World Cup #2 SLC 20/21/22 november

Discussie in 'Lange baan' gestart door EenBrabander, 17 nov 2015.

  1. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Mijn eerste reactie was misschien beetje overdreven. Bergsma heeft zeker goede en mooie dingen laten zien in het verleden, maar het begon al vorige week met de uitspraken van Anema: dat Bergsma eigenlijk zowel op de 5 en als de 10km beter is dan Kramer en dit na de verloren wedstrijd... en dan komt nog dit bovenop: 10 seconden aan zijn broek van de Kramer die niet meer zou tellen, dan vind ik dit amusant en gewoon kansloos op je bek gaan.
  2. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Misschien is dit voor mij gewoon residu van de uitspraken van Anema na de 5km in Calgary dat Bergsma niet alleen op de 10 maar op de 5km beter was dat Kramer. Look it up, heeft hij echt gezegd. over het WR Anema was stelliger: de WR ZAL vallen..heeft hij al sinds vorig seizoen geroepen. Dan vind ik het echt triest falen van Bergsma om zo af te gaan. Blijkt weer: talk is cheap.

    WB in WR is mooi, maar uiteindelijk gaat het om de wedstrijden bij Wk afstanden straks. Ik was misschien te heftig om Bergsma loser te noemen maar dit was ingeleid door de comments van Anema.
  3. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Zeer interessant. Beide paradepaardjes van Anema zijn toch behoorlijk kopje onder gegaan door te hard van start te gaan om daarna ingehaald te worden.
  4. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Wat de F$%^&#?? :mad::mad::mad: Start Ronald Mulder al weer in de buitenbaan???? Ik ben nu echt heeeeeeeeelemaaaaal klaaaaaaaaaaaaar met die Kulizhnikov-moet-een-wereldrecord-rijden-dus-helpen-we-hem-gewoon regel!!! :eek:
    HaagscheBluf, Giel1 en EenBrabander vinden dit leuk.
  5. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Het valt me op dat er nog geen reacties zijn vanuit de schaatsers en coaches. Blijkbaar wordt dit gewoon geaccepteerd.
  6. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Is het niet gewoon een soort van logisch?
    Als je accepteert dat de 500 op de Spelen nog maar 1 keer wordt verreden, accepteer je toch ook dat er (kennelijk) geen enkel verschil tussen binnen en buiten starten bestaat?
    Ik vind het zo ook niet helemaal "eerlijk" meer. Twee omlopen op de Spelen en om en om starten in de WB was wat mij betreft ideaal. Geen discussie over binnen of buiten.
    Gewoon iedereen hetzelfde liedje: De Deurzakkers scoorden daar ooit een Carnavalshit mee "Het is hier binnen beter dan buiten".
    Tja .. nu komen we erachter dat er misschien toch ergens iets niet klopt. Te laat?
  7. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    En die regel geld dus voor alle schaatsers! Dus wereldbeker stand bepaald in welke baan je start. Heel veeel schaatsers dus voor de tweede keer in dezelfde baan. Terwijl de laatste binnenbocht toch echt een flink nadeel is bij topsnelheiden boven de 60km/h.
  8. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Ik zie eigenlijk niet zo'n verschil in resultaten tussen de binnen en buitenbaan, ben het dus helemaal eens met het afschaffen van de tweede 500m. En ik zou het ook niet gek vinden om die 2e 500m in de WB gewoon af te schaffen om ruimte te geven aan een ander nummer. Of aan grotere A groepen.
    Jeronimo1 en leenstrafan vinden dit leuk.
  9. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Gaat er binnenkort tactisch gereden worden om een oneven positie in het klassement te komen staan? How odd.
    EenBrabander vindt dit leuk.
  10. proeme

    proeme Well-Known Member

    nee, Anema zei dat Bergsma in zijn beste doen beter is dan Kramer, maar dat Kramer er veel beter in is om zijn beste doen te tonen. Dat was eigenlijk gewoon een compliment aan Kramer.

    Los daarvan geef ik je het advies: voortaan even nadenken over je woordkeus zodat ook duidelijk wordt wat je bedoelt. Zoals je merkt valt nu iedereen over je heen omdat je meteen begint met "zielig figuur" en "loser", terwijl je gewoon bedoelt dat zijn coach wat minder van de toren had moeten blazen. Je woordkeus dat Jorrit het niet waarmaakt als het moet om vervolgens bij Heather te vertellen dat het om WK's gaat en niet om WB's is ook niet erg handig.
    Je mening mag je hebben, maar het helpt wel als je er bij nadenkt hoe je die mening verwoordt. Succes!
    Tsuki, alexander79, Yuskov en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  11. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Dat gebeurt bij de 1000 meter ook niet en de laatste jaren lijkt het verschil tussen wit en rood (voordeel wit) groter op de 1000 dan op de 500 meter.
    Hakkie2 vindt dit leuk.
  12. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Goed punt natuurlijk. Ik blijf het lastig vinden. Waar ik 2x een 500 meter rijden altijd wel interessant (en sinds Dan Janssen ook een verbetering) vond, ben ik nooit zo'n voorstander geweest van 2x een 1000 of zelfs 1500 meter. Daar lijkt simpelweg minder ruimte voor.

    Blijft voorlopig even over dat het misschien niet zo'n goed idee is om de rit indelingen volledig te baseren op het WB Klassement. Dat gebeurt natuurlijk al langer, maar nu valt het wel heel erg op. Een paar keer Richardson-Bowe is leuk, maar toch niet een heel seizoen? Op misschien wel 3 verschillende afstanden? En Kulizhnikov een heel seizoen vanuit de binnenbaan laten starten, vind ik ook geen verbetering. Misschien moet men met groepen gaan werken. Gewoon 5x4 namen in een pot (de nrs 1 t/m 4, 5 t/m 8 etc) en dan "eerlijk" loten. Op de huidige manier krijg je steeds maar weer dezelfde ritten met dezelfde tactieken en misschien ook dezelfde winnaars. Dat lijkt me voor de uitstraling van het schaatsen ook niet positief. Steeds weer dezelfde gezichten. Copy Paste van voor tot achteren. Je gaat bijna hopen dat er eens iemand een forse misslag maakt, valt of afzegt.
    HaagscheBluf, Giel1, SprintMaster en 3 anderen vinden dit leuk.
  13. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Ik ga de schaamte voorbij. Mijn kinderlijk abstracte bijdrage, waarbij ik eerlijk toegeef dat ik richting de 25 serieus de tel ben kwijtgeraakt...

    Bijgevoegde bestanden:

    Tsuki, HaagscheBluf, strawbale en 4 anderen vinden dit leuk.
  14. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Bedankt voor de tip, ik zal het meenemen. Ik merk inderdaad dat mijn woordkeuze voor teveel irritaties heeft gezorgd terwijl ik het niet zo erg bedoelde.
    Tsuki, ZeeKoei, Tuttifrutti en 2 anderen vinden dit leuk.
  15. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Of de opvolger van de kwartetstart ;)
  16. doddeltje

    doddeltje Member

    mooier dan het interview met TJ Bloemen van de NOS wordt het toch niet. Hij is gewoon kortademig van opwinding! Heerlijk dit
  17. Duif

    Duif Well-Known Member

    Bij de NOS denken ze nog steeds dat de 14.28 van Heiden nooit verbeterd wordt.
  18. Duif

    Duif Well-Known Member

    Op een laaglandbaan maakt het inderdaad niet zo veel uit, maar in SLC en Calgary heeft het natuurlijk wel invloed. Iemand die dat niet ziet snapt er niet zo veel van.
    HaagscheBluf en SprintMaster vinden dit leuk.
  19. sanghwa _o_

    sanghwa _o_ Well-Known Member

    Ik zie net de rondetijden van S-H lee op de 10k... Kon nog naar 29.8 en 30.0 versnellen aan het eind, na aanvankelijk in de 32 terecht te komen. Weer dus niet alles gegeven, kan ik me echt aan ergeren.

    Van het 13.27 schema van Takeru Ogawa krijg ik helemaal hoofdpijn, eerst 29'ers, dan naar de 33'ers, vervolgens weer terug naar de 31 om met een 35'er te eindigen. Die jongen heeft al 13.20 in Nagano geschaatst, hij heeft het dus echt laten liggen.
    HaagscheBluf, Giel1 en SprintMaster vinden dit leuk.
  20. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    What's in a number: Uyttenhage reed 21/03/1999 in Calgary 13.26.3

Deel Deze Pagina