Blessure Kramer 2010 was te wijten aan B6-vergiftiging

Discussie in 'Lange baan' gestart door dedeut, 14 nov 2015.

  1. Bastiaan83

    Bastiaan83 Well-Known Member

    Klopt, nadenken kunnen de meeste sporters niet. Ze doen alles/slikken alles wat zogenoemde experts voorschrijven. En laten we inderdaad niet zo naïef zijn om alleen te denken dat dit alleen in Rusland gebeurd. Nederlanders zijn echt geen heilige boontjes.
    JohnZero en kritischkijker24 vinden dit leuk.
  2. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    ik dacht dat ik deze topic gedroomd had, maar een dag later blijkt dit nog altijd een true story te zijn
    onwaarschijnlijk
    EenBrabander vindt dit leuk.
  3. Alvorens te reageren zonder alle feiten te weten (waarom presteren Blokhuijsen en Kuipers minder??, ik weet het niet, maar om op basis van dit artikel te concluderen dat dit komt door Zoutewelle lijkt me iets te snel geconcludeerd) is het misschien verstandig om meer gegeven te weten voordat er een conclusie wordt getrokken.

    Er was geconstateerd dat de B6 voorraad bij Kramer laag was en dat hij B6 kreeg voorgeschreven.

    Of de constatering (bloedonderzoek van Kramer) was niet correct, of de voorgeschreven dosis was te hoog, of de dosis die op het B6 preparaat stond vermeld was veel te laag met wat er in werkelijk in zat. Of en dat wordt ook in het verhaal genoemd Kramer nam zelf veels te veel.

    Als ik 1 pil per dag zou moeten slikken voor hoge bloeddruk (iets dat gelukkig niet het geval is) en ik neem er dan 10 per dag, is dan mijn arts die het middel voorschrijft een knoeier of ben ik dat zelf?

    Groeten
    Pieter
    strawbale vindt dit leuk.
  4. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    of het team omdat het de bloedwaarden van zijn sporters niet goed opvolgt?
    strawbale vindt dit leuk.
  5. Mikay

    Mikay Active Member

    Er staat in het artikel dat er een deficienty was geconstateerd bij Kramer en dat de 'arts' hem daarom een hoge dosering pillen voorschreef. Ik denk niet dat Kramer zelf heeft bedacht om 12 pillen per dag te gaan slikken.

    Het is wel een erg bijzonder verhaal. Jammer dat dit gister pas gepubliceerd werd en Kramer dit weekend niet meer rijdt. Anders had er meteen door de NOS (of andere media) naar gevraagd kunnen worden. Lijkt mij dat het niet bij dit ene artikel blijft.
  6. De Goudsche Doorloper

    De Goudsche Doorloper Well-Known Member

    Ik geloof niet dat Blokhuijsen en Kuipers minder begonnen te presteren puur en alleen door Dirk Zoutewelle, maar ik geloof ook niet dat het door hem beter ging. En Zoutewelle is een kwakzalver. Dat heb ik al uitgelegd. Ik ben bang dat hij niet eens wist dat een te hoge dosis schadelijk zou kunnen zijn. Hij wilde gewoon z'n product verkopen. Zijn website staat vol met krachttermen waaruit niet naar voren komt dat Zoutewelle er daadwerkelijk iets vanaf weet. De logica van Zoutewelle zou heel goed kunnen volgen uit de filosofie van zijn therapie: een gezonde stof maakt je gezond, dus veel meer van die gezonde stof maakt je nog veel gezonder.

    Dus de schuld lijkt wel degelijk volledig bij Zoutewelle te liggen. Puur vanuit onwetendheid.
    strawbale vindt dit leuk.
  7. Ik weet niet wit die meneer Zoutewelle is en ik kan ook niet oordelen over zijn behandel methoden.
    Ik wilde in mijn eerdere bericht alleen aangeven dat wij niet alle details weten.
    Misschien heeft Kramer zelf wel te veel geslikt?

    Ik ben het wel met je eens dat iets dat gezond is niet gezonder wordt als je er mega veel van gaat slikken. Alles heeft zijn optimum, vanuit mijn vakgebied (petro-chemie) weet ik dat stoffen een bepaalt optimum hebben in hun werking, voer je daarna de dosis op dan leidt dit niet tot een beter resultaat. Dat geld ook met vitamine en mineralen.

    Groeten
    Pieter
  8. Sidekick

    Sidekick Well-Known Member

    Kramer staat op de startlijst voor de 1500m vanavond.
    strawbale en SprintMaster vinden dit leuk.
  9. Sidekick

    Sidekick Well-Known Member

    strawbale vindt dit leuk.
  10. kritischkijker24

    kritischkijker24 Well-Known Member

    hahahaaha Sven gaat op de barricaden om dat zijn rechten als mens zijn geschonden !
    En omdat hij niet wil dat dit andere sporters ook overkomt

    in het artikel staat dat sportarts peter vergouwen de info heeft gedeeld , dus Svennetje hoeft niet lang te zoeken waar het lek zit

    de beste man heeft hem weer op de been geholpen en nu gaat sven de carriere van onze gerespecteerde sportarts eigenhandig om zeep helpen ??
  11. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    Misschien heeft Vergouwen, als woordvoerder Kramer, al die info gedeeld aan VK net als reactie op een lek ;)
  12. Bruin

    Bruin New Member

    Zoutewelle is niets anders dan een "kwak" die veel geld wil verdienen aan zijn supplementen die hij ook nog eens in gevaarlijk hoge doseringen voor schrijft. Bovendien verricht hij m.i. medische handelingen die hij als niet-arts niet mag doen.
    Het wordt tijd dat de IGZ eens bij deze "kwak" op bezoek gaat. En de NVWA moet BG maar eens hard aanpakken mbt de niet onderbouwde gezondheidsclaims, maar ook de verboden medische claims op de BG website.
  13. HA01761

    HA01761 Active Member

    Dat een arts een patiënt goed geholpen heeft doet natuurlijk niets af aan het medisch beroepsgeheim...
  14. strawbale

    strawbale Well-Known Member

  15. strawbale

    strawbale Well-Known Member

  16. kritischkijker24

    kritischkijker24 Well-Known Member

    Het is zeker goed om de kwakzalvers en de Jomanda's van deze wereld kritisch te bekijken , maar de topsporters als Sven , Jan , Grol etc moeten in de 1e instantie kritisch naar zichzelf kijken .

    Ik vind het onbegrijpelijk zij dagelijks handenvol pillen tot zich nemen , zónder daar kritische vragen over te stellen !

    Sven deed precies het zelfde als die Rus deed. Beiden vertrouwden op hun 'arts' die hen van alles voorschreef en ze slikten braaf zonder zich af te vragen wat er in zat , waar toe het diende en waar het goed voor was.

    Sven heeft itt die Rus het geluk nóg niet betrapt te zijn maar wat niet is kan nog komen

    Ik verbaas mij echt over de domheid en naïviteit van Sven, ik had hem slimmer ingeschat
  17. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Nou, dat sporters vertrouwen op hun begeleidende artsen etc lijkt me vrij logisch, ze zijn tensotte zelf geen medisch specialisten of voedingsdeskundigen. Ik neem ook aan dat er wel degelijk kritische vragen zijn gesteld, en ik mag aannemen dat ze elk nieuw merk voedingssupplementen waarmee ze beginnen in ieder geval in eerste instantie goed laten testen op verboden midelen.

    Op zich is het best te begrijpen dat een team werkt met voedingsdeskundigen die op maat gesneden supplementen-pakketten ontwerpt voor sporter. Wat ik alleen totaal niet begrijp is dat ze met deze Zoutewelle in zee zijn gegaan. Van zijn Linkedin pagina begrijp ik dat hij geen 1 echte opleiding heeft gehad in voedingsleer bijvoorbeeld, slechts een kwak masterclass-jes.

    Wat hier al eerder aangehaald werd: dat hij een bijna 50-jaar oude studie van Linus Pauling aanhaalt als basis is belachelijk. Hoe briljant Pauling ook was, zijn denkwijzen v.w.b. vitamine-supplementen zijn al jaren achterhaald, en dat is binnen de wetenschap ook al geaccepteerd als feit. Ikzelf ben ook biomedicus en 1 van de redenen achter mijn huidige onderzoek is dat het oraal innemenen van grote doses vitamines simpelweg niet werkt, en bij bepaalde stoffen zelf sterk nadelige gevolgen kan hebben. Om bij Pauling te blijven: hij was voorstander van grote hoeveelheden vitamine C als anti-oxidant, maar het is nu bekend dat vitamine C in hoge concentraties juist pro-oxidant wordt...

    Dat Zoutewelle nog steeds gelooft dat hoge doseringen van vitamines/supplementen standaard beter is, geeft al aan dat hij de wetenschapelijke literatuur niet bijhoudt....voortschrijdend inzicht weet je wel...
    Nog een geluk voor 'zijn' sporters dat het grootste deel van de overdoses gewoon weer uitgeplast wordt, maar in het beste geval betalen sporters voor veel shit wat niks doet.

    Een paar zaken wat me verder opvalt van zijn website:
    1) Veel krachttermen, maar geen referenties naar onderzoeksartikelen die het onderbouwen....
    2) Er wordt geclaimd dat Zoutewelle "vele duizenden klinische onderzoeken" heeft uitgevoerd. Dit is bijzonder misleidend, want het wekt de indruk dat er geregistreerd uitgebreid en goed gecontroleerd onderzoek heeft plaatsgevonden, waar ik geen enkel bewijs van kan vinden. Waarschijnlijk bedoelen ze "hij heeft mensen zijn supplementen gegeven en gekeken hoe het met die mensen ging"

    Alles duidt op een typische kwakzalver die zich als medisch specialist (wat, omdat hij wat cursusjes heeft gedaan op het gebied van natuurgeneeskunde?) voordoet maar niks anders is dan 1 van de vele supplement-verkopers. Het gevaar bij hem zit hem erin dat hij verouderde denkwijzes erop nahoudt die gevaarlijk kunnen uitpakken.
    Duif en strawbale vinden dit leuk.
  18. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Staat vitamine B6 eigenlijk op de dopinglijst?
  19. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Ik zie nu net dat op de website van BG je met een vinkje moet aangeven dat je producten dopingvrij moeten zijn.

    Dit impliceert dat de standaard supplementen NIET per definitie vrij zijn daarvan. Nou dat lijkt me reden genoeg voor topsporters om nooit producten van BG te gebruiken, want ongetwijfeld worden alle producten in dezelfde faciliteiten gemaakt, en wat als per ongeluk de niet doping-vrije producten bij de topsporters terecht komen??

    Het wordt steeds vreemder. Dat Veldkamp hem introduceerde okay, maar er zouden toch alarmbellen afgegaan moeten zijn bij de mediche staf van TVM destijds.......
    Naja, ze zijn in ieder geval snel weer van de samenwerking afgestapt.

Deel Deze Pagina