Wedstrijden januari 2016

Discussie in 'Lange baan' gestart door Elina, 30 dec 2015.

  1. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Mooi dat ze net als Yekaterina Shikhova weer op het ijs staat. Maar dit zijn geen tijden die ze rijdt als ze gewoon een beetje voor de lol schaatst. Ik neem aan dat deze tijd in Rusland is gereden en dan vind ik zeker de 500m na zo'n lange afwezigheid met bevalling, eigenlijk gewoon verrassend goed.
  2. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Maar dat klopt niet, hoor. De oude baan van Karuizawa is gesloten en er is aan de andere kant van het stadje een nieuwe gebouwd.
    Die nieuwe baan kun je duidelijk zien liggen op 36-19'19" NB 138-35'39"OL.
    Van de oude baan zie je nog een restant. Er ligt een mini-ijsbaantje op 36-22'6" NB en 138-35'2"OL. Maar op de luchtfoto van Google Earth zie je nog heel duidelijk de bocht van de oude 400m-baan daar door heen lopen.
    EenBrabander vindt dit leuk.
  3. proeme

    proeme Well-Known Member

    oh, dat is een vrij duidelijke reden ook. Ja, kan me voorstellen dat je de winter dan liever alleen op tv ziet.
  4. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Akari Hori-Shimizu? Echt waar? Ik dacht eerst dat het een typisch grapje uit de Arie Ribbens periferie was. Maar dit meisje bestaat echt. Wat een geweldige naam! De a en i zijn in de voornaam dan misschien omgedraaid en bij Hori mis ik nog een tweede i, maar verder is het een bijna 100% samentrekking van drie van de beste sprinters die Japan ooit heeft voortgebracht. Dat kan toch geen toeval zijn? Ik ben op slag fan!

    De naam Riki Hayashi moet ik trouwens ook gaan onthouden, zie ik. Die rijdt zo'n beetje Min-Seok Kim tijden. En dat belooft veel. Maar ja ... hoe lang kijk ik nu al uit naar de echte ware opvolgers van de onvergetelijke Keiji Shirahata en Hiroyuki Noake ...

    In de "naam grapjes divisie" wil ik uit dezelfde wedstrijd toch ook nog even Yuusuke Imai noemen. Niet zo snel als Hayashi, maar wel weer een bijzondere naam. Yuusuke Imai, het staat er echt! Van het jaar 1997. En wie werd er dat jaar 5e bij het WK Junioren? Inderdaad. De man van 15 maart 2001. Of eigenlijk net niet. Schrijf ik met een eeuwige glimlach. Amai! Als deze Yuusuke op 20 september geboren is, krijgt de eerste die me een PB stuurt met een link naar beelden van de Studio Sport uitzending waarin Tomas Gustafson met een WR het EK van 1982 uit de handen van Falk-Larssen grist, mijn hele collectie Schaatsseizoen cadeau.

    Yuusuke Imai ... hoe bestaat het ...
    Nog even en er duiken een Gerben Wennemars, Arne Søndrål, Gerald van Velde, Mick Ireland, Ki-Hyuk Lee, Kristian Breuer en Jan-Jakko Leeuwangh op. CK Boutiette en Jeremy Spoonwother mogen van mij dan ook meedoen!
    strawbale, EenBrabander en leenstrafan vinden dit leuk.
  5. inobmaZ

    inobmaZ Member

    Nou... Dan heb ik nieuws voor je. Tik in bij Youtube 'em 1982 del 1' en geniet van het EK allround van 1982 in zes delen (met afwisselend Noors en Nederlands commentaar).

    Edit: hoop dat het lukt via mijn telefoon... Klik hier:

    Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
    JohnZero, Duif, EenBrabander en 2 anderen vinden dit leuk.
  6. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    @LeeMoZovski @inobmaZ (geinige gebruikersnaam trouwens)
    Wat een leuke berichten, echt een prettig begin van de dag, en inspirerend als je over een uur op de ijsbaan staat ;)
    Blijkbaar ben ik niet de enige die regelmatig naar Saller Terrer op youtube gaat om de EM of VM van zoveel jaar geleden te bekijken. Ben eigenlijk wel benieuwd waar die Noor het vandaan heeft. Uit een geheime NRK-database? Heeft hij 't ergens van opgenomen? Bestaat er Skøyter 24/7 TV?

    Ik ben nog op zoek gegaan naar nieuwe schaatsers met namen die aan helden van weleer doen denken, maar veel verder dan junior Pieter van Velde kom ik niet.
  7. FuGeE_Volkova

    FuGeE_Volkova Well-Known Member

    Ze heeft deze tijden in Moskou gereden. En heeft zich gekwalificeerd voor de afstands kampioenschappen van volgende week. Serieus ze heeft nog niet echt serieus getraind. In september ging ze voor t eerst weer t ijs op voor de fun. Daarna kreeg ze rug klachten en kreeg ze te horen dat ze een hernia had. Dit was rond oktober/november. Daarna heeft ze weer wat kunnen trainen..maar natuurlijk niet in ''full mode''. Ze voelt zich ook nog niet erg sterk in de benen en krijgt nog niet veel nacht rust met de kleine erbij.
    De Keizer vindt dit leuk.
  8. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Als je nog live schaatsen wil zien, de wereldbeker voor junioren uit Baselga di Pine wordt hier live gestreamd

    http://www.idealweb.tv/live/
  9. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Hoe leuk schaatsen ook is, nu is ook de afdaling in Wengen bezig. En dat is een klassieker natuurlijk.
  10. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

  11. De Goudsche Doorloper

    De Goudsche Doorloper Well-Known Member

    Die commentator moet misschien wat antidepressiva nemen. Klinkt niet echt enthousiast.
    EenBrabander vindt dit leuk.
  12. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Op de zes afstanden wint Nederland vier medailles, maar geen gouden. Het was dit seizoen al slechter, maar in het verleden ook vaak beter. Al ontbreken dit keer Japan en China. Wat me verder opviel in Baselga di Pine:
    - Op de 500m voor meisjes zie ik 5 Russinnen bij de beste 17, 4 Italiaansen bij de beste 16 en 3 Poolsen bij de beste 8. Dat terwijl ik me geen Poolse sprintster kan herinneren;
    - Er zijn geen Scandinavische meisjes aanwezig, terwijl Roemenië gewoon 5 meisjes stuurt;
    - Duitsland haalt op de individuele afstanden vandaag maar liefst één top 15 klassering en ik wens Jan van Veen derhalve veel succes;
    - Wit-Rusland haalt bij de jongens zilver op de ploegenachtervolging en klopt daarmee ondermeer Nederland. Dat geeft toch wat extra hoop op een vervolg op Minsk 2016.
    Passion-for-Skating vindt dit leuk.
  13. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    De Poolse Erwina Rys-Ferens haalde in de jaren 70 en 80 twee keer het brons op het WK sprint. :)
  14. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Ik weet niet hoe bekend jij bent met de werking van medicijnen, maar van antidepressiva word je meestal ook niet erg enthousiast.

    Bij de junioren juich ik zelden extra hard voor Nederlands succes; bij de junioren juich ik gewoon voor iedereen. Omdat het schaatsen toch wel gebaat is bij zoveel mogelijk talenten uit zoveel mogelijk landen.

    Erwina Ryś-Ferens was eigenlijk gewoon een allroundster in de tijd dat het WK sprint voor de meesten nog een bijtoernooitje was. Maar opzich voor Polen... Ze hebben goede milers, ze hebben een goede 500-meter-man, een goede sprintster zou een perfecte aanvulling zijn voor Polen.

    Daar moet je bij de junioren altijd een beetje vanuit gaan. Niet ieder land is op volle sterkte aanwezig. Soms is het geld, soms zijn het nationale wedstrijden, misschien zijn het ook wel schoolexamens.

    Het kan bijna niet slechter gaan voor de Duitse allrounders dan de laatste jaren.

    Wit-Rusland heeft al jaren best een brede selectie bij de junioren, zeker sinds de ijsbaan in Minsk open is. Het is wachten op één of meerdere echte wereldtoppers die doorbreken. Tot nu toe is het vooral Mikhailov, Mikhailova en sinds vorig jaar ook Zoejeva en daarnaast een paar derderangs sprinters.
  15. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Ach wat mooi, beelden van het EK 1982. Waar ik voor het eerst met een invulschema voor de TV zat. En een rekenmachine en een blanco papier voor de rondetijden.
    Net de 500m bekeken. Met commentaar van De Mart en Leen Pfrommer.
    Dat ze het hebben over Werner Jäger die gecoacht werd door Peter Mueller. 34 jaar later nog steeds hot news....Of dat Bislett niet helemaal uitverkocht is.

    Herinneringen: aan de gele lettertjes met de tijden, aan de grote ijsvlakte die Bislett was, aan de ruime bochten, aan de sneeuwranden, aan herkenbare stijlen: de handjes van Rolf Falk-Larssen, de stijve rug van Yep Kramer (genetisch doorgegeven aan zoon), die slag van Hans van Helden. Lange slungel Savolainen met zijn sokken over zijn pak, aan het veel meer op kracht schaatsen dan op techniek.
    En Marchetto: ik was vergeten hoe hij schaatste, maar dat was dus precies de stijl van Sighel. Die we nu ook zien terugkeren bij Tumolero. Fascinerend!

    Wat ik ook vergeten was, is de schijnbare ongeconcentreerdheid bij de start en (daardoor) enorme hoeveelheid valse starts. Maar ja, toen werd je er pas bij je eigen derde valse start geDQd. Daardoor duurden die 13 ritten nog best lang. Maar ja, het was alleen voor mannen, dus uiteindelijk was zo'n toernooi goed behapbaar.

    Ik twijfel: zal ik straks ook de 10 kilometer gaan kijken? In mijn herinnering is dat een gewéldig spektakel. Wat het schaatsvolgvirus definitef bij mij heeft geplant. Maar in mijn beleving was de 10.000m van het WK in Inzell 1986 dat ook, en vooral de rit van Bozjev. Die toen halverwege de rit ging versnellen en Hein Vergeer nog leek te bedreigen. Toen ik die een paar weken geleden terugzag, viel dat heel erg tegen. De Mart's geluidsverbinding viel de halve rit weg, hij gaf geen info over de verschillen Bozjev-Vergeer, en de angstige stemming die ik me herinnerde bleek vooral een stilgevallen publiek te zijn.
    Was het in mijn herinnering dan zo levendig, omdat ik als meeschrijver wel het schema van Bozjev met Vergeer vergeleek en de ontwikkeling van de rit dus heel spannend vond.
    LeeMoZovski, Duif, fransvanbakel en 3 anderen vinden dit leuk.
  16. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Hoewel het aantal deelnemers en niveau werkelijk om te huilen is, de belangrijkste resultaten van de Duitse kampioenschappen.

    Om met het positieve nieuws te beginnen. Dat komt uit het sprintkampioenschap bij de mannen. Ik vind 35,11 en vooral 1.09,39 van Nico Ihle prima tijden, die laten zien dat hij op de weg terug is na een zwakke seizoenstart. Hij is wel de enige die in staat was om onder de 36,5 en 1.12 te rijden.... Bij de vrouwen rijdt niemand onder de 40,00 en 1.21. Wel zien we eindelijk iets van Denise Roth. Met twee afstandszeges gaat zij na twee afstanden aan de leiding.

    Zoals al vermeld, gaat Claudia Pechstein aan de leiding in het allroundkampioenschap bij de dames. Bente Kraus staat afgetekend tweede voor de zusjes Beckert. Deze stayers reden op de 500m net onder de 45 seconden... Bij de mannen gaat Moritz Geisreiter (39,26 en 6.36,50) aan de leiding voor Felix Maly en Clemens Gawer. Overigens ontbreken Patrick Beckert en de Minsk-(af)gangers Jonas Pflug en Leia Behlau. Ik ben benieuwd wie zich uiteindelijk plaatsen voor het WK Allround. Ik zie eigenlijk alleen Claudia Pechstein en een fitte Patrick Beckert tot meer in staat dan een strijd om niet laatste te worden.
  17. Svenfan1

    Svenfan1 Active Member

    Beckert reed een trainingswedstrijd in Erfurt, broer en zus Hirschbichler reden in Inzell. Opvallend...
  18. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    3.49 voor TJ Flowers. Op traag ijs volgens eigen zeggen. Voor een eerste ritje na zo'n ongeluk niet verkeerd.


    www.passion-for-skating.com
    Tuttifrutti en EenBrabander vinden dit leuk.
  19. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Ja... Dat is waarschijnlijk dus waarom ze Jan van Veen hebben aangetrokken. Ik vind het altijd lastig om zo'n laag niveau echt aan iemand te wijten. Ik bedoel, de winnaar is dan een redelijk getalenteerde amateur die met vier matige afstanden alsnog kampioen was. Wie is daar de schuldige aan? Nou in ieder geval niet de schaatsers die meedoen, die doen gewoon hun best en als er verder niemand meedoet worden ze kampioen. Het ligt dan toch bij de bond dat het veld zo smal is.
    G1ant vindt dit leuk.
  20. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Leia heb ik laatst nog in het bos van Takodana gespot, waar Patrick is weet ik niet.

Deel Deze Pagina