Wereldbeker 5, Stavanger, 29, 30, 31 januari

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 22 jan 2016.

?

Wat is volgens jou het belangrijkste aan deze wedstrijd in Stavanger?

  1. Wereldbeker. Weekwinst en/of klassement.

    7 stem(men)
    17,9%
  2. WK afstanden. Generale repetitie.

    5 stem(men)
    12,8%
  3. WK sprint en allround. Plaatsingswedstrijd.

    27 stem(men)
    69,2%
  1. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Contin hoeft toch niet te starten in Berlijn? Die cijferde zich bij het WK Massastart vorig seizoen ook zonder problemen weg voor zijn broodheer.
    Mij maakt het niks uit hoor. Echt niet.
  2. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Ja, maar wie van de ISU. Waren daar Nederlanders bij betrokken.
  3. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    De KNSB heeft besloten om dit evenement als skate-off voor de Nederlandse plekken te gebruiken, ondanks alle oneerlijkheden. Dat was geen verplichting.

    De ISU zit zeker ook fout, want het internationale kwalificeren is om dezelfde reden niet eerlijk. De ISU moet in dit geval gewoon kiezen voor normale starten en geen kwartetstarten. Dan maar een lang B-groep programma.
  4. jay

    jay Member

    Zo, Anema maakt een lange neus naar de KNSB wegens het niet aanwijzen van Bergsma.
  5. klopgeest90

    klopgeest90 Member

    Dus als Kramer valt in Stavanger neem je de beste Nederlander niet mee naar het WK lijkt mij niet logisch.
    ZeeKoei vindt dit leuk.
  6. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Oh? Die kwartet starten worden anders ook gewoon gebruikt als het om kwalificatie voor het WK Afstanden gaat. Heb ik al die jaren - buiten mezelf - volgens mij vrij zelden iemand over gehoord.
  7. miquel1983

    miquel1983 Active Member

    Helemaal mee eens dat het in essentie een fout selectiebeleid is van de KNSB. Inderdaad had de selectie al tijdens de NK allround kunnen plaats vinden. Maar bovendien kun je ook voor de zekerheid 4 mensen de dubbel (1500 - 5000 meter laten rijden), aangevuld door de hoogst geplaatste Nederlander in WB-stand.

    Dat had betekent dat alleen Nuis op de 1500 meter was gestart vanuit WB-stand en Krol deze wereldbeker niet. En dat Bergsma sowieso 5 km zou rijden en wanneer Kramer dat ook had gewild, dan had hij ook een 1500 meter moeten rijden. Of Bergsma toch laten starten op 1500 meter (wat hij immers wel wilde). Of gewoon Blokhuisen laten starten in Stavanger. Die had waarschijnlijk graag een combi van 1500-5000 meter gereden. Er waren genoeg opties maar nu heeft Nederland alleen een 4e plaats voor Krol op de 1500 meter en een teleurgestelde Roest. Ik hoop dat de KNSB hiervan leert.

    Nou maar hopen dat Nuis een solide 500 meter rijdt; zou ook wel heel sneu zijn wanneer hij dan net zou vallen ofzo, omdat Ronald Mulder per se zo nodig op de eerste 500 meter moest starten. Tja...
    gerrit stevens vindt dit leuk.
  8. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member


    Is wel logisch. Als Kramer valt op de 500m op het WK is het voor hem ook over. Zo werkt het. Heeft elke schaatser het zelf in de hand.
  9. klopgeest90

    klopgeest90 Member

    De ISU had gewoon minimaal 1 startplek extra moeten geven voor 1500m en 5km voor deze worldcup
  10. klopgeest90

    klopgeest90 Member

    Je wil toch je beste rijders op het WK hebben.
    Nu rijdt Roest niet jammer voor hem maar de beste 2 Nederlanders rijden wel.
    ZeeKoei vindt dit leuk.
  11. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Da's logisch. Bovendien, zelfs met val op 5000 zou Sven het nog redden. Zolang hij maar weet dat zijn startplaats op het spel staat. Ik vraag me af of Stroetinga dat wel wist.
  12. klopgeest90

    klopgeest90 Member

    Als het EK wint is het logisch dat je mee mag doen met het WK.
  13. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Wat is belangrijker. Worldcup of wereldkampioenschap. Nuis had zijn plek ook af kunnen staan gezien zijn drukke programma (2x 1000, 1 x 500)

    Dat is dan jammer voor Kjeld. Voor Nederland maakt het niks uit. Drie man bij de eerste 32 is geen enkel probleem. Verbij, Jorritsma, Hospes en Schipper hebben daar al zo goed als zeker voor gezorgd.
  14. miquel1983

    miquel1983 Active Member

    Tja, als jij liever een uit-vorm-zijnde Jorritsma of subtoppers Schipper of Hospes op een WK sprint ziet dan Nuis die super rijdt op 1000 meter... Ik vind gewoon dat wanneer je iemand aanwijst voor de 500 meter (op grond van diens prestaties eerder in het seizoen en griep tijdens NK sprint mijns inziens terecht), dan moet je er eerlijke competitie van maken, dus alle rijders 2 x 500 meter. Maar goed, ik heb er wel vertrouwen in dat Nuis rond 35.5 gaat rijden en dan moet Jorritsma zichzelf toch echt gaan overtreffen.

    Nuis had inderdaad zijn plek op de 1500 meter kunnen afstaan. Maar hij staat wel het hoogst van de Nederlanders in WB-stand, dus was Krol weghalen van de 1500 meter voor deze World Cup logischer geweest
  15. Daniel

    Daniel Active Member

    Er is geen sport in de wereld met zo'n ingewikkeld kwalificatiebeleid dan het Nederlandse langebaanschaatsen.
    Bij de selectie van schaats(t)ers wordt rekening gehouden met een (te) groot aantal factoren. Door het opstellen van de vele selectiecriteria wordt getracht een zo groot mogelijke objectiviteit in het selectieproces te brengen. Uiteindelijk zijn er nog maar weinigen die door de bomen het bos nog kunnen zien. Als eerste kerstdag en volkorenbrood gedeeld door uier-vet nog geen doorslaggevende factoren zijn in het selectiebeleid vindt iedereen het nog normaal ook.
    Terug naar GEWONE selectieprocedures zoals bij elke sport, op basis van prestaties ruim voor de betreffende wedstrijden.
  16. kritischkijker24

    kritischkijker24 Well-Known Member


    Sven zal nooit vallen , waar dan ook . Als er 1 schaatser nooit een fout maakt dan is het onze Svennie wel !
  17. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Waar maak je je druk over. Het is toch totaal geen probleem voor Sven om in de top 20 van zo'n klassementje te rijden. Door hem zelf verantwoordelijk te maken voor zijn eigen plek zorg je dat hij en anderen geconcentreerd blijven. Bovendien hoeven ze zich na een mislukte 1500 geen zorgen te maken. Als derde Nederlander ben je ook gekwalificeerd.
    Je hoeft niet eens te pieken. Gewoon geconcentreerd een trainingsrit rijden, en de plekken zijn binnen. De Europese kampioen heeft wat mij betreft wel vrijstelling van het NK.
    Eén van de beste races aller tijden was een trainingsrit tussen Ard en Kees in Davos (1.58,7 en 1.58,9).
  18. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member

    Oh nee?
    Ik heb een tip voor jou; OS, TP en een blokje.
  19. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    In Nederland zit je niet alleen met een heleboel goede rijders, maar ook nog eens met een behoorlijk aantal ploegen.
    Daarvoor dienen duidelijke selectieprocedures. Tot zover is er niets mis.
    Alleen, welke wedstrijd dient voor kwalificatie.
    EK en NK is wat mij betreft OK, dan dienen betreffende geselecteerden hun eigen plek nog veilig te stellen zonder echter de druk om eerste te moeten worden. Kortom er hoeven geen risico's genomen te worden.
    Worden echter zoals nu EK/NK en WC gebruikt dan is er wel de druk om te moeten winnen en worden er wellicht risico's genomen. In dat geval moet een veiligheidsmechanisme in geval van en extra starter ingeschakeld worden. Dit gaat dan ten koste van individuele belangen op de WC. Echter WK gaat voor WC.
    Bij de dames allrounders is deze extra plek er toevallig wel doordat Jorien niet gestart is op de 1500. Op de sprintafstanden hebben ze ook voldoende zekerheid ingebouwd. Alleen bij het heren allrounden hebben ze dat blijkbaar vergeten.
    Ik zou wel willen weten wie er verantwoordelijk is voor dit debacle.
    Daniel vindt dit leuk.
  20. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    En een verkeerde wissel.

Deel Deze Pagina