Wedstrijden februari 2015

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 2 feb 2015.

  1. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Ik heb het filmpje natuurlijk ook bekeken en ook ik moet zeggen dat het er zeer makkelijk, zeer soepel en zelfs zeer lichtvoetig uitziet. Je ziet 'm inderdaad nergens echt aan zetten. Geen grimassen of bekkentrekkerij. Niets dan controle. Dit is niet langer de Xtra Large Harakiri Yuskov die met buitenaardse vegen van klappen idioot hard opent, recht tegen de muur in schaatst en dan onvermijdelijk sterft. Dit is een Yuskov die in het begin iets minder gek doet en zo veel langer hard door kan blijven rijden. Zonder zich daarbij op te blazen. Nu ik dit heb gezien, denk ik dat hij minstens in 18.00 kan openen en dan 12 rondes gemiddeld 29.0 moet kunnen rijden. Dat maakt dan 6.06. Minstens ...

    Ik maakte me nog zorgen om het verval in zijn slotronde. Maar toen had ik nog niet gezien hoe hij die ronde op de laatste 100 meter rustig uit schaatst, alvorens hij simpeltjes overeind komt. Alsof hij zojuist een wandeling door het park heeft gemaakt. Linkerhand in zijn broekzak. Krantje onder zijn oksel. Croissantje in de rechterhand. Kijk! Een bankje, daar ga ik even rustig zitten. Always look on the bright side of life.
    Fluit - Fluit ... Fluit - Fluit - Fluit - Fluit - Fluit - Fluit.
    leenstrafan vindt dit leuk.
  2. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Iets geheel anders. Ik zat de uitslagen van "The National Winter Sports festival" in Seoul te bekijken. Daarbij zag ik weer wat zeer fijne tijden. Vooral de 39.44 van de 15-jarige Min-Seon Kim en de 39.68 (PR) van de 14-jarige Min-Jee Kim springen er weer eens uit. Toen ik vond dat Min-Seon Kim beter zo hard had kunnen schaatsen bij het WK Junioren waar ze zeer teleurstellend slechts 10e werd op de 500 meter, bedacht ik me wat voor een idioot reisschema sommige van deze jonge Koreaanse talentjes in een seizoen afwerken. Neem nu het seizoen van Min-Seon Kim:

    20-27 September: testwedstrijden Calgary
    23 oktober - 24 december: diverse nationale wedstrijden + WB in Seoul.

    Dat valt nog mee. Maar dan!

    5-6 januari: Presidents Cup Seoul (Zuid-Korea)
    10-11 januari: Junioren WB Changchun (China)
    17-18 januari: Junioren WB Collalbo (Italiƫ)
    21-22 januari: NK sprint Junioren Seoul (Zuid-Korea)
    14-15 februari: Junioren WB Warschau (Polen)
    20-22 februari: WK Junioren Warschau (Polen)
    25-27 februari: Winter Sports Festival Seoul (Zuid-Korea)

    Dat is toch bizar! In 3 weken tijd van Zuid-Korea, naar China, naar Italiƫ en dan weer terug naar Zuid-Korea. En maar gewoon ieder weekend wedstrijden rijden. Wat nou jetlag???

    Het sterkt me in het idee dat Seung-Hoon Lee (a) ondanks zijn afwezigheid bij de testwedstrijd in Calgary toch echt start bij het WK Allround en (b) ook nog best goed mee zou kunnen doen. Aan de vorm zal het niet liggen. Hij reed bij het Winter Sports Festival 1.49.12 en 6.31.77. Dat lijkt op een strijkijzer vorm. Laat ik die tijden daarom maar even in perspectief plaatsen:

    Sverre Lunde Pedersen won dit seizoen de WB in Seoul in 1.47.76, Krol werd toen 10e in 1.49.13. Lee zelf reed in al die jaren nooit sneller dan 1.48.89 in Seoul. Dus die 1.49.12 is gewoon erg goed. Was het ijs dan supersnel? Nou, dat doen de 1.52.46 en 1.52.54 van zijn Olympische TP maatjes Joo en Kim niet vermoeden. Ook de wonder junior Min-Seok Kim (2e op het WK) reed (vast heel erg vermoeid) slechts 1.53.63. En Jin-Soo Kim (laatste bij het WK Afstanden in 1.49.74) reed een allesbehalve indrukwekkende 1.53.70. Enorme verschillen dus ..

    En dan nog die 6.31.77. Dat is voor zijn doen een toptijd in Seoul. Lee reed alleen in oktober 2013 een keer iets harder. Toen klokte hij het huidige baanrecord van 6.31.21. Twee weken later reed hij de WB in Calgary. Dat was in een gedenkwaardige rit tegen Jorrit Bergsma waarin hij net iets te vroeg met een waanzinnige versnelling kwam. De klok stopte toen bij 6.07.04. Zou Lee weer tot een dergelijke tijd in staat zijn?

    Ik weet het niet. Misschien zie ik dingen die ik heel graag wil zien, maar er totaal niet zijn. Toch lijkt het erop dat Lee met een paar aardige benen afreist naar Calgary. Wat nou jetlag???
  3. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Richting Calgary speelt er natuurlijk iets anders dan een jetlag. Aan zo'n hoogte moet je minimaal 3 weken (en eigenlijk langer) wennen voor je er optimaal kunt presteren.
    ZeeKoei vindt dit leuk.
  4. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Hopen op snel ijs in Calgary. Ronald Mulder gaat daar namelijk heen om "nog wat snelle tijden te rijden", zei hij afgelopen dinsdag in Pauw.
    Duif en Tsuki vinden dit leuk.
  5. proeme

    proeme Well-Known Member

    dit weekend in een soort out-of-competition-wedstrijd? Of later?

    Ik zag dat Bergsma ook aanwezig is (althans, zo leek dat in een filmpje van de NOS). Als er dan toch out-of-competition gereden wordt, laat Bergsma dan maar een WR-poging ondernemen :)
  6. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    In de uitzending zei hij niet expliciet wanneer, maar hij lijkt nog in NL te zijn, dus ik denk dat hij mee wil doen aan de Olympic Oval Finale.
  7. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Wat zou het idee daar achter zijn, want een eventueel WR zal niet als zodanig erkend worden toch?
  8. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Het idee achter de aanwezigheid van Bergsma is denk ik dat hij met zijn vrouw mee is...
  9. proeme

    proeme Well-Known Member

    dat hangt er vanaf of de wedstrijd netjes wordt aangemeld toch? Het 3000m-record van Ervik is ook niet in een hele grote wedstrijd gereden. Dat het verbreken van zijn record niet erkend wordt komt doordat die wedstrijden niet officieel waren gemeld, terwijl dat bij Ervik wel is gebeurd.


    Dat Bergsma er vooral voor zijn vrouw is moge duidelijk zijn. Maar hij wilde graag in Calgary rijden. Hij is er toch. Hoe moeilijk is het dan om zelf te regelen dat er een officiele 10km-wedstrijd komt als na-programma van het WK? Voor de hoeveelheid publiek zal het niet uitmaken ;)
  10. sanghwa _o_

    sanghwa _o_ Well-Known Member

    Kato is klaar voor zijn comeback! Staat weer in zijn zuurstok pak op het ijs :)

    [​IMG]
    Tsuki, De Keizer, vergeer en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  11. Tuttifrutti

    Tuttifrutti Well-Known Member

    Ziet er goed uit! :) Hoop dat hij volgend jaar weer leuk mee kan gaan doen!
  12. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Japan kan meer dan ooit een goede Joji Kato gebruiken. Ik neem toch aan dat we Keiichiro Nagashima en Yuya Oikawa niet meer (op topniveau) gaan zien.
  13. Aleimon Thimble

    Aleimon Thimble Active Member

    Niet helemaal. Het officieuze wereldrecord van Yuskov op de 3K was in kwartetstart, wat tegen de regels is voor de 3K mannen. De andere tijden onder het huidige wereldrecord waren doorkomsttijden op de 5K. Al vind ik persoonlijk eigenlijk dat die gewoon moeten tellen, het is niet alsof je zoveel voordeel hebt van de wetenschap dat je nog 2 kilometer moet...
    ZeeKoei vindt dit leuk.
  14. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Yep, sowieso nooit gesnapt waarom dat niet telt. Het is echt exact hetelfde als een normale 3K, zelfde bochten en doorkomsten, alleen je gooit er nog 5 rondjes achteraan.
    Zo kan de startzwemster bij de estafette ook 'gewoon' een officieel WR zwemmen, logisch wantdat er na hem/haar nog doorgezwommen wordt doet niets af aan het feit dat het WR verbroken werd.
  15. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    In de atletiek kan het ook gewoon. Sterker, je kunt een 1500m WR lopen als tussentijd op de Engelse mijl (1609m). Terwijl je dan een andere start- en finishplek hebt.
  16. proeme

    proeme Well-Known Member

    ah, is dat het punt. Ik vroeg me ook af waarom de trainingswedstrijd van vorige week niet als wereldrecord had geteld, maar de PR's wel gewoon geldig waren...
  17. VvW

    VvW New Member

    Inigo Vidondo rijdt morgenavond een 500m en 5000m in Eindhoven, dus14.03.2015

Deel Deze Pagina