Kramp voeten, goede specialist?

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door ApaX, 22 feb 2015.

  1. ApaX

    ApaX New Member

    Hallo,

    Dit jaar ben ik weer begonnen met schaatsen. Tot nu toe een leuk jaar gehad en technisch goed vooruit gegaan. Ik heb begin dit seizoen een set Viking Marathon 1 schaatsen gekocht. Het probleem dat ik heb is dat ik altijd kramp krijg in mijn voeten. Meestal na een minuut of 10 begint het. De enige oplossing die ik heb is de veters losser doen, even wachten en daarna (met lossere veters) door schaatsen. Het is hoogst irritant inmiddels. Ik heb het idee dat de schoen of te smal of niet hoog genoeg is.

    Voordat ik weer andere schaatsen zoek ben ik opzoek naar een zaak waarin ze iets meer weten over het aanpassen van schoenen. Plaatsen van zooltjes opmeten van voeten etc etc. Wie heeft er tips voor een goede zaak? Bij voorkeur in de omgeving van Eindhoven. Als het even uitkomt meteen een zaak waar ze ook wat kunnen met skeelers, omdat ik dat deze zomer wil gaan doen.

    Bedankt,
  2. dsdevries

    dsdevries Active Member

    De absolute ongeƫvenaarde specialist in schaatsen is Van der Hoorn in Ter Aar. Of je nu een conventionele schaats komt kopen of de deur uit gaat met een setje Viking Marathon gold 2005, ze nemen hier altijd ruimschoots de tijd om de juiste schaats voor je te vinden. Pas wel op met het passen van thermoplastische schaatsen, want zodra je die eenmaal aan hebt wil je niets anders meer.

    Zij kunnen ook helpen met uitknobbelen en aanpassen van je schaatsen, maar als je schaats echt te smal is of te breed dan valt er vrij weinig aan te doen. Inlegzooltjes in schaatsen is (bijna) nooit een goed idee.
    Laatst bewerkt: 23 feb 2015
  3. ApaX

    ApaX New Member

    Ik ben totaal nieuw in het aanpassen van schaatsen. Vanuit het skieen ben ik gewend dat ze je voeten best goed opmeten. Afhankelijk van de breedte van de voet vallen 80% van de schoenen al af. Het persoonlijk verschil in de boog van de voet wordt tegenwoordig opgevangen door opmaat gemaakte zooltjes. Ik kan me voorstellen dat het daar kan omdat je op een hele andere manier vast zit in de schoen. Voor schaatsen kan ik me voorstellen dat die oplossing niet goed werkt.

    Bij een thermoplast schoen, vormt de zool dan ook mee? Mijn probleem zit hem denk ik in een voorvoet die wat samengeknepen wordt en een voet boog die niet voldoende ondersteund wordt. In ter Aar kunnen ze me helpen denk je?

    Groet,
  4. Schaatstinus

    Schaatstinus Active Member

    Voor jou dichter bij huis. Probeer Stehmann in Zaltbommel. In mijn ervaring deskundig advies en goede service. Google Stehmann Sport 2000 in Zaltbommel.
  5. Glide-Ahead

    Glide-Ahead Active Member

    Hallo Apax,

    Dit probleem had ik ook met mijn schaatsschoenen. De oplossing die ik bedacht is zeer simpel: sla bij het veteren steeds een paar vetergaatjes over, zodat de (totale) druk verminderd op de wreef. Werkt perfect! Als het zo uitkomt, zorg dat bij de bovenste 2 vetergat paren ze wel normaal geveterd zijn, zodat je de schoen voldoende dicht kan trekken bovenaan.

    Groet,

    Glide-Ahead
  6. Eelco

    Eelco Well-Known Member

    In Culemborg zit footconnection. In Utrecht zit Schrijvers. Iets uit de buurt, maar wel specialisten op gebied van voetzooltjes en schaatsen.
  7. Schaatstinus

    Schaatstinus Active Member

    Als je kiest voor Culemborg dan vragen naar David de eigenaar. Oud schaatser en hij heeft verstand van zaken.
  8. Spits

    Spits Active Member

    Nog even over je voetboog; bij vd Hoorn in Ter Aar verkopen ze ook zolen van Sidas (low, mid, high arch), op de site kan je even kijken. Neem aan dat ze ook in schaatsschoenen passen/ kunnen.

Deel Deze Pagina