Vikingarännet 8 februari 2015

Discussie in 'IJs' gestart door Bor, 5 nov 2014.

  1. IHans116

    IHans116 New Member

    Prima alternatief lijkt me, ik hoop dat ze vervoer vanaf Stockholm regelen.
  2. Mark72

    Mark72 New Member

    Volgens de Zweedse tekst, ook op de website, gaat de tocht gewoon tussen Uppsala en Stockholm als er voor die tijd genoeg ijs ligt, en is Drevviken alleen het alternatief als de gewone route niet kan.
  3. Bor

    Bor Active Member

    Ik zag ook net de e-mail van de organisatie in mijn mailbox. Prima dat ze anticiperen op de slechte weersvooruitzichten. Gezien het feit dat er nog steeds veel open water is op het oorspronkelijke parcours en het tot begin februari slechts mondjesmaat vriest zie ik de "echte" niet doorgaan. Vandaar dat ik blij ben met een alternatief.
  4. DickE

    DickE New Member

    Gaat wel weer kouder worden volgens de voorspellingen, maar denk dat het te laat komt om de oorspronkelijke route te gaan rijden. Ik heb voorlopig gekozen voor Falun, maar hou in de gaten of ie nog 'echt' doorgaat. Vorig jaar ook in Falun geweest, mooi gebied, maar door slecht weer maar gedeeltelijk open. Dit jaar hopelijk wel de hele 50 km beschikbaar. ik ga vr-ochtend 6 feb heen en ma avond 9 terug, en heb een auto gehuurd vanaf het vliegveld. dus als iemand nog een lift wil:)
  5. IHans116

    IHans116 New Member

    Informatie van de website:
    After a meeting and taking condition of ice, weather forcast etc. into account, it’s been decided to move Vikingarännet to Drevviken. Drevviken is a lake and has a 20 km long track. The race will take place 8th February and go 4 laps around the lake. Start and finish at Sköndalsbadet.
  6. anonieme

    anonieme Member

    Ik ben vorig jaar in Falun geweest met de bedoeling daarna de Vikingarannet te rijden. Daarom ga ik dit jaar weer, maar nu andersom. Ik heb ook de nieuwe locatie doorgekregen. Maandag na de vikingarannet ga ik met de trein naar Falun en rijd daar dinsdag 200 km. Ik heb een hotel in het centrum van Falun, huur daar een fiets en ben dan met een klein kwartiertje bij de start. Je kunt ook met de bus, duurt ongeveer 10 minuten en dan nog 5 minuten lopen. Bus gaat 3x per uur.
  7. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    Laat zeker niet na achteraf jullie Weissensee, Runn en Vikingarännet ervaringen en foto's te posten :cool:
    VVA vindt dit leuk.
  8. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    afgelast, ook de variant met rondjes van 20km

    bron: officiële twitteraccount
    Vikingarännet @Vikingarannet · 3h 3 hours ago
    Vikingarännet CANCELLED 2015

    en website
    "
    Vikingarännet 2015 cancelled!!!!
    Vikingarännet 2015 is cancelled! Intense snowfalls and higher teperatures than expected has made it impossible to clear the track. More details later.
    "
  9. proeme

    proeme Well-Known Member

  10. IHans116

    IHans116 New Member

    Dankzij iceguide toch nog een alternatieve tocht kunnen rijden van 80 km op lake Magelungen, vlakbij Stockholm.
    Laatst bewerkt: 10 feb 2015
  11. Bor

    Bor Active Member

    Dan heb je volgens mij een goede keuze gemaakt. Wij zijn afgereisd naar Falun waar zondag ook een toertocht werd georganiseerd. Op zich een erg leuke ervaring, maar reistijd, conditie van het ijs en een stevige wind maakten het al met al wel zwaar.

Deel Deze Pagina