Rotterdam heeft eindelijk zijn Schaatsbaan

Discussie in 'IJs' gestart door wimijpelaar, 29 nov 2013.

  1. wimijpelaar

    wimijpelaar Member

  2. Jeronimo1

    Jeronimo1 Well-Known Member

    Overigens een prima baan! Ben er afgelopen zondag geweest en het ijs viel me niet tegen!

    Verder niet te druk, een schappelijke prijs (3,50), gratis parkeren en een gezellige tentje waar je eten en drinken kunt kopen. Betalen alleen mogelijk met pin!
  3. Ik ben gisteren ook even gaan kijken (en schaatsen) natuurlijk, maar het ijs viel mij wel tegen eerlijk gezegd. Ben misschien een beetje verwend, maar als sportief ingestelde lange baanschaatser heb je er weinig te zoeken. Geen treintjes en zo, misschien komt dat nog...

    Op de site staat een heus dweilschema, dus ik dacht ik ga direct na de dweil het ijs op, maar daar klopt dus niks van. Er lag enorm veel sneeuw en ijsschraapsel. Is er wel een dweilmachine eigenlijk, want op de funbaan werd er alleen geveegd zag ik en niet gedweild?

    Tis wel een geweldig initiatief trouwens, begrijp me niet verkeerd, je kon zien dat iedereen heel veel plezier had met dit vroege ijs, maar het is ook weer geen serieuze sportijsbaan (als alternatief voor de Uithof)
  4. Globeskater83

    Globeskater83 Member

    Inmiddels hebben ze vergeleken met begin december de ijsvloer een stuk beter onder controle! Ik sta meerdere malen in de week op het ijs en vooral op de rustige uren ligt er een mooie ijsvloer, 's avonds als het drukker is dan raakt de ijsvloer wel wat uitgetrapt. Overdag doordeweeks kan het nog wel eens druk zijn door de vele scholen die komen schaatsen en dan is het wel eens erg chaotisch op de baan!
  5. Schaatstinus

    Schaatstinus Active Member

    Ik heb inmiddels 6 maal in Rotterdam geschaatst en beaam wat Globeskater hiervoor over de ijs kwaliteit schrijft. Snelle rondjes zijn op de rustige uren goed te doen en de sfeer op de baan is gezellig.
  6. Miki

    Miki Member

    Woensdagochtend was Wim De Graaff er op de baan in Rotterdam. Ik had hem al een keer eerder gezien toen hij les gaf aan een groep volwassenen. Gisteren leek hij
    voor eigen plezier te zijn gekomen. Op het bankje trok hij wat ik als leek alleen kan omschrijven als wollig aandoende pantoffels met ijzers er onder gebonden. Ik ben nog
    even teruggegaan naar de baan om hem te zien schaatsen. Het was een mooi gezicht. Op RTV rijnmond is er nog een innemend gesprek met hem te zien:
    schaatsbart vindt dit leuk.
  7. Patrick510

    Patrick510 Active Member

    http://www.schaatsbaanrotterdam.nl/tijden-en-prijzen

    De prijzen van de baan zijn iets omhoog gegaan, en de gratis toegang via Rotterdampas kan ik ook niet meer vinden. Hoewel het schoolschaasten nog wel nog steeds gratis doorgaat, hoop ik dat het nu iets rustiger wordt op deze baan. Met name de laatste weken was het in de avonduren vel te druk voor 1. een goede ijsvloer en 2. om rondjes onder de 45 seconden te kunnen rijden. Onder de oude omstandigheden is de abonnementsprijs van 120 euro wat mij betreft te duur, maar als het rustiger is kan ik er goed mee leven.

    Enige dat vervelend is, is dat een abonnement op een andere baan niet renderend is en je met 10 rittenkaarten/losse kaarten moet werken de andere drie maanden van het seizoen. Hoe doen andere Rotterdammers dat?
  8. Miki

    Miki Member

    Ik ben een beginner, dus mijn insteek is denk ik een beetje anders. Ik heb ook gekeken naar alternatieven totdat de baan open gaat, maar dat is niet makkelijk. De Uithof zou het logische alternatief zijn maar met de entreeprijs en reiskosten en reistijd is De Haag voor mij geen alternatief. Mogelijk speelt ook mee dat ik aangewezen ben op het openbaar vervoer en het kost dan bij elkaar bijna 20 euro per keer. Dat zijn forse bedragen die ik dan liever in lessen steek.

    Het was soms inderdaad heel erg druk op de baan; dat kon ook wel intimiderend zijn. Ik hoop eigenlijk dat er komend seizoen wat meer gelet wordt dat kinderen, en kindse volwassenen, niet de baan op en neer kruisen. Zelf probeer ik één ochtend doordeweeks vrij te houden om te schaatsen en dan is het heerlijk rustig. Maar ik weet dat dit een luxe is die niet velen hebben.
  9. Patrick510

    Patrick510 Active Member

    Ik weet niet waar je woont, maar is de Silverdome (zoetermeer) of Dordrecht geen alternatief. Laatste heeft een goede aansluiting met ov en entree is slechts 5 euro. De baan is wel iets korter, maar zeker lang genoeg om leuk rondjes te kunnen rijden!
  10. Miki

    Miki Member

    Hoi Patrick,

    Je hebt gelijk, beide banen zijn beter te bereiken, dus dat ga ik eens proberen. Intuitief keek ik altijd naar Den Haag.
  11. Patrick510

    Patrick510 Active Member

  12. Miki

    Miki Member

    Dank Patrick, het is eigenlijk een beetje genant hoe enthousiast ik hiervan word.

    Als ik zo af ga op mijn straat dan leeft het wel. Ik heb al twee buren die zich hebben ingeschreven voor lessen en ik
    woon in een Vogelaarwijk.
  13. GlobeskaterIJshaas

    GlobeskaterIJshaas Active Member

    Morgen weer mijn eerste rondjes op de baan draaien. Wordt een lange schaatsdag met eerst schaatsen in Breda en daarna naar Rotterdam.
    Tuttifrutti vindt dit leuk.
  14. proeme

    proeme Well-Known Member

    Het lijkt mij wel bijzonder om door zo'n tunnel te schaatsen. Zou het eigenlijk wel eens willen proberen. Jammer dat Rotterdam hier een eindje vandaan is...

    Hoe lang blijft die baan open? Wellicht kan ik het in de Kerstvakantie ergens mee combineren.
  15. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Zorgt zo'n tunnel niet voor ideale luchtcirculatie en dus ook voor hele snelle tijden?
  16. proeme

    proeme Well-Known Member

    geen idee. Het gaat mij ook meer om de ervaring, want snel ben ik sowieso niet ;)

    open tot eind februari heb ik inmiddels gevonden.
  17. De stoemp

    De stoemp Member

    Zou ik wel zorgen dat je om 09.00 op de baan staat, dan is het nog goed te doen. In de middag was het vorig jaar polonaise schaatsen in de Kerstvakantie. Evenals de zaterdag middag. Te druk om echt te schaatsen.
  18. Patrick510

    Patrick510 Active Member

    Mocht de tunnel dat doen dan wordt die verbetering dubbel en dwars teniet gedaan door het ijs. Zeker nu is het nog erg zacht omdat het er net ligt, dat wordt waarschijnlijk wel iets beter. Het hangt er vooral vanaf welke drukte de baan te verwerken krijgt. Als dat een beetje binnen de perken blijft denk ik wel dat het ijs een voldoende kan halen. Het zal dan iets onder Uithof-kwaliteit liggen. De kwaliteit van Thialf, Utrecht, Nijmegen, Dordrecht of Zoetermeer (zijn de bij mij bekende banen) zal natuurlijk niet gehaald worden, maar dat is niet zo gek als je bedenkt dat de baan in een week wordt opgebouwd en over hockeyvelden heen is gelegd.

    Het grootste voordeel van de baan is wat mij betreft de sfeer. Ik vind dat er een sfeertje hangt dat vergelijkbaar is met die bij de huisjes van schaatsverenigingen langs natuurijs. Dat mis je op de meeste banen toch wel vind ik.
  19. Tuttifrutti

    Tuttifrutti Well-Known Member

    Vandaag geschaatst in Rotterdam en het was verrassend rustig! Ijs vond ik ook prima. Het schaatsen in een tunnel blijft wel apart. Het heeft wel iets leuks. Is wel fijn dat nu het plein ook helemaal overdekt is. Dan heb je bij slecht weer niet dat je moet dringen om een droog plekje om je schaatsen aan te doen.
  20. proeme

    proeme Well-Known Member

    dank voor de waarschuwing. Dat probleem had ik in het Olympisch Stadion ook. Veel te druk. Gelukkig ging het even regenen (nou ja... beetje spetteren), was ineens de baan leeg. Heerlijk een paar rondjes gedaan. Toen brak de zon weer door.

Deel Deze Pagina