat zien we morgen wel. Ook Barbera en Nieto zijn nieuwe Spanjaarden.
    We hoeven niet van iedereen toptijden te verwachten. De Slowaakse zusjes Gyuriova bijvoorbeeld doen net zo lang over de 500m als Hege Bøkko over de 1000m doet.
    Aan de andere kant doen er ook een stel Viking-race-deelnemers mee, zoals Carreno en Herradia (maar niet Llop) uit Spanje . En vast nog een heleboel meer. Interessant zijn in ieder geval de talentvolle Hogaş, die dezelfde voornaam heeft als landgenote Mihaela Dascalu die in 1994 nog eens brons op het WK allround won, en de al genoemde Victoria Stirnemann. Verder dus een stel Esten, zoals broer en zus Kaljuvee, maar niet Marten Liiv (die is waarschijnlijk ook te oud om hier deel te mogen nemen).
    Misschien wordt het victorie voor Victoria, misschien mag Hogas op het Hoog(a)ste treetje staan. We zullen zien. :)

    Luchtdruk Inzell: 1017 hPa
    leenstrafan vindt dit leuk.
  7. gerardg

    gerardg Member

    De 3 nieuwe Spanjaarden (Teresa Moreno ipv Morewo), Stephane Barbera en Alex Nieto) komen uit het skeeleren en zijn, te zien aan hun foto op Facebook, nog erg jong. Ik schat 13 - 14 jaar.
  8. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Op de startlijst stond toch echt Morewo met een w... dat verbaasde mij ook een beetje maar ik nam het voor kennisgeving aan. Het is niet slecht dat Spanjaarden op die leeftijd beginnen met schaatsen, je moet een écht groot talent zijn à la Peter Michael of Chad Hedrick om de overstap skeeler-schaats nog snel en succesvol na je 20ste te maken. Natuurlijk gaan echt niet al die Spanjaarden doorbreken, maar het feit dat er aan wordt gewerkt om allerlei jonge mensen uit kleine schaatslanden een kans op een succesvolle toekomst in het schaatsen te geven, maakt me blij.
  9. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    http://www.max-aicher-arena.de/wp-content/uploads/2016/06/Results_ISU_20150710.pdf
    Hier zijn de uitslagen van de wedstrijd.
    Ik moet toegeven dat het niet heel hard gaat. Ainhoa Carreno rijdt een 46'er en 1:38, en is op de 1000m zelfs langzamer dan Moreno, wier naam nog altijd met een w staat op de uitslagen van Inzell. Mihaela Hogas rijdt een aardige 500m en een dramatische 3 km en ook Victoria Stirnemann blijft verwijderd van haar PR (maar dat was ook wel ter verwachten als je paar maanden niet op het ijs hebt gestaan). Lichtpuntjes zijn de 500m van Klembara uit Slowakije (winst 500m in PR van 38.67) en de 3km van de Est Kaljuvee (hij reed maar één keer sneller).
  10. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    De uitslagen staan nu op speedskatingresults.
    Rafael Heredia is met sprongen vooruit gegaan: hij heeft zijn 500m-PR met bijna een seconde verbeterd (is nu 40.99) en z'n 1000m-PR met bijna drie seconden (is nu 1:21.37). Dat zijn de eerste twee nationale juniorenrecords van het seizoen. Op echte NR's moeten we nog even wachten.
    fransvanbakel vindt dit leuk.
  11. Sorry I didn't see this before... But both allrounders and sprinters were in Leeuwarden, I think.

    - So who competed in the mass start? I couldn't care less (to be honest). No mass start for Skøyteranking...!
  12. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Morgen in Inzell vrijwel de gehele Duitse schaatstop aan de start. Verder wat Polen, Zwitsers, 3 Belgen, Nederlanders op zomerkamp. Jan Smeekens is de enige grote naam aan de start. En verder 4 Taiwanezen ?!
    fransvanbakel vindt dit leuk.
  13. JaapvdB

    JaapvdB Well-Known Member

  14. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Dingen die me opvielen bij de wedstrijden in Inzell - dames
    • Hirschbichler rijdt met 39.56 een voor haar doen erg goede tijd, zeker voor zomerse begrippen. Vorig jaar was haar eerste 500 van het seizoen 39.53 in oktober
    • Het gewezen talent Leia Behlau rijdt op de 500 en 1500 harder dan ze het hele vorige seizoen heeft gedaan. Op de 500 rijdt ze ook haar Calgary-PR uit de boeken
    • Yu-Ting Huang uit Taiwan begint het seizoen datgene waar ze vorig seizoen mee eindigde: NR's rijden. In haar vierde langebaanwedstrijd ooit rijdt ze 1:22 en 4:35. Een World Cup limiet moet er dit seizoen nog wel inzitten
    Dingen die me opvielen bij de wedstrijden in Inzell - heren
    • 23.06 van Nico Ihle op de incourante 300 meter lijkt me netjes. Hij reed trouwens ook 1:10.54 op de 1000m, maar de 500m liet hij aan zich voorbijgaan
    • 35.47 van Smeekens is, in deze fase van het seizoen, niet onaardig
    • Lukas Mann! Deze B2-junior rijdt twee PR's: 38.54 en 3:59.02. Vorig jaar reed hij bij de Vikingrace nog 38.80 en 4:04
    • Wei-Lin Tai uit Taiwan begint het seizoen datgene waar hij vorig seizoen mee eindigde: NR's rijden. Hee, waar hebben we deze zin eerder gehoord?
    Alle tegenvallende tijden heb ik niet opgenoemd omdat slechte tijden in juli niks zeggen over de prestaties van de schaatsers in de winter. Een schaatser die nu slecht rijdt kan in een zwaar trainingsblok zitten, net terug zijn van een trainingskamp in de zon of nog maar net weer op het ijs staan.
    fransvanbakel en leenstrafan vinden dit leuk.
  15. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

  16. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Typisch dat volgens dit lijstje het EK in Warschau is. Eh, ISU, is dat niet in Zakopane?
    Er wordt trouwens ook gesproken over een China Cup in Wulumuqi. Dat is dus Ürümqi. Wordt tijd dat daar eens een grote internationale wedstrijd komt. Maar de komende jaren is Azië natuurlijk goed bedeeld met toernooien en worden de grote wedstrijden in China (World Cup '16, WK sprint '18) op de trage baan in Changchun gehouden, dus dat zal waarschijnlijk nog even duren jammer genoeg.
  17. Duif

    Duif Well-Known Member

    Ik mis in deze lijst onze Hollandse klassiekers "Kraantje Lek" en "Eindhoven" Zie ik ze over het hoofd of zijn ze van het toneel verdwenen ? Utrecht CB en Gruno Bokaal staan er wel in.
  18. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Kraantje Lek en Eindhoven Trofee staan er gewoon in toch? Op 26 en 27 november!
    Duif vindt dit leuk.
  19. Duif

    Duif Well-Known Member

    Je hebt helemaal gelijk ! Mijn fout.
  20. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Nog 2 opmerkelijke zaken uit de lijst van internationale wedstrijden.

    - De Wereldbeker in China staat nu in Harbin gepland in plaats van Changchun. De officiële Communicatie over de Wereldbeker komend seizoen is er nog niet, dan zullen we het weten. Dan weten we ook waar de 10 km gereden wordt, en hoe men het dilemma van kwalificaties voor zowel EK allround en EK sprint als WK allround en WK sprint heeft opgelost. Is er 1 speciale Wereldbeker met klassementen, zoals vorig jaar? Maar die zal dan voor de Kerst moeten zijn. Of zijn het er misschien wel 2?

    - Er staat een China Cup op een indoorbaan in Daqing gepland. Ik had er nog nooit van gehoord, maar al googlend lijkt er inderdaad een groot schaatspaleis te zijn gebouwd in deze stad tussen Harbin en Qiqihar in.

Deel Deze Pagina