WK Afstanden 2015

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 16 nov 2014.

  1. Mikay

    Mikay Active Member

    voor Seings geldt dat hij het hele seizoen al niet de vorm heeft zoals afgelopen jaar. Daar komt bij dat hij en Sverre Lunde Pedersen een 10km in de benen hebben. Reken maar dat dat er flink heeft ingehakt. En zoals gisteren ook al aangehaald Pedersen is 22, geef hem wat tijd! De Noorse coach was tevreden, hij had zich aan het raceplan gehouden en Pedersen wordt steeds een stapje wijzer. Als coach (en pupil?) tevreden zijn, wie zijn wij dan om ze keihard neer te sabelen?
    Tuttifrutti vindt dit leuk.
  2. Giel1

    Giel1 Well-Known Member

    Er zijn vandaag twee wereldrecords laaglandbaan gereden door Bowe en Yuskov.
    Als er morgen op de 500m sneller wordt gereden dan de 37,24 van Heather Richardson uit Milwaukee zijn alle Wereldrecords laaglandbaan van de vrouwen gereden in Thialf.
    Bij de mannen zijn de wereldrecords laagland 5000m en 10km respectievelijk gereden in Hamar en Sotsji. Het WR laagland 500m is gereden in Thialf en Hamar. De WR's laagland 1000m en 1500m zijn wel in Thialf gereden.
    Deze sterke tijden in Thialf hebben natuurlijk te maken met het feit dat er hier zoveel wedstrijden worden gereden. Hamar, Berlijn en Milwaukee zijn misschien even snel.
  3. rhalbersma

    rhalbersma Well-Known Member

    Ik begrijp je voorbeeld van dominantie in een sport: de Belgen wonnen in de periode 1968-1978 inderdaad veel klassiekers en veel grote ronden. Maar alle 3 grote ronden in een jaar heb je nog nooit meegemaakt, want dat is voor zover ik kan overzien nog nooit voorgekomen:

    1968: Merckx (Giro)
    1969: Merckx (Tour, in het roze geschorst in de Giro)
    1970: Merckx (Giro + Tour)
    1971: Merckx (Tour), Bracke (Vuelta)
    1972: Merckx (Giro + Tour)
    1973: Merckx (Vuelta + Giro)
    1974: Merckx (Giro + Tour)
    1975: geen (Merckx 2e Tour)
    1976: Van Impe (Tour)
    1977: Maertens (Vuelta, +13 etappes!), Pollentier (Giro)
    1978: DeMuynck (Giro) (Pollentier in het geel geschorst in de Tour)

    Overigens wonnen de Belgen daarna geen enkele grote ronde meer.

    Hun andere dominante tijdperk was 1912-1939 toen ze ongeveer de helft van alle Tours wisten te winnen, en ook veel klassiekers (Giro was toen door fascisme voornamelijk Italiaanse deelnemers, en Vuelta werd pas eind jaren 30 gereden). Na 1939 hebben ze 30 jaar moeten wachten op hun volgende Tour-zege(s), en wel door de Hem van het wielrennen.
    Laatst bewerkt: 13 feb 2015
  4. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Ik sabel Pedersen niet neer. Is gewoon een constatering..als men zijn talent wilt gaan roemen als groter dan Bokko (die op die leeftijd al tig zilveren medailles had gewonnen...en dan NOG werd bestempeld als loser), dan kan men niet anders dan constateren dat Pedersen op dit moment...totally overrated is.
    ZeeKoei en rhalbersma vinden dit leuk.
  5. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    De grootste verbeteringen van een rijder t.o.v. zijn vorige beste laaglandprestatie in een internationale wedstrijd. Is vast niet compleet, maar ik heb de belangrijkste namen genomen.


    Grootste_verbeteringen.jpg
  6. Koen

    Koen Well-Known Member

    ben wel eens benieuwd naar de loting 5km morgen!!! duurt lang voordat dit ergens te lezen is
  7. sanghwa _o_

    sanghwa _o_ Well-Known Member

    Ik hoor geluiden over Kramer die na Bergsma start en Yuskov in de eerste rit. Maar weet ook niet wat de bron daarvan is, ISUresults niet in ieder geval.
  8. Duif

    Duif Well-Known Member

    Mea culpa ! je hebt helemaal gelijk. Ik zat met 1976 in mijn hoofd maar Maertens en Pollentier wonnen inderdaad in '77 Vuelta en Giro en niet in '76. Overigens werd Pollentier in '78 uit de Tour gezet. Het fameuze "peer" incident.
  9. sanghwa _o_

    sanghwa _o_ Well-Known Member

    Ik heb ze, van Siep Luinenberg (al mist er een rit op de 1000m):

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    12: Nuis-Schwarz
  10. Koen

    Koen Well-Known Member

    1000m staat nu op teletekst. maar ik kan nog niks vinden over 5km. maar als Sven na Jorrit start is dat mooi voor de Sven fans :)

    owh mooi was die al,
  11. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Die ontzagwekkende 3.55 ja, die had ik ook al gevonden. Al maakte mijn dolgedraaide hoofd er 2.55 van ... Dat vond ik al ongelooflijk veel, zal ik maar zeggen. En Sondral, hoe kon ik 'm vergeten? Zo dicht ook op het WR. Dat was trouwens niet in het jaar dat ie die vreemde interval race op de 5 kilometer reed. Dat was een jaar later tegen Jae-Bong Choi, ik zal het nooit vergeten. Toen won Adne de 1500 trouwens ook met overmacht (1.47 voor Petter Andersen). Koss verdient ook een eervolle vermelding. Want ook hij zette in 1991 iedereen op 1.47. Verder vond ik zojuist een stevige 1.98 van Oleg Bozjev op het WK van 1984. Frits Schalij was toen tweede trouwens. In 1978 reed de 19-jarige Heiden het verzamelde stelletje toppers van toen trouwens ook al op 1.71. En Ard Schenk reed iedereen met 2.7 seconden naar huis op het WK van 1971. Verder ga ik maar niet graven. Volgens mij is het wel duidelijk.

    Deze rit van Denis Yuskov was best wel goed.

    Toch nog eentje dan: ik zag nog wel dat Yuskov nu maar 0.42 trager was dan de winnende 1.42.94 van Skobrev op het WK in Calgary van 2011. En in 2006 was de winnende tijd op het WK in Calgary 1.42.68 (Davis). Bij beide toernooien was deze 1.43.36 goed geweest voor een 4e plek. Skobrev reed 2 weken voor dat WK nog een winnende 1.45.49 in Moskou. En Davis reed zijn oude WR laaglandbanen (1.44.27) drie weken voordat ie in Salt Lake die 1.41.04 reed. Dan vraag je je toch af wat deze Yuskov over drie weken in godsnaam in Calgary gaat rijden. Als hij ook 2.55 seconde sneller kan zoals Ivan ... of 3.26 zoals Shani ... en met heel goed ijs ... goede omstandigheden ... en nog een klein beetje vorm erbij ... dan kom je uit op ...

    Ik durf het niets eens te fluisteren.
    HaagscheBluf, strawbale en leenstrafan vinden dit leuk.
  12. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Kon dat niet nog wat groter?
    Ik kan dit bijna niet lezen;)
  13. sanghwa _o_

    sanghwa _o_ Well-Known Member

    Tis een WK, dus alles is groter :D
  14. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Benieuwd of we morgen onder de 6.10 gaan op de 5km. Zou zomaar kunnen, luchtdruk blijft rond de 1010 en ijs is zeer goed.
  15. rhalbersma

    rhalbersma Well-Known Member

    Ah, dank, 1978 was het jaar van het "peerke". Heb het in de originele post aangepast.
  16. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Ik kom tot 1.41.05 :D:rolleyes:
  17. Basje

    Basje Active Member

    Hoezo heb je de 1.45.5 van yuskov genomen en niet bijvoorbeeld de snellere 1.45.0 van vorige week? Ligt dat aan de omgerekend luchtdruk?
  18. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Yuskov dus in rit 1?

    Mmmm! Er zijn van die dingen waar je als schaatsliefhebber naar uitkijkt. Zou Denis weer eens met wat 28'ers gaan beginnen? De Deen Thorup start ook, zie ik. En nu maar hopen dat ie ditmaal wel een goede 5 kilometer rijdt. Van der Poel ontbreekt. Die zal wel willen pieken bij het WK Junioren. Williamson-Michael is ook een rit waar ik naar uitkijk. Bloemen-Contin kan ook leuk worden. Bergsma moet dus een tijd zetten en krijgt Beckert mee. Douwe de Vries moet wellicht oppassen mocht Seung-Hoon Lee zijn karretje aanhaken en halverwege een kans ruiken. En dan is het woord dus aan Kramer. Pedersen treft opnieuw Rumyantsev en kan weer met een soort van schema in zijn hoofd proberen om een medaille bijeen te rijden.

    Dat Sverre ook nog een 1000 meter rijdt, snap ik dan weer niet. Geef die jongen ergens a.u.b. een moment van rust. Geen Yuskov dus op de 1000. De Russen laten gewoon Golubev een tijd van rond de 1.10 schaatsen. Toch wel jammer. Al zijn beide afstanden ook op deze dag wel lastig te combineren. Morrison en Otterspeer hebben de laatste binnenbocht. Maar wat zegt dat na de 1000 meter dames? Niets. Wie goed is, ramt gewoon die laatste bocht door. Davis-Groothuis is ook een prettige loting. Dan komt Kulizhnikov in de baan tegen Ihle. Wat kan die Rus? Gaat ie ons net zo verbazen als Yuskov? En Nuis zit weer in de laatste rit. Zonder luchtcirculatie en wellicht met een heel vervelende tijd op het bord. Maar misschien valt die tijd wel ontzettend mee. En misschien kan Schwarz 'm aan een perfecte laatste kruising helpen.

    De dames rijden de 500 meter. Wordt dat dan wel het eerste Goud voor Richardson? Of zit Bowe haar ook op deze afstand dwars? Wat kunnen Bittner, Hesse en Erbanova? Gaat Kodaira weer als een boze kat tekeer? Hoe snel vliegt Thijsje over het ijs? En wat kan Sang-Hwa Lee nog? Heeft de dokter uit Zuid-Korea in 1 week wonderen kunnen verrichten? En doet Sang-Hwa nog eens wat ze in 2013 deed? Want ook toen had ze knieproblemen en werd ze bij de laatste WB geklopt. Maar 2 weken later haalde ze toch weer genadeloos uit en kwam niemand in de buurt.

    Jeetje. Heb ik toch weer een voorbeschouwinkje getikt...
  19. Guusp

    Guusp Active Member

    Grappig om dit na afloop te lezen. Baas boven Baas vandaag.
  20. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Ja. toen was de luchtdruk 982, extreem laag.

Deel Deze Pagina